Počítač v roli ultimativního zdroje
Re: Počítač v roli ultimativního zdroje
Skoda mi pisat SZ, zverejni radsej merania. Minimalne z obrazkov vidim, ze neriesite nijak difrakcie. A u N3 bude meranie obstojne mozno v ose, ale mimo osu ocakavam divocinu.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Kde se ztratilo téma vlákna?
Ano, z obrázku sestavy je, Miero, vidět opravdu hodně
Ano, z obrázku sestavy je, Miero, vidět opravdu hodně
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
1. Akustika je zdaleka nejdůležitější. Veškeré případné pozitivní vlastnosti tvých beden (a zbytku řetězce) jsi dokonale zabil nevhodným výběrem velikosti beden do tvé místnosti, jejich naprosto diletantským umístěním, umístěním poslechového místa a prasáckou akustikou místnosti. Nedivím se, že se za svou instalaci stydíš. Úvahy o výměně repro v těhle podmínkách namísto zaměření se na to podstatné, jen ukazuje hloubku nepochopení základů problematiky.Miero píše: ↑16 črc 2020 01:21Herrer, zaujimalo by ma co si predstavujes pod velkym dotaznikom. Nepracujes nahodou v marketingu ci ako psycholog?
Strucny naznak odpovedi na tvoje otazky:
1. zvuk je mimo akustiky zavisly hlavne na repro, a alternativne k VMA-I EVO som mal este vtedy vyhliadnute KEF XQ40, ale tie boli v tom case drazsie a naviac z EVO som mal naviac dobry pocit, ze podporim rozbiehajuceho sa Checka.
U svojej "zostavy" poznam slabe stranky, zvykol som si na ne a nie som nespokojny. Ak budem menit repro, tak urcite len za nieco s lepsim meranim (z principu). Pocul som napr. projekt STH12 a z posluchu som mal dojem, ze by stali za vymenu a prihlasil som sa ako zaujemca o snad este lepsie pokracovanie T2 [1].
2. uprimne, neviem - i ja som len clovek. Ale zo slepych testov v Harman vzislo, ze vacsina posluchacov preferovala repro s lepsimi meraniami - nemam dovod tomu neverit. Vyhrady "kritikov" ako ze na nevhodnych skladbach a dokonca niekedy len i mono s jednou bednou ma nechvaju chladnym.
3. vacsia plocha zahra bez skreslenia vyssie hlasitosti, lepsie nez jeden 10" su dva 8" popripade este lepsie jeden 12", ale i celkova cena bude vyssia. Uzke repro su ale predajnejsie, preto je ich viac i ked je to kompromis.
4. nemam problem si vypocut hoc aj jednu skladbu ktora ma 60 minut (napr. Amarok od M.O.). A vedz, ze si sa pridal k "hlasnejsej vacsine", ktora sa ma tu snazi dehonestovat a napr. tu opakovane vytahuje dielcie informacie naviac vytrhnute z kontextu.
5. mam rad hudbu, tiez mam rad hifi a dokonca i cisla (= merania), ale zda sa, ze nemam rad "priemernych" hifistov
[1] https://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.p ... 912#336912
2. Harman i přes neoddiskutovatelné vážné chyby v metodice měření alespoň testy provádí v dostatečně velkém prostoru, aby ovlivnění akustikou bylo relativně malé. Tvůj dojem, že má smysl pídit se po zlomcích procenta ve tvé místnosti, která zkresluje v řádu desítek procent, zas jen potvrzuje, že netušíš, co je podstatné a co ne.
3. To je silně zkreslující paušalizování. Oprvdu se domníváš, že neexistuje lépe měřící bedna s 1x10" než s 2x8"? Kvalita měničů, návrhu vyhýbky a jejích komponent, provedení ozvučnice tedy podle tebe nehraje roli?
4. No, ještě před dvěma týdny to bylo max. 30 minut, doslova "Sustredeny posluch nevyhladavam, takze par skladieb tak na max. 30 minut a uz mi to staci a odchadzam spokojny". Pokud doslovnou a kompletní citaci svých slov považuješ za dehonestaci, pak dehonestuješ sám sebe.
5. No, ještě před dvěma týdny jsi naozaj nechcel, aby tě hudba bavila tak, že tě vtáhne... Nevraživosti vůči "průměrným" hifistům se nedivím. I ten vysmívaný "průměrný" hifista se sestavou klidně za třetinu ceny, který totálně nedoprasí její umístění, splňuje předpoklady mít doma mnohem lepší zvuk než pouhý vlastník komponent, který je bez jakékoliv znalosti halabala rozhází po místnosti.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Když tady druhé takhle ždímeš ze zveřejnění měření, proč nejsi schopen udělat to samé a neukážeš frekvenční odezvu a waterfall v místě poslechu? To je hodně pokrytecký a zbabělý. Zas jen žvásty, výhovorky na smyšlenkou složitost měření v REWu a skutek jako vždy utek....
Jsem si jistý, že sis to měření 6-9 bodů v REWu, které zabere míň času než měření 40 bodů v tom tvém SW, už dávno udělal. Ale když jsi viděl výsledek, tak rázem začaly výhovorky, proč to "nejde"....
Pitrs, chces aby som ti pochvalil ake to mas doma skvele? Nemam problem uznat, ze to nemam s hifi optimalne. Je to moj konicek prevadzkovany v malom byte. Herrer tie ich repro predava, ked budes chciet tak pochopis, ze situacia je to ina. Zabudas, ze cena mojej financnej investicie do hifi je zlomok tej tvojej, ale pride mi ze chces po mne aby hrala lepsie nez tvoja. Mozno este dodam, ze WAF pre jeden velky basak v sirsej bedni bol u nas vacsi nez pre dve mensie v uzkej bedni, popripade repro na stojanoch.
PS: nebavi ma tento utocny ton, ale nedavas mi na vyber
PS: nebavi ma tento utocny ton, ale nedavas mi na vyber
Buď opět špatně chápeš, Miero a nebo seš jen demagog. Já Ti rozhodně nechtěl psát

