Yamaha

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Yamaha

Příspěvek od Oldear »

No pánové, zase tak světový výrobce v oblasti reprobeden to není a co je hlavně u "japanů" zvykem? No to, že jejich výrobky se v Evropě prodávají o 100% dráž než v Japan samotném. Něco o tom vím, Japany mám doma a když jsem nechtěl platit ty ceny určené pro Evropu a chtěl si je objednat v Japan, bylo mi od nich sděleno, že jako Evropan mám nárok pouze na ceny v Evropě dle nich obvyklé. Jediná cesta je zaletět si to tam koupit a tady to pak proclít a zplatit DPH.
Zmíněné repro od Yamahy jsou právě takto předražené a marketingově uměle zvýrazněné za účelem lepších prodejů. Potvrzuji, že bedny jsem naživo neslyšel, ale několik ukázek je na Youtube ( lze to však hodnotit jen orintačně, ale již to napoví ) a ne náhodou všude hraje klasika, smyčce, flétny a klavír. Prostě ty basy to neumí. Je tam jedna ukázka Floydů, kde je jen zoufalý pokus o basy, tedy dle mě, ale záleží kdo na co je zvyklý.

Všichni tady diskutujete o křivce, 80 Hz a pod. Ten graf kmitočtového rozsahu je k dispozici a každý snad je schopný si to odvodit. Parametr 26Hz až 40 kHz v tolerančním pásmu 10 dB je vylhaný. Pokud si tam dovolí napsat těch 26 Hz tak to bude v toleranci minimálně 30dB a možná ještě více. Sami si to doma zkuste: poslouchat na zesílení např. - 30db na siliči a pak to uberte na - 70db a uslyšíte ten rozdíl jak na těch Yamahách hrají basy, s jakým poklesem.

Pokud tady píšete o doupásmovkách, že maj údaj od 55Hz a basy jsou tam slyšet, no to je právě tou udávanou tolerancí. Pokud to bude jak je u kvalitních výrobků a seriozních výrobců zvykem v pásmu +- 3dB, tak tam nějaké basy budou, ale v rovině třeba od 60Hz. Nebo někdy se to také udává v pásmu např. -6 dB. Proto jsem psal, že ty Yamahy půjdou v " rovině " tak od 80 Hz. Už drze marketingově vyblábolit těch 26 Hz je neslýchané a ještě vylhaná tolerance. Kolik by tam asi museli napsat pokud se chovali jako seriozní výrobce a udávali to v pásmu +- 3dB? Bedny mají nové technologie zpracování, ale to je tak věchno. Nezahrajou spodek a jsou předražené. V této cenové kategorii jsou úplně jiné možnosti v rozsazích beden 30Hz - 40 kHz v toleranci +- 3 dB.
Nic méně Yamahy jsou nalakované dobře a design úchvatný, tak holt každý dle svého gusta.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

no to víš...dopravit almaru shipem z Jokohamy do Hamburgu a pak kamiónem do celé Evropy to něco stoji,
aparátů jsem měl spoustu ale Yamahu zatím ne tož tak asi jo dizajn bedýnek je suprovej, to ano, to oni umí
darebáci šikmooký

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

BTW
Někde jsem je viděl k prodeji i v ČR, asi Elektroworld za cenu kolem 170 000,-. To je docela sleva proti 400 litrům ( 15000 E ).

Dohledáno:
https://www.electroworld.cz/yamaha-ns-5 ... eproduktor

.. a pro jistotu tam raději neuvádějí tu toleranci, hlavně prodat.

U seriozních beden je to takto : 17Hz – 28kHz ±3dB v referenční ose

krmelec
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od krmelec »

Ta cena je jen za levou bednu.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

To je docela vtipné. Koupíte si YAMAHA NS-5000 L a až po roce nešetříte na YAMAHA NS-5000 R, budete to mít komplet :mrgreen:.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

tohle je vtip nebo provokace ? takového klienta by měla zatknout kriminálka až do vysvětlení a doložení legálnosti příjmů
v hemérice už to funguje, platit za nové auto hotovostí - máte na krku FBI než dopijete kávu,
a teď mluv, ale pravdu ! kdes na to vzal, he ?! :lol:

