Slepé testy na AVS Praha 2026
Re: Slepé testy na AVS Praha 2026
hřebík: to sú validné otázky. Inak tiež mi nieje jasné prečo by človek mimo sweetspotu nemal počuť rozdiel ak tam nejaký skutočne počuť bol.
.... uz jen to jak se tam nekteri pohybuji na zidli a ruzne vrti ap. musi menit dozvuky a nuance, tuplem mimo sweetspot. Cele je to nestastne pojato. Ale min. maji aspon sledovanost
. Amir to je kapitola sama pro sebe, porad jen merit, merit, merit, nic neni cernobile, mozna proto poslouchaji ty sve sterilni Toppingy
.
Oproti tej tenkej šnúrke museli byť počuť veľké rozdiely, v detajloch, farbe zvuku, šírka, hĺbka scény atď. nepočuje iba taký čo nevie čo si má všímať, neverím inak prečo by to niektorí nepočuli.
Naposledy upravil(a) adrian dne 26 bře 2026 18:37, celkem upraveno 2 x.
Prostě nikdo nic neslyšel.
I 5 z 5 pokusů může být náhoda. 10 by bylo lepších.
V loterii také občas někdo vyhraje.
A to, jestli tam bylo hodně posluchačů....změní pouze akustický projev v daném prostředí.
Faktická změna zvuku mezi střídanými komponenty, pokud by byla, bez ohledu na sweet point, musela být slyšitelná i tak.
Jsou to jen přání a pocity.
Na druhou stranu, hezký káblík vypadá lépe a sofistikovaněji, než prostý drát v bužírce. Je to přece "hifi bižuterie".
Také jich pár mám...pro ten pocit
I 5 z 5 pokusů může být náhoda. 10 by bylo lepších.
V loterii také občas někdo vyhraje.
A to, jestli tam bylo hodně posluchačů....změní pouze akustický projev v daném prostředí.
Faktická změna zvuku mezi střídanými komponenty, pokud by byla, bez ohledu na sweet point, musela být slyšitelná i tak.
Jsou to jen přání a pocity.
Na druhou stranu, hezký káblík vypadá lépe a sofistikovaněji, než prostý drát v bužírce. Je to přece "hifi bižuterie".
Také jich pár mám...pro ten pocit
příště si tam místo Nordost Red Dawn 3 za 44 900 Kč zkuste dát dvoulinku 6mm2
Jakej odpor, má cívka před basákem, v těch reprobednách?
Za mě --- objemově na basech (souvisí s průřezem vodiče) to asi bude slyšet kdekoliv. Doma jsem dělal u reprokabelů test právě u velmi rozlišných průřezů (1,5mm2 vs. 8mm2), dokonce jsem měsíc předem ty kabely porovnával a byl si jistý, že ty rozdíly naprosto jasně slyším a ve slepém testu uspěju. A napoprvé jsem to nedal.
Trochu jsem změnil poslouchané nahrávky a pak už to vyšlo...
Ale jsou i drobné změny v objemu a konkrétnosti fantómových zdrojů, a to musíš sedět mezi bednama, ne bokem...
Ale jsou i drobné změny v objemu a konkrétnosti fantómových zdrojů, a to musíš sedět mezi bednama, ne bokem...
Nemyslím si to — autoři testu by museli zveřejnit všechna data, aby to bylo možné nezávisle posoudit. Podle toho, co jsem se dočetl, rozdělili posluchače na ty, kteří slyší, a na ty, kteří neslyší, podle toho, jestli měli jeden nebo dva špatné odhady. Jenže jaksi zapomněli vyřadit ty, kteří to prostě trefili náhodou. Tim by samozřejmě skupina slyšících zmenšila a mohlo by se ukázat že to bylo na náhodu
ale dost bylo vtípků, napadá mě jediné - proč spoléhat na nedokonalé lidské ucho a nevzít kalibrovaný měřící mikrofon a změřit rozdíl?
mcm: Ty v tom máš proste jasno a všetci ostatní su idioti, že?
“ proč spoléhat na nedokonalé lidské ucho a nevzít kalibrovaný měřící mikrofon a změřit rozdíl” Ano a čo by si akože hladal v tom meraní? Odchylku 0,1dB jeden kábel napríklad na 477Hz do plusu a na 8kHz 0,1dB do mínusu a na základe toho by si urobil aký záver?
Načo potom chceš merať a strácať s tým čas, keď dopredu vieš že ideš len dokazovať že tí čo nejaký rozdiel počuli že mali halucinácie?
Čo keby si sa viac zaoberal tým prečo rozdiely ty osobne nepočuješ ako dokola to písať o ostatných?
Asi je to tým, že ty už máš všetko vyriešené a hrá ti to dokonale že?
“ proč spoléhat na nedokonalé lidské ucho a nevzít kalibrovaný měřící mikrofon a změřit rozdíl” Ano a čo by si akože hladal v tom meraní? Odchylku 0,1dB jeden kábel napríklad na 477Hz do plusu a na 8kHz 0,1dB do mínusu a na základe toho by si urobil aký záver?
Načo potom chceš merať a strácať s tým čas, keď dopredu vieš že ideš len dokazovať že tí čo nejaký rozdiel počuli že mali halucinácie?
Čo keby si sa viac zaoberal tým prečo rozdiely ty osobne nepočuješ ako dokola to písať o ostatných?
Asi je to tým, že ty už máš všetko vyriešené a hrá ti to dokonale že?
"Čo keby si sa viac zaoberal tým prečo rozdiely ty osobne nepočuješ ako dokola to písať o ostatných?" -- a čo kedy si dal studený hadr na hlavu
a přestal mě napadat, nikde jsem nepsal o tom co slyším nebo neslyším.
MCM: práve si palím prsty na jednom kábliku:-) tak studný hadr sa hodí ale inde
Pro mě za mě, ať se naměří mikrofonem cokoliv, konečný konzument hudby je ve finále právě to nedokonalé lidské ucho, které je samozřejmě nedokonalé, navíc u každého jinak (ne)postižené a ne kus hardware.
Sluchové ústrojí je jak známo, propojeno s mozkem. Ne se softwarem, který se dá určitě naprogramovat právě pro určitý mikrofon.
Třeba nemám pravdu, ale je to můj názor.
Posuzovat vliv a funkci DF faktoru zhoršením díky vlivu odporu reprokabelu s hodnotami setin ohmu je chyba, protože za tím kabelem je před samotným měničem ještě vyhybka, a hodnota odporu cívky před basovým měničem je v řádech desetin ohmu, tedy 10x větší než odpor reprokabelu.
Noble Audio - výroba a prodej
Sorry jako, ale celá tato diskuse mě přesvědčuje o tom, že slepé testy jsou pouze pro lidi, kteří nevěří svému úsudku. Buď to slyším a dám do toho ty peníze, nebo ne a ušetřil jsem balík. Osobně závidím všem, kteří to neslyší. Nepotřebuji nikoho přesvědčovat a nikoho neodsuzuju za to, že si dělá HiFi jak ho baví. Dělám to především pro sebe.
To nekonečné přetahování kdo má absolutní pravdu je vážně únavné. Je to přesně ten důvod proč lidi nechtějí sdílet své pocity a poznatky.
Sorry, musel jsem.
To nekonečné přetahování kdo má absolutní pravdu je vážně únavné. Je to přesně ten důvod proč lidi nechtějí sdílet své pocity a poznatky.
Sorry, musel jsem.