Co právě poslouchám - na VINYLu

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám - na VINYLu

Příspěvek od JV »

Včera som si z bazáru doniesol LP Paul Simon - Graceland. Asi 2/3 platne ma neskutočne bavia, 1/3 mi príde už trochu nuda. Aspoň na prvé počutie.
Obrázek
Zaujímavé že na druhej strane chýba ten stredový papierik. Netušil som že sa to dá dať dole. Inak je platňa v dobrej kondícii.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Snáď po 30tich rokoch som si zase kúpil novú, ešte panenskú platňu (inak kupujem sem tam niečo z druhej ruky) - Dave Brubeck Quartet - Time futher out. Malo by to byť 180 gramové audiofilné vydanie. Na prvé počutie cez bedne som mal z toho celkom fajn pocit, len mi to prišlo celé trochu akoby bez "šťavy". Ráno som to dal cez sluchátka a ten pocit ostal - príjemné počúvanie bez vzruchu, akurát pribudlo trochu sklamania, ktoré cez repráky nebolo tak počuť - hluk v drážkach a ku koncu aj v skladbe. Toto som od "panenskej" a "audiofilnej" platne nečakal. Nie že by bol nejaký extra rušivý, ale cez sluchátka si to proste človek všimne. Len neviem nakolko je v tom platňa a nakolko starý gramofón. Tak isto je viditelné mierne zvlnenie platne.
No ale každopádne je to fajn muzika, takže tieto drobnosti aj keď nepotešia viem prepáčiť.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Dnešní dopoledne s Cocteau Twins Obrázek. Vše UK 1.press - kráááááááása. *2thumbsup*

vitek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitek »

Greta Van Fleet - Black Smoke Rising

Snakecharmer - Second Skin

Alter Bridge - Fortress

Stone Sour - Hydrograd

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Práve dohral Ursíny - Momentky. Pekný štart do dňa.

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

Z úplně jiného soudku, popík mého mládí, ale tohle LP hraje luxusně *2thumbsup*
Obrázek

Bros ‎– The Time
Label:
CBS ‎– CBS 465918 1
Format:
Vinyl, LP, Album
Country:
Europe
Released:
16 Oct 1989
Genre:
Electronic
Style:
Synth-pop

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Včera z groovesland.de Obrázek
a
Obrázek

Crash je nahraný skvěle, Remember o trochu hůř, ale i tak krása. Budou se točit asi celou neděli *thumbs up*

Ještě je na cestě Obrázek

Jesus
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jesus »

.......

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

Sjel jsem Sambu.
Obrázek

Kutil191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kutil191 »

0077778644620.jpg
Co jsem objevil při vánočním úklidu! LP UB 40 dokonce je vydána v Made in USSR ! Foto je ilustrační

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Nový prírastok - Samuel Capricornus - Opus musicum. Podla pokecu na obale ide o výber zo skladieb čo napísal počas jeho pôsobenia v Bratisleve, či lepšie pocedané vtedajšom Prešporku. Velmi príjemná záležitosť - len zapáliť sviečku a relaxovať. Platňa už má asi toho odohrané dosť, pekne pukajú ohníčky, ale na kráse obsahu to vôbec neuberá. *thumbs up*
Obrázek
Trochu osvety: http://www.9em.sk/hudba-samuel-capricornus/

jirka28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirka28 »

Vánoční dárek Lucie - Evolucie. Na LP jsem se hodně těšil, na e-shopu bontonlandu hrdě hlásí HQ vinyl, 45 rpm, kapelka ke které se váže pár krásných pubertálních vzpomínek ... Po prvních vteřinách jsem s hrůzou vyskočil ke gramofonu, jestli mi neupadla jehla, nebo neshořeli výškáče nebo jiná katastrofa, která by vysvětlovala proč tento HQ vinyl hraje tak jak hraje. Hardware v pořádku, deska ne. Ještě jsem se nesetkal s deskou, která mi hraje z gramofounu hůř než na spotify. Pro mně obrovské zklamání, výlisky prohnuté, jedna deska s dírou asymetricky, každá skladba hraje jinak, jako by každou dělal jiný zvukař, všechen zvuk nabassovaný, zahuhlaný, bez výšek, dojem už nezachrání ani povedený booklet s texty a nápaditou grafikou, ale i ten (asi aby zapadl "kvalitativně" k nahrávce) má přední a zadní stranu, tvořenou jednou fotografií obě poloviny prohozené (levá půlka vravo, pravá vlevo). Smutek.
p-183120-full.jpg

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Už jsem se podobně před časem vyjádřil na sousedním foru. Chlapci se znovu dali dohromady, neboť prachy došly. Bohužel na místo hudby již dávno dělaj politiku a to naše gramofony příliš nezhodnotí. Pokud Lucie, tak pouze první desky z 90., teď už je to neposlouchatelné. Tramvajové depo volá zpět. Smutné, v 90. jsem je také rád poslouchal.

Odpovědět