Foobar200 neprebira plnou kontrolu

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od PítrsPraha »

Petanek píše:Pak přijde další šok při zapojení specializovaného "rendereru" Aurender (taky v podstatě PC), který PC s "bit-exact" výstupem deklasuje.
A co je na výstupu Aurenderu? Bit-perfect data tak, jak leží na úložišti? Nebo nějak přežvýkaná (=změněná) data? Tipuji, že spíš to druhé, proto je logické, že zvukově z toho leze něco jiného než z PC s bit-perfect výstupem.

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

PítrsPraha píše:
Petanek píše:Pak přijde další šok při zapojení specializovaného "rendereru" Aurender (taky v podstatě PC), který PC s "bit-exact" výstupem deklasuje.
A co je na výstupu Aurenderu? Bit-perfect data tak, jak leží na úložišti? Nebo nějak přežvýkaná (=změněná) data? Tipuji, že spíš to druhé, proto je logické, že zvukově z toho leze něco jiného než z PC s bit-perfect výstupem.
Aurender si natahuje celé přehrávané album na SSD, takže na interním SSD, které funguje jako velká cache je skutečně "bit-exact" kopie toho, co je na NAS. Co se děje dále, nevím, protože toho zveřejněno mnoho není. Výsledek je ovšem pro PC zdrcující a to jak při využití interního up-samplingu tak i při nativním "bit-perfect" bez post procesů.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Petanek píše:Výsledek je ovšem pro PC zdrcující a to jak při využití interního up-samplingu tak i při nativním "bit-perfect" bez post procesů.
jestli je to zdrcujici rozdil (resp. jestli tam je se stejnym zbytkem sestavy slysitelny rozdil), tak tam zarucene delaji nejaky "vylepseni", aby byl zvuk libivejsi ... pokud by prochazela nezmenena (bitperfect) data, nemuze se to prece nijak lisit ...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Psychoakustika dovede u těhle woodoo věcí dělat divy...

Samozřejmě, že bit-perfect stream do USB DACu s vyrovnávacím bufferem bude znít naprosto shodně bez ohledu na zdroj. A pokud si nějaký šaman myslí, že ne, rád si přečtu jeho teorii ;-).

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

Jasně, všichni ti konstruktéři, kteří tvrdí, že mají podloženo měřením jako třeba Auralic ... "Accordingly to our measurement, the USB controller's master clock can also effect sound quality as it effect USB interrupt timing when joint use with real time system, to maximum sound quality, ARIES also equipped with another Femto clock for USB controller." ... jsou prostě lháři a prodavači hadího oleje. Což úzce souvisí s návrhem receiverů na straně DAC (XMOS, TENOR a spol), které nezvládají velké odchylky ideální frekvence v přenosech paketizovaných dat ... linkoval jsem dávno přímo materiál XMOS, kde je naznačeno, co se děje a že malý buffer (to není cache) není vše spásný a v určitých situacích se vypíná. Toto mi potvrdil přímo Wang s tím, že měření nikdy publikovat jako součást svého R&D nebudou.

Když někdo slyší ten rozdíl (protože měl možnost srovnání přímo - což tady zřejmě nikdo jiný neměl), tak je to jen psychoakustika a voodoo. *2thumbsup*.

Opravdu jakákoli diskuze zbytečná.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Petanek píše:when joint use with real time system
Nechci zavádět polemiku na téma co ještě je a co už není real time system, ale pokud tím autor té věty myslí systém, kdy je DAC řízen hodinami zdroje dat, tak o tom já nemluvím ;-), jak je mých textů zřetelně patrno.
Jinými slovy, to, co jsi citoval, nezpochybňuju. Jen moc nevím, proč na můj text o systému řízeném hodinami DACu reaguješ citací o systémech řízených hodinami zdroje dat....

Navíc, kapacita rozhraní USB je při streamingu byť 96/24 využitá jen z malé části, takže tady k nějakým úzkým hrdlům a problémům moc docházet nemůže.

Pokud máš konkrétní věcné informace o tom druhém tématu, tedy velikosti bufferu u DACů a jejich podtečení, chtělo by to o dost věrohodnější podložené informace než vágní slova o "VELKÝCH odchylkách, NAZNAČOVÁNÍ, MALÝCH bufferech a URČITÝCH situacích". Sám asi chápeš, že podobné výrazy do věrohodné diskuse o naprosto exaktních věcech nepatří.
Petanek píše:Když někdo slyší ten rozdíl (protože měl možnost srovnání přímo - což tady zřejmě nikdo jiný neměl), tak je to jen psychoakustika a voodoo.
No, tak jsou lidé, kteří zaručeně slyší materiál dřeva, ze kterého je vyrobena podložka pod kabel nebo jestli je jejich CD přehrávač podložen třemi nebo čtyřmi Cerabally, že... :-).
Pokud DAC dostane shodný stream dat, neexistuje žádný doložitelný důvod, proč by je při zachování ceteris paribus měl převést jinak.

