Digitální distribuce a hudební průmysl

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Digitální distribuce a hudební průmysl

Příspěvek od Zdeno1 »

Tidal má problém ve kvalitě nahrávek, poslechově horší, není totožná s klasickým flacem z ssd, mají problém, mají.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Nemají. Uveď konkrétní skladbu a místo.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Zdeno1 píše:
04 pro 2018 11:44
Tidal má problém ve kvalitě nahrávek, poslechově horší, není totožná s klasickým flacem z ssd, mají problém, mají.
Můžeš napsat víc podrobností ke svému porovnání? Např: V čem přehráváš FLACy? V čem Tidal? Předpokládám správně stejnou aplikaci? Jednalo se o stejnou nahrávku? Tidal byl streaming? FLAC byl získán z jakého zdroje? ... atd. ?

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Flacy přehrávám normálně v telefonu, stejně tak i Tidal, podmínky mají stejné, možná že by wifi, zkusím se připojit kabelem.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

V telefonu - přes sluchátka nebo jak?

Tam může být spousta příčin.... Ve stejném přehrávači? Je to stejná nahrávka? Jak byl získán / vytvořen FLAC - z originální stejné nahrávky jako Tidal? Nebyla na FLAC aplikována nějaké mezikonverze? Atd.

Samotného by mě to všechno zajímalo. Jako začínající uživatel Tidalu si zatím na kvalitu nemůžu stěžovat. Jen mi v PC hraje Tidal asi lépe z Audirvany než z nativní tidalovské aplikace.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Audirvana+ ako aplikácia je vyrobená na prehravanie hudby.

A že je aj pod Windows 10 som už dávno písal.

https://audirvana.com/audirvana-plus-for-windows-10/

https://audirvana.com/download-trial-windows/

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Sluchátka né, normálně klasicky optikou do počítače, pak kabelem usb do zesilovače a pak do beden.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

U mně tidal nehraje dostatečně dobře detail. Poznám to na výškách, kde chybí jemnost, mikrodetail. Třeba u klasiky. Taky sekundárně, protože mám zapojený v cestě router a modem s přísl. adaptéry, asi se do sestavy dostává bordel i touto cestou. Byť je to jiná zásuvka. Když chci poslouchat kriticky, příslušnou lištu s adaptéry odpojuju. Rozdíl ve zvuku po odpojení jde slyšet. Možná výhledově dám tuto druhou lištu za filtraci, nebo tam pořídím lepší napájecí zdroje. Zatím tidal není priorita.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Kychtax
Router mám oddělený optikou, takto: Na UTP kabel se po cestě může nachytat rušení, od TP Linku k Aurenderu mám metrový kousek kabelu UTP.
Podařilo se mi sehnat ještě staré lineární zdroje, takže spínané nepoužívám.
Mediakonvertory nesmí být stejné, jeden má v označení číslo 111 a druhý 112. Optický kabel je “síťařský”, ne obyčejný pro audio.
Tím pádem si mohu dovolit mít WiFi router docela daleko.
Naposledy upravil(a) Fidas dne 04 pro 2018 15:05, celkem upraveno 2 x.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Jinými slovy, Tidal je v tom nevinně:-)

P.S. Konkrétní titul, kde se údajně projevil jemnovýškový či jiný rozdíl, by nebyl?

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

A z jaké aplikace Tidal hrajete? Mně hraje v PC nativní Tidal oproti Audirvaně trochu jinak, byť by obě aplikace měly hrát přes wasapi (v pc Tidalu je wasapi prý "exclusive mode", v Audirvaně normálně Wasapi). Na ničem jiném zatím Tidal neprovozuju, ale časem budu. Preferuju Audirvanu+. Možná zkusím ještě Amarru či něco dalšího, abych si udělal obrázek...

A máte nějakou skladbu, kde jste pečlivě porovnali verzi z Tidalu a pak nějaký FLAC odjinud, který pochází ze stejné orig. nahrávky (alba) a víte 100%, že nebyl nijak modifikován, tj. že byl správně nagrabován třeba z orig. CD bez jakýchkoli úprav? A přehráli/porovnali jste takovou skladbu ve stejném přehrávači s verzí z Tidalu tak, že můžete říct se 100% jistotou, že stejná věc je v Tidalu zvukově jiná?

