Co právě poslouchám - na VINYLu
Re: Co právě poslouchám - na VINYLu
Sorry:
( rock - pop )
( rock - pop )
Dve vianočné:
Eddie Daniels - Breakthrough. S londýnskimi filharmonikmi. Klasika s občasnými prechodmi do jazzu. Zaujímavá vec.

Ochutnávka:
The Singers Unlimited - Sentinental journey. Je to celé možno trochu až "nasládlé", ale sú chvíle keď aj takéto poteší.

Zase koštovka:
Eddie Daniels - Breakthrough. S londýnskimi filharmonikmi. Klasika s občasnými prechodmi do jazzu. Zaujímavá vec.

Ochutnávka:
The Singers Unlimited - Sentinental journey. Je to celé možno trochu až "nasládlé", ale sú chvíle keď aj takéto poteší.

Zase koštovka:
Tak jsem vyhrabal desky které ještě v tomto století u mě doma nehráli.
Republika - Polsko - nova vlna - z let osmdesátých
Při dobré kávě...
Protože se šetřilo. Jinak by Deep Purple či Fleetwood Mac nebo Clapton
a Santana, Elton John nemohli stát 80-120 Kčs. Licenční poplatky. Jistá
degradace alba to byla, to jo ale v opačném případě bychom sušili hubu.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Někdy i (většinou zcela nepochopitelná) cenzura.
Včera som si doniesol nejaké LPčky z inzerátu a jednu hneď prehral - Ragtime (Supraphon, 1976). Platňa aj obal sú rakticky v stave nového kusu. Je to kompilácia rôznych českých zoskupení venujúcich sa tejto muzike. Manželka čo to počula z vedlajšej izby (nevediac o čo ide) na to povedala že mala pocit že je to hudba k najakému staršieho českého filmu. Tým to v podstate vystihla - ono to naozaj miestami vyznelo ako dychovka a voči západným originálom tomu naozaj trochu chýbal život a iskra. Ale nohou mi do taktu klepalo a posluch vcelku bavil a o to predsa ide. Takže celkom vyhodených zopár eur to určite nie. V podstate som to kupoval hlavne kvôli synovi, ktrorý sa svojho času pokúšal nejaký ragtime naučiť na klavíri. Trochu dúfam že až to bude počuť že ho to znovu nakopne.

Pamätníci si možno spomenú na starší zábavný TV program (Televarieté?, nejaký Silvester?) kde sa na to pokúšali o nejakú rádoby tanečnú choreografiu.

Pamätníci si možno spomenú na starší zábavný TV program (Televarieté?, nejaký Silvester?) kde sa na to pokúšali o nejakú rádoby tanečnú choreografiu.

Práve točím 2LP ELO - Out of the blue. Album sa mi zdal spočiatku trochu nudný, ale po každom prehratí sa mi páči o niečo viac.

Obyčejný blues z 1980 ale moc pěkně nahraný.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Bananarama – The Greatest Hits Collection (Opus).

Normálne takéto veci moc nepočúvam - ale nedávno som kdesi počul skladbu "Robert De Niro's Waiting" a ten refrén sa mi vypálil do mozgu a nevedel som sa toho niekolko dní zbaviť. Predpokladám že sa niečo také už stalo asi každému. Tak ma napadlo že by som ešte mal mať niekde zastrčenú ich LPčku, tak som si ju na pripomenutie pustil. Výsledok je že niektoré skladby (ak sa dali dosť nahlas) ma vcelku bavili.

Normálne takéto veci moc nepočúvam - ale nedávno som kdesi počul skladbu "Robert De Niro's Waiting" a ten refrén sa mi vypálil do mozgu a nevedel som sa toho niekolko dní zbaviť. Predpokladám že sa niečo také už stalo asi každému. Tak ma napadlo že by som ešte mal mať niekde zastrčenú ich LPčku, tak som si ju na pripomenutie pustil. Výsledok je že niektoré skladby (ak sa dali dosť nahlas) ma vcelku bavili.

Naposledy upravil(a) PetrD dne 24 led 2023 10:51, celkem upraveno 1 x.

Co už jsem po operaci páteře jakžtakž OK a mohu opět ovládat gramo, užívám si denně tak 4 kousky. -> RIVERSIDE - ID.Entity