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

Ne ne pane ... ty jsi tvrdil, že to rozdíl nemůže být a že stačí mít pouze software s "bit-perfect" výstupem a zbytek je voodoo, tak jsem ti poskytl možné souvislosti, na kterými se zamýšlejí ti, kteří podobná specializovaná dělají ... že může být prostor k vylepšování nejen na straně software ale také u hardware. Velké nepochopení z Tvé strany tkví v tom, že tyto USB přenosy v případě těchto specializovaných zařízení (byť platforma PC na ARM) jsou řízeny skrze jejich interní hodiny a nikoli pouze přes hodiny DAC, jak bývá u asynchronních DACanů zvykem. Běžně na mainboardu je USB kontrolér v čipsetu (typicky Intel) a je mu šumák, co dělá, když dodrží tolerance USB dané specifikací standardu 480.00 Mbit/s ±500 ppm (3.0) ... kolísá také napájení USB (opět v toleranci dané standardem +-5%) ... Auralic to řeší po své a Aurender taky, protože podle nich to znamená pro DAC problém. To nesouvisí přímo s kapacitou dostupnou pro přenosy samotné.

Protože je bláhové myslet si, že by tito výrobci zveřejnili někdy svá měření, tak jsem udělal nabídku, že seženu tato zařízení a někdo kvalifikovaný to proměří. Nicméně, chápu, že toto už je příliš praktická výzva a hozená rukavice zdejším členům.

Exaktní diskuze už z principu být nemůže.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Petanek píše:ty jsi tvrdil, že to rozdíl nemůže být a že stačí mít pouze software s "bit-perfect" výstupem a zbytek je voodoo
Ach jo. Kde nejsou argumenty, nastupuje demagogické posouvání toho, co bylo zřetelně napsáno, vytrhávání částí textů a účelové spojování s jinými částmi textů.

Ohledně woodoo jsem napsal jediný příspěvek, který je významově docela jiný, než jak mi jej vkládáš do úst teď ty:
"K přehrávání audia ve špičkové kvalitě samozřejmě není třeba specializované hyperodladěné PC. Stačí fungující USB výstup bez rušení a dnes běžný výkon.
Stejně jako pro tisk fotek ve špičkové kvalitě není třeba druhý specializovaný hyperodladěný PC.
Tohle woodoo je jen důsledek neznalosti základů problematiky."

Není tam nic o tom, že cokoliv krom software s bit-perfect výstupem je woodoo, jak se mi snažíš přihlouple podsouvat. Napsal jsem, že woodoo je myslet si, že pro špičkové přehrávání hudby je nezbytně potřeba hyperodladěný ryze na hudbu specializovaný počítač. A to je velký rozdíl.
Petanek píše:Velké nepochopení z Tvé strany tkví v tom, že tyto USB přenosy v případě těchto specializovaných zařízení (byť platforma PC na ARM) jsou řízeny skrze jejich interní hodiny a nikoli pouze přes hodiny DAC, jak bývá u asynchronních DACanů zvykem.
V tomhle není žádné mé nepochopení. Že podobné přístroje řídí tok dat vlastními hodinami je mi jasné a z ničeho, co jsem napsal, neplyne opak.
Petanek píše:Exaktní diskuze už z principu být nemůže.
Nemůže. Ale ne proto, že by časování paketů, velikost bufferu, velikost výpadků apod. nebyly exaktní veličiny - to samozřejmě jsou, stejně jako celá specifikace USB přenosu. Nemůže být proto, že nemáš žádná data a fakta, jen vágní nepodložené doměnky založené na neoficiálních dojmech osoby ekonomicky zainteresované na daných produktech prezentované v neveřejné komunikaci....

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

... no nic, na rozumově slabší jedince opravdu není dost času ani prostoru. Jenom tě laskavě žádám, aby sis výroky, že jsem někde "ekonomicky zainteresován" nechal od cesty. Jednak je to prachsprostá hloupost (v tvém případě ne první) a jednak je to poměrně hloupá snaha mě akorát něčím pošpinit, že? :mrgreen:

"Psychoakustika dovede u těhle woodoo věcí dělat divy...

Samozřejmě, že bit-perfect stream do USB DACu s vyrovnávacím bufferem bude znít naprosto shodně bez ohledu na zdroj. A pokud si nějaký šaman myslí, že ne, rád si přečtu jeho teorii ;-)."

