Aby nekdo do detailu vedel, jak presne ruzne SW prehravace skutecne s daty zachazi, musel by byt celkem schopny programator minimalne na urovni autoru tech SW.
Teda ak tu je nejaky automobilovy konstrukter, tak mu dovolime vyjadrovat sa k autam. Ano?
Pokud chcete zjistit, jak na tom váš ultimativní PC je, tak zjistěte latence systému. https://www.resplendence.com/latencymon
Můžete přidat k příspěvkům vaši hodnotu.
Z hladiska posluchu zvuku (bez videa) je tato hodnota nezaujimava. Ak niekto pouziva ekvalizaciu (napr. DRC), tak je vyhodnejsie ak pouziva filtre ktore maju sice nejake oneskorenie, ale trochu lepsie vlastnosti, ako tie uplne s malym oneskorenim.
Tak o co nejnižší latence se tady všichni ultimáti snaží. Proto mrzačí OS zakazováním jeho služeb a funkcí.
U sebe jsem zjistil nejvyšší hodnotu u ovladačů grafiky, kolem 700 μs.
Tak o co nejnižší latence se tady všichni ultimáti snaží. Proto mrzačí OS zakazováním jeho služeb a funkcí.
U sebe jsem zjistil nejvyšší hodnotu u ovladačů grafiky, kolem 700 μs.
Tak to si si naozaj "pomohol". Napr. na porovnanie s obrazom si zvuk posunul o 1 snimok pri obnovovacej frekvencii 1428Hz
Pokud chcete zjistit, jak na tom váš ultimativní PC je, tak zjistěte latence systému. https://www.resplendence.com/latencymon
Můžete přidat k příspěvkům vaši hodnotu.
Antony: "Absolvoval jsem dost slepých testů na to, abych věděl, jak je to nepoužitelná metoda. Také velmi dobře vím, že v praxi tato metoda je velmi vzdálená ušlechtilé myšlence "vyloučení přebytečných a zavádějících informací s testem nesouvisejících". Naopak, množství zavlečených rušivých okolností je fatální."
DSOTM: "Pokud jsi absolvoval nějaké nepodařené testy s fatálními rušivými vlivy, uveď prosím kdy a kde včetně podrobností - to mě zajímá, jak se případným chybám vyhnout."
Čas a místo opravdu nejsou důležité informace. Nepotřebuji dokazovat, co všechno, a jakým způsobem, jsem za posledních 40 let slyšel. Jen sděluji svoji zkušenost. Ber, nebo nechej.
Nejvíc posluchač pozná při dlouhodobém poslechu hudby, kdy se ničím jiným nezatěžuje. Předpokládám, že takto dospěl Kocmeister ke svým závěrům o zvukovém přínosu jednotlivých doporučených věcí z úvodního příspěvku.
Slepý test je přesně opačný případ. Zatíží posluchačovo vnímání a paměť spoustou balastu. Je nefunkční. Vezmi padesát nepopsaných nepatrně se lišících obrázků waterfallů a ukaž je jeden po druhém měřiči, každý na 30 sekund. Ať je zpaměti odliší. Po nějaké době nebude vědět, čí je. Taky nefunkční metoda.
Vezmi padesát nepopsaných nepatrně se lišících obrázků waterfallů..
Tušíš, o čom je slepý test?? Rozlišuješ dva "obrázky" a na každý sa môžeš pozerať ako dlho chceš,aj opakovane. A máš povedať ktorý je "originál", ak ich teda dokážeš rozlíšiť...
Když to u těch dvou neoznačených provedeš nahodile pětadvacektrát, tak jich máš padesát, z hlediska počtu vjemů zatěžujících krátkodobou paměť. Elementární logika.
Nejvíc posluchač pozná při dlouhodobém poslechu hudby, kdy se ničím jiným nezatěžuje. Předpokládám, že takto dospěl Kocmeister ke svým závěrům o zvukovém přínosu jednotlivých doporučených věcí z úvodního příspěvku.
Slepý test je přesně opačný případ. Zatíží posluchačovo vnímání a paměť spoustou balastu. Je nefunkční. Vezmi padesát nepopsaných nepatrně se lišících obrázků waterfallů a ukaž je jeden po druhém měřiči, každý na 30 sekund. Ať je zpaměti odliší. Po nějaké době nebude vědět, čí je. Taky nefunkční metoda.
Mám shodnou zkušenost, už jsem to tu několikrát popisoval. Při tomhle "dozblbnutí" ABX testování, které je z podstaty věci zatížené stresem, snahou "slyšet", koncentrací na jednotlivosti atd. je moje rozlišovací schopnost dramaticky nižší než při dlouhodobějším poslechu za různých okolností (soustředěný, nesoustředěný, různé žánry, různá moje rozpoložení...).