NAD

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NAD

Příspěvek od dadaft »

Tak jsem slyšel NAD C388 BluOS a musím říct, že je to fantastický zesilovač.
Připojené přehrávače byly Oppo 102D, gramec Pro-Ject, typ nevím, ale vymazlený a ne levný, bedny pak Canton Chrono 519DC (mé první seznámení s Cantony a musím říct, že mě udivuje, že tahle značka není moc považovaná za audiofilskou - rovné, dobré, kvalitní bedny, bych řekl)
Pokud jde o zvuk C388 -- brutální kontrola beden, jak jsem fanatik a nesnáším jakkoliv rozbředlý, hučící přehnaný bas bez kontroly (to raději žádný), tak tady absolutně no problema, plus skvělý prostor, opravdu hladké a jemné středy i výšky, fantastická lokalizace a zaostřenost.......... ale hlavně: EMOCE, doslova tuny emocí, které hudba přináší. Celá nová NADovská řada Classic dokáže přenést emocionalitu hudby a C388 stojí na jejím vrcholu a je tam právem - skvělý, skvělý zesilovač.
S gramcem to byl doslova božský zážitek.

A protože tady PMA dost shodil nejmenšího bratříčka C388 D3020 jako velmi nekvalitní zesilovač (mně doma hraje s regálkama parádně, ale samozřejmě C388 to není), hledal jsem i nějaké měření a vypadá to dobře.
https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmac ... 6-nad-c388

Jediné, co snad vytknout, je vzhled, ale když něco tak skvěle hraje, člověku to zkrásní...

Obrázek

*2thumbsup* BRAVO *2thumbsup*

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

Nevim, co je na tom bravo, hluboký bas uplně chybí, v tomhle jsou o třídu, možná i dvě lepší staré analogy typu C370

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

hluboký bas úplně chybí? bože, to jsou kecy...

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Tys mel tu c 338, ne? Háklivé ovládání hlasitosti?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Bazi36 - jo, to jo, při každodenním mnohahodinovém používání to začalo blbnout, dokonce se mi zdálo, že to začíná blbnout i u D3020, kterou jedu teď, ale neblbne....... nevím, možná to byl jen vadný kus a i kdyby ne, pořád zvukem předčí možné zádrhely a pro méně extrémní uživatele než jsem já se to asi nikdy neprojeví................... zvuk C388 je opravdu fantastický, hudba tě strhne, impulzní (nebo vysokofrekvenční nebo spínané) zesáky už dohonily tranzistorové ABčka, to je bez debat.
A podle mě už i předhonily.
Obzvlášť dynamika, basy a kontrola beden je prostě úplně jinde, ve všem ostatním s nimi už udrží krok, hrajou s lehkostí a čistotou.
A to, co klasičtí měřáci nikdy nepřipustí, to v těchle zesácích je -- emoce z hudby. Najdeš to v každé recenzi na slabší C368, kterých je mnohem víc, i v těch pár recenzích na C388. Prostě na talíř dáváš desku za deskou a posloucháš a užíváš si, neb nic "řešit" netřeba.

A mimochodem - já se v tom nevyznám - majitel mi říkal, co se také píše v recenzích - zabudovaný gramofonový předzesák je vynikající, všechny co měl doma strčil do skříně a hraje na ten zabudovaný NADovský, a musím potvrdit, že gramec hrál excelentně.

http://www.audioemporium.com/daves-faves-nad-c388bee/
Pod tohle bych se klidně podepsal.

Teď mě čekají bedny, ale až D3020 půjde ke dnu, nebo se někde objeví bazarový C388, nebudu váhat...

Largo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Largo »

Ja mám v hľadáčiku novinku, počkám si na ceny a recenzie.
https://nadelectronics.com/product/m10- ... amplifier/

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

dadaft píše:
13 úno 2019 17:30
Bazi36 - jo, to jo, při každodenním mnohahodinovém používání to začalo blbnout, dokonce se mi zdálo, že to začíná blbnout i u D3020, kterou jedu teď, ale neblbne....... nevím, možná to byl jen vadný kus a i kdyby ne, pořád zvukem předčí možné zádrhely a pro méně extrémní uživatele než jsem já se to asi nikdy neprojeví................... zvuk C388 je opravdu fantastický, hudba tě strhne, impulzní (nebo vysokofrekvenční nebo spínané) zesáky už dohonily tranzistorové ABčka, to je bez debat.
A podle mě už i předhonily.
Obzvlášť dynamika, basy a kontrola beden je prostě úplně jinde, ve všem ostatním s nimi už udrží krok, hrajou s lehkostí a čistotou.
A to, co klasičtí měřáci nikdy nepřipustí, to v těchle zesácích je -- emoce z hudby. Najdeš to v každé recenzi na slabší C368, kterých je mnohem víc, i v těch pár recenzích na C388. Prostě na talíř dáváš desku za deskou a posloucháš a užíváš si, neb nic "řešit" netřeba.