V reakci na můj příspěvek o Aurenderu akorát dokladuje, že nerozumíš psanému textu nebo neumíš řídit své myšlenkové pochody.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Petanek píše:Jenom tě laskavě žádám, aby sis výroky, že jsem někde "ekonomicky zainteresován" nechal od cesty. Jednak je to prachsprostá hloupost (v tvém případě ne první) a jednak je to poměrně hloupá snaha mě akorát něčím pošpinit, že?
Nikde jsem nenapsal, že TY jsi ona ekonomicky zainteresovaná osoba, šmarjá. Jak je z textu jasně patrné, a tobě jsouce rozumově silnějším jedincem by to mělo být jasné dvojnásob, psal jsem o osobě, která tyto domněnky prezentovala a o níž jsi sám psal.

Nevím, proč si opět měníš význam napsaného tak, aby to vyznělo jakože nesmyslně. Asi nemáš jiný argument.

Abych to napsal tak, aby to pochopili i ti rozumově silnější...:
Myslet si, že ke špičkovému přehrávání hudby je třeba hyperodladěné PC specializované ryze jen na přehrávání hudby, je úplně stejně nepodložitelné a nesmyslné woodoo jako ono bazírování na materiálu podložky pod reprokabely. K takovému přehrávání stačí splnit dvě podmínky: dodat asynchronnímu USB DACu data ve specifikaci USB a nemít použitý USB výstup slyšitelně zarušený. A pokud se do převodníku DACu dostanou bit perfect data ve správném časování, neexistuje žádný doložitelný důvod, aby zněla z jiného bit perfect zdroje se správným časováním jinak. A je přitom úplně jedno, jak a z čeho se tam taková bit perfect správně načasovaná data dostanou - jestli si časování zajistí DAC sám nebo je zajištěno něčím externím.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

PítrsPraha píše:Psychoakustika dovede u těhle woodoo věcí dělat divy...

Samozřejmě, že bit-perfect stream do USB DACu s vyrovnávacím bufferem bude znít naprosto shodně bez ohledu na zdroj. A pokud si nějaký šaman myslí, že ne, rád si přečtu jeho teorii ;-).
Nic nám nebrání podívat se do Obrázek
na článek jednoho šamana, pro ty co čtou je zde: COMPARING SACD TO A DSD DOWNLOAD: A FOLLOW-UP REPORT

Z vrozené lenosti použiji strojového překladu Google a dostanu toto:
Ve vydání 242 Absolutní Sound jsem porovnal SuperHiRez.com DSD stahování Rickie Lee Jones ' provoz v ráji na SACD vrstvy Analogové Productions hybridního disku. V té době se zdálo, že spravedlivé srovnání. V mém nastavení, stejný DAC (CH Precision C1) zvládne nativní DSD proud z obou mých PC a CH Precision D1 SACD dopravy. Takže stejný bit formát, stejný materiál, stejný DAC-podívejme se, jak tyto různé mistři srovnat! Stručně řečeno, SACD znělo mnohem lepší.

Pak jsem dostal telefonát od Guse Skinas Super Audio Center, který je autorem SACD. Gus mě velmi zdvořile informoval, že stahování byla pořízena z přesně stejného souboru jako byl použit pro AP SACD. Takže teď bylo jasné, že jsem se ve srovnání stejné bity ve stejném formátu prochází stejným DAC. Teoreticky by měly znít stejně, ale oni ne.

Takže to, co činí tento rozpor? Jak Gus a já tuto záležitost projednal, odpověď se stal prostý. Ačkoli bity byly stejné a DAC byl stejný, rozhraní mezi DAC a dvou zdrojů nebyl stejný.
V případě souboru hi-res, bity DSD tekl přes USB. Nicméně, když hraje SACD ty samé kousky projet proprietární rozhraní CH přesnost je CH-Link. Myslel jsem, že srovnávání různých mistrů a dává přednost jedno, ale vše, co jsem se skutečně dokázal bylo, že se v pevně kontrolovaném prostředí, se všechny ostatní proměnné by zůstaly konstantní, proprietární rozhraní CH přesnost je DSD poráží USB.

Jsme překvapil?
Ne, nejsme. USB vystavoval své nedostatky znovu a znovu.
V poslední době jsme viděli, že DAC, které podporují streaming z NAS disku typicky zvuk lepší v tomto režimu. Nyní jsme se dozvěděli, že nedostatky USB se nezastaví u DSD dveře. Já si přál, abych se dozvědět do faktoru rozhraní před dissing na SuperHiRez DSD stahování. Ukázalo se, že to není ke stažení vina vůbec. Chcete-li SHR a Sony, omlouvám se za to, že příchod do tohoto realizaci dříve.
Já bych se bál pana Alana Taffela nazvat šamanem, autora SACD pana Guse Skinase také ne.

