koshman56 píše:To Zero mám doma teprve týden a za ty prachy (130 USD včetně dopravy) to hraje slušně
No a všiml sis bez okamžitého vzájemného porovnávání, jen tak dle akustické paměti, že to hraje jinak? Pokud ano, tak v jakém směru?
koshman56 píše:Ten Logitech má taky plugin "room perfect", ale asi ho nikdy nepoužiju.
No já si s tím včera doma hrál, z foobaru přes speciální parametrický equalizer jsem snižoval úroveň na 50 (-5 dB) a 61 Hz (-4dB) a ještě asi na 2-3 dalších kmitočtech kde mám doma boule. Samozřejmě se to musí dělat tak, aby třeba 53 Hz bylo zpátky na nule

V první fázi jsem to ve svatém nadšení přehnal a korigoval kdejakou bouličku a výsledek byl ztráta detailu a prostoru, ten nahoře se na mne nemohl dívat tak při nějakém přepnutí mi smazal všechna nastavení a já se umravnil a udělal jen lehce těch pár kmitočtů.
Hraje to jinak, moje ucho si na ty boule mezitím zvyklo a tak nějak je korigovalo, a teď jsem slyšel silný úbytek basů, ale zbytek se myslím nezměnil, bude to chtít ale dlouhodobější posouzení. Měřením bylo vidět, že se hezky srovnalo a všechny současné bouličky mají podobnou úroveň, nic nevystupuje jako předtím.
koshman56 píše:Jinak být Tebou tak bych si do poslechovky dal nějaký noťas s externím DACem a měl bys po lítání.
Notebook mám pracovní taky, ale i když jej doma občas mám, pouštěl jsem z něj jen jednou. To spdif z PC mi přijde lepší. O čem jsem ale vážně uvažoval, je koupit levný netbook a použít jej přes wifi jako dálkové ovládání přes vzdálenou plochu

Problém je, že všelijakých nápadů by bylo hodně, ale nestíhám je realizovat, podobně jako IR přijímač k PC, kterým bych ovládal foobar dálkáčem třeba od CDP, ten mám dokonce postavený, jen to zprovoznit, zatím to ve win způsobuje občas modrou smrt. Není čas, tak nezbývá než běhat.