High End Praha 2012 - 10. a 11. března
Re: High End Praha 2012 - 10. a 11. března
Byl jsem v sobotu odpoledne. Celkově to bylo příjemné a ani nebylo nějak moc lidí. Zaujalo mě: Panter-Praha, malé regály B&W se snažily rozehrát poměrně velkou místnost. Potom Electrocompaniet + Wilson Benesch, Šroll a Audiomat. Leedh ve mě vyvolávaly pocit plastového zvuku už mezi dveřmi. Ostatní, podle mě, taková klasika.
mně se líbilo ve spoustě pokojů, hodně dobře to letos hrálo Šrollovi, skvělý prostor zahrály bílé KEFy + Isotek, čistá radost bylo pro mne očumování černých accutonů, mám doma hnusně bílé, zase mi líp hrajou, z domácí produkce jednoznačně pecka od Xavian bývalý pavian - chlapci se vytáhli, mrňavá stopětadváca a malé sloupky ...Respect!

No nasmal jsem se dost. U jakeho vystavovatele se dala videt tahle komedie?
To není nic proti

nebo

Když už jsme u kabelů. Možná bude zajímat tento reprokabel od ZenSanti - Seraphim. Zaujal mne na první pohled stočenými plochými "dráty" se "zlatého" kovu. Na druhý mě překvapil váhou. Bylo to jako kousek papíru. To nevážilo skoro nic. No a cena vskutku lidová. Pár 2,5m za 30 500 €.

nebo

Když už jsme u kabelů. Možná bude zajímat tento reprokabel od ZenSanti - Seraphim. Zaujal mne na první pohled stočenými plochými "dráty" se "zlatého" kovu. Na druhý mě překvapil váhou. Bylo to jako kousek papíru. To nevážilo skoro nic. No a cena vskutku lidová. Pár 2,5m za 30 500 €.

Myslím, že Donutse zaujal spíš ten hájendovej "pes", než samotný kabel 

Je více fotek s akustickými doplňky? Jinak paráda a díky za zde rychle vložené foto. 

Ano, su. Pripojim fotografie s akustickymi prvkami GIK Acoustics. Akustika miestnosti je najpodstatnejsie v celom retazi. Ma najvacsi vplyv na zvuk.

GIK Versifusor, da sa zafarbit, povodne su biele.

GIK Versifusors a GIK Monster Bass Traps za reproduktormi Gamut.

GIK Versifusor, da sa zafarbit, povodne su biele.

GIK Versifusors a GIK Monster Bass Traps za reproduktormi Gamut.
Ta sestava GamuT hrála famózně,zvláště basy (hrály ty bedny s mřížkou) byly na to,že jsou to sedmipalcové repráky výborný,koukal jsem,kde mají schovanej subwoofer 

Hrali naozaj výborne, ovšem cena boxov 26.000,-EuroTomáš píše:Ta sestava GamuT hrála famózně,zvláště basy (hrály ty bedny s mřížkou) byly na to,že jsou to sedmipalcové repráky výborný,koukal jsem,kde mají schovanej subwoofer

DOPAROMA, že som toto nestihol ma neskutočne mrzí. Nevie mi niekto poradiť aké CD to bolo?Hellboy píše:Druhý naprosto geniální zápich byl, když jsme si nechali pustit u JAMA ty jejich bedny za třista tisíc a když jsme poprosili, jestli by nebyla nějaká nahrávka kde je víc basů, prodejce nám tam pustil na plný kule - dechovku!)) A basovalo to fakt pěkně
http://www.youtube.com/watch?v=r-m5iTFzu90
Tie hrubé káble sú fakt zaujímavé. Nedochádza k nim ku kompresii práv v tom zúženom mieste? Nespráva sa to ako lievik?
Zdravim, tiež prikladám par svojich fotiek. Po dvojročnej absencii som sa znova rozhodol absolvovať výstavu v Prahe a bolo čo počúvať.
Najprv nejake to videjko KEFov Blade
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 6flXyBMn_s
Pre mňa osobne najlepší zvuk výstavy bol Gamut, poskytoval neskutočný priestor, najprirodzenejšiu farbu zvuku a taktiež veľmi presný bas. Celkovo to bolo veľmi vyvážené a hralo tam všetko.

KEF Blade na elektronike Burmaster boli vynikajúce, hlavne v nedeľu ked tam bolo prázdno, živé , dynamické,

Focal bol u mňa najväčšie sklamanie, hralo to plocho, bez dynamiky, dokonca v ľavom reproduktore niečo počas hudby škrípalo, po upozornení pána domáceho, že asi výškač nie je v poriadku nás odbil, že to musí byť na CD.

