Foobar200 neprebira plnou kontrolu

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Uživatelský avatar
pompo
Příspěvky: 781
Registrován: 06 dub 2010 19:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od pompo »

Chápu a respektuju tvou volbu , 8-) ten teflon závidím ,já jsem jen polo/teflon :lol:

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Aleska »

Odar píše:.....a sedliackemu rozumu...
Klidně zůstaň u svého "sedláckého rozumu", nechceš-li se něčemu novému naučit.
PítrsPraha píše:...K přehrávání audia ve špičkové kvalitě samozřejmě není třeba specializované hyperodladěné PC. Stačí fungující USB výstup bez rušení a dnes běžný výkon...
...Tohle woodoo je jen důsledek neznalosti základů problematiky. Klidně přines svůj super audio PC s Win 3.11 nebo co tam máš, připojíme na můj DAC a navazující sestavu a porovnáme s mým pracovním notebookem, na kterém je 1000 různých pracovních i nepracovních softvérů. Výsledný zvuk bude naprosto shodný, protože z mého ntb leze bit perfect datový výstup.
Připomínám ti tvůj příspěvek:
....K praskání při asynchronním USB propojení s DACem u mne dochází jen když kabel zapojím do USB vstupu, na který je interně připojené ještě nějaké další zařízení. Cca jednou za dvě minuty to slabounce lupne. Lupnutí je slyšet jen při tichu mezi skladbama nebo velmi tiché pasáži se zesilovačem nastaveným na pořádnou hlasitost (volume na cca 11. hodině na mém siliči 2x150W continuous do 8 Ohm). Pokud zapojím do vstupu, který je "prázdný", nic nelupe.
Takže neděláš nakonec nic jiného, než já - ladíš své PC na optimum byť jen tím že hledáš port USB kde nic špatného neslyšíš, nebo si myslíš že nic neslyšíš.
super audio PC s Win 3.11 nebo co tam máš
Co ti na to odepsat?
Źe nečteš příspěvky jiných, natož abys ses podíval kam směřuje vývoj ve světě?
Že se chceš hádat a ponižovat, protože počítáš s tím, že si nikdo nezkontroluje co za operační systémy v PC mám a na co je používám?

Uživatelský avatar
pompo
Příspěvky: 781
Registrován: 06 dub 2010 19:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od pompo »

To Aleska: odkud tohle bylo?

....K praskání při asynchronním USB propojení s DACem u mne dochází jen když kabel zapojím do USB vstupu, na který je interně připojené ještě nějaké další zařízení. Cca jednou za dvě minuty to slabounce lupne. Lupnutí je slyšet jen při tichu mezi skladbama nebo velmi tiché pasáži se zesilovačem nastaveným na pořádnou hlasitost (volume na cca 11. hodině na mém siliči 2x150W continuous do 8 Ohm). Pokud zapojím do vstupu, který je "prázdný", nic nelupe.

A jsme u toho některým jedincům nevadí třeba lupání ve velmi tichých pasážích ,nebo pokud je maskováno hudbou (což mimojiného znamená že lupe stále) a to dokounce u blbuvzdorného propojení s asynchronním USB DACem ! *thumbs down* Ale zabránit tomuto chování korektním nastavením nebo odladěním je WOODOO ! *headbang*

Nevím kdo to tu napsal (přiznal) ,ale alespoň jeden jediný člověk tu narazil na to co běžné PC se zvukem občas dělá. No možná ,že pro bitperfect high-end specialisty a stavitele HTPC ček toto nepředstavuje žádný problém ,takže netřeba cokoli ladit a známé - dávno zmapované problémy se sdíleným IRQ ,nebo vypínání USB portů jsou jen našimy bláboly *2thumbsup*

Alesko někdy je to i legrace ,ale také je to vážně marný boj.

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Aleska »

pompo píše:To Aleska: odkud tohle bylo?

....K praskání při asynchronním USB propojení s DACem u mne dochází jen když kabel zapojím do USB vstupu, na který je interně připojené ještě nějaké další zařízení. Cca jednou za dvě minuty to slabounce lupne. Lupnutí je slyšet jen při tichu mezi skladbama nebo velmi tiché pasáži se zesilovačem nastaveným na pořádnou hlasitost (volume na cca 11. hodině na mém siliči 2x150W continuous do 8 Ohm). Pokud zapojím do vstupu, který je "prázdný", nic nelupe.............
Vliv operačního systému na obsah datového souboru, příspěvek od PítrsPraha v 21 pro 2014 08:34

Uživatelský avatar
pompo
Příspěvky: 781
Registrován: 06 dub 2010 19:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od pompo »

No vidíš to , ale kdyby přišlo na věc (lámání chleba) tak vinu by neslo to připojené zařízení :roll: Ale když napíšu např. že z jistých důvodů (pokud lze)je vhodnější používat ps2- ko vé klávesnice a myši které mají napevno vyčleněné IRQ tuším 2 a 3 a tím nezabírají další , které jsou poté zdílena což = potenc.problém ,tak je to označeno jako další blbost.

