Kabelguru - česká značka audio kabelů

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Zamčeno
Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od Fidas »

To PavelIN:
Myslím, že to zahoření má vliv na “zformování” dielektrika mezi vodiči...netvrdím to s jistotou, ale je to možné.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Kalousi, tys to trefil ! Jsem hulvát pro to, že jsem neodpověděl nějakýmu, pro mě naprosto anonymnímu brystonovi.Ale asi sis to nějak popletl, on není žádnej můj zákazník, kterýmu bych měl prokazovat nějakou slušnost.

Ale každopádně všem děkuju za reakce, ať už pozitivní, nebo negativní.Přiznám se, čekal jsem to horší.Ale je to prostě klasika...stálej dopisovatel Bunta, kterýmu ležíme v žaludku už delší dobu, nebo třeba merhaut, kterej zas jen plevelí vlákno.No a pak další, který ani nemá cenu jmenovat.

Tak diskutujte, já jdu dělat kabely....
kabelguru.cz

merhaut

Příspěvek od merhaut »

A bludným balvanem se stává...
Nepředbíhejme ale, nejdřív nominace. Šance našich borců jsou slušné.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

PavelN píše:
09 zář 2018 23:24

Pokud se někomu zdají být kabely a jiné příslušenství "snake oil", nechť nechá na "hloupých a hluchých" hejlech, zda si to koupí. Pokud nejsou všichni z těchto hejlů hluší (alespoň si to myslí), a firma má důvod existovat a asi i nějaké tržby a funguje několik let, tak možná nenabízí "snake oil".
Tady jde přece o něco jiného, když někdo nabízí 50kč plocháč z pc za jednotky tisíc a současně píše o tom, že výrobky renomovaných značek jsou předražené, tak si jednoduše o trochu toho hejtu koleduje.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Ale je to prostě klasika...stálej dopisovatel Bunta, kterýmu ležíme v žaludku už delší dobu, nebo třeba merhaut, kterej zas jen plevelí vlákno.No a pak další, který ani nemá cenu jmenovat.
Ano , je to proste klasika... Tvrdenie o nejakej funkcii, bez jediného objektívneho dôkazu. To je to, čo mi leží v žalúdku. Je to ako nálepka "2x200W PMPO" na nejakom prenosnom prijímači s napájaním na 4 monočlánky.
A pritom je to tak jednoduché - zmení sa zvuk- zmení sa signál - zmení sa niektorý parameter- amplitúda, frekvencia, oneskorenie, skreslenie... Všetko sa dá merať asi 100 x presnejšie ako sme niečo z toho schopní počuť. Stačí jedno objektívne, opakovateľné meranie, dokazujúce zmenu a je vymaľované...
Inak sú to len reči nejakého Horsta Fuchsa a radostné híkanie Gábiny, bez ohľadu na to, kto sa za tým menom schováva. To je to, čo mi leží v žalúdku.

T101
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od T101 »

PavelIN: Souhlas do poslední tečky.
Napadání ovšem od pánů z druhého táboru čekej přehršel, to je totiž jejich jediný důvod registrace zde na fóru.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

PavelIN
Sám jsem se mockrát přesvědčil, že...hraje jinak
To je to.. Ty si mal "pocit", to je všetko. A pocit nie je fakt, ten je nezávislý na subjekte.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

PavelN píše:
09 zář 2018 23:24
Nechci rozdmýchávat nějaké bitvy. Jsou tu dva odlišné tábory. Velmi respektuji techniky a měřiče a jako ekonom se skláním před jejich dovednostmi.

Sám se řadím mezi běžné posluchače a investuji do toho, co slyším a považuji za smysluplné. Než si něco koupím, tak si přístroj chci poslechnout a pokud se mi líbí, tak hledám recenze a případně měření (jako např. při koupi Pro-Ject Pre Box S2 Digital).

Kabely jsou samy o sobě zvláštní kategorie. Technici neberou v potaz "zahoření". Z mé laické perspektivy - průchod elektronů a ustálení parametrů (děkuji že toto moje netechnické a neodborné pojetí nenapadáte).

Sám jsem se mockrát přesvědčil, že zcela nový kabel (i mnou zbastlený) nebo dodaný na zkoušku od Kabelguru hraje jinak, než ten který je zapojen a "běhají" v něm elektrony. Dělám si vlastní kritické poslechy a mám změny z poslechu zaznamenané (je to moje zkušenost - nedávejte sem prosím další příspěvky a odkazy na ABX testy - to fakt už nemám sílu ani čas číst). Moc mě mrzí, že jste tímto způsobem z fóra vyštvali Kychtaxe.

Celkem mě ohromilo, že je nutné "rozehrát" i USB kabel mezi PC a DACem. Po několika dnech provozu si zvuk sedl a je SLYŠET rozdíl oproti prvotní hodině "provozu" kabelu. Děkuji, že nepíšete o autosugesci, a jak jsem si na zvuk kabelu zvykl. Kabel stál jen 113 Kč, takže si skutečně nemusím psychologicky vemlouvat a ospravedlňovat svoji "investici".

Ad Kabelguru - vždy solidní jednání a snaha přijít s něčím, co bude hrát a nebude oproti světovým značkám předražené. Toto je můj názor. Prostě mě zajímá výsledný zvuk, a pokud uznám, že za ty peníze mě to vyhovuje, tak si to koupím. To je snad normální tržní chování "racionálního" spotřebitele.

Ad "Zahořovač kabelů" - je užitečná věc pro výrobce kabelů, já osobně v hifi investuji do jiných věcí a kabel si "rozehraji" sám.

