Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Tak tento titul jsem neslyšel v žádné verzi, ale bylo by to obdobné, i když 45rpm bude mít lepší basy, větší dynamiku.... Je to těžké. V sobotu jedu do Vídně na burzu, jestli chceš, můžu se po těch deskách podívat, myslím že za pár éček by se daly sehnat, jsou to velkonákladovky, neměl by to být problém.

zabiny007
Příspěvky: 1275
Registrován: 26 kvě 2014 14:16

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od zabiny007 »

OK, to by bylo super, cokoliv pod cenu JPC beru. Ještě ověřuji cenu u happy, ale předpokládám, že burza bude i tak výhodnější...
Díky

Uživatelský avatar
Pytel
Příspěvky: 1143
Registrován: 19 dub 2008 08:59
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Pytel »

Stevie Ray Vaughan: Couldn't Stand The Weather

Sašo mám tento titul na Epic / Music On Vinyl 180gram , 2 Lp , na druhé je 11 Bonus tracks -- obě LP krásný zvuk -- kupovano hlavně kvůli songu TIN PAN ALLEY -- který jsem tenkrát slyšel u Zappy na jeho ohromných almarách Tannoy, jedna z mojich srdcovek.

zabiny007
Příspěvky: 1275
Registrován: 26 kvě 2014 14:16

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od zabiny007 »

:lol: :lol: :lol: Tak to je dobrý... I pro mne je impulsem ke koupi tento song...
Dnes jsem si jej totiž pouštěl "na plný koule" na demonstračním CD od STS a rozhodl jsem se, že toto musím mít na vinylu! :lol: :lol: :lol:

Oldear
Příspěvky: 755
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Tak ještě dodatek k moji předchozí recenzi na 2LP Bozzio Levin Stevens: Black Light Syndrome, Magna Carta P 2013. Jak jsem psal přivezl mi to kamarád z USA z Wisconsinu z Milwaukee a byla v modrém provedení. Z některých reakcí bylo patrné, že z USA měla být červená pro USA trh a modrá měla být pro Evropu.
Nedalo mi to a tak jsem navštívil stránky Magna Carta Records a zjistil jsem, že jsou obě provedení modré i červené stále ještě v prodeji na území USA. Tak jsem si objednal ještě dva výlisky v červeném provedení ( jeden chce kamarád, když to u mně slyšel ). Není to zrovna za "hubičku" ale zvukově paráda. V porovnání s modrou verzí jsem žádný rozdíl nezaznamenal. V tomto balení jsem ještě jako dárek obdržel CD THE LONELY BEARS:INJUSTICE, možná to někdo z Vás zná. Já nikoliv a ještě jsem to nepřehrával.

Dodatek, už jsem to CD roztočil. Made in USA, Pelican Sound Recordings, nahráno ve Francii, zvuk zaznamenám perfekně i u CD poslouchatelné basy a není přebuzené, ale celkový zvukový dojem není tak kvalitní jako u Black Light Syndrome. Je tady dominantní saxík, kdo to má rád.
https://www.discogs.com/Lonely-Bears-In ... se/3319868

Oldear
Příspěvky: 755
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Zase jednu nově koupenou jsem roztočil.
Dire Straits ‎– On Every Street, Vertigo ‎– 3752914, Back To Black ‎– 3752914, 2 × Vinyl, LP, Album, Reissue, Remastered, 180 Gram. Pro mně zklamání. Tentokrát i ty basy přespříliš, hudba jako pod dekou a celkově deska nezaujala. Na CD to hraje celkem obstojně. Možná vysvětlením je Pressed By – GZ Digital Media, ale nechci na nikoho útočit.

Další je nové 3LP Nightwish.
Nightwish - Decades / An Archove Of Song 96-15, Nuclear Blast ‎– NB 4057-1, 3 × Vinyl, LP, Compilation, Remastered. Jak mám Tarju Turunen i Nightwish rád, tak toto je pro mně neposlouchatelné. Lupance, praskance, převýškováno, neklid na pozadí a basy na dovolené. Přitom jejich předchozí řadovky jsou na LP naprosto v pohodě. Ušetřete si "tágo".

mumu
Příspěvky: 186
Registrován: 23 úno 2011 13:33
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od mumu »

Dream Theater - Images And Words. Kupené tento týždeň na JPC.de.
https://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail ... um/1760692
Obal - papier a grafika krásne. Vinyl bez chyby, tiché pozadie, bez šumu, zvuk podľa mňa v rámci žánru OK, bez výhrad. Vnútorný obal prekvapivo dosť hrubý papier s antistatickou fóliou, vložený insert s textami piesní. LP ešte vložená do vonkajšieho plastového obalu.
Jedíná výtka je k stále sa rozmáhajúcej bolesti - LP ide na osku nasadiť málinko ztuha - ale nič tragické. Celkovo môžem odporučiť.

Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Oldear,
Také mám ono dvoudeskové vydání, mám ho však jako součást kompletního vydání šesti řadových alb Dire Straits, které vydala Mercury .Alba vyšla vložena v kartonovém boxu, avšak v původních obalech.
EAN desky je totožný s EAN, který uvádíš.
Současně vlastním původní anglické vydání z roku 91a supraphonskou licenci, která vyšla u nás, též v roce 91, tak mně to nedalo a porovnal jsem dřívější vydání, jak mezi sebou, tak s dvoudeskovou verzí.
Dvoudesková verze, oproti anglickému vydání je o poznání hlasitější a zvukově položena blíže k nižším kmitočtům, než původní vydání,proto se může jevit, že některé pasáže jsou až přespříliš.Hutnější spodek je nejspíše díky tomu, že oproti původnímu vydání , které je jednodeskové,nešlo vzhledem ke stopáží (asi54 minut) docílit hutnějšího soundu.
Původní LP má světlejší zvuk i v porovnání s původním cd z roku 91.Supraphonská licence se zvukově velmi podobá anglickému vydání, rozdíl je asi takový,jako když budete porovnávat např. německé vydání vůči holandskému.
Mě se líbí všechna vydání, nemůžu říct, že některé je horší nebo lepší, nové vydání na mojí sestavě hraje dobře, nemůžu říct, že by byla reprodukce zahuhlaná, dřívější verze jsou však světlejší.Z možnosti vybrat pouze jednu, vybral bych asi původní anglické vydání.
Co jsem napsal, vztahuje se pouze k mojí sestavě.
Tak buď zdráv a ať nám to hraje ke spokojenosti.

Oldear
Příspěvky: 755
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Ahoj Dasto,

jo, tak nějak to bude. Já nejsem a priori, nějaký měřič, či kontrolor. Prvně vždy poslouchám a když se jeví něco problematického, tak pak se v tom piplám. Gramec mám digitálně do procesoru ( už jsem to tady psal ), ale druhý výstup analogový, mám z toho gramce do EQ, kde to můžu ma displeji zkontrolovat, jinak to poslouchám rovně - tedy v naprosté většině, zejména ty starší vydání, tam to bylo v rovině, popř. s úbytkem výšek. Stejně však CD i LP a to se týká také síly signálu.
Dnes máme toto staré provedení, většinou v reedicích stejné, pak nový mastering, kromě prznění výšek u CD kompresí, tak zesílením i na LP, ale není to naštěstí zkreslené a navíc kmitočtově srovnané. Takže dneska už se nedá vše poslouchat rovně, jsou tam velké rozdíly mezi vydáním. Buď ty desky s velkou odchylkou prostě neposlouchat a nekupovat a nebo je nutné šáhnou na EQ - nejlépe digitálně a bez negativního vlivu na zvuk. DG je však velice nákladné zařízení, avšak funguje 100%. Nejraději poslouchám vše rovně a bez úpravy. Ty Dire mají křivku sjetou z kopce a to celkem brutálně. Kmitočtově do toho zřejmě nikdo nešáhl a pouze tu verzi z roku 91 tam naprali silněji a ještě do 2LP a širších drážek, kde ty basy zase vynikly. Rozsahem spodek je tam také super, běhá tám i 30 Hz, ale bohužel tím zesílením běhají 30 a 63 Hz až na doraz do +10 dB, ikdyž je výchylka zvuku na tom grafu nastavena na 0. Vůbec neříkám, že se to nedá poslouchat, po korekci spodku dobrý, ale tu korekci měli udělat při výrově LP, nějak to však přežiju. Za sebe však GZ, raději obejdu.

Další jsem točil 2LP Status Quo - Collected, Music On Vinyl, P +C 2018, 180g, koupeno v roce 2018 v Německu, je to kompilace. Zvuk celkem povedený, první dvě skladby a ještě pak jedna další jsou v mono. Zvuk poplatný stylu, je to přůřez tvorbou s největšími hity. Hned čtvrtá - Mean Girl ( počeštil J. Schelinger ), nám starochům zježí chlupy za krkem. Doporučuji.

Jako další 2LP Joan Jett And The Blackhearts ‎– Greatest Hits, P 2010, USA, Blackheart Records ‎– 48337-53701, Compilation, koupeno v ČR . Výběr největších hitů, zvukově v pořádku, ale šlendrián - nedokážou nalepit do středu samolepku, je vychýlena o cca 6 mm až k doběhové drážce a bere to přenoska. Na reklamaci jiná deska to stejné. Smutné, jsme v ČR.

Tak hlavně poslouchejte hudbu.

vitek
Příspěvky: 158
Registrován: 13 led 2009 15:26
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od vitek »

Prosím tě co je DG? Dík.

Oldear
Příspěvky: 755
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Udělátko od Fejse, ale nech to být.


Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

SANTANA IV. 180gr.2LP
Thirty Tigers Santana IV Records. S4007-1 vyšlo v roce 2016 Francie.
Koupeno v ČR HAPPY MUSIC 2016.
Jako by jste se vrátili v čase do první poloviny sedmdesátých let, někam mezi desky Santana lll.a Caravanserai (71-74).
Zvuk nemá chybu, jako by se i vystihla atmosféra oné doby takže s prvními třemi deskami (Santana,Abraxas,Santana lll) tvoří ucelené dílo.
Technická kvalita je též vynikající, jak výlisků tak obalu, který je proveden jako plastický.
Lze jen doporučit, hlavně pro pamětníky latino rocku, vynikající, budete mít radost,nelze poznat, že nahrávka vznikla předloni.

Oldear
Příspěvky: 755
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Jó, to souhlas, tato deska hraje perfektně. Krásný plný zvuk - jeho klasika. Technicky perfektní.

Shodou okolností jsem včera točil jeho Greatest Hits z roku 1974, který letos vyšel v reedici. Ta reedice 2018 taky špičkový zvuk a hudba v duchu jeho prvních LP. Radost poslouchat. Koupeno v Německu :
https://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail ... um/7498840

Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

V roce1977 vydal desku Santana "Greatest Hits" i náš Supraphon pod katalogovým číslem 1 13 1925. Deska byla vydána v původním obalu, dokonce na středových štítcích nebyl nápis Supraphon, ale CBS (Columbia Broadcasting System).

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host