Probehne, ale budeme tam sedet zase jenom my, protoze ti co o tom pochubuji tam ve vetsine pripadu neprijdou. A ten hlavni neverici Tomas nevychazi od klavesnice ani nakoupit-natoz prijet do Prahy.Jiri píše: ↑14 led 2019 11:30Doufám, že i letos bude v expozici SROLL prezentace vlivu kabeláže na adekvátní sestavě což umožní i "něvěřícím teoretikům" si udělat vlastní představu a třeba potom ubyde nesmyslných napadání zde na fóru. Prostě ukázaná platí a nemá cenu o tom donekonečna diskutovat od klávesnice s tím, že podle středoškolské fyziky prostě vliv kabeláže na zvuk sestavy neexistuje.
Audio Video Show Praha 2019
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Audio Video Show Praha 2019
To bys mu ale při testu musel zcela zafixovat hlavu, stačí pohyb půl centimetru a zvuk je uplně jinde.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ale o Srollu nevis nic. Protoze ten berilium na vidlickach nema. Az tam budes, uvidis, uslysis, pak pis.Vyblíz píše: ↑14 led 2019 11:44Jiri píše: ↑14 led 2019 11:30Doufám, že i letos bude v expozici SROLL prezentace vlivu kabeláže na adekvátní sestavě což umožní i "něvěřícím teoretikům" si udělat vlastní představu a třeba potom ubyde nesmyslných napadání zde na fóru. Prostě ukázaná platí a nemá cenu o tom donekonečna diskutovat od klávesnice s tím, že podle středoškolské fyziky prostě vliv kabeláže na zvuk sestavy neexistuje.
Jojo, je třeba ukázat pořáně naleštěný vidličky z čistého berilia, pak odpadne každý. Já sem měl doma dva stejné páry beden a zapojil sem si je zcela symetriky a přepínal A/B s různým typem kabeláže. Rozdíl sem tam slyšel, ale nic co bych poznal, pokud bych to neslyšel v sekundovém intervalu za sebou. Čili ten rozdíl je zcela ireleventní, mnohem větší rozdíl je, když má člověk perfektně odhlučněnou místnost, anebo poslouchá v noci.
A kdybych tam napsal, vidličky z marihuany, tak by ti taky nedošlo, že se jedná o hyperbolu? Vzhledem k tomu, že vidličky z berilia nedělá nikdo v celé galaxii, tak asi ani Sroll.
- konferencier
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Vyblíz:
18 příspěvků v tomto vlákně a z toho cca 15 opravdu mimo mísu jen s cílem se do někoho navážet a rozeštvávat to tady. V závěru Tvého výstupu jdou 3 alespoň trochu k tématice hifi. Nechceš se trochu zamyslet.
Lidi jsou tady z tebe opravdu nadšeni.

18 příspěvků v tomto vlákně a z toho cca 15 opravdu mimo mísu jen s cílem se do někoho navážet a rozeštvávat to tady. V závěru Tvého výstupu jdou 3 alespoň trochu k tématice hifi. Nechceš se trochu zamyslet.
Lidi jsou tady z tebe opravdu nadšeni.

moderátor
Já si 3/4 života naivně myslím, že HiFi je hlavně o zdroji signálu, zesilovací části a reprodukčních budkách ... po necelích dvou měsících chození na toto forum zjišťuji, že HiFi je o kabelech, měnění banánku, USB propojkách a dřevěných spalíčků pod kabely.
Jestli já tu nejsem náhodou špatně?!?!
Jestli já tu nejsem náhodou špatně?!?!

- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Aha tvou hyperbolu jsem nepochopil. V hifi je možné vše. I vidličky z beryllia, proč také ne, že? (Beryllium se např. používá ve Focalech).
Všetko možné nie je..Berýlium je pomerne špatný vodič a navyše je toxické..
"po necelích dvou měsících chození na toto forum zjišťuji, že HiFi je TAKE o kabelech, měnění banánku..."marvinnrv píše: ↑14 led 2019 16:13Já si 3/4 života naivně myslím, že HiFi je hlavně o zdroji signálu, zesilovací části a reprodukčních budkách ... po necelích dvou měsících chození na toto forum zjišťuji, že HiFi je o kabelech, měnění banánku, USB propojkách a dřevěných spalíčků pod kabely.
Jestli já tu nejsem náhodou špatně?!?!![]()
...bych jen doplnil. Hihih
Jsou přibližně tak 3 základní kategorie hifistů.marvinnrv píše: ↑14 led 2019 16:13Já si 3/4 života naivně myslím, že HiFi je hlavně o zdroji signálu, zesilovací části a reprodukčních budkách ... po necelích dvou měsících chození na toto forum zjišťuji, že HiFi je o kabelech, měnění banánku, USB propojkách a dřevěných spalíčků pod kabely.
1. Koupí si nějaké bedny, zesilovač atd. propojí to kabely z Hornbachu, nebo místního elektra a spokojeně poslouchají svou oblíbenou hudbu třeba 10 let bez jakékoli změny sestavy.
2. Koupí si nějaké bedny, zesilovač atd., a protože mají dostatek peněz, tak neřeší blbosti typu banánků. Prostě si jednou až dvakrát do roka koupí nějaký komponent za 50 litrů pro oživení zvuku.
3. Koupí si svojí sestavu, a protože nemají dost peněz, aby si jednou do roka koupili nové bedny za 60, ale současně mají neodbytné nutkání posunout svůj zvuk výše, tak kupují blbosti typu kabelů, podložek pod kabely, síťové filtrace atd. Někdo prostě utápí drobáky tím že si kupuje nové kola na auto, nebo sportovní výfuk, nebo nějaké jiné blbosti. Někdo lepí letadýlka atd.
marvinnrv, Vyblíz
Jaké know-how a praktické zkušenosti jste tedy přinesli na Hifiroom vy dva? Jsem to asi přehlédl. Rád bych se dozvěděl jaká byla vaše "hifi cesta" a kde jste vlastně skončili.
Jaké know-how a praktické zkušenosti jste tedy přinesli na Hifiroom vy dva? Jsem to asi přehlédl. Rád bych se dozvěděl jaká byla vaše "hifi cesta" a kde jste vlastně skončili.
Jestli se nudis, tak si procti vsechny moje prispevky, treba tam neco najdes.
To stejne mohu tvrdit o tobe, ty know-how.
Jinak moje HiFi cesta je dlouhaaa... a kde jsem skocil, bohuzel na tomhle foru, ale neboj, dlouho uz tady nebudu. Rozumejsi pokec a to o dost se kona na zahranicnich forech. Tam do sebe uzivatele nesijou v kazdem vlakne, maji rozum v poradku a berou se jak jedna "rodina" ...
To stejne mohu tvrdit o tobe, ty know-how.
Jinak moje HiFi cesta je dlouhaaa... a kde jsem skocil, bohuzel na tomhle foru, ale neboj, dlouho uz tady nebudu. Rozumejsi pokec a to o dost se kona na zahranicnich forech. Tam do sebe uzivatele nesijou v kazdem vlakne, maji rozum v poradku a berou se jak jedna "rodina" ...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No vidis, tak je treba zmenit dogma trvajici 3/4 zivotamarvinnrv píše: ↑14 led 2019 16:13Já si 3/4 života naivně myslím, že HiFi je hlavně o zdroji signálu, zesilovací části a reprodukčních budkách ... po necelích dvou měsících chození na toto forum zjišťuji, že HiFi je o kabelech, měnění banánku, USB propojkách a dřevěných spalíčků pod kabely.

Nepřinesl jsem zhola nic, jen jsem znesvětil tak minimálně 5 topiců. Místo abych prvních deset let na foru šoupal nohama a vstřebával vaše paradigmata, tak sem si dovolil poskvrnit jeho panenskou čistotu. Naštěstí už mi to asi tak 5 uživatelů dalo najevo, takže nyní už budu jen uznale přikyvovat.