Foobar200 neprebira plnou kontrolu

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Aleska »

To TemnyMagic
Vracím se k tvému původnímu dotazu:
Zdravim,
nemuzu prijit na to kde je chyba, zkousel jsem ruzne vystupy u foobaru, ale nepomaha. Pri prehravani hudby, kdyz se zacnu hrabat ve slozce s pisnickama v pc, zacne mi foobar piskat (jakoby se zrychlilo xkrat prehravani), nevi nekdo jak to vyresit?
Dekuji
Za předpokladu že máš nainstalovány Windows, postupuj podle Grafika a zvukovka v různých slotech základní desky ze dne 5.ledna 2015.
V každém případě se podívej do Správce zařízení, zda nedochází ke kolizi mezi myší a zvukovkou, tj. nemají-li náhodou stejné IRQ, ale je to nepravděpodobné. Nechce-li se ti nainstalovávat uvedené programy, pak je zde ještě jedna možnost: Prostě najdi pro myš USB port, kde se zmíněný nedostatek nevyskytuje, nebo vyskytuje v mírnější formě.

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Aleska »

Odar píše:.... Navyse - nie je nic jednoduchsie, ako postavit vedla seba 2 systemy. Jeden podla Vas dvoch "neodladeny" a druhy odladeny. Pustit to von bit perfect a mozte v slepom teste natrcat usiska, co bude lepsie hrat :mrgreen: Pre pokoj duse si to mozte na vystupe aj odchytit a data porovnat.
Odare,
to je zbytečné, pro pokoj duše ani nemusíš nic měřit, posílat něco někam bit perfect, ani slepý test nemusíme dělat - tohle vlákno je o tom, jak hraje PC na kterém byly halabala nainstalovány (pravděpodobně) Windows + HW a výsledek je tento:
Zdravim,
nemuzu prijit na to kde je chyba, zkousel jsem ruzne vystupy u foobaru, ale nepomaha. Pri prehravani hudby, kdyz se zacnu hrabat ve slozce s pisnickama v pc, zacne mi foobar piskat (jakoby se zrychlilo xkrat prehravani), nevi nekdo jak to vyresit?

Dekuji
Musíš sám uznat, že toto skutečně není audiofilní přehrávání zvuku na počítači, nebo snad ano :?:

Uživatelský avatar
pompo
Příspěvky: 781
Registrován: 06 dub 2010 19:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od pompo »

Aleska píše:Odare, nikdy jsem nebyl a nebudu konfrontační, ale vše má svoji mez.
Cituji část tvého příspěvku uveřejněného tebou dnes, 11:52
Odar píše:..... Neviem, preco s Aleska za kazdu cenu vytahujete krajne situacie so zastaralym hardware a software. ....... a len zavadzas ludi. A uz som si povedal, ze odmietam na tuto temu s vami dvomi diskutovat, lebo to k nicomu nevedie. Nad ludskou blbostou nikto nezvitazil.

Alesko nic si z toho nedělej mě tím odar taky dostal ,ne snad hloubkou svých myšlenek a znalostí PC ,logickou argumentcí ,konstruktivní kritikou ,nebo uvádění mých omylů na pravou míru nýbrž stylem komunikace kdy přeskočí z jiného vlákna a začne rýpat v momentě kdy komunikuji s někým jiným a o něčem jiném. Navíc to udělá nevybíravým způsobem a tónem typu :

... 95 % toho, co tu produkujes na fore ohladne prehravania hudby z pocitaca su (bez urazky) absolutne hovadiny a len zavadzas ludi...

