Japan LP Vinyl Shop Praha
Re: Japan LP Vinyl Shop Praha
u tech v holandsku vydanych desek mi to taky tak prislo... Mnou prvni zakoupenou deskou holandskou byla Bonnie Tyler a to bylo naproste zklamani co se tyce zvuku. presne jak pise transiwatt.
Jj, mám to stejně tak, ještě horší jsou ale pro mě francouzské vinyly a i italské, i když jsou vyjímky - Black Sabbath I - Italy - 1.vydání Vertigo Swirl hraje krásně, stejně jako UK vydání. 

tak to teda zírám jaký jste pane "odborník"musel jste být asi nejméně 10x v Japonsku,že máte takové znalosti!!!Dle mého názoru(a nejen mého)takový obchod jako je japanlpshop v české republice není a dlouho nebude!!!S pozdravem.JulinkaDRACK píše:ja to mam 10 minut pesky , chodim tam vokolo ale to není moje paluba parniku , ja osoben japs desky neznam nemam s tim praxi a co sem tam videl to je standard ze stangle jako všude jinde. / to ale ve finale nese profit , většina lidi nezna ty rozdily ve vydani vidi US, Japan... a nastrikaji si do katat, hlavne ze to vypada hezky, Nicmene je to hezke , ze se tomu někdo venuje a obohati tim domaci trh, urcite ma mnoho fanousku a zakazniku a ja mu to preji, je to od toho importéra velmi dobry obchodni tak ze nasyti domaci trh po japs deskách
klub desky to je kapitola sama pro sebe to musíš znat , a abys to poznal musíš zaplatit skolne. ty desky se daji ale na první pohled poznat akorát musí vedet jak a uz jsme zase u toho skolneho , to ti nikdo gratis nerekne , to je jako jezdit automobil , dostane ridicak za ten das XY ale aby jsi umel trochu slusne jezdit musíš projezdit tisice litru benzinu.......
Za mne je to jako jakýkoliv jiný bazar. Sice se honosí názvem "JAPAN", ale japonské desky tvoří dle mého soudu tak max polovinu, zbytek je mix jak US tak Evropa. Najdeš tam perly, ale také naletíš a doneseš si domů bezcennou prskavku. To se mi stalo např s Deep Purple, které jsem kupoval jako "jedno z prvních amerických vydání" za nějakých 600 Kč a když to doma hrálo hodně špatně, dohledal jsem na netu, že se jedná o bezcenné klubové vydání, které se dá na Discogs koupit v cenách 1-3 EURA max. Takže od té doby jsem tam nákupy dost omezil a jsem více obezřetný. Na druhou stranu - našel jsem tam i pár starých live jazzových nahrávek např. Brubecka, Grappelli atd, které vyšly jen v jpn a které hrají parádně... Obecně mohu říct, že spokojenost s tím, co si donesu domů je tak 50/50... Ideální by bylo tam strávit vždy tak půlden, všechny předvybrané desky "prolustrovat" přes google, pak si nechat pustit vzorky a pak by asi úspěšnost byla mnohem vyšší. Ale na to nemám při návštěvě čas a ani na jejich apecu moc o kvalitě nahrávky nezjistíš...Tak to jste velmi náročný "znalec"minulý týden jsem byl v japanlpshopu a díky vaší "recenzi"jsem byl zvědav na uroven a množství japonských desek-nepotvrdilo se mi vaše tvrzení,že to je tak 50 na 50 procent.Japonské desky naprosto převládají a myslím,že jednom místě takové množství+výběr nikde není!!!!zabiny007 píše:DRACK píše:no to není mozne, vzdyt si to tu vsicni chvali zarucene první vydani v naprosto perfektni kondici v cenove relaci za 400-600 kc/kus.
Ja jsem dokonce nekde slysel , ze on ten obchodnik dela dobre skutky kupuje albums za prepocteno cca 2000-5000 odveze přes pulku globusu, uhradi taxy, zaplati speditery, pronajme prodejni prostory, sviti tam, topi tam, v lete clima etc.
skoda ze zde není doporuceni na nejakou banku s obdobnymi kondicemi kde by jsi prisel s pytlem petikil bankovek a oni za to daly pytel 5ti litrových.
julinka40: Že by se šláplo na otlak někomu se silnou vazbou na Japan LP Vinyl Shop?
Ano ano - potrefená husa se ozvala
.

