Co právě poslouchám - na VINYLu
Re: Co právě poslouchám - na VINYLu
...Modrý efekt, Kryl, Janů, Citron, Schelinger, Katapult - přežily porevoluční "záchvat a zemětřesení" nástupu CD (nikdo je tenkrát nechtěl) dneska se hodí jinak na gramci není co pouštět až uvažuji o nové přenosce - po 28 letech (!) broušení, do užšího výběru se dostala zn. Sanyo MG09 (cena ! cena !)
ale, o tom někdy příště.
ale, o tom někdy příště.
AC/DC - Blow Up Your Video. Na sluchátka. Keď sa to správne vybudí, tak to nemôže nebaviť.

Na základě studia této knihy
https://www.megaknihy.cz/osobnosti-a-ku ... _IQAvD_BwE
jsem provětral dávno nehrané LP Led Zeppelin I lic. Supraphon doporučuji
https://www.megaknihy.cz/osobnosti-a-ku ... _IQAvD_BwE
jsem provětral dávno nehrané LP Led Zeppelin I lic. Supraphon doporučuji
- Přílohy
-
Manželka doniesla z nejakého bazáru 2LPčky:
Mozart - Koncerty pre husle a orchester (Opus)

Beethoven - Violin concerto (Emi)

Z klasiky mám sice radšej staršie obdobia, ale aj toto je celkom fajn. Asi mi o niečo viac sadol ten Mozart.
Mozart - Koncerty pre husle a orchester (Opus)
Beethoven - Violin concerto (Emi)

Z klasiky mám sice radšej staršie obdobia, ale aj toto je celkom fajn. Asi mi o niečo viac sadol ten Mozart.
Miles Davis - You're Under Arrest 1985. Na kytaru John Scofield a John McLaughlin. Parádní věc.
Duke Ellington - New Orleans Suite. Toto LPčko s prestávkami hoblujem už nejakých 40 - 45 rokov a stále ma neprestáva baviť. Najradšej mám tie pomalšie skladby.

Dovolím si info.
Včera jsem točil nově rozbalené 2LP Police - Greatest Hits ( 2022 ), Abbey Road, Half Speed Mastering. Kdo tuhle hudbu poslouchá a snese i "výběr", tak vřele doporučuji. Nahrávka je skvěle vyladěná, čistá, bez rušivých jevů, výborná dynamika a excelentní kmitočtový rozsah. Působí jako jeden celek, ikdyž jsou to nahrávky z různých alb.
Včera jsem točil nově rozbalené 2LP Police - Greatest Hits ( 2022 ), Abbey Road, Half Speed Mastering. Kdo tuhle hudbu poslouchá a snese i "výběr", tak vřele doporučuji. Nahrávka je skvěle vyladěná, čistá, bez rušivých jevů, výborná dynamika a excelentní kmitočtový rozsah. Působí jako jeden celek, ikdyž jsou to nahrávky z různých alb.
- Přílohy
-
Jethro Tull - Stormwatch. Mám to aj na CD, ale ten obal je tak pekný, že to radšej točím na gramci.

Fleetwood Mac - Tango in the Night. Na pamiatku zosnulej Christine som si pustil tetnto album. Zaujímavé že až teraz som si uvedomil, že mi jej hlas v niektorých skladbách príde dosť nepríjemný. Inde mi nevadí. Ale celkovo to všetko tak nejak prirodzene súznie a dobre sa to počúva. Synovi sa to tiež páčilo.

Kto by nepoznal asi najviac v rádiu hrávanú Little lies:

Kto by nepoznal asi najviac v rádiu hrávanú Little lies:
Deodato - 2001 Also sprach Zarathrustra (2LP). Po dlhšom čase. Platňu mám z druhej ruky, tak neviem kolko toho má už odtočeného, prípadne čo zo zvláštnych zvukov bol umalcov zámer (prenosku tiež nemám najnovšiu a samotný gramec je vyrobený niekedy v dobe keď sa narodila moja manželka). Proste miestami to trochu skresluje, ale napriek tomu je to fajn muzika.

Staré desky jsou hezké - staré desky patří na gramofon
Chicago 18 (balkanton). Hladal som niečo do pozadia a natrafil som na tento album. Popravde som si vôbec nepamätal čo je to za muziku. A už viem prečo.
Predpokladám že som si to pustil iba raz po zakúpení. Ono nie že by to bolo nepočúvatelné, ale tak nejak sa mi to celé zlieva. Nepostrehol som tam jedinú zapamätatelnú pesničku. Zvuk je tiež poplatný dobe v ktorej to vznikalo. Ale v tej dobe človek išiel po čomkolvek zaváňajúcom "západom" ako po teplých rožkoch. Bola to chorá doba.

No nevím jestli myslíme oba totéž. Ten obal "Bulhara" jsem nikdy neviděl.
Skutečné Chicago 18 vypadá takto: že by byla deska tak špatná, tak to se nedomnívám. Sice nedosahuje úrovně známé hitovky ( rok-pop ) Chicago 17, ale pořád je to velmi dobře poslouchatelné a to i dnes. Jediná změna je, že už tam chybí Peter Cetera - tvář a hlas skupiny, který se vydal na sólovou dráhu.
Skutečné Chicago 18 vypadá takto: že by byla deska tak špatná, tak to se nedomnívám. Sice nedosahuje úrovně známé hitovky ( rok-pop ) Chicago 17, ale pořád je to velmi dobře poslouchatelné a to i dnes. Jediná změna je, že už tam chybí Peter Cetera - tvář a hlas skupiny, který se vydal na sólovou dráhu.
- Přílohy
-
Malo by to byť to isté, len v z nejakých príčin bola za bolševika móda robiť iné obaly. Už sa s tým viac krát stretol.
Ako som písal - počúvať sa to samozrejme dá, ale nejak zvlášť ma to nenadchlo.
Ako som písal - počúvať sa to samozrejme dá, ale nejak zvlášť ma to nenadchlo.