Slepé testy na AVS Praha 2026

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Slepé testy na AVS Praha 2026

Příspěvek od NA »

A kdyby to bylo jak tvrdíš, že silnější kabel méně zhorší DF faktor (což je prvda, ale je to jen nepatrně) a to přinese nutně lepší reprodukci basů, tak by v praxi kabely s větším průřezem musely vykazovat lepší zvuk, ale to se neděje, mam to mnohokrát vyzkoušené.Nejlepší basy by musel mít ten nesmysl co se tu před asi deseti lety na chvíli některými tak propagoval. Byl to reprokabel Musical Fidelity Tri vista což je konstrukčně obyčejná dvoulinka v PVC izolaci s opravdu nevídaným brutálním průřezem 2x50mm2. Hned jsem poukazoval, že to je konstrukčně hlopý kabel, což se i ukázalo když mi ho jeden člen přivez na vyzkoušení a mohl jsem slyšet co dělá.
Postupně se ho všichni ti zprvu nadšení propagátoři v tichosti zbavili.
Noble Audio - výroba a prodej

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

MCM napiš jasně, co vlastně řešíš. Jestli ti jde o hodnotu DF udávanou u zesilovače, tak je fakt uplně jedno, co je v reprobedně. Stejně tak je jedno, jaký použiješ kabel. Pořád se to počítá proti číslu 8.
Pokud ti jde o to, na co by měl mít DF vliv, tak tě to zajímá na svorkách reproduktoru. Pokud chceš variantu na svorkách bedny, tak to taky jde. Musíš si pak zjistit, jak se vyhybka+repro rozladí. A to už je vyšší dívčí.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Jde o prudkej pohyb membrány basovýho reproduktoru.Čím vyší DF zesilovače, tím lepší brždění.Jenže, jak se nám do toho zaplete mizerně vyrobená vyhybka, dopadne to přesně tak, jak píše NA.
Blbý pneumatiky nepřenesou krouticí moment, nezabrzděj dost účinně před zatáčkou.Pomalej bas se silným dozníváním.

Reprokabel na to bude mít vliv jen v případě, že bude mít extrémě špatný hodnoty.
kabelguru.cz

Odpovědět