BVa
Příspěvky: 2590
Registrován: 11 srp 2008 11:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od BVa »

Len jedna otázka. Čo chcete ladiť a optimalizovať na systéme, z ktorého idú do externého DACu bitperfect data?? Žiadne lupance, výpadky, nič podobné , to by neboli bitperfect. Alebo majú byť dáta ešte "bitperfektnejšie" , niečo ako kolmý, kolmejší , najkolmejší?? Toto je to woodoo.
Nikto nehovorí, že nie je potrebné správne nastaviť sytém, z ktorého idú data s výpadkami a chybami..A ide aj o to, že niekedy je ďaleko najrýchlejšie, naistejšie a najúčinnejšie (a nakoniec aj najlacnejšie) použiť výkonnejší (novší) hardvér a nový softvér, než do nemoty prácne ladiť ten starý, ktorý pracuje na hranici možností.
BVaudio, výroba a predaj

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Odar »

BVa --> Strucne a vystizne. Dakujem. Mne uz dosla energia, trpezlivost . . .

Aby som odpovedal na digitalni-zdroje/foobar200-neprebira-pl ... ml#p133353
CPlay http://www.cicsmemoryplayer.com/index.p ... y.Download
[2010 Oct 10, release notes & discussion]
cPlay_2_0b39_sse2_setup.exe (1,371,724 bytes)
cPlay_2_0b39_sse3_setup.exe (1,376,619 bytes)
cPlay_2_0b39_ssse3_setup.exe (1,377,266 bytes)
cPlay_2_0b39_sse4_setup.exe (1,378,532 bytes)
Release notes http://www.audioasylum.com/forums/pcaud ... 80895.html

Kto nevie po anglicky, tak posledna verzia CPlay je z konca oktobra roku 2010.

Posledna verzia Foobar2000 http://www.foobar2000.org/ z marca 2015.

Ostatne nekomentujem. Nema zmysel. Chlapcom dosli argumenty, prekrutia vsetko, ako sa im hodi. Rozumny clovek si spravi nazor sam.

Uživatelský avatar
Petanek
Příspěvky: 203
Registrován: 25 lis 2012 12:06
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Petanek »

Já nevím kluci o čem tu pořád dokola plácáte, když veškeré odpovědi na otázky máte v tom linku, co jsem dal výše ... je tam vše černé na bílém.... včetně měření a logických argumentů, co má smysl řešit a co naopak nemá. Lepší než přečíst je koukám neustále polemizovat o nesmrtelnosti chrousta :mrgreen:

BVa
Příspěvky: 2590
Registrován: 11 srp 2008 11:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od BVa »

2 Petanek
A Ty si si prečítal ten odkaz? Pretože sú tam ako argument také "perly", ako napr, táto:
You can’t have identical files on a storage medium as the space on the storage medium can be occupied by one and one file only. The other file will be on a different location.
To assume that this will make a difference e.g. a file that is contiguous and one that is scattered of the storage medium generates different noise patterns when read cannot be completely ruled out but it assumes a system horribly sensitive of noise
.
Však to je nezmysel, porovnávanie digitálneho obsahu (dát v súbore) s nejakým šumom,prípadne citlivosťou nejakého sytému (hardvér) na šum (analógová velična) ,ktorý vznikne s každým hardvérom rozličný (preto je dobré použiť čo najepší hardvér) aj pri identickom dátovo obsuhu "porovnávaných" súborov. A takých nezmyslov je tam viac.
BVaudio, výroba a predaj

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3890
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od PítrsPraha »

pompo píše:3 pro perfekcionisty kteří mají své pc výhradně jen na hudbu s cílem vytvořit co možná nejl. player který s rezervou a co nejnižší latencí bude co nejdále od hranice kde se mohou vyskytovat jakákoli negativa v podobě (lupání , droupoutů apod. artefaků)
To je v pořádku, tuhle vaši hračku a snahu vám přece nikdo nebere. Směšná je jen Aleskova snaha podsouvat názor, že pro špičkové přehrávání hudby z PC je nutné mít PC bůhvíjak náročně odladěný nebo dokonce že takové PC musí sloužit jen a pouze k přehrávání hudby. A to jsou nesmysly na n-tou.
Aleska píše:Takže neděláš nakonec nic jiného, než já - ladíš své PC na optimum
No, pokud zasunutí USB konektoru do vstupu na sběrnici, na které není zapojené další zařízená nazýváš "laděnám PC", pak ano, také ladím PC :-D. Ve skutečnosti ale na PC neladím zhola nic, tzn. nijak nezasahuju do nastavení SW ani HW s cílem omezit nějaké rušení. Není to totiž třeba, a to ani na zaneřáděném pracovním NTB, ani na mém 12 let stařičkém stolním PC s AMD Athlon... :-).

Ostatně, proč taky cokoliv ladit, když na výstupu jsou bit perfect data...?