což je podle mě dost laciné i na člena který prakticky nemá co říct ,jen šíří mlhu zdání že zná vše , na konkrétní dotaz odpoví vyhýbavě nebo vůbec ne a do většiny diskuzí vstupuje budˇ nejapným rýpavým dotazem nebo za účelem někoho kritizovat - a to takovým tím merhaut způsobem ,(asi v domění že tím sám "povyroste") Pokud bych tu jednal se zralým rozumným jedincem tak bych očekával že ty mé "hovadiny a zavádzaní ludí" nějak upřesní a poví co konkrétně z toho co jsem napsal je špatně nebo omyl. Kdybych si myslel že to má smysl tak mu to navrhnu ale na jeho 95% konverzační systém bych musel klesnout na jeho level tj. reagovat po způsobu mladých blbínků - třeba tím že : takových keců muže nakydat každý kopu ,tak ať vyklopí na co přesně narážel. Ale moudřejší asi bude milého odara a jemu podobné prostě ignorovat :D No ne?

bertram
Příspěvky: 130
Registrován: 03 čer 2014 23:15
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od bertram »

Vy dvaja by ste mali už asi prestať.Od Odara som počul tri od neho odladené HTPC s komfortom ovládania cez
tablet a mobil a bonus , ovládanie diakovým ovládačom. Mať k tomu svoj vlastný DAC , to je už asi samozrejmosť,
kto si dá postaviť alebo si postaví HTPC. Win 7 , 32 bit , ide skvele , netreba nič viac.
Stolné PC a tablety je úplne niečo iné

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Aleska »

bertram píše:Vy dvaja by ste mali už asi prestať.Od Odara som počul tri od neho odladené HTPC s komfortom ovládania cez
tablet a mobil a bonus , ovládanie diakovým ovládačom. Mať k tomu svoj vlastný DAC , to je už asi samozrejmosť,
kto si dá postaviť alebo si postaví HTPC. Win 7 , 32 bit , ide skvele , netreba nič viac.
Stolné PC a tablety je úplne niečo iné
Betrame,
Nevím proč by jsme měli přestat - ani já, ani Pompo de do Odara nenavážíme, nikdy jsme jej nezpochybnili jako tvůrce HTPC. Bohužel opak je pravdou - já a Pompo ležíme v žaludku jemu a on by měl tedy přestat.
Já si jej vážím za to, co pro HTPC na Slovanetu i zde dělá, ale:

HTPC není a nikdy nebude specializované PC pro výhradní přehrávání audia a to v špičkové kvalitě. Jak HTPC, tak i tzv. Computer Transports má úplně jiné požadavky jak na HW, tak i SW.
To, že jsi slyšel 3 ks jím sestaveného HTPC ještě nezaručuje jejich vhodnost pouze pro hudbu - PC umí sestavit skoro každý a halabala do něj nainstalovat operační systém a programy taky.

Já, ani Pompo mu nemluvíme do HTPC a on ať nemluví nám do počítačového transportu hudby.

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Odar »

bertram --> Kasli na to. S pokazenym gramofonom tazko . . .

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Aleska »

Odare,
Navrhuji smír - ty se věnuj HTPC, já se budu věnovat svému koníčku.
Takto si to ovšem nepředstavuji:
Odar píše:bertram --> Kasli na to. S pokazenym gramofonom tazko . . .
Tím jsi požadavku Bertrama "Vy dvaja by ste mali už asi prestať." jaksi nepomohl, že by pokažený gramofon :?:

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Odar »

Aleska píše:Navrhuji smír - ty se věnuj HTPC, já se budu věnovat svému koníčku.
Nas konicek je rovnaky. Akurat ty s Pompom mate problem pochopit, ze nadprirodzene sily a nevysvetlitelne javy v tejto zalube neexistuju.

Ak ma ale niekto konicka pouzivat na dnesnu dobu zastaraly hardware, potom nan nainstlaovat zastaraly software, nasledne venovat hodiny "ladeniu" sytemu, aby to "hralo", prehlasi to za "audiofilny pristup", OK. Ale bezo mna.

Toto ja nikdy nebudem podporovat, lebo to odporuje zakladom logiky a sedliackemu rozumu. A je mi luto, ze to niekto berie osobne. Ja to povazujem za zavadzanie a hlboke nepochopenie problematiky cisto z technickeho hladiska. Cestu si voli kazdy sam.