A mimochodem - já se v tom nevyznám - majitel mi říkal, co se také píše v recenzích - zabudovaný gramofonový předzesák je vynikající, všechny co měl doma strčil do skříně a hraje na ten zabudovaný NADovský, a musím potvrdit, že gramec hrál excelentně.

http://www.audioemporium.com/daves-faves-nad-c388bee/
Pod tohle bych se klidně podepsal.

Teď mě čekají bedny, ale až D3020 půjde ke dnu, nebo se někde objeví bazarový C388, nebudu váhat...
A tys ho vrátil,nebo prodal?

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

dadaft píše:
13 úno 2019 13:28
Tak si vedle sebe postav C370/C372 a jakýkoli z těch nových digitálů, hned poznáš, že basují, ale mnohem výše, než ty staré abčka. Prostě ten zvuk je takový svižný, ale bez hloubky.

Prostě, řekněme na úvodní řadu jakš/takš, ale kdvalit těch léta vyráběných A/B ty digitály prostě nedosahují. Dovedu si představit, že na regálovkách je to OK, ale u beden co umí hluboké basy, je to znát dost.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

Jestliže ty staré NAD hrajou jako kulomet, tak ty digitály jsou spíš takový samopal.

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Vyblíz píše:
14 úno 2019 01:18
dadaft píše:
Tak si vedle sebe postav C370/C372 a jakýkoli z těch nových digitálů, hned poznáš, že basují, ale mnohem výše, než ty staré abčka. Prostě ten zvuk je takový svižný, ale bez hloubky.

Prostě, řekněme na úvodní řadu jakš/takš, ale kdvalit těch léta vyráběných A/B ty digitály prostě nedosahují. Dovedu si představit, že na regálovkách je to OK, ale u beden co umí hluboké basy, je to znát dost.
To myslím zažil skoro každý hifista, že nově zkoušený lepší /dražší kousek (třeba zesilovače) má najednou subjektivně méně basů než ten jeho letitý původní. Posun k věrnosti zvuku se může často projevit i tak, že zmizí houkavé pomalé dunivé basy. Zůstanou přesnější, rychlejší a sušší tóny, kterých je objemově míň, je to tak nicméně správně. Ale komu se to nelíbí, může si nechat ten původní kousek, ne?

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Taky vidim v D-class zesilovačích velkej potenciál. Zvlášť právě na basech se mi zdají nepřekonatelný. Opravdu ta kontrola, co umí, je u A/B jen u drahejch a silnech kousků. Digitály to umí svym způsobem už od pár wattovejch Tripathů z Číny z ebaye až po kilowatový zesilovače v subech. Před pár lety byl konsenzus mezi hifisty, že digitály neumí dobře výšky. Že jsou jakýsi umělý a nepřirozený. Je pravda, že co jsem slyšel, třeba Lyngdorf na Vulkanech u Hlavy nebo na krátké poslechy sestav s digitálem na výstavě, tak bych to klidně i potvrdil. Stejně tak dobře to, ale mohlo bejt čimkoliv jinym. Každopádně uplynul nějakej čas a možná už jsou věci třeba u NADů jinak. Pokud ne, tak nepochybně do budoucna budou.
kabelguru.cz

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

tesarpa píše:
14 úno 2019 08:06
Vyblíz píše:
14 úno 2019 01:18
dadaft píše:

To myslím zažil skoro každý hifista, že nově zkoušený lepší /dražší kousek (třeba zesilovače) má najednou subjektivně méně basů než ten jeho letitý původní. Posun k věrnosti zvuku se může často projevit i tak, že zmizí houkavé pomalé dunivé basy. Zůstanou přesnější, rychlejší a sušší tóny, kterých je objemově míň, je to tak nicméně správně. Ale komu se to nelíbí, může si nechat ten původní kousek, ne?
Až na to, že ten rozdíl není v objemu, ale ve hloubce těch basů. Jestli ti připadá absence hlubokých tónů, jako posuv vpřed, tak budiž. Nicméně u těhle Dčkových nadů se tedy o highendu nebavím ani omylem, například Primare je přehraje rozdílem třídy a to i na hlubokých basech, i když jich má objemově méně, a to počítám i ty Dčka od Primare.

A rychlý basy jsou samozřejmě blábol, si pust 20 Hz a chvíli to poslouchej, jestli dokážeš aby se ti 20 Hz lámalo rychle vlnu tak popíráš fyzikální zákony.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

Přece kontrola basů není to, když se ten zesiovač na hluboké basy vykašle, kontrola basů je naopak to, když ten zesilovač zvládá výborně hluboké basy a ty vyšší kočíruje, co je přesně opak těhle D NAD, ty basují jak vzteklé, ale jenom nahoře.

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Takže když NAD uvádí https://nadelectronics.com/product/d-30 ... amplifier/: Frequency Response (20Hz – 20kHz)0dB to -0.3dB, tak jako kecá?

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

PR recenze vlastní značky bych bral vzdycky s rezervou. Ono je v tom textu víc nesmyslů.

Odpovědět