nejsem ODBORNIk a nejsem ZNALEC ani HIFISTA a auz vube ne SBERATEL od tohoto suplikovani se distancuji .Vlastnim, nazveme to urcite množství realnych zkusenosti a když suplickovani tak ja jsem LOVEC. Ulovit Vlastnit a tim kouzlo konci a tak stale dokola, Jak to album hraje není tak podstatne dulezity je opticky stav a samozdrejme co je to za vydani/presssing . On totiž i ten klubovy nebo garazovy pressing co blbe hraje muze mit mnohanasobne vyssi hodnotu nez regulerni první pressing, To co z te desky leze za hluk na to ma každý sve usi stejne jako každému bude chutnat "svickova" ci vidensky rizek od toho ci onoho kuchare, Hifisti a Odbornici nekteri Sberatele preferuji dokonalou ilusi , Lovci a čast sberacu originalitu, kvalitu a Investicni HODNOTU, každému co mu vyhovuje. tak to je v poradku a je to pestre.julinka40 píše:Za mne je to jako jakýkoliv jiný bazar. Sice se honosí názvem "JAPAN", ale japonské desky tvoří dle mého soudu tak max polovinu, zbytek je mix jak US tak Evropa. Najdeš tam perly, ale také naletíš a doneseš si domů bezcennou prskavku. To se mi stalo např s Deep Purple, které jsem kupoval jako "jedno z prvních amerických vydání" za nějakých 600 Kč a když to doma hrálo hodně špatně, dohledal jsem na netu, že se jedná o bezcenné klubové vydání, které se dá na Discogs koupit v cenách 1-3 EURA max. Takže od té doby jsem tam nákupy dost omezil a jsem více obezřetný. Na druhou stranu - našel jsem tam i pár starých live jazzových nahrávek např. Brubecka, Grappelli atd, které vyšly jen v jpn a které hrají parádně... Obecně mohu říct, že spokojenost s tím, co si donesu domů je tak 50/50... Ideální by bylo tam strávit vždy tak půlden, všechny předvybrané desky "prolustrovat" přes google, pak si nechat pustit vzorky a pak by asi úspěšnost byla mnohem vyšší. Ale na to nemám při návštěvě čas a ani na jejich apecu moc o kvalitě nahrávky nezjistíš...Tak to jste velmi náročný "znalec"minulý týden jsem byl v japanlpshopu a díky vaší "recenzi"jsem byl zvědav na uroven a množství japonských desek-nepotvrdilo se mi vaše tvrzení,že to je tak 50 na 50 procent.Japonské desky naprosto převládají a myslím,že jednom místě takové množství+výběr nikde není!!!!zabiny007 píše:DRACK píše:no to není mozne, vzdyt si to tu vsicni chvali zarucene první vydani v naprosto perfektni kondici v cenove relaci za 400-600 kc/kus.
Ja jsem dokonce nekde slysel , ze on ten obchodnik dela dobre skutky kupuje albums za prepocteno cca 2000-5000 odveze přes pulku globusu, uhradi taxy, zaplati speditery, pronajme prodejni prostory, sviti tam, topi tam, v lete clima etc.
skoda ze zde není doporuceni na nejakou banku s obdobnymi kondicemi kde by jsi prisel s pytlem petikil bankovek a oni za to daly pytel 5ti litrových.
co se konkretne toho vyberu tyce tak ja tam nechodim jelikož bydlim 5 minut od venzlu tak chodim okolo a 2-3x jsem zael dovnitř, takových malych kramku jsou tisice uplne normalni bezny standard / na mistni pomery je to pekne ze to doda trhu rozmanitost/ ale na otázku vetsi vyber musim odpovědět ANO vim o desitkach mist kde toho lezi tuny.
udelejte si vylet, v aprilu je v Utrecht Holland record show, https://www.youtube.com/watch?v=QsJM3jXSDcs
Pane"zabiny007"vidím,že jste další expert,který kupuje bezcenné prskavky za 1-3 EU-takové mám nejraději,hlavně jste všichni znalci,kteří jste byli nejdále v p....i!!!Tak to jsou potom jasný kecy na tomto foru.lidumil píše:Ano ano - potrefená husa se ozvala.
Sklapni, Jůlinko Japanvinylshopová.
