VINYL vs. CD

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: VINYL vs. CD

Příspěvek od šeďour »

nstar píše:
Ak zmenis parametre tak ze sepot bude mat 70db tak si mu / tomu sepotu/ pridal na DYNAMIKE

Cize dosledkom noveho stylu mastrovania a remastrovanie je prave zvysovanie DYNAMIKY a znizovanie DYNAMICKEHO ROZSAHU. resp. dynamicke pomeru.
Tomu šepotu si NEPŘIDAL na dynamice !
Jen si změnil poměr hlasitejch a tichejch pasáží...tudíž si dynamiku snížil.
Dynamika je pohyb.
Zvýšením hlasitosti šepotu ze 35dB na 70dB, si ho přiblížil hlasitý pasáži 90dB.Znížil si rozdíl o 35dB, zmenšil si pohyb o tuhle hodnotu, zmenšil si dynamiku.
Dynamika u takový nahrávky je plošší.

DR nahrávky 6 nebo jenom 3dB znamená úplně plochou nahrávku, bez dynamiky.Chybějí tam výraznější dynamický změny mezi hlasitou a tichou pasáží.
kabelguru.cz

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

šeďour píše:
nstar píše:
Ak zmenis parametre tak ze sepot bude mat 70db tak si mu / tomu sepotu/ pridal na DYNAMIKE

Cize dosledkom noveho stylu mastrovania a remastrovanie je prave zvysovanie DYNAMIKY a znizovanie DYNAMICKEHO ROZSAHU. resp. dynamicke pomeru.
Tomu šepotu si NEPŘIDAL na dynamice !
Jen si změnil poměr hlasitejch a tichejch pasáží...tudíž si dynamiku snížil.
Dynamika je pohyb.
Zvýšením hlasitosti šepotu ze 35dB na 70dB, si ho přiblížil hlasitý pasáži 90dB.Znížil si rozdíl o 35dB, zmenšil si pohyb o tuhle hodnotu, zmenšil si dynamiku.
Dynamika u takový nahrávky je plošší.

DR nahrávky 6 nebo jenom 3dB znamená úplně plochou nahrávku, bez dynamiky.Chybějí tam výraznější dynamický změny mezi hlasitou a tichou pasáží.
som toho nazoru, ze sa mylis. Presne si dal priklad, ktory vyjadruje moj dojem z toho ako nevhodne sa s tymto terminom naklada.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

nstar: Vyjadril sa správne. Ale tvoj prístup ku každej diskusii na tomto fóre je ten, že prídeš s bludom, ktorého sa držíš ako kliešť a akúkoľvek diskusiu utínaš s odkazom na slušnosť.
Dynamika NIE JE hlasitosť.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Mikrob píše:Proč "kupodivu"?
Speciálně u Supertrampu mě to překvapilo, neboť i jejich "obyčejná" vydání LP (německá nebo NL) byla vždycky sqěle nahraná, tak jsem od MFSL čekal ještě něco víc. To, co jsem našel a čím mě uzemnili PF DSOTM, Beatles obecně a YES CTTE. *thumbs down*

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

lidumil píše:
Mikrob píše:Proč "kupodivu"?
Speciálně u Supertrampu mě to překvapilo, neboť i jejich "obyčejná" vydání LP (německá nebo NL) byla vždycky sqěle nahraná, tak jsem od MFSL čekal ještě něco víc. To, co jsem našel a čím mě uzemnili PF DSOTM, Beatles obecně a YES CTTE. *thumbs down*
Dovolím si OT:
Před časem jsem porovnával novější Japan SHM-CD tzv. HR cutting mini LP http://dr.loudness-war.info/album/view/63552 se starší verzí SHM-CD http://dr.loudness-war.info/album/view/9320. Je tam skutečně výrazný rozdíl ve zvuku a rozdíl v DR je také propastný. Otázka je, zda rozdíl v MFSL a nové HR cutting odpovídá ceně, která je málem deset tisíc korun :?
Nicméně diskutoval jsem s velkým fandou Supertramp o zvuku CD MFSL, a ten je údajně ještě lepší než poslední HR cutting verze. Dotyčný ovšem neslyšel SHM-SACD provedení, které má být rovněž velmi kvalitní: http://www.sa-cd.net/showtitle/9013
Nejsem sice přesvědčen, že DR je jediné měřítko kvality nahrávky, ale bývá dobrým vodítkem pro výběr té "pravé verze".

