LG OLED TV
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
LG OLED TV
Lg uvedla na trh svůj OLED televizor, který zaslouží urcite pozornost všech, kteří dosud vlastní kvalitni plasmu a s kvalitou LCD nejsou spokojeni dodnes jako ja. Tenhle 65" screen jsem videl uz několikrát v akci a myslim, ze nemá konkurenci v soucasné produkci placek.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/65ef950v ... 284219.htm
http://www.hdtvtest.co.uk/news/65ef950v ... 284219.htm
Re: LG OLED TV
Tak že by nastal čas k vyměňování televizorů? Já právě plazmu mám a začíná ve mně hlodat červík.... 

- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Taky mam plasmu a prave kvůli nevalné kvalitě LCD jsem nikdy o výměně neuvažoval. Ani 4k uhdtv mne nejak nepresvedcily, ale tuhle od LG bych moc rad 

s cenou kolem 200 tisíc je to opravdu "zajímavá" konkurence pro masy 

jak muze OLED mit problem s vinetaci (nehomogenitou), kdyz ma aktivni body, bez podsviceni ??Vignetting & vertical banding in low APL scenes
U LCD Panasonic http://www.hdtvtest.co.uk/news/tx50cx70 ... 054122.htm namerili 88% a barevna presnost je na stejne urovniMeasured DCI-P3 coverage 86%
Zajimave je, ze u obou namerili priblizne stejne rozliseni pohyblivych scen (600/650 radek) a u LCD to uvadi jako negativum a snizuji zaverecne hodnoceni, u OLED jim to nakonec nejak nevadi ?
Tahle cisla ale ukazuji nesmyslnost 4K silenstvi ...
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
£3.699 ma jeste daleko do 200kpulenej píše:s cenou kolem 200 tisíc je to opravdu "zajímavá" konkurence pro masy
http://televize.heureka.cz/lg-65ef950v/ ... wgodlbwBXQdavidhighend píše:£3.699 ma jeste daleko do 200kpulenej píše:s cenou kolem 200 tisíc je to opravdu "zajímavá" konkurence pro masy
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Cenu v Česku jsem neznal, tak to se omlouvam.
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Stejný model v 55" je rady ted ve slevě ta £2.200. Za 200k v Česku je to mimo realitu to je pravda.
Neklesejme na mysli. Věřím, že naše plazmy se ještě pár let budou držet v provozu.
Ceny plazem v minulosti atakovaly mnohem vyšší cifry a všichni víme jak to skončilo
Ceny plazem v minulosti atakovaly mnohem vyšší cifry a všichni víme jak to skončilo

Docela rozumný článek týkající se konce plasma TV je zde http://plasmatvbuyingguide.com/hdtv/dea ... ma-tv.html
V podstatě se dnes jediné plasmy vyráběné od Samsungu koupí za 20-40 tisíc, přičemž kvalitní neplazma tak za 100. Nebo kecám? Takže se situace zatím nemění a zůstáváme u plasem....??? Víc než 50 bych za telku fakt asi nedal.....
V podstatě se dnes jediné plasmy vyráběné od Samsungu koupí za 20-40 tisíc, přičemž kvalitní neplazma tak za 100. Nebo kecám? Takže se situace zatím nemění a zůstáváme u plasem....??? Víc než 50 bych za telku fakt asi nedal.....
Při dnešní "trvanlivosti" elektroniky je to skutečně stropdrfish píše:Víc než 50 bych za telku fakt asi nedal.....

Jo strop to je, jinak ale bohatě stačí nějaký výprodej rok starého modelu zlevněný na 20...
Myslím, že vývoj TV jde kupředu mnohem pomaleji, než je nám podsouváno, takže není třeba stahovat gatě, brod je stále daleko...

Prusvih je, ze vyrobci ucitili dalsi moznost jak zakazniky oskubat na nepotrebnych nesmyslech a po 3D se vsichni vrhli na 4K a nedelaji uz top modely fullHD TV. Takze stejne jako to bylo u 3D, je clovek dotlaceny koupit si to co nechce, jen proto, aby dostal i ty vlastnosti, ktery potrebuje (kvalitni 100Hz panel, lepsi technologii podsviceni a barevneho pokryti atd). Typicky priklad je Panasonic, ktery snabizi jednu 100Hz fullHD TV (630E) zamerne s minimalni funkcni vybavou. Kdo chce napr. kvalitnejsi podsviceni (Wide Color Phosphor) nebo PVR, satelitni tuner apod. musi vzit 4K model, ktery je nejenom zbytecne drazsi, ale hlavne prepocet bezneho SD vysilani na 4K je zbytecnost, ktera nejen, ze nicemu nepomuze, ale spis vysledek bude horsi ...drfish píše:Jo strop to je, jinak ale bohatě stačí nějaký výprodej rok starého modelu zlevněný na 20...Myslím, že vývoj TV jde kupředu mnohem pomaleji, než je nám podsouváno, takže není třeba stahovat gatě, brod je stále daleko...
Ale nikdo s tim nic neudela, nikomu nejde o kvalitu, ale jen o kseft. Stejne jako to bylo u fotoaparatu, kde navysovani megapixelu kvalitu zhorsovalo a ani optika nestihala. Ale je snazsi pridavat rozliseni misto zkvalitneni optiky nebo dynamickeho rozsahu snimace. A taky se to masam snaz naserviruje

A nejsmutnejsi je, ze ve vysledku pak nova TV hraje hur nez 10 let stara (vlastni zkusenost - klasicke zarivkove podsviceni s IPS ma prijemnejsi a prirozenejsi barvy a lepsi podani detailu v tmavych plochach nez LED podsviceny VA panel v recenzich chvalene nove TV - obe Panasonic)
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Všechny ty veci navic, ktere člověk absolutne nepotřebuje je prave problém všech placek. Proto jsem zůstal u LG plasmy a nejake 4k a 4k UHDTV mne byly ukradené, protože to ve výsledku nebyl pro mne nejaky velký skok kromě ceny. Ale tajke nova vec od LG v porovnaní s top modely od samsung, sony ci panasonic je opravdu alespoň podle mých oči a subjektivního názoru asi podobná jako kdyz přišel Pioneer s Kuro plasmou v porovnaní s do te doby všeobecnou produkci jiných značek. Videl jsem ji již delší dobu pred tim nez tenhle test vyšel u hdtvtest. Pokud budete mit možnost kouknete na ni v reálu. Verim, ze v porovnaní s konkurenci vám bude jasno.