http://www.gcaudio.com/products/reviews ... force.html
Tušia, čo píšu?NuForce is not a Switching Digital Amplifier....
...NuForce amplifiers switch at 500,000Hz
Aj mne je ľúto. Mal by ste sa s nimi spojiť, aby Vám to vysvetlili, keď túto hru o slovíčka považujete za tak smrteľne dôležitú. To, čo ste napísal do úvodzoviek v predmetnom texte vôbec nie je, ani popieranie, že ich siliče sú spínané. Nikdy ste tieto výrobky nevidel ani nepočul a od stola ich jedna radosť odsudzujete. A výsledky sa dostavujú. Mal som "záujemcu" o moje monobloky, ktorý chcel zľavu za to, že to nehrá výšky. Ten čítal pozorne a argumenty boli na svete.BVa píše:Je mi ľúto, ale je nutné vedieť o čom je reč,a nebagatelizovať čo sa nehodí.. "Nespínaný zosilňovač, ktorý spína na 500kHz"..Prečítal som to dosť pozorne , podobných skvostov úplne odtrhnutých od reality je tam viac, tento je najviac "vidieť".
Toto je presné znenie z odkazu, jedno tvrdenie popiera druhé, je to v podstate prevzaté z reklamných materiálov výrobcu, a pozoruhodná je tá perla na záver.... The NuForce design is neither analog nor Class D digital....
..Switching Digital Amplifiers (commonly known as Class-D were introduced some years ago...
It is designed from the ground up, using revolutionary Switching Amplifier technology,...
..NuForce is not a Switching Digital Amplifier...
..NuForce amplifiers switch at 500,000Hz – more than twice the highest CD sampling rate...
Hra o slovíčka pokračuje...Slepá dôvera k reklamným informáciám - určite dôvody, prečo som si tento silič kúpil. Ale to sa ťažko chápe, keď máme toľko skúseností s meraniami a tak málo s posluchom. Je to kredit a ťarcha, to sú pre zmenu vaše principiálne obmedzenia. Pozrite sa na vlastnú mluvu pri prezentácii vlastných zosilňovačov vrátane "vyjadrení konštruktéra" pri testoch. Tiež sa pohybujú v superlatívoch. Ja viem, tentokrát sú zaručene pravdivé. O rušení, obmedzenom kmitočtovom rozsahu a neviem ešte akých obmedzeniach tu už bola reč. Bola a je tu zas. Aj keď nič neruší a tranzienty sú v poriadku, "..kua, chlapi, dakde to tam misi biť...".A tak postupoval aj ten záujemca, ktorý použil všetko, len nie tie uši a vlastnú hlavu....BVa píše:2 palipol
To nie je hra o slovíčka, ale o fakty. To čo som citoval, je v tom texte ,čítajte ešte raz..Toto je presné znenie z odkazu, jedno tvrdenie popiera druhé, je to v podstate prevzaté z reklamných materiálov výrobcu, a pozoruhodná je tá perla na záver.... The NuForce design is neither analog nor Class D digital....
..Switching Digital Amplifiers (commonly known as Class-D were introduced some years ago...
It is designed from the ground up, using revolutionary Switching Amplifier technology,...
..NuForce is not a Switching Digital Amplifier...
..NuForce amplifiers switch at 500,000Hz – more than twice the highest CD sampling rate...
Informácií a detailných skúseností o týchto zosilňovačoch(aj s meraniami..) je dosť, existujú aj iné fóra, stačí hľadať. Rovnako mám dosť skúseností s D koncami rôznych topológií a princípov, aj posluchových, aj "meracích" a konštrukčných, NuForce neobjavil Ameriku..To že nepoužívajú fixný modulačný kmitočet, ale princíp komparátora (s hysterézou, riadený vstupným signálom a vzorkou z výstupu za filtrom), je len technický detail, takých riešení D koncov je už dávno viac (UCD, Tripath...)a nič nové neobjavili. Každá metóda má aj určité výhody , aj nedostatky, ale každý takýto koniec stále trvale prepína v plnom rozsahu napájania a na výstupe je LC filter.Takže vždy produkuje rušenia, má obmedzený kmitočtový rozsah výrazne viac ako lineárne konce (a nutne aj viac otáča fázu), vždy viac skresľuje, má podstatne horší prenos tranzientov a vždy je tam niečo ako jitter, vplyvom neurčitosti pri spínaní. To sú principiálne obmedzenia.
Preto píšem, že je nutné aj niečo o tom vedieť a nestačí len slepo veriť reklame, technika nie je náboženstvo. Ten "záujemca" len použil aj vlastnú hlavu a uši, ktorým verí rovnako ako Vy , ale počul to inak ako Vy? To je zakázané?? A že chcel zľavu? To je dnes prekvapivé? Viac je prekvapivé, že tie konce chcete predať, nie?. Prečo?
Kde? Jediný konkrétny odkaz!!Pozrite sa na vlastnú mluvu pri prezentácii vlastných zosilňovačov vrátane "vyjadrení konštruktéra" pri testoch. Tiež sa pohybujú v superlatívoch.
Tak to jsi frajer !palipol píše:....jednoducho, idem si niečo postaviť...stačí mi na to len jedna ruka a je to ZADARMO."
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host