Slečno/paní/ pane (?) Julčo, prosím, přečtěte si můj příspěvek pořádně, než budete psát nesmysly. Osobně jsem tam již pár tisícovek za několik desítek desek nechal, takže bych si zasloužil trochu přátelštější přístup. A co jsem napsal, za tím si stojím. A když jsme u toho - měl bych ještě jednu výtku a to k otevírací době, která je k nám "přespolním", kteří se pohybují po centru dopoledne, nepřátelská. Už jsem tam chtěl několikrát "zabít" volný čas mezi schůzkami a musel jsem se spokojit s prohlížením desek v Bontonlandu...julinka40 píše: Pane"zabiny007"vidím,že jste další expert,který kupuje bezcenné prskavky za 1-3 EU-takové mám nejraději,hlavně jste všichni znalci,kteří jste byli nejdále v p....i!!!Tak to jsou potom jasný kecy na tomto foru.
Pozn.: Přemýšlel jsem, jestli vůbec mám tohoto trola živit a pak jsem si řekl, že jeden příspěvek mu věnuji...zabiny007 píše: Za mne je to jako jakýkoliv jiný bazar. Sice se honosí názvem "JAPAN", ale japonské desky tvoří dle mého soudu tak max polovinu, zbytek je mix jak US tak Evropa. Najdeš tam perly, ale také naletíš a doneseš si domů bezcennou prskavku. To se mi stalo např s Deep Purple, které jsem kupoval jako "jedno z prvních amerických vydání" za nějakých 600 Kč a když to doma hrálo hodně špatně, dohledal jsem na netu, že se jedná o bezcenné klubové vydání, které se dá na Discogs koupit v cenách 1-3 EURA max. Takže od té doby jsem tam nákupy dost omezil a jsem více obezřetný. Na druhou stranu - našel jsem tam i pár starých live jazzových nahrávek např. Brubecka, Grappelli atd, které vyšly jen v jpn a které hrají parádně... Obecně mohu říct, že spokojenost s tím, co si donesu domů je tak 50/50... Ideální by bylo tam strávit vždy tak půlden, všechny předvybrané desky "prolustrovat" přes google, pak si nechat pustit vzorky a pak by asi úspěšnost byla mnohem vyšší. Ale na to nemám při návštěvě čas a ani na jejich apecu moc o kvalitě nahrávky nezjistíš...
Zítra se tam chystám tak jsem zvědavý na výběr i kvalitu.
Tak jsem dnes navštívil a taky zakoupil 5 LP
Pán velmi příjemný a hudbě určitě ví dost. Poradil, vše ochotně pustil takže za mě spokojenost velká
.
Jestli se někomu zdají ceny velké, jistě dají se sehnat levněji i já je kupuji jinde, tak provoz krámu v centru Prahy určitě stojí dost.Desky převážně Japan řekl bych min 80% a hrají opravdu dobře.Jako bonus určitě je že jsou desky vyprané v nových obalech, jinak musím hned i nové vyprat
hrozně praskají.
Můj názor fandím a doporučuju a nemám sním nic společného je pro info.

Jestli se někomu zdají ceny velké, jistě dají se sehnat levněji i já je kupuji jinde, tak provoz krámu v centru Prahy určitě stojí dost.Desky převážně Japan řekl bych min 80% a hrají opravdu dobře.Jako bonus určitě je že jsou desky vyprané v nových obalech, jinak musím hned i nové vyprat

Můj názor fandím a doporučuju a nemám sním nic společného je pro info.
to tedy zírám jací jste na tomto foru všichni odborníci+jaké máte nároky+jaké máte aparatury-co se týče LP na vás nemá nikdo šanci s tím rozdílem,že to jsou jenom kecy''!!!!S499_1023 píše:Sklapni, Jůlinko Japanvinylshopová.
Ať už jste Julinko kdokoliv - máte toto opravdu zapotřebí?julinka40 píše: to tedy zírám jací jste na tomto foru všichni odborníci+jaké máte nároky+jaké máte aparatury-co se týče LP na vás nemá nikdo šanci s tím rozdílem,že to jsou jenom kecy''!!!!
Myslím že nemá, tohle je už trochu moc.tmwatch píše:Ať už jste Julinko kdokoliv - máte toto opravdu zapotřebí?julinka40 píše: to tedy zírám jací jste na tomto foru všichni odborníci+jaké máte nároky+jaké máte aparatury-co se týče LP na vás nemá nikdo šanci s tím rozdílem,že to jsou jenom kecy''!!!!