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Objavil som recenziu na nový sieťový reciever R-N 803D: http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... ha-r-n803d .
Dosť ho chvália, vraj je skvelá aj automatická kalibrácia pomocou mikrofónu.
Som zvedavý či spáchajú niečo podobné bez tých sieťových funkcíí (nástupcu R-S 700), to by bol ideálny stroj pre mňa. Trochu sa obávam či tieto streamery nebudú teraz akýsi môdny boom a na poctivé čisté stereorecievry sa vykašlú.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Ta 803 je výborná i v přímém porovnání s as 701,801,i když má navíc i spoustu elektronické výbavy,opravdu hraje jako čistokrevnej zesík,osobně vyzkoušeno přímo u výrobce repro xavian s modelem xavian Bon bonus,pastva pro uši!!!!

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

A jedna vlastnoušni zkušenost s yamahou v entry levelu pro začínající hifisty,pokud hodláte zakoupit základní zesilovače,či receivery typu as201,rs202d,nebo rs300 s cd-s 300,které si rozumí s regalovkama např. Heco victa prime 302,či q Acoustic 3020,proč ne,ale bude se jednat o jednoduchý,přímější,takový zvuk,neurazí nenadchne zhruba za 20.000-23.000kc. Oproti tomu minisystem z jednotlivých komponent Yamaha mcr n 670,hrající dokonce výrazně lépe na basech,tak nějak více hifi,s krásnými výškami,je vzhledově neskutečně sexy,vzhled vyšších řad Yamahy a výbava z jiného století,to vše za 18.900kc. tedy ušetřených minimálně 2-4000kc,za více muziky. Odpadá starost s kompaktibilností repro a zbytku sestavy,protože se potvrzuje,že i když jsou zde pouzity finančně nenáročné firemní reproduktory yamaha,nemusí to vzhledem k sehratelnosti se zbytkem systému znamenat kompromis ve zvukovém přednesu!!!

radim74
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radim74 »

Jaké si vnímal rozdíly mezi as-701 a rn803?

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

No popravdě,s těmi bonbóny a cd-s 700 a cd-s 300,to vždy se stejným zbytkem sestavy hrálo vlastně stejně,v poslechove místnosti xavianu. Jak by to bylo v normální malé místnosti 20m2,těžko posoudit, neboť 803 má výbornou kalibraci pomocí mikraku,takže zahraje zřejmě slušně i v koupelně,za mě i vzhledem k výbavě jasná volba,803 je precizní moderní a krásně přímo hrající stroj. O stupínek dál bude z těch nových až skládanka as a cd-s 1100.

westwood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od westwood »

test na repro YAMAHA NS-5000 už aj na https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... ha-ns-5000

westwood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od westwood »

Celkom by ma zaujímalo či prídu aj nejaké ďalšie komponenty z 5000 rady.
Podľa tej ceny repro by to mohol byť tak delený zesilovač tiež za šialenú cenu :)

Ale naozaj by ma celkom zaujímalo či nebude tento rok konečne nejaký update rady 3000 a 2100.
Chcem kúpiť nový zesik a neviem sa rozhodnúť.
CD player by som už aj oželel, radšej by som mal zesilovač s DA prevodníkom.
Alebo by mohli predstaviť nejaký výkonnejší DA prevodník streamer k spomínaným top radám.
Čo myslíte dočkáme sa tento rok nejakých vyšších modelov ?

Ak je tu nejaký majiteľ spomínanej AS2100 celkom by som bol vďačný za aspoň malú užívateľskú recenziu.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Pozeral som teraz európsku stránku Yamahy (https://europe.yamaha.com/en/products/a ... ml#d366107) a vidím že stereorecievre bez sieťových funkcií celkom zmizli z ponuky (s výnimkou najnižšieho modelu R-S202D). Čiže moje očakávania že bude pokračovanie R-S700ky vylepšené o digitálne vstupy a DAB tuner sa zrejme nenaplnia. :(
Zdá sa že "R-S" séria je postupne nahrádzaná sériou "R-N".

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Narazil som na no novú recenziu A-S701 - https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... aha-a-s701
Vraj je to za ten peniaz dobrý zosík. Je tam aj nejaké porovnanie s recievrom R-N803D.

Odpovědět