Počítač v roli ultimativního zdroje

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Miero
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítač v roli ultimativního zdroje

Příspěvek od Miero »

Napisal si presne toto:
PítrsPraha píše:
14 črc 2020 16:49
Aby nekdo do detailu vedel, jak presne ruzne SW prehravace skutecne s daty zachazi, musel by byt celkem schopny programator minimalne na urovni autoru tech SW.
Teda ak tu je nejaky automobilovy konstrukter, tak mu dovolime vyjadrovat sa k autam. Ano? :-)

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Pokud chcete zjistit, jak na tom váš ultimativní PC je, tak zjistěte latence systému.
https://www.resplendence.com/latencymon
Můžete přidat k příspěvkům vaši hodnotu.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Z hladiska posluchu zvuku (bez videa) je tato hodnota nezaujimava. Ak niekto pouziva ekvalizaciu (napr. DRC), tak je vyhodnejsie ak pouziva filtre ktore maju sice nejake oneskorenie, ale trochu lepsie vlastnosti, ako tie uplne s malym oneskorenim.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Tak o co nejnižší latence se tady všichni ultimáti snaží. Proto mrzačí OS zakazováním jeho služeb a funkcí.
U sebe jsem zjistil nejvyšší hodnotu u ovladačů grafiky, kolem 700 μs.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

BVa píše:
15 črc 2020 07:00
Znám jediné věrohodné prameny.
Tedy vlastní znalosti, poslechové zkušenosti, vnímání souvislostí, schopnost logického uvažování.
Tak to používaj .. ;)
Skutečnost, že to vše používám, ti nejvíc vadí. V měřičském náboženství se alternativní názory nepřipouštějí. Ani když měřák nefunguje.. :)

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

svartenatt píše:
15 črc 2020 10:38
Tak o co nejnižší latence se tady všichni ultimáti snaží. Proto mrzačí OS zakazováním jeho služeb a funkcí.
U sebe jsem zjistil nejvyšší hodnotu u ovladačů grafiky, kolem 700 μs.
Tak to si si naozaj "pomohol". Napr. na porovnanie s obrazom si zvuk posunul o 1 snimok pri obnovovacej frekvencii 1428Hz :-)

harmasan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od harmasan »

Takze to mam dobre, hej? *2thumbsup*
lat.jpg
svartenatt píše:
15 črc 2020 10:02
Pokud chcete zjistit, jak na tom váš ultimativní PC je, tak zjistěte latence systému.
https://www.resplendence.com/latencymon
Můžete přidat k příspěvkům vaši hodnotu.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Hej. Já jen čekám, kdy ti ladiči zjistí, že si moc nepomohli.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Antony:
"Absolvoval jsem dost slepých testů na to, abych věděl, jak je to nepoužitelná metoda. Také velmi dobře vím, že v praxi tato metoda je velmi vzdálená ušlechtilé myšlence "vyloučení přebytečných a zavádějících informací s testem nesouvisejících". Naopak, množství zavlečených rušivých okolností je fatální."

DSOTM:
"Pokud jsi absolvoval nějaké nepodařené testy s fatálními rušivými vlivy, uveď prosím kdy a kde včetně podrobností - to mě zajímá, jak se případným chybám vyhnout."

Připomínám se se svým dotazem.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Čas a místo opravdu nejsou důležité informace. Nepotřebuji dokazovat, co všechno, a jakým způsobem, jsem za posledních 40 let slyšel. Jen sděluji svoji zkušenost. Ber, nebo nechej.
Nejvíc posluchač pozná při dlouhodobém poslechu hudby, kdy se ničím jiným nezatěžuje. Předpokládám, že takto dospěl Kocmeister ke svým závěrům o zvukovém přínosu jednotlivých doporučených věcí z úvodního příspěvku.
Slepý test je přesně opačný případ. Zatíží posluchačovo vnímání a paměť spoustou balastu. Je nefunkční. Vezmi padesát nepopsaných nepatrně se lišících obrázků waterfallů a ukaž je jeden po druhém měřiči, každý na 30 sekund. Ať je zpaměti odliší. Po nějaké době nebude vědět, čí je. Taky nefunkční metoda.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Vezmi padesát nepopsaných nepatrně se lišících obrázků waterfallů..
Tušíš, o čom je slepý test?? ;) Rozlišuješ dva "obrázky" a na každý sa môžeš pozerať ako dlho chceš,aj opakovane. A máš povedať ktorý je "originál", ak ich teda dokážeš rozlíšiť...

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Když to u těch dvou neoznačených provedeš nahodile pětadvacektrát, tak jich máš padesát, z hlediska počtu vjemů zatěžujících krátkodobou paměť. Elementární logika.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Však si při slepém testu dělají účastníci poznámky.

Ale opravdu by se mělo vlákno rozdělit.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Antony píše:
15 črc 2020 11:53
Nejvíc posluchač pozná při dlouhodobém poslechu hudby, kdy se ničím jiným nezatěžuje. Předpokládám, že takto dospěl Kocmeister ke svým závěrům o zvukovém přínosu jednotlivých doporučených věcí z úvodního příspěvku.
Slepý test je přesně opačný případ. Zatíží posluchačovo vnímání a paměť spoustou balastu. Je nefunkční. Vezmi padesát nepopsaných nepatrně se lišících obrázků waterfallů a ukaž je jeden po druhém měřiči, každý na 30 sekund. Ať je zpaměti odliší. Po nějaké době nebude vědět, čí je. Taky nefunkční metoda.
Mám shodnou zkušenost, už jsem to tu několikrát popisoval. Při tomhle "dozblbnutí" ABX testování, které je z podstaty věci zatížené stresem, snahou "slyšet", koncentrací na jednotlivosti atd. je moje rozlišovací schopnost dramaticky nižší než při dlouhodobějším poslechu za různých okolností (soustředěný, nesoustředěný, různé žánry, různá moje rozpoložení...).

Odpovědět