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Aleska »

Bertrame, co dodat :?:
Odare, vrať se k mému příspěvku
Odeslal Aleska v 20 dub 2015 15:32
a rozebírej co je zastaralé, prosím.
Foobar nebo cPlay :?:

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3859
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od PítrsPraha »

Aleska píše:HTPC není a nikdy nebude specializované PC pro výhradní přehrávání audia a to v špičkové kvalitě.
K přehrávání audia ve špičkové kvalitě samozřejmě není třeba specializované hyperodladěné PC. Stačí fungující USB výstup bez rušení a dnes běžný výkon.
Stejně jako pro tisk fotek ve špičkové kvalitě není třeba druhý specializovaný hyperodladěný PC.

Tohle woodoo je jen důsledek neznalosti základů problematiky. Klidně přines svůj super audio PC s Win 3.11 nebo co tam máš, připojíme na můj DAC a navazující sestavu a porovnáme s mým pracovním notebookem, na kterém je 1000 různých pracovních i nepracovních softvérů. Výsledný zvuk bude naprosto shodný, protože z mého ntb leze bit perfect datový výstup.

Uživatelský avatar
Petanek
Příspěvky: 203
Registrován: 25 lis 2012 12:06
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Petanek »

http://www.thewelltemperedcomputer.com/

Velmi srozumitelně jsou tady odpovědi na všechny otázky a většinou i podloženo nějakým měřením.

Uživatelský avatar
pompo
Příspěvky: 781
Registrován: 06 dub 2010 19:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od pompo »

Ladění O.Systémů windows pro přehrávání hudby a témata s tím spojená tu zdá se zajímá dost lidí ,bohužel někteří možná nechápou a pak třeba reagují i poněkud podrážděně. Takže pro vás kteří máte své super herní PC ,HTPC , nebo prac. notebook ,(tablet ,smart phone a já nevím co ještě) na všechno (tj.hry ,pokec po netu ,filmy prostě kdeco) toto možná nebude to pravé a je to v pořádku takže vychladněte a pročítejte si tu jiná témata může vám to hrát krásně i tak ,netvrdím že ne.
Byl jsem tu přirovnáván k Aleskovi což mi nevadí i když možná mám na věc malinko jiný pohled takže budu psát jen za sebe a jen pro ty kteří jsou schopni toto pochopit a rozlišit. Nedělám z ladění windows žádnou velkou vědu jak je mi podsouváno a na nejapné dotazy ohledně změn "bitperfect" dat už vůbec nemíním reagovat. Pokusím se to tedy napsat ještě jednou co nejprostším způsobem (aby to někdo nějak nerozmlžil nebo nepřekroutil: vyladěné i nevyladěné PC s Windows budou za běžných podmínek a ve VĚTŠINĚ případů přehrávat hudební data ve stejné kvalitě. Ladění nabývá významu v případě:

1 problémů týkajících plynulosti přehrávání (které se obvykle zvukově někdy jasně jindy nenápadně ale projeví) někde může být chyba v zapojení nastavení atd.
2 v případě starších méně výkonných pc. (které- světe div se někteří mají)
3 pro perfekcionisty kteří mají své pc výhradně jen na hudbu s cílem vytvořit co možná nejl. player který s rezervou a co nejnižší latencí bude co nejdále od hranice kde se mohou vyskytovat jakákoli negativa v podobě (lupání , droupoutů apod. artefaků)
(pozn. sám patřím do 3 skupiny ,Aleska asi též)

Takto to chápu já sám a předpokládal bych že i ostatní ,nic víc netvrdím a jedincům kterým je tento možná až ortodoxní přístup proti srsti,připadá jim to jako něco nadpřirozeného ,nebo nechtějí trvalé změny tohoto tipu bych opět doporučil podle mě dobrý soft fidelizer ,nebo něco podobného.
Pokud toto někomu vadí ( a už to tak vypadá že to asi je možné) tak ať na toto či pod. téma (nebo co do něho vložím já) nereaguje ,nebo alespoň reaguje slušně ,pak můžeme debatovat a vyměňovat názory nemám nic proti.