Jinak samozřejmé velký dík Mikrobovi, za fundovaný příspěvek, který mě docela uklidnil co se týče poslechu CD. Jednoznačně souhlasím, že hudba Pink Floyd s lupanci má pro mou duši namísto relaxačního účinku spíše neurotizující.

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

S499_1023 píše:nstar: Vyjadril sa správne. Ale tvoj prístup ku každej diskusii na tomto fóre je ten, že prídeš s bludom, ktorého sa držíš ako kliešť a akúkoľvek diskusiu utínaš s odkazom na slušnosť.
Dynamika NIE JE hlasitosť.
ty si proste provokater! Absolutne si sa nevyjadril k teme, nasiel si iba zivnu podu pre nejaku potencialnu sarvatku a cakas kto sa pripoji na tvoju stranu. Samozrejme mas nazor na mna ale k problematike sa nevyjadris. Preco? Lebo vsetko vies ale nechas si to pre seba alebo nevies o tom nic?

Tvoj vyrok dynamika nie je hlasitost absolutne neviem k comu patri.

Aj tento moj prispevok je stale podla mna slusny. Ty si proste rypak a to je cele. To, ze neviem pisat tak aby moja retorika vyhovovala tvojej osobe ma vlastne ani nemrzi.

Bolo by lepsie diskutovat k teme a kludne tomu daj vaznost a napis cosi zmysluplne.

Prosim uz nedebatujme o nas a radsej sa do buducna taktne ignorujme v diskusiach.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

jirie píše:Otázka je, zda rozdíl v MFSL a nové HR cutting odpovídá ceně, která je málem deset tisíc korun :?
Co stojí tolik? :o :shock:

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

nstar: Skús najprv Ty dať svoju definíciu dynamiky a dynamického rozsahu, lebo z toho evidentne pramení nepochopenie, že ty máš vlastné definície. Dúfam, že si sám nedefinuješ aj farby na semaforoch.
Áno, mám voči Tebe predsudok. Po Tvojom totálnom nepochopení kmitočtového rozsahu magnetofónov pri rôznych úrovniach vybudenia na Slovanete a na Repromanii, po urputnom dožadovaní sa zhighendovania akéhosi bakelitového gramafónu na Slovanete aj tu, po absolútne nezmyselnom riešení lesklosti a matnosti pásov som sa už vzdal akýchkoľvek nádejí.

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

S499_1023 píše:nstar: Skús najprv Ty dať svoju definíciu dynamiky a dynamického rozsahu, lebo z toho evidentne pramení nepochopenie, že ty máš vlastné definície. Dúfam, že si sám nedefinuješ aj farby na semaforoch.
Áno, mám voči Tebe predsudok. Po Tvojom totálnom nepochopení kmitočtového rozsahu magnetofónov pri rôznych úrovniach vybudenia na Slovanete a na Repromanii, po urputnom dožadovaní sa zhighendovania akéhosi bakelitového gramafónu na Slovanete aj tu, po absolútne nezmyselnom riešení lesklosti a matnosti pásov som sa už vzdal akýchkoľvek nádejí.
Ze nadeji!!! Ty si ale dramatik :mrgreen:
Opakujem:
Prosim uz nedebatujme o nas a radsej sa do buducna taktne ignorujme v diskusiach.
Naozaj, ja mam rad hifi a rad chodim na toto forum, prave kvoli hifi. Neznechucuj me si to navzajom, neriesme.
Zi a nechaj zit. Nazdar

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

nstar :
co se ti nezdá? Tys tu hodil návnadu, že nevíš, jestli správně chápeš pojem dynamika (či že se špatně tento pojem v diskuzi používá), a zda by to mohl někdo osvětlit ( já se bohužel chytil jako první 8-) ) ..... no tak tu zkus vysvětlit tento pojem svým pohledem a svými slovy ....
Zatím tu tvé výkřiky opravdu působí dojmem, že dynamiku vlastně považuješ za hlasitost ...