:-D :-D :-D

Uživatelský avatar
Petanek
Příspěvky: 203
Registrován: 25 lis 2012 12:06
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Petanek »

BVa píše:2 Petanek
A Ty si si prečítal ten odkaz? Pretože sú tam ako argument také "perly", ako napr, táto:
You can’t have identical files on a storage medium as the space on the storage medium can be occupied by one and one file only. The other file will be on a different location.
To assume that this will make a difference e.g. a file that is contiguous and one that is scattered of the storage medium generates different noise patterns when read cannot be completely ruled out but it assumes a system horribly sensitive of noise
.
Však to je nezmysel, porovnávanie digitálneho obsahu (dát v súbore) s nejakým šumom,prípadne citlivosťou nejakého sytému (hardvér) na šum (analógová velična) ,ktorý vznikne s každým hardvérom rozličný (preto je dobré použiť čo najepší hardvér) aj pri identickom dátovo obsuhu "porovnávaných" súborov. A takých nezmyslov je tam viac.
Ano, vybral sis dobře jako obvykle. Také tento výrok nechápu ... noise pattern je v kontextu čtení z pevného disku s velkou fragmentací souborů vždy používán v souvislosti s "zvukem", který vzniká od přeskakování hlaviček po různých úrovních disku. Požádal jsem Vicenta o komentář, jak to vlastně myslel .... noise pattern vůbec nemusí být šum, tak jak si psal Ty.

To ovšem nic nemění na tom, že 90% věcí je tam použitelných. Shodit celou stránku na základně jednoho nebo pár sporných výroků je myslím ne zcela adekvátní reakce. Osobně mě velmi překvapila zjištění okolo rozdílů naměřených při napájení z adaptérů a z baterie přímo na notebooku (čili teoretický čistý DC). Lišit se to bude zřejmě notebook od notebooku. Má tam také iFi iUSB POWER, které s srovnal se standardním USB a baterií (oprava - ten zdroj je iFi http://thewelltemperedcomputer.com/Intro/SQ/PSU.htm).

BVa
Příspěvky: 2590
Registrován: 11 srp 2008 11:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od BVa »

Ale však ak je výstup bitperfect (čo je v tejto debate prepoklad),ladia sa tu bitperfect dáta na "lepší" (??) zvuk, tak je úplne jedno, či sú dáta na harddisku pekne pokope, alebo porozhadzované po rôznych sektoroch. Čo sa deje v počítači je bezvýznamné, podstatný je nezmenený obsah dát na rozhraní k DACu. To, že je tam podľa konštrukcie a typu hardvéru rôzny obsah rušení, s ktorými si následný DAC poradí/neporadí bez zmeny zvuku nemá žiadnu súvislosť s dátami, ktoré "lezú" z prehrávača (sofvér).
Je to len ďaľší argument pre použitie novšieho (lepšieho) hardvéru a kvalitnejšieho DACu, necitlivého na rušenie a prípadný jitter.
Toto
při napájení z adaptérů a z baterie přímo na notebooku (čili teoretický čistý DC).
o tom priamo hovorí, je to o prieniku rušení zo siete a ovplyvnení DACu prípadnými zemnými prúdmi. Je to len o nekvalite hardvéru.
BVaudio, výroba a predaj

Uživatelský avatar
Petanek
Příspěvky: 203
Registrován: 25 lis 2012 12:06
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Petanek »

BVa píše: To, že je tam podľa konštrukcie a typu hardvéru rôzny obsah rušení, s ktorými si následný DAC poradí/neporadí bez zmeny zvuku nemá žiadnu súvislosť s dátami, ktoré "lezú" z prehrávača (sofvér).
Je to len ďaľší argument pre použitie novšieho (lepšieho) hardvéru a kvalitnejšieho DACu, necitlivého na rušenie a prípadný jitter.
Toto vůbec nerozporuji. Software má podle mých (ničím nepodložených a nezměřených zkušeností) vliv zásadní a to hlavně pak volba filtrů a dith. algoritmů. Teoreticky tedy máš pravdu, ale prakticky berličky typu iFi většině DAC pomohou, protože si s tím poradit DACany nedokáží. Pak přijde další šok při zapojení specializovaného "rendereru" Aurender (taky v podstatě PC), který PC s "bit-exact" výstupem deklasuje. Zajímalo by mě, zda by tu někdo byl ochoten adekvátně změřit možné rozdíly na digitálním výstupu (USB/SPDIF) u Auralic/Aurender a PC/MAC. Věci bych byl schopen zařídit asi.

Uživatelský avatar
Petanek
Příspěvky: 203
Registrován: 25 lis 2012 12:06
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Petanek »

BVa píše: Toto
při napájení z adaptérů a z baterie přímo na notebooku (čili teoretický čistý DC).
o tom priamo hovorí, je to o prieniku rušení zo siete a ovplyvnení DACu prípadnými zemnými prúdmi. Je to len o nekvalite hardvéru.
Až na to, že notebook Toshiba dopadl lépe při napájení ze sítě než z akumulátoru. Vliv nastavení různých úsporných režimů na hardwarové úrovni je samozřejmě možný.

BVa
Příspěvky: 2590
Registrován: 11 srp 2008 11:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od BVa »

vliv zásadní a to hlavně pak volba filtrů a dith. algoritmů.
Čo mení dátový obsah a je to potom len o čiste subjektívnom pocite
BVaudio, výroba a predaj

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti