Xavian
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Re: Xavian
Cena mi nepripada nejaka premrstena na top soustavu, ktera je srovnatelna se svetovou spickou.
Dá se to tak chápat v kontextu toho,že světové "špičky" jsou čím víc
tím dál cenově "ujetější".

Ptačí budka se sedmipalcovým basáčekm může být světová špička ale pouze ve své třídě, stejně jako Škoda Fabia může být světová špička ale zase jen ve své třídě.
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
O tom tady prece nikdo nepolemizuje.
Také by mne zajímalo, jaká konstrukční chybka tam je vidět. Prosím popiš a pokud to není tajné, napiš, jak jsi ji vyřešil Ty.Jarda69 píše:Je tam vidět konstrukční chybka. Pokud ale nevadí, tak fajn. Shodou okolností jsem jí nedávno taky řešil. Jinak by mě to asi ani nenapadlo.
Když necháme stranou cenu, tak to nemusí být tak špatné. I měření vypadá zajímavě.
http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... ian-premio

http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... ian-premio
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
davidhighend píše:Jaka.
Prospero píše:A jak jsi ji vyřešil?
Nic ve zlém, to já jen proto, že se pan Barletta urcite rád neco přiučí.
raaaadio píše:Také by mne zajímalo, jaká konstrukční chybka tam je vidět.
...dělá, že "si nevšiml"

- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Začátkem prosince 2016 firma představila nový model 2p regálovku Joy (středobas – 150 mm papírová membrána, litý koš, výškáč - 26 mm cívka, impregnovaná měkká hedvábná kopulka, přední basreflex, 8 Ohm, 6,9 kg). Ozvučnice JOY je vždy vyrobena z masivního dubu a dostupná v šesti různých barevných provedení – přírodní dub, černá, bílá, cognac, coffee, metropolitan grey.
Zo zvedavosto som si prezrel ich stránku a zarazila ma cena 125iek. Ak sa dobre pamätám, tak pred cca 10-12 rokmi stály cca 18-20tis (boli v mojom užšom výbere potencionálnych repro) a teraz??? Je nejako odôvodnený ten nárast ceny, alebo som len ja zaostal.
Porovnej si jaké byly také platy a inflaci. Možná to vychází, že jsou dnes po přepočtu ještě levnější. Nepopírám, že se mi jeho nové modely z "plovoučky" nelíbí a za tu cenu již vůbec ne
. Pořád je volbou každého co si koupí
.

Primaluna - Reference3A - Pioneer - Denon - DH Labs - ViaBlue - konvolut elektronek :)
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No ale Xavina XN 125 zahrnuje 5 verzí a nejméně 6 osazení. Alespoň co jsem zaznamenal. Za dobu produkce (20 let) se toho změnilo poměrně mnoho: imped. postupně rostla z 4, 6 na 8 Ohm, výrazně se zlepšila konstrukce budky (materiál i spojení), kvalita povrchů, šíře výběru dýh k výběru, bassreflex (plast => Al), černé a zelené štítky nahradily designované s kůží, snížil se počet terminálů ze 2 na 1 pár, naopak přibyly terminály Praga, tišťák s podpisem a firemní kondíky ve výhybce. Jak se měnilo vnitřní tlumení mi není známo, protože dovnitř bedýnky obvykle nebylo vidět. O měničích snad ani není třeba mluvit. Trochu širší projev bedny (na počátku) se postupně vyvinul zaměření na přesný poslech - a to díky osazení typu výškáče v posledním modelu.
Vďaka za vysvetlenie. Tak to by malo byť potom OK.Dinosaurjr píše:No ale Xavina XN 125 zahrnuje 5 verzí a nejméně 6 osazení. Alespoň co jsem zaznamenal. Za dobu produkce (20 let) se toho změnilo poměrně mnoho: imped. postupně rostla z 4, 6 na 8 Ohm, výrazně se zlepšila konstrukce budky (materiál i spojení), kvalita povrchů, šíře výběru dýh k výběru, bassreflex (plast => Al), černé a zelené štítky nahradily designované s kůží, snížil se počet terminálů ze 2 na 1 pár, naopak přibyly terminály Praga, tišťák s podpisem a firemní kondíky ve výhybce. Jak se měnilo vnitřní tlumení mi není známo, protože dovnitř bedýnky obvykle nebylo vidět. O měničích snad ani není třeba mluvit. Trochu širší projev bedny (na počátku) se postupně vyvinul zaměření na přesný poslech - a to díky osazení typu výškáče v posledním modelu.
timcs
před x lety šel koupit i např. skvělý subwoofer xavian new cuore za (z dnešního pohledu směšných) 32.000 Kč.
kolik by stál dnes takhle poctivý, veliký a "A/Béčkový" subwoofer?
kdo ho viděl/slyšel na živo, tak ví co mám na mysli!
jeho pseudo -nástupce neoxs1 stál/stojí téměř stejně (29.000) .... srovnávat je proti sobě nemá vůbec cenu. (můj názor)
kolik by dnes stál impozantní/ fakt poctivě udělaný woofer od xavianu? tedy skutečný nástupce new cuore ?
třeba 55.500? nebo 63.900? (to by nám jistě p. barletta uměl říci)

před x lety šel koupit i např. skvělý subwoofer xavian new cuore za (z dnešního pohledu směšných) 32.000 Kč.
kolik by stál dnes takhle poctivý, veliký a "A/Béčkový" subwoofer?
kdo ho viděl/slyšel na živo, tak ví co mám na mysli!
jeho pseudo -nástupce neoxs1 stál/stojí téměř stejně (29.000) .... srovnávat je proti sobě nemá vůbec cenu. (můj názor)
kolik by dnes stál impozantní/ fakt poctivě udělaný woofer od xavianu? tedy skutečný nástupce new cuore ?
třeba 55.500? nebo 63.900? (to by nám jistě p. barletta uměl říci)

Návštěva v Xavianu na Streamu
https://www.stream.cz/vyrobeno-v-cesku/ ... e-soustavy
https://www.stream.cz/vyrobeno-v-cesku/ ... e-soustavy
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Náš nový Bon Bonus dospěl - vyrostl velikostí i podáním hudby. I proto se jeho jméno muselo změnit, protože jeho kvality patří do vyšší třídy.
Z původního modelu Bonbonus - mini regálových reprosoustav - se stala dospělá kompaktní reprosoustava, schopná uspokojit i náročnějšího posluchače. Srdcem je zcela nový středobasový reproduktor, uložený ve výjimečně bytelné ozvučnici s vnitřním tlumením, jehož důkladnost nemá ve třídě obdoby. Pro usnadnění instalace v prostoru jsme zachovali koncept s předními bassreflexy.
Nová "vstupní brána" do světa Xavian vám otevře novou a vyšší úroveň reprodukované hudby a vzbudí nadšení, které byste jistě nečekali.
K dispozici je pět variant - přírodní dub, tmavý dub, černá, bílá a šedivá.
Nový Bon Bonus koupíte výhradně v naší prodejně v Hostivici nebo přes e-shop.
Využijte naší speciální nabídku akčních cen námi vyladěných setů. Pokud vlastníte naši zákaznickou kartu, přihlaste se o svou slevu 10% z ceníkových cen
Středobasový Reproduktor 150 mm AudioBarletta, polipropilenová membrána, papírový vrchlík, vyrobeno v Itálii, litý koš, extremní linearita odpovědi
Vysokotónový Reproduktor 26 mm AudioBarletta impregnovana hedvabná kalota, vyrobeno v Itálii, pracovní komora za membránou, magnetická struktura s vysokou zatížitelností
Systém dvoupásmový tlumený bass-reflex, přední hliníkové nátrubky, magneticky přichycený přední rámeček
Ozvučnice ručně dýhovaná pravými dřevěnými dýhami, stěny o síle 21 mm
Kmitočtový Rozsah (-3dB v referenční ose): 50 – 20000 Hz
Připojení 1 pár terminálů - banánky dodané v balení
Impedance 8 ohmů
Přechodová Frekvence 2500 Hz
Citlivost ( 2,83V / 1m ) 87 dB
Z původního modelu Bonbonus - mini regálových reprosoustav - se stala dospělá kompaktní reprosoustava, schopná uspokojit i náročnějšího posluchače. Srdcem je zcela nový středobasový reproduktor, uložený ve výjimečně bytelné ozvučnici s vnitřním tlumením, jehož důkladnost nemá ve třídě obdoby. Pro usnadnění instalace v prostoru jsme zachovali koncept s předními bassreflexy.
Nová "vstupní brána" do světa Xavian vám otevře novou a vyšší úroveň reprodukované hudby a vzbudí nadšení, které byste jistě nečekali.
K dispozici je pět variant - přírodní dub, tmavý dub, černá, bílá a šedivá.
Nový Bon Bonus koupíte výhradně v naší prodejně v Hostivici nebo přes e-shop.
Využijte naší speciální nabídku akčních cen námi vyladěných setů. Pokud vlastníte naši zákaznickou kartu, přihlaste se o svou slevu 10% z ceníkových cen
Středobasový Reproduktor 150 mm AudioBarletta, polipropilenová membrána, papírový vrchlík, vyrobeno v Itálii, litý koš, extremní linearita odpovědi
Vysokotónový Reproduktor 26 mm AudioBarletta impregnovana hedvabná kalota, vyrobeno v Itálii, pracovní komora za membránou, magnetická struktura s vysokou zatížitelností
Systém dvoupásmový tlumený bass-reflex, přední hliníkové nátrubky, magneticky přichycený přední rámeček
Ozvučnice ručně dýhovaná pravými dřevěnými dýhami, stěny o síle 21 mm
Kmitočtový Rozsah (-3dB v referenční ose): 50 – 20000 Hz
Připojení 1 pár terminálů - banánky dodané v balení
Impedance 8 ohmů
Přechodová Frekvence 2500 Hz
Citlivost ( 2,83V / 1m ) 87 dB