Odpověď ohledně měření jsem srozumitelně napsal uživateli skypi. Pokud neuspokojila, OK, asi si naše bedny nekoupíte a tím by to mělo být vyřešené

Nadral reprosoustavy
Miero, já o našich bednách v tomto vlákně přece nezačal. Tou zmínkou o SZ, jsem to chtěl ukončit. A věz, i já poslouchám v hrozném prostoru, na dostupných, většinou bazarových komponentech a jsem si vědom, že to není ani zdaleka ideální. Až nehorázně zbohatnu, budu mít vlastní špičkovou poslechovku, tak konkrétně pro Tebe to osobně proměřím, pošlu screen a nechám Tě "zaposlouchat se" třeba na celé hodiny 

Nadral reprosoustavy
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pokud o to někde žádám, pak asi ano. Ale nevím o tom. Navíc, a to bez urážky, takové hodnocení má váhu jen od lidí, jejichž vlastní řešení poslechovky ukazuje, že vědí, o čem mluví. A to ty nejsi ani v nejmenším.
Podle toho, jak vystupuješ a s jakou přísností se vyjadřuješ o výrazně lepších a lépe nainstalovaných setavách ostatních (nemyslím tím (jen) sebe) a jak stíráš lidi s řádově většíma zkušenostma, bych čekal, že tvá sestava a její instalace tomu odpovídá, tedy je naprostý etalon nemající v ČR obdoby. Je to ale jen hodně vznosných řečí a plamenné kritiky na všechny strany, ale vlastní skutek utek.
Nic takového jsem myslím nenapsal, to je tvá myšlenka. Jinak viz výše, o té celkové kvalitě komponent (a s tím související nikoliv určující ceně) to sice je také, ale určitě ne na prvním místě. MNOHEM důležitější je sladění celého systému včetně akustiky. Proto jsem psal, že leckterý hifista s aparátem za třetinu ceny tvého může doma mít výrazně lepší zvuk, protože neonanuje nad grafy svých přístrojů na monitoru, ale chápe, že to nejdůležitější je celek, vzájemná synergie a sladění všeho od podložek pod repro po typ koberce na zemi.
Z mého pohledu není. Jestli se výrobce čehokoliv rozhodne publikovat nebo nepublikovat technické informace, je čistě jeho rozhodnutí, do kterého mu nikdo nemůže zasahovat. Pokud se ale u kohokoliv dožaduješ, aby zveřejnil svá měření zatímco sám vymýšlíš jednu výmluvu za druhou, proč to "prý nejde", tak je to čisté pokrytectví.
Na výběr máš vždy. Jsi to ty a nikdo jiný, kdo ťuká slova do klávesnice. Nevymlouvej se za své jednání na druhé.
Pitrsi, dakujem za tvoje odpovede, ale sulad v nasom mysleni a nazerani nielen na hifi zrejme nikdy nenastane. Navrhujem dalej nepokracovat v debate.
Po nasej minulej prestrelke som sa hecol a orientacne to zmeral. V hrubych rysoch sa to podobna na ten Sonarworks (pri vyhladeni 1/6). S ekvalizaciou od Sonarworks som zatial spokojny. Mozes si to skusit i ty, trial je zdarma na tri tyzdne. K REWu sa este vratim, vsetko ma svoj cas...PítrsPraha píše: ↑16 črc 2020 09:26Jsem si jistý, že sis to měření 6-9 bodů v REWu, které zabere míň času než měření 40 bodů v tom tvém SW, už dávno udělal. Ale když jsi viděl výsledek, tak rázem začaly výhovorky, proč to "nejde"....
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Už jste si poměřili svá ultimativní PC LatencyMon?
Nebo zase OT?
Nebo zase OT?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Souhlasím. Mudrování o něčem, s čím nemám žádnou zkušenost ani hledání výmluv, proč to či ono "nelze", mi nikdy nešlo.
...a hned vzápětí v ní dalším příspěvkem pokračuješ

No tak se pochlub frekvenčkou a waterfallem. Nebo se tolik stydíš za svou sestavu a to, jak sis ji vyladil? Jen změň vyhlazování na max 1/12. 1/6 a větší je pro ty, kdo chtějí maskovat problémy.
Za prvý nemůžu, viz má sestava. A za druhý i kdybych do sestavy dobastlil počítač, čímž už jsem si prošel a tuhle variantu pro sebe uzavřel, byl by to i tak nesmyslný postup. Patřím k lidem, kteří zastávají podle mne logický názor, že DRC je až třešnička na dortu, poslední krok, finální doladění toho, co akusticky řešit nelze nebo už není možnost. Což zatím nemám.
Tedy znovu, raď, jen když jsi o to požádán a o věcech, které dobře znáš. Jinak je to vždy takováhle minela.
Nepochopil si - az dodatocne som si vysimol, ze som preskocil tvoju otazku, a nechcel som ju nechat nezodpovedanu.
Tych 1/6 je vhodne pre digi ekvalizaciu (DRC), presnejsie to sice zmerat ide, ale je to zavisle polohy, a rovne to i tak nikdy nebude.
Pitrs, nie kazdy ma v zivote take stastie na spokojny zivot ake mas ty. Enjoy!
Tych 1/6 je vhodne pre digi ekvalizaciu (DRC), presnejsie to sice zmerat ide, ale je to zavisle polohy, a rovne to i tak nikdy nebude.
Pitrs, nie kazdy ma v zivote take stastie na spokojny zivot ake mas ty. Enjoy!