CREEK

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

CREEK

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

dneska jsem na tuhle značku zase narazil. konkrétně na zesák Creek 5350SE. ale zmínky o něm už jsem zaregistroval i dřív. taky o vrcholové řadě Destiny.

když se člověk rozhlídne po netu, zjistí, že tahle značka má opravdový zvuk. a to i u velmi významných audiofilů. a mluví se o ní opravdu v SUPERLATIVECH.

když Robert J. Reina tomuhle integráči věnuje při recenzi na Stereophile 4 (!!!) stránky textu, vzbudí to v člověku zájem.
http://stereophile.com/integratedamps/327/index.html
a konec té reportáže je opravdu, ale opravdu velmi výjimečný:
Do I believe the 5350SE to be the most significant Creek design I've heard? Yes.
Is the 5350SE the most exciting component I've reviewed in four years? Yes.
Am I buying one? Yes.
- tahle věta má kurefskou váhu, nemyslíte? ruku na srdce: kolikrát jste jí už od recenzenta slyšeli?

Obrázek

a nadšených slov jsou opravdu spousty...

taky poznámky účastníků varšavského high endu jsou jasné: creek + epos = bomba!

ten zesák váží 7kg a stojí nějakých 30k - zdá se, že to není žádný handicap.

kdo zná Creek???

agavel
Kontaktovat uživatele:

Re: CREEK

Příspěvek od agavel »

Měl jsem zesák 4330mkII SE. Byl slabý, ale jinak hrál velmi dobře. Přežil jedno moje vyzkratování a při opravě u Sinclaira jsem se dozvěděl, že to není tak dobře konstruované jako nady. Kupoval to pak ode mě člověk, který se vracel ke stejnému modelu, měl ho už předtím. 5350 je novější, silnější a lepší. I tak bych se časem poohlédl po koncáku do biampu.
Epos jsou koncernové bedny, Creek s ničím jiným lépe hrát nebude. Machalíkovi nebude vůbec stát za řeč komentovat kterýkoliv z těchto komponentů. A to je asi vše.
Jo a když jsem po Creeku koupil Vincenta SV-233 tak byl zvuk o dost jinde. Nevím, jestli byl ve všem lepší, ale bylo toho opravdu hodně, co se zlepšilo. Slabé Creeky bych proto vynechal a šel bych nejméně po 5350.

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Třicet tyček za sedm kilo materiálu.
Sounds like a real breakthrough. Yes.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Člověče jak jsem tě tak poznal, tak myslím, že tuhle kategorii dnes stěží pochopíš. Je ale dobře, že jsi se k tomu dokázal jasně a srozumitelně vyjádřit ze svého pohledu. Co to znamená? Creek highend není, ale je to velmi dobré hifi, které dokáže poskytnout spoustu potěšení a volného místa v nábytku. U tvých mašin by za ty peníze nebyl možná ani celý kryt, takže to si troufám tvrdit je Creek co hraje o dost lepší volbou. Dle mého ale stále trpí syndromem slabých anglických zesilovačů, takže se k tomu vyplatí pečlivě vybírat bedny. Spokojenost se pak dostaví. Dobrý pocit z věcí made in UK už je otázkou každého soudruha.

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Moje máti poslouchá na širokopásmových Teslách napájených Transiwattem TW-40. Dobrý pocit a spokojenost je plně dostavena. Jenom těch keců kolem toho tolik nenadělá.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Agavel

jo. řeč je o 5350 nebo Destiny. pro nejmenší monitory KEF.
asi bude o dost lepší než 4330, protože jinak čím by mohl Reinu tak zaujmout, když ten starší typ u tebe 233 (což je ovšem taky legenda) tak snadno převálcoval?

Machalík

víš, které zvíře je největší zabiják lidí všech dob? nejkrvavější bestie?
komár...
:mrgreen:

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Neměl jste někdo možnost zkusit Creek 50A ?

Testy jsou vcelku pochvalné, měření solidní (i když ne ideální - viz třeba přeslechy - např. stejně drahý Marantz PM8005 má zkreslení a odstupy o dost lepší. Na druhou stranu dost zesilovačů i násobně drahých je na tom mnohem hůř).

Líbí se mi minimalistický vzhled (zmíněný Marantz je proti tomu dost ošklivá "barokní" obludnost).
Kladem je i XLR vstup - v téhle ceně dost výjimka.

Na recenzích (neuvádím odkazy na všechny) je zajímavé jak se diametrálně liší v názoru na reprodukci basů ?!

http://i.nextmedia.com.au/avhub/austral ... s2_rev.pdf

http://avmania.e15.cz/creek-evolution-5 ... ticleStart

http://www.whathifi.com/creek-audio/evo ... 50a/review

http://www.stereophile.com/content/cree ... PdgJBt1.97

banditos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od banditos »

jdu si v sobotu poslechnout B&W CM8 S2 s timto zesilovacem, ktery mi byl doporucen, ale nejsme zadnej odbornik, spis fanda do hudby :)

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

banditos píše:jdu si v sobotu poslechnout B&W CM8 S2 s timto zesilovacem, ktery mi byl doporucen, ale nejsme zadnej odbornik, spis fanda do hudby :)
tak bez posluchových skúsenosti rovno rúbať tak vysoko... Úprimne, ani nečakám po sobote nič iné, ako oslavné spevy. :D Ja byť na tvojom mieste, nechám si ešte raz prebehnúť hlavou to, čo ti v inom vlákne kolegovia hifisti radili. Mohol by si potenciálne dostať ešte "viac muziky" za rovnaký peniaz.

sekal

Příspěvek od sekal »

LawIAR : Souhlasím. Ten model B&W má navíc dost hrůzostrašné měření v testech německých magazínů (Stereo a Stereoplay). 50000,- Kč bych za to tedy nedal ani náhodou. Creek 50A ale nemusí být špatná volba, (pomineme-li poměrně nízký výkon).

johnybuchar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnybuchar »

Výkon je docela malý a hmotnost to odráží. Každopádně by mě zajímalo, jak by si stál například vůči mému Xindak XA6950, který se v obchodech vlezl do 30 000Kč. Věřil bych, že stabilita Creeku nebude oslnivá u náročnějších pasáží.

sekal

Příspěvek od sekal »

Ten Xindak také není žádný zázrak. Z objektivního hlediska je Creek 50A (vyjma výkonu) podstatně lepší stroj než Xindak XA-6950.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Jasně 100W/8ohm, 26kg, symetrická konstrukce, 8 párů výkonových Sankenů, poťáky ALPS, první watty v "A" atd..... moc rád bych je slyšel vedle sebe, třeba na JBL 5000Ti, které Xindak krmil :twisted: ..... objektivně by Creek zakuckal při Apocalyptice, jak 80ti letý tuberák..... :D

sekal

Příspěvek od sekal »

Na tom Xindaku je názorně vidět, že výkon ani osazení několika značkovými součástkami ještě dobrý zesilovač nedělá. Jak vidno, vše nelze opajcovat, i když žluťásci se snaží, seč jim síly stačí.:lol:

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

*offtopic* Věřím svým uším a vzhledem k tomu, že jsem i měl přímé srovnání s integráčem Classé, tak můžu s klidným svědomím říct, že v tomto limitu namačkal Xindak do komerčně vyráběného zesilovače výbornou užitnou hodnotu a člověk neplatil 50% ceny za značku a na nezbylo už jen na 7 kilíček materiálu :D. Objektivně by se od nich mohlo učit třeba Cambridge Audio, které tu každý musí tunit u CASEA, aby vydrželo i po záruční době *2thumbsup*.

Odpovědět