Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

V roce1977 vydal desku Santana "Greatest Hits" i náš Supraphon pod katalogovým číslem 1 13 1925. Deska byla vydána v původním obalu, dokonce na středových štítcích nebyl nápis Supraphon, ale CBS (Columbia Broadcasting System) a v desce byla příloha, dokonce v barvách.

Oldear
Příspěvky: 755
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Ano vím, byla to tehdy u nás "nedostatková licence" a někde ji tady mám, ale hledat ji nebudu, protože ta reedice 2018 hraje na můj vkus naprosto super. Kvalitou nejlepší z jeho desek se však jeví Abraxas na SACD od MFSL. Toto vydání je jasně nejvýš a zvukově to nemá chybu. Podobně výborně na tom bude i ta jednička na SACD také od MFSL, zřejmě koupím.

Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Mám jedničku na LP od MoFi,kvalita výborná a zvuk také .
Abraxas mám lp americké vydání z doby vzniku a v ničem za jedničkou co se týká zvuku nezaostává.Americké desky vydané na Columbia v sedmdesátých letech měly vysoké renomé.

vitek
Příspěvky: 158
Registrován: 13 led 2009 15:26
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od vitek »

Obě verze Abraxas od MFSL na LP jsou taky velice slušné...

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1270
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od lidumil »

Dasta: Myslíš s tím sprzněným obalem a standardní oranžovou etiketou ??? https://www.discogs.com/Santana-Carlos- ... se/2463752

Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Obal možná není graficky zpracován jako třeba holandské vydání, ale motiv na obalu je totožný s originálním vydáním.Ano na oranžovém podkladu je nápis CBS. Proti vydání třeba Fleetwood Mac(alternativní obal) velký úspěch na ty roky(77). Dodnes jí mám doma.

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1270
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od lidumil »

Mně na tom obalu vadí oranžový kruh se jmenovkou.

Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

To je to poslední, co by mně vadilo, holandské vydání má zase na přední straně nápis "Santana Greatest Hits"+ názvy skladeb.

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1270
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od lidumil »

Proto UK nebo US vydání *thumbs up* *2thumbsup*

Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Ještě by mohl být dobrý japonec, možná nejlepší.Anglická vydání jsou výborná, mám komplet studiovky Dire Straits, původní anglická vydání, kromě Brothers....od MFSL není nic lepšího.Nekteré věci jsou lepší německá, hlavně na Atlantic, Elektra, Warner.Jestli je na obalu nějaké kolečko s nápisem, není až tak důležité. *hura*

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1270
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od lidumil »

*taktone* já mám nejradši původní vydání se vším všudy, tedy i s obalem. Ale mým uším (jak jsem psal už mockrát) ve VĚTŠINĚ případů znějí nejlíp japonci. Nicméně třeba Black Sabbath jsou pro mě neposlouchatelný. Oproti prvnímu presu na labelu Vertigo-Swirl bez dynamiky, placatý zvuk ...

Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

BETH HART& JOE BONAMASSA "BLACK COFFEE" 2lp 180gr
Provogue Records PRD 75441 v roce 2018 Made in EU.
Koupeno v ČR HAPPY MUSIC duben2018
Nádherná deska, strhující zpěv, jazz jak má být, nádherně se poslouchá.
Šířka hudebního záběru Mistra Bonamassy je obdivuhodná.
Technická stránka jak obalu, tak výlisků je bez chyby,zvuku nelze nic vytknout.Lze doporučit ke koupi, opravdu kvalitní.

filos
Příspěvky: 26
Registrován: 04 led 2015 21:32
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od filos »

Tak to mě trochu mrzí,že jsem si nepočkal.Když Black kafe vyšlo,v muzáči ve Vrchlabí se vyskytovalo jen cd.Pravda,je to jakási limitka ve spešl krabičce.Dr asi 10,vzal jsem hned,hraje to dobře.Tu holku prostě žeru,byl jsem na ni 2krat v Lucerna m.b.Sákra jak to tak poslouchám,jestli ten vinyl nakonec nepořídim.Dasto díky za report,čau.

Oldear
Příspěvky: 755
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

No, přesto, že tady někteří jedinci otravují ovzduší, tak jedna recenze.
Právě vyšla na LP nová předělávka Stevena Wilsona: Jethro Tull - Heavy Horses, P 2018, původní 1978, Chrysalis ‎– 0190295757311, Parlophone ‎– 0190295757311, 180 g, lisováno v Německu.
Deska i obal naprosto v pohodě, zvukově vynikající - jak je u Stevenových věcí zvykem, perfektní vzpomínka na 70., kmitočtově vyrovnané, široký prostor, vynikající relax. Doporučuji všem kdo to poslouchá.

Dále vyšly nově na LP The Sweet. ‎Koupil jsem je všechny jako vzpomínku na mladá léta.
Včera jsem točil The Sweet ‎– Sweet Fanny Adams a nic se nezměnilo ani u nového vydání. Je to uječené, basy na dovolené, po zobrazení na displeji tam běhá "smrk" s vrcholem na 1 kHz, jak zvuk z konce 60. v ČSSR. Je to pro mně zklamání a doporučit ke koupi to nemůžu. Tak snad příště něco lepšího.

Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Oldeare,
Asi v roce 2014 vyšla Sweet Fanny Adams v reedici (Klimt MJJ377)ve Francii.Toto vydání je naprosto v pořádku a mohu doporučit ke koupi, protože ho vlastním.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host