Pítrsi z Prahy,
ty ale můžeš - oba jmenovaní se mají od tebe ještě co učit.
*offtopic*
Jsem (a věřím že i Pompo, Petanek a jiní) vlastně rád, že nežijeme ve středověku. Sice se diskuze na našem fóru krásně rozjela ale věřím, že bych skončil stejně jako jiní skončili za pravdu na hranici: Mučedníci v plamenech
No ale abys nezůstal škodný (Odare, bh69, Renowne, BVa a vám podobní bojovníci za tu pravou, neměnou a věčnou pravdu), můžete mne ještě proklít, jako se to stalo na jednom španělském hifi fóru:
Věčné prokletí a plameny pekelné si zaslouží ti, kteří chtějí hrát hudbu z počítače....
:lol:

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 Aleska
Ak by si si prečítal ten odkaz, na ktorý sa odvolávaš, tak by si našiel aj to, že ten použitý DAC pri USB vstupe podporuje len "DSD 1bit/2.8224MHz, DoP mode only". Vyhľadaj si, čo znamená DoP mode. Našiel by si napr. aj toto, že
DoP is trickier. Of course DoP is transported as a PCM stream.
presnejšie , DSD sa "zabalí"do PCM blokov, prenáša sa podstatne viac dát (viac chýb?)ako pri natívnom DSD
;)
http://headaudio.weebly.com/clanky/ako- ... foobar2000

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Alesko, Alesko... :-D.

Propříště stačí dát odkaz na stránky. Není třeba sem kopírovat celé texty z daného odkazu, navíc v té hatmatilce. Původní anglický text je mnohem srozumitelnější.
Představ si, jak by asi jednotlivé thready vypadaly, kdyby sem každý kopíroval obsah všech odkazů... Trochu přemýšlej.

A k článku samotnému. O žádné woodoo ani šamanství, jak se mylně domníváš, se zde nejedná. Článek je svým pojetím a vhledem do problematiky vhodný tak do nějakého ženského magazínu nebo přesně pro lamy, které tématu nerozumí a kterým stačí pouhé sdělení, že "je to tak". Autor konstatuje nějaký jakože překvapivý závěr, aniž by se následně zamyslel, čím to asi může být a takto vzniklé hypotézy následně empiricky ověřil.
Pokud by to udělal, zjistil by, že porovnává jablka s hruškama. Proto je docela logické, že slyšel rozdílný zvuk. Pokud jsou zdrojová data bit perfect, řetězec od DACu dál je shodný a přesto to hraje úplně jinak, tak je zřejmé, že zakopaný pes bude kde....:-D? Správně, v tom, že transport / přehrávač s daty v jednom případě "něco" provede. A na to bych předpokládal, že se následně zaměří věci znalý a po podstatě se pídící autor.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

To BVa :

Alesku nic takového jako DoP přece nezajímá a navíc by to ani nepochopil.
Pro něj jsou důležitější jeho vlastní spektakulárni příspěvky. On je něco jako deník Blesk.
- Bombastické nadpisy ( jako třeba "Nový král přehrávačů v oknech" apod.)
- Okopírované články ze světa z podobnych zdrojů jako je on sám s odkazy na skutečně "kapacity"
- Sem tam zkopírujte velký nadpis jako " The Absolute Sound"
- Hledání celosvětového spiknutí výrobců a jejich imperialistických nohsledů (jako třeba Renown) proti jeho osobě

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Renowne
je mi úplně buřt, co o mně píšeš - dne 22 dub 2015 09:33 jsem se tě v tomto vlákně slušně zeptal na jednu otázku a a dodnes jsem nedostal odpověď, jen ty tvoje slinty.

Nevadí, to je taktika i dalších bojovníků za tu jedinou a správnou pravdu na tomto fóru. Ale abych zase nebyl tak moc slušný, podivuji se nad jednou věcí, že nejen ty, ale i BVa, Pítrs z Prahy, bh69, Odar a podobní jste nikdy nereagovali na tuto větu na Slovanetu, kterou jsem nenapsal já, ale jeden Hifista - zaslúžilec :lol:
V případě USB je ale situace jiná. Různé implementace mají i různé výsledky. Od tzv. BitPerfect přenosu dat který ale trpí na jitter, přes eliminaci jitteru (potlačení pod práh slyšitelnosti) ale zase data nejsou tzv. BitPerfect. Tedy přenos přes USB je pouze pomoc jak dostat data do DAC z PC a i ve své nejdokonalejší implementaci nepřináší žádné zlepšení oproti přenosu přes optiku/coax ....
Jak jste to jen mohli dopustit *headbang*

Odpovědět