Jsem skutečně z toho všeho napadání na tomto foru, tak vytočen, že napíšu i toto:

Pokud se někomu zdají být kabely a jiné příslušenství "snake oil", nechť nechá na "hloupých a hluchých" hejlech, zda si to koupí. Pokud nejsou všichni z těchto hejlů hluší (alespoň si to myslí), a firma má důvod existovat a asi i nějaké tržby a funguje několik let, tak možná nenabízí "snake oil".
*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

Odar

Příspěvek od Odar »

Ako dlho trva, kym tie pohybujuce sa elektrony "zleniveju"? Treba im davat pravidelnu "rozcvicku", aby bol kabel v "kondicii"?

kalous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kalous »

Šeďoure, rozhodně to neberte tak, že Vám chci dávat školení.
Ale občas se nad něčím zamyslet může být i k dobru, aby to neodrazovalo nejen známé, ale i neznámé a potencionální zákazníky.
Proč sem tedy příspěvky o nových výrobcích dáváte ?
Musíte přece očekávat, že se lidi budou ptát a že bude potřeba (měli by jste) jim smysluplně odpovídat.

Nevidím nic špatného na dotazech, jak přístroj funguje. Neprozrazujete tím nic z kuchyně.
Stačí napsat - vliv změřit nejde nebo neumíme, zahořuje se stejnosměrným nebo střídavým proudem, velikost proudu, napětí, kmitočet, velikost pulzů a podobně.
Jinak to bohužel působí dost nevěrohodně.
Tak se nedivte za ty reakce.
Mimochodem dotazy BVa jsou konstruktivní a nechce nic neobvyklého a zcela jistě to zajímá i další čtenáře.
Spoustu věcí kolem firmy máte zmáknutý profesionálně, ale komunikace na forech dost pokulhává. Škoda.

Pro jistotu doplním - nejsem kabeloskeptik, nejsem extrémní technokrat i když elektronikou se zabývám 40 let, nejsem hlušec i podle měření na ORL.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Formulace šeďoura nejspíše nemohou být klasifikované jako profesionální prezentace firmy :cry:
Ovšem označit připomínky k novému počinu Kabelguru v této diskusi za konstruktivní... nooo, prostě umím pochopit, že jeho reakce jdou za hranici korektního chování.

Na stránkách Kabelguru se píše:
"Náš přístroj generuje širokospektrální šum, který svým spektrem pokrývá celý rozsah slyšitelných frekvencí najednou. Jde o tzv. růžový šum."
Tohle mi připadá jako docela konkrétní popis toho, co přístroj dělá. Jenže místním "diskutérům" přece nejde o to, co WakeUp dělá, oni potřebují prezentovat své pravdy, že ten přístroj nemůže fungovat, aby vzápětí mohli označit prodejce za šarlatána.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Tohle mi připadá jako docela konkrétní popis toho, co přístroj dělá.Jenže místním "diskutérům" přece nejde o to, co WakeUp dělá,
Nehovorí to nič o tom, čo prístroj robí (s vlastnosťami kábla), len že generuje šum...A ano, ide presne iba o to, čo ten prístroj robí s káblom, ktorý sa má "zlepšiť". Ako (akým princípom alebo "zázrakom"..) ten šum (alebo iný signál..) zmení vlastnosti kábla, tak aby ten kábel potom počuteľne (ergo merateľne, inak je to len halucinácia..) zmenil signál. To je všetko. A stačí jediné meranie "preburn/afterburn" týmto prístrojom preukazujúce zmenu vlastností kábla ( signálu po prechode takto upraveným káblom). Autor prístroja je potom ašpirantom na nobelovku za fyziku. ;) Tvrdiť sa dá všetko, kľudne aj to "It cures all".
Naposledy upravil(a) BVa dne 10 zář 2018 15:26, celkem upraveno 1 x.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Přesně v takovou diskuzi jsem doufal, už mi to chybělo, díky :-) Není nic horšího než když se představí kabel nebo cokoliv jiného a je ticho po pěšině nebo přijde pár poplácání po ramenou. Prázdné bláboly, arogance, podvodníci, šarlatáni, tak to mám rád (bez ironie).
Jo a bludný balvan, to by byla přímo výhra v loterii (napíšu to na rovinu - z hlediska prodejů).

Mám jen jedinou poznámku, pane Bunto, ani nevíte kolikrát jsem Vám možná zachránil tržbu. Je to přesně naopak než si asi myslíte s tím vystupováním na fórech. Vy se považujete za jediného spravedlivého a správného jehož všichni berou, ale zatím mi hifisté a že jich znám hodně, nejednou tvrdili něco ve smyslu: "chci/chtěl jsem integráč/koncák, zvažuji BV Audio, má dobré ceny, ale nevěřím mu kvůli tomu co píše na fórech, je nějakej divnej apod." Pravidelně zachraňuji a doporučuji Vaše výrobky s tím, že si toho nemají všímat, že Vám to opravdu hraje velmi slušně *hura*
kabelguru.cz

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

BVa
Nechápu proč chcete řešit detaily "zahořování" kabelů když pro vás stejně všechny typy kabelů "hrají" naprosto stejně?

Já se zase pozastavuji na demagogií typu, že BVa zesilovače "měří" tak tak dostatečně skvěle, že nelze poslechově poznat rozdíl s čímkoliv co měří ještě lépe takže utrácet za zesilovač víc jak 30tis Kč je sedání na lep highendovým výrobcům. :lol:

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Zachránce BVaudio, Kocmeister. To nevymyslíš.

Zamčeno