Renown --> Priznam sa, ze s tym vypalenym SACD ste mi dnes dali chrobaka do hlavy

Tak som patral a z dostupnych zdrojov som sa dopracoval k nasledujucemu zaveru.
Nikde som nenasiel zmienku o mediu, ktore by bolo "bratom" k SACD, ako mame k CD CD-R, k DVD DVD-R . . . nic, ako SACD-R neexistuje. Z toho plynie moja prva otazka na Vas, ake
fyzicke medium je to, na ktorom bolo vypalene SACD?
Na trhu existuju pristroje s podporou roznych formatov MP3, FLAC, WAV . . . a aj ISO. Myslim si, ze to vypalene SACD je obycajny subor s koncovkou ISO (obraz ripnuteho SACD disku) vypaleny na DVD-R. Prehravac ho po vlozeni do mechaniky identifikuje a preto rozsvieti kontrolku SACD. Ked to hra inak (horsie), ako originalne SACD, s ktorym ste ho porovnavali, otazka je, aky je povod dat v tom *.ISO subore. SACD sa daju skopirovat dvomi sposobmi:
1) z analogoveho vystupu SACD prehravaca "odchytit" signal do pocitaca, tu nema cenu pokracovat dalej . . . cele zle
2) digitalne pomocou hracej konzoly PlayStation 3 s upravenym firmware, kde z digitalneho vystupu konzoly lezie stream, ktory je mozne odchytit do pocitaca; tu sa jedna skutocne o digitalnu kopiu DSD streamu, vysledkom je vyssie spomenuty *.ISO subor
Tento ISO subor vie otvorit napr. Foobar s prislusnym pluginom. On the fly to prevadza na LPCM, ktore potom posiela von do DACanu. Daju sa tam nastavovat parametre, ci to ma liezt von 88,2; alebo 176,4 . . . ak je k dispozicii DSD DAC, tak sa to da poslat von rovno ako DSD.
Dalsia neznama je, ci po vlozeni "vypaleneho SACD" idu v pristroji data tou istou cestou, ako ked sa prehrava originalne SACD. Ci tam nedochadza najprv k prevodu na LPCM a az potom idu data do DACu. Na to vie odpovedat iba autor pristroja.
V tychto veciach by som hladal logicke vysvetlenie rozdielu vo zvuku medzi originalnym SACD nosicom a "vypalenym SACD", co je podla mna de fakto DVD-R, na ktorom je vypaleny *.ISO subor (pravdepodobne UDF, alebo v horsom pripade Joliet file system).
To iste viem spravit alternativne s hociktorym CD. Ripnem ho 1:1 a moznosti, ako ho vypalit je vela: moze to byt naspat vypalene CD-R ako Audio CD, FLAC, WAV, APE, pripadne 1 subor ktorehokolvek formatu s *.CUE sheetom. Alebo ked ho chcem "sprznit", tak ho prevediem do MP3, potom naspat do WAV, vypalit ako CD-Audio a mozem sa tvarit, ako to vypalene CD otrasne hra. Alebo ho prezeniem SoX-om na 192/24 a mam z neho HiRes
Chcem tym povedat len tolko, ze pokial nemam detailne informacie, z kade pochadzaju data, ako tie data vznikli a co sa dalej s datami pri prehravani deje, som velmi skepticky voci podobnym porovnaniam a kategorickym vynasanim sudov.