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

lidumil píše:
jirie píše:Otázka je, zda rozdíl v MFSL a nové HR cutting odpovídá ceně, která je málem deset tisíc korun :?
Co stojí tolik? :o :shock:
No... momentálně sice Breakfast in America není v nabídce, ale Crime of century je k mání zde:
http://www.ebay.com/itm/SUPERTRAMP-Crim ... 53fabde59e

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

Pesi píše:nstar :
co se ti nezdá? Tys tu hodil návnadu, že nevíš, jestli správně chápeš pojem dynamika (či že se špatně tento pojem v diskuzi používá), a zda by to mohl někdo osvětlit ( já se bohužel chytil jako první 8-) ) ..... no tak tu zkus vysvětlit tento pojem svým pohledem a svými slovy ....
Zatím tu tvé výkřiky opravdu působí dojmem, že dynamiku vlastně považuješ za hlasitost ...
prosim Ta uz som to tu predstavil

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

nstar píše:Ale v com Patman ma Pesi pravdu?
Pesi napísal:
dynamika je vlastně rozdíl v hlasitosti nejtišších a nejhlasitějších tónů v nahrávce. NIE JE TOTO DYNAMICKY ROZSAH? Prostě když tam někdo zašeptá, tak to musí být o hodně tišší než když potom třískne do bicích. proto nahrávky s velkou dynamickým rozsahem musíš dát víc nahlas, abys ty tiché zvuky slyšel. AHA, JE TO DYNAMICKY ROZSAH, SAM TO VIE!Když je nahrávka bez dynamiky, jsou ty nejtišší zvuky stejně hlasité jako ty (v reálu) nejhlasitější .A TU UZ TO ZASE PODLA MNA NEVIE! Tiché jsou vytažené a hlasité ořízlé ... Když takové CD dáš do přehrávače a pustíš, tak to musíš hned ztišit, protože to řve sotva otočíš knoflíkem . A TOTO JE PRAVE PODLA MNA NAHRAVKSA S VYSOKOU DYNAMIKOU.
Doufam, že mně tu nejaký lepší technik nerozcupuje

Ja som neni urcite ziaden odbornik a vobec nemam chut nikoho rozcupovat ani nasrat Dawsoo. Napisal som len co si o tom myslim a ak by bol moj nazor spatny velmi rad si to necham vysvetlit. Podla mojho nazoru sa casto zamiena dynamika s dynamickym rzsaho co su podla mna dost odlisne veci.
Podla mna :

sucastou songu je sepot S DYNAMIKOU 35db a rovnako sucastou toho songu je uder na bubon S DYNAMIKOU 95db.

pre istotu citujem, cervenym som sa dopisal ja

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

Pesi píše:nstar :

A este bel nie je jednotka pre hlasitost , cize 90db popisuje hladinu zvuku

Pre hlasitost pouzivame Ph fon.

Takze kto tu ma ake vykriky? Takyto typ debaty to bol o tych matnych a lesklych vrstach a podobne na repromanii. Mate to prekrutene jak spagat a este budete robit niektori kohutov.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

nstar:
Jo, pravda, užs to tu vysvětlil. Tak to se omlouvam .
Akorát že si myslim, že to taky neni zrovna dobře. "Když změníš parametry šepotu z 35 na 70dB" tak si šepotu nepřidal na dynamice ale na hlasitosti. A když si přiblížil hlasitost šepotu k úrovni hlasitosti bubnu jak tak píšeš, tak si dynamický rozsah naopak snížil . Tak to vidim já. Ale možná se pletu. Ale k tomuhle už by asi chtělo založit jiné téma.

Odpovědět