Zkoušel jsem v Tidalu různé žánry, včetně klasiky, ale osobně zatím z nadšení z obrovské Tidalovské databáze jen poslouchám a na porovnání konkrétních skladeb jsem nenašel chuť. Kvalita mi přijde opravdu dobrá, ale rád bych věděl, zda je to reálně opravdu jako orig. Problém žádný nemám, z Audirvany zní Tidal OK.

Jinak k 3měsíčnímu bonusu Tidalu zdarma při koupi Audirvany: Je to 1měsíc zdarma od Tidalu + 3 měsíce od Audirvany, tj. celkem 4 měsíce, nebo je ve 3 měsících od Audirvany zahrnutý i ten měsíc od Tidalu? A vztahují se ty 3 měsíce i na tidalovský rodinný plán? Chystám se provozovat rodinný hifi Tidal a mám tak skvělý dárek k Vánocům :)
Naposledy upravil(a) hřebík dne 04 pro 2018 15:16, celkem upraveno 1 x.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

I na moji sestave hraje Tidal o chlup hur nez to same CD z CD prehravace (flac pousteny z pocitace jsem nezkousel, hrani z PC jsem opustil). Overeno na mnoha albech. Zkoumal jsem to pred koupi Node 2. Rozdil to neni nijak zasadni, spis nuance, ale pri soustredenem pislechu dobre slysitelna. Hrubsi zvuk a trochu horsi dynamika. Propojeny mam dig. koax vystup z Node 2 do DACu v CD prehravaci. DAC v Node 2 je vylozene spatny (zahuhlane basy a zvuk bez rozliseni a dynamiky).

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Pitrs,

tam ale moze byt pricina v tom Node2, ja si pamatam, este dost davno, moj prvy krok do digitalu bol Sonos, ktory som pouzival ako digitalny transport do Theta Digital DAC. Ked som ho vymenil za prvy LINN streamer, tiez ako digitalny transport, tak ten zvuk bol neporovnatelne iny.

Mam aj Tidal aj veci na NAS, a zopar razy, ked mi skladba rezala usi na Tidale, tak som si pustil flac z NASky na priame porovnanie, a vtedy som mal vzdy dojem, ze to hra rovnako zle.

Ja som velmi spokojny s pouzivanim Linnu ako digitalneho transportu, do jedneho playlistu kombinujem NAS, Tidal a odvcera ja Qobuz, prepnem na radio, keby som velmi potreboval, viem streamovat aj cez Airplay, da sa tam napojit SPotify, TuneIn a hocico.

Vsetko v jednej appke. Nativne TIDAL/Qobuz atd, ani nemam stiahnute myslim. Cez pocitac som v zivote nehral.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Já v současnosti hraju vše (Tidal, NAS) přes streamery. Podle chutí buď přes elektronky Stream Boxu RS anebo tranďáky Node 2, kde mám k dispozici MQA (a hraje sakra dobře!). Foobar jsem zcela opustil, zapínám jen pracovně. Rozdíly mezi dtto. tituly/verzemi na CD/HDD/online jsem nezaznamenal, naslepo jsem absolutně bez šancí, takže za mě paráda. Jsem zvědav na NAD C 658, to by mohlo být po všech stránkách dělo.

Nový Mark Knopfler, Bryan Ferry, Bowie,.. vše od první minuty vydání, za groš, bez pirátění. A co chci do regálu/sbírky, to si prostě dokoupím. Imagine, White Double...

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

No osobně pojedu Tidal z PC, tel. tabletů...CD/DVDAčka jsem zabalil před lety do krabic a jedu jen digitálně, tj. převážně uložené flacy a streaming. V PC tedy asi přejdu z hlavního foobaru na Audirvanu, která Tidal umí a současně mi přehraje i veškeré flacy atd. Streamer nechci, je pro mě zbytečný, DAC mám vyřešený na dlouho.

Streamer budu řešit možná pro otce. Sice mu dám jeden z rodinných Tidal účtů k Vánocům se slovy, že jsem mu koupil pár CDček, ale problém bude klasicky s tím, jestli ho bude reálně využívat. Možná bude radši strkat dál CDčka do přehrávače a glosovat, že by si rád poslechl i to či ono... Při jeho technické nezdatnosti bude rozhodující najít něco úplně triviálního na ovládání.

Odpovědět