Audio Video Show Praha 2019

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Odpovědět
Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Audio Video Show Praha 2019

Příspěvek od Kocmeister »

BVa píše:
14 led 2019 11:15
2 kychtax
Vieš kto má vo vybavení aj toto:
Síťový filtr, kabely a další snake oily vlastní konstrukce
A hrdo sa k tomu hlási.
Mám to tam já a opravdu hrdě - schválně jsem to tam napsal kvůli tobě, protože tímto a podobnými pojmy zde neustáleš tapetuješ diskuze *palec* Nicméně na rozdíl od pánů, nejspíše z období Divokého západu na tvých roztomilých obrázcích, těm svým "snake oilům" opravdu věřím.
kabelguru.cz

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

Jiri píše:
14 led 2019 11:30
Doufám, že i letos bude v expozici SROLL prezentace vlivu kabeláže na adekvátní sestavě což umožní i "něvěřícím teoretikům" si udělat vlastní představu a třeba potom ubyde nesmyslných napadání zde na fóru. Prostě ukázaná platí a nemá cenu o tom donekonečna diskutovat od klávesnice s tím, že podle středoškolské fyziky prostě vliv kabeláže na zvuk sestavy neexistuje.

Jojo, je třeba ukázat pořáně naleštěný vidličky z čistého berilia, pak odpadne každý. Já sem měl doma dva stejné páry beden a zapojil sem si je zcela symetriky a přepínal A/B s různým typem kabeláže. Rozdíl sem tam slyšel, ale nic co bych poznal, pokud bych to neslyšel v sekundovém intervalu za sebou. Čili ten rozdíl je zcela ireleventní, mnohem větší rozdíl je, když má člověk perfektně odhlučněnou místnost, anebo poslouchá v noci.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Vyblíz
No vidíš, já nemám důvod ti něvěřit, že ty na své sestavě jsi rozdíl nepozoroval. No ale jsou i lidi, kteří mají akusticky odladěné poslechovky a jsou milovníci klasické hudby (navštěvují i živé koncerty) a prostě ty rozdíly celkem jasně vnímají.

Kde se bere ta agresivita, že když to neslyším já tak mi dokažte, že vy to opravdu slyšíte.
Naposledy upravil(a) Jiri dne 14 led 2019 11:53, celkem upraveno 1 x.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

Jistě nepozoroval, ale jasně píšu, že jsem ho slyšel. To je právě rozdíl mezi mnou a většinou hifistů, kteří jen koukají, aby ten kabel vypadal dobře.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Kolik si navštívil hifistů u nich doma a slyšel si, že jejich drahá kabeláž v sestavě hraje stejně jako třeba ta tvoje když si ji do jejich sestavy nainstaloval?

BVa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BVa »

2 Jiri
Skús si pri takej prezentácii dôsledne postrážiť, aby sa "náhodne" nemanipulovalo s hlasitosťou, prípadne sa nepúšťala síce rovnaká skladba, ale nie rovnaká stopa z CD, skrátka aby to bola vždy presne rovnaká nahrávka, rovnaké data a presne rovnaká hlasitosť.. Budeš možno prekvapený...
Kocmeister
těm svým "snake oilům" opravdu věřím.
Evidentne..A o to je to horšie...
Naposledy upravil(a) BVa dne 14 led 2019 12:00, celkem upraveno 1 x.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Kupa noveho kablu priamo od vyrobcu je v pripade znacky Sroll vlastne prispevok na vyrobu inych komponentov (elektroniky a repro). A ten kabel je pekna pozornost za podporu. Nieco podobne robila i Muskova Boring company, napr. sympatizanti si takto kupili "neplamenomet" cim podporili vyskum ciastkov 10 milionov USD.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

Jiri píše:
14 led 2019 11:55
Kolik si navštívil hifistů u nich doma a slyšel si, že jejich drahá kabeláž v sestavě hraje stejně jako třeba ta tvoje když si ji do jejich sestavy nainstaloval?
Kolikrát ti mám opakovat, že jsem mezi různými reprokabely v sestavě rozdíl slyšel?

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Miero
V tržní ekonomice má každá prodejná věc cenu úměrnou zájmu kupujících jinak je prostě neprodejná. Kabeláž SROLL je drahá ale má výborný poměr výkon/cena v porovnání s konkurencí a tak je o ní zájem. Jak prosté.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Je skoda, ze Sroll je mala lokalna znacka a za hranicami CR/SR ju takmer nikto nepozna. Napriklad uz i len v susednom Polsku je obrovsky trh a urcite by mali zaujem.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

To je ale problém Sroll, nikoli sousedního Polska.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

A podobne i dalsich ceskych a slovenskych hifi znaciek, s vynimkou snad len znacky Xavian.

irotam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od irotam »

Ale Polsko mám svých producentů snad víc jak naše kotlina. Jen namátkou http://www.hifi.pl/przewodnik/pl-produkcja.php

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

marvinnrv píše:
14 led 2019 09:34
To už i USB kabel dělá v řetězci změnu přednesu?? No já žasnu!!
Ano, zastav se a vem si svuj. Rad predvedu v porovnani s mym. 😉👍

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

jimmi píše:
14 led 2019 10:18
Ano aj USB kábel je dosť počuť. kabely/usb-2-0-kabel-medzi-dac-a-pocita ... 5-420.html

kabely/usb-2-0-kabel-medzi-dac-a-pocita ... 5-330.html

Pred týždnom som skušal doma Sroll 1m dlhý USB Kapton požičaný z Casea (známi si ho už kupil *2thumbsup* a dlšíemu známemu už idé priamo od Srolla další *2thumbsup* ) a je to vzhadom aj ku cene cca 400€ za ten 1m vynikajuci USB kábel.
Ešte detailnejší ako mám ja čo je čisto strieborný. :D
Mohu potvrdit, take mam jeden 😉👍

Odpovědět