ďalšia vynikajúca zostava ZuAudio na elektronike Audiomat. Vystavovaľ to s hlasitosťou neprehánal, čo umožnilo si v pohode vychutnať dynamické nahrávky. Strávil som tam v nedeľu takmer hodinu a neľutujem. Neskutočne prirodzený a živý prejav, super detail, a na veľkosť miestnosti aj priestor.

Sroll bol ako vždy veľmi dobrý, zvádol všetko s absolútnym prehľadom

NAIM + Kudos som počul prvý krát, a bol som trocha rozčarovaný. Neviem či je to charakterom zvuku NAIMov, alebo KUDOSov , ale reprodukcia bola málo dynamická, chýbala mi expresivita. Inak na na dlhodobé počúvanie v pohode, veľmi prirodzený zvuk.

Reprosústavy Surrountec som tiež počul prvý krát. Hodnotil by som to ako vemi dobrú prezentáciu, pokiaľ by som skôr nepočul Gamuty. Oproti Gamutom tam bola menej prirodzená farba zvuku, aj bas bol menej dynamický

Avantgarde boli ako vždy neskutočne detainé a dynamické. Je to zvuk, ktorý mám rád, ale trocha to bolo priostrené na stredoch a výškach, možno by stálo za hriech ho zapojiť so špičkovým elektrónkovým zosilňovačom

Počuť prezentáciu Audii Strumento bol tiež zážitok, muhutný, dynamický prejav bez náznaku agresivity. super

Audio Note dávam medzi prvú trojku na celej výstave. veľmi dynamický a detailný a napriek tomu príjemný prejav. Mal síce trocha teplejšie zafarbenie, ale bolo to prirodzené.

Najprv nejake to videjko KEFov Blade
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 6flXyBMn_s
Pre mňa osobne najlepší zvuk výstavy bol Gamut, poskytoval neskutočný priestor, najprirodzenejšiu farbu zvuku a taktiež veľmi presný bas. Celkovo to bolo veľmi vyvážené a hralo tam všetko.

KEF Blade na elektronike Burmaster boli vynikajúce, hlavne v nedeľu ked tam bolo prázdno, živé , dynamické,

Focal bol u mňa najväčšie sklamanie, hralo to plocho, bez dynamiky, dokonca v ľavom reproduktore niečo počas hudby škrípalo, po upozornení pána domáceho, že asi výškač nie je v poriadku nás odbil, že to musí byť na CD.

ďalšia vynikajúca zostava ZuAudio na elektronike Audiomat. Vystavovaľ to s hlasitosťou neprehánal, čo umožnilo si v pohode vychutnať dynamické nahrávky. Strávil som tam v nedeľu takmer hodinu a neľutujem. Neskutočne prirodzený a živý prejav, super detail, a na veľkosť miestnosti aj priestor.

Sroll bol ako vždy veľmi dobrý, zvádol všetko s absolútnym prehľadom

NAIM + Kudos som počul prvý krát, a bol som trocha rozčarovaný. Neviem či je to charakterom zvuku NAIMov, alebo KUDOSov , ale reprodukcia bola málo dynamická, chýbala mi expresivita. Inak na na dlhodobé počúvanie v pohode, veľmi prirodzený zvuk.

Reprosústavy Surrountec som tiež počul prvý krát. Hodnotil by som to ako vemi dobrú prezentáciu, pokiaľ by som skôr nepočul Gamuty. Oproti Gamutom tam bola menej prirodzená farba zvuku, aj bas bol menej dynamický

Avantgarde boli ako vždy neskutočne detainé a dynamické. Je to zvuk, ktorý mám rád, ale trocha to bolo priostrené na stredoch a výškach, možno by stálo za hriech ho zapojiť so špičkovým elektrónkovým zosilňovačom

Počuť prezentáciu Audii Strumento bol tiež zážitok, muhutný, dynamický prejav bez náznaku agresivity. super

Audio Note dávam medzi prvú trojku na celej výstave. veľmi dynamický a detailný a napriek tomu príjemný prejav. Mal síce trocha teplejšie zafarbenie, ale bolo to prirodzené.

Ďalšie foto :

Jestli 3. místo za reprosoustavy získaly Fokály, pak je to asi za vzhled. za zvuk to rozhodně nemohlo být, ten byl opravdu špatný. Zabučené basy, bez dynamiky, zahuhlané, bez emocí, prostě můj aparát za zlomek ceny harej několikrát lépe. Že by byl na vině ML?
Jinak Nautilus jako vždy - výborný zvuk, ale nezkousnutelný - pro mě vzhled.
Jinak Nautilus jako vždy - výborný zvuk, ale nezkousnutelný - pro mě vzhled.