DIY gramofon
Re: DIY gramofon
Jo, tak tohle je jiný kafe ! Teda mít Tvoje výrobní možnosti, to by se to kutilo...
No kutí se to dobře jen zase času není mnoho.
K tomu ložisku nějak jsem nepobral proč jsou ty díry v základně se závitem cca do poloviny.
Mají sloužit pro nějakého červa a ustanovení hřídelky?

Byly by prosím ještě nějaké tipy na motor, krom již zde uvedených, motor hlavně s regulací.
Zkusil jsem modelářský Pololu, nebrat hučí převodovka alo to jsem přepokládal.
K tomu ložisku nějak jsem nepobral proč jsou ty díry v základně se závitem cca do poloviny.
Mají sloužit pro nějakého červa a ustanovení hřídelky?

Byly by prosím ještě nějaké tipy na motor, krom již zde uvedených, motor hlavně s regulací.
Zkusil jsem modelářský Pololu, nebrat hučí převodovka alo to jsem přepokládal.
Nějak se mi nedaří koupit regulaci otáček pro motor SMR 300-100 RI24.
Poradí někdo kde hotovou řídící jednotku koupit?
Jra prosím tě, ty magnety v tom ložisku lepíš? Jinak je to pěkná legrace práce s ocelovou hřídelkou a magnetem.
Magnety mají až neskutečnou sílu.
Jra prosím tě, ty magnety v tom ložisku lepíš? Jinak je to pěkná legrace práce s ocelovou hřídelkou a magnetem.
Olej na sintrovaná ložiska je Isoflex PDP 65. Viz: http://www.klueber.com/en/product-detail/id/98/ Díky tomu, že u oleje je velmi důležitá viskozita (aby provzlínal otvory v sintrovaném ložisku), nikdy jsem neuvažoval nad nějakou náhradou, nemuselo by to dobře dopadnout.panda píše: Otázka zní, jakým olejem se mažou (napouští) sintrovaná ložiska při výrobě a jaké oleje jsou s touto náplní kompatibilní.
Případně jestli je vůbec možné z nich původní náplň nějak dostat (ultrazvuk ?) a nahradit jiným olejem.

Ložisko jsem ještě nedělal, ale jak už jsem psal výše , bude to zase pokus - omyl. Předpoklad je lepení, ale čím? To zatím nevím.reta píše:Nějak se mi nedaří koupit regulaci otáček pro motor SMR 300-100 RI24.
U modelářů se neodymové magnety lepily epoxydem, na "oběžky" motory do letadýlek, pokud kolem nich bude navíc nějaká příruba tak s nimi těžko něco pohne.
Osobně jsem na lepení použil vysokopevnostní epoxid UHU PLUS ENDFEST 300. Vzhledem k použité konstrukci, kdy jsou magnety přitlačovány k podložce, ke které jsou přilepené, ale vyhoví téměř jakýkoliv epoxid.
Zatím asi tak.
www.uschovna.cz/zasilka/LFIMVZL999TR5H8X-RA9
www.uschovna.cz/zasilka/LFIMVZL999TR5H8X-RA9
už to stáhnout nelze 

Zapomněl jsem připsat, že už teď jsem za připomínky vděčný.
Zajímavé 

Zatím to vyrábím jako prototyp a snažím se maximálně držet výkresů od Jra. Ta věc pod raménkem se mi nelíbí, bude jiná a taky z AL. Talíř je z MDF zatím. Raménko je z NC 440 Tesla P 1101. Ty Okrožky na pružinách jsem koupil moc dlouhé tak jsem je zkrátil zkroucením, to opravím. Jinak pořád sháním pohon, ideál na rychlosti 16, 33, 45, 78.
Samou závistí nestíhám chválit. Ale měl bych, protože je to paráda. Moje pokusy pořád leží ve sklepě v krabicích a kdoví, kdy se k tomu dostanu.
Pořád je spousta věcí z vyšší prioritou, bohužel.
Pořád je spousta věcí z vyšší prioritou, bohužel.
Usoudil jsem, že zvedáček raménka potřebuje vyčistit. Také jsem tak učinil. A už to nefunguje vůbec padá rychle dolů. Už jsem tam vyzkoušel asi tři vazelíny a pořád padá rychle. Nemáte někdo povědomost na typ vazelíny do tohoto zvedáčku? Vyhledávače na netu mlčí a nebo to neumím.