Co naopak nedokážu pochopit já ,je situace kdy člen Aleska tu něco všem ukáže dá linky na stránky ke stažení ,odkazy na fora uživatelů a vše co lze a namísto poděkování nebo debatě o detailech nastavení nebo prakt. zkušenostech se dočká pohrdavých rádobydotazů (na samotný smysl) a jedovatých poznámek když se mu něco nepodaří vysvětlit dle představ lidí kteří si o tom za A- ani nepřečtou ,B- nejsou schopni pochopit funkci a přínos ,C- nemají vlastně o toto zájem protože je to nepohodlné (asi mají jediné a to běžné PC na vše).

Uživatelský avatar
pompo
Příspěvky: 781
Registrován: 06 dub 2010 19:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od pompo »

Alesko fakt se divím tvé trpělivosti a snaze tu s některými členy nadále debatovat. Většina normálně myslících "nenamistrovaných" lidí se koukne na tvé odkazy a zbytek si přebere sám .To znamená : 1. mám PC na takové a takové úrovni ,2.chci ho výlučně na hudbu v top kvalitě ,3.pročetl jsem si odkazi pochopil funkci a věřím těm lidem co to stvořili . Nebo ne ,1.ten software dělali dementi co tomu vůbec nerozumí ,2.Já sám jsem chytřejší,mám supervýkonné PC a vím jistě že windows je na hudbu zcela optimalizovaný a nic víc nepotřebuji, 3. mám PC i na jiné důležitější věci než jen hudba. Hotovo a nebudou prudit.

PS. osobně ti děkuji za odkaz na ten konvertor (myslím že to bylo od tebe) kterým jsem si opravil playlisty v hud sbírce. Nebyla to zas taková hrůza a CPlay nebo jakýkoli player je tedˇuž přehrává bez problémů.

Uživatelský avatar
pompo
Příspěvky: 781
Registrován: 06 dub 2010 19:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od pompo »

Petanek píše:http://www.thewelltemperedcomputer.com/

Velmi srozumitelně jsou tady odpovědi na všechny otázky a většinou i podloženo nějakým měřením.

Aby jsi nebyl (už jen za ten odkaz) označen za podivína věřícího v nadpřirozeno a šarlatána (matoucího ostatní) v jedné osobě. Pak už jen stačí když ti tu někdo položí nějaký rádoby velice moudrý dotaz k tomu (nyní už "tvému" článku) a jsi na nejlepší cestě se zařadit vedle nás. Tak nějak to začíná ,pokud navíc přiznáš že jsi své PC s Windows nějak ladil je tzv. hotovo. :lol:
Naposledy upravil(a) pompo dne 26 dub 2015 16:50, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Petanek
Příspěvky: 203
Registrován: 25 lis 2012 12:06
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Petanek »

pompo píše:
Petanek píše:http://www.thewelltemperedcomputer.com/

Velmi srozumitelně jsou tady odpovědi na všechny otázky a většinou i podloženo nějakým měřením.

Aby jsi nebyl (už jen za ten odkaz) označen za podivína věřícího v nadpřirozeno a šarlatána (matoucího ostatní) v jedné osobě. Pak už jen stačí když ti tu někdo položí nějaký rádoby velice moudrý dotaz k tomu (nyní už "tvému" článku) a jsi na nejlepší cestě se zařadit vedle nás. Tak nějak to začíná .pokud navíc přiznáš že jsi své PC s Windows nějak ladil je tzv. hotovo. :lol:
Já jsem z teflonu :mrgreen: Já jsem zjistil, že PC není optimálním zdrojem již před nějakou dobou, takže neladím ...

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: schali a 3 hosti