Tidal

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Tidal

Příspěvek od Antony »

:) Ideologie zatměných myslí sbližuje.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Vsak jo, vsichni jsme zatmeny, jenom ty ses letadlo. Zij si dal ve svym vesmiru. Jenom jsem presvedceny, ze by foru prospelo, a drtiva vetsina kolegu by uvitala, kdyby sis ten svuj vesmir vic nechaval pro sebe.

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

To porovnání Tidal Hifi Plus vs Quobuz by mě zajímalo, u mě skladby v Hifi plus perfektní, je to skok, MQA jsem neměl.

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

Dark side of the moon píše:
04 srp 2023 00:17
HiFi = DR13
Hifista je ten, kdo minimálně z 80% poslouchá věci co nejsou na Spotify, Tidalu a Deezeru.

Ostatní jsou pouzí konzumenti a ti, slovy klasika "... kdyby nebyli, bylo by lidstvu líp, ale lidstvo je potomstvo zlé a blbé a zločinné."
;)
jo a taky mají z 20% kratšího ptáka :lol:

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Ale to se nedá objektivně tvrdit *taktone*
Protože i kdybys to změřil, tak výsledky měření o ničem nevypovídají, tady fyzika neplatí, to je přece každému "hifistovi" jasné.
A slepý test je v tomto případě taky k ničemu ... :?
Snad jedině kdyby se našla nějaká fanynka, která by "provedla ověření na několika stovkách vzorků". ;)

winelover
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od winelover »

Taky si myslím, a nakonec to v jednom příspěvku i naznačil, že si tu z toho dělá prd.l.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Antony píše:
03 srp 2023 18:21
hřebík:
Tím je myšleno, že vydání, která mám doma, mají lepší zvuk. Píšu to pořád dokola. Z různých vydání volí Tidal & spol. téměř vždy (ale na výjimku si nevzpomínám) to s tím nejhorším masteringem. Prokazatelně stejná byla pouze ta vydání, kdy existovala jediná digitální edice. Ta tam byla v úplně shodné podobě. Nebylo to vysoké procento. Opravdu musím vysvětlovat, jak se získají digitální data z nosiče??? Grabováním příslušným programem. Totéž ze streamu. Fakt vysvětluju malou násobilku... Technické poznatky jsem s provozovatelem neřešil, jsem natolik příčetný, abych věděl, že by to k ničemu nebylo.

Totéž počty skladeb. K čemu mi jsou desítky milionů skladeb, když tam jiné desítky milionů chybí, a zrovna ty chci slyšet. Mám být snad spokojený jen proto, že mi dávají něco jiného než chci, zato hodně? Logika....

Vlastním experimentům se meze nekladou a máš volné pole působnosti, jak získat reprezentativní vzorek. Rozhodně touto praxí získáš lepší zkušenost, než výslechem mé osoby. Doporučuji začít tím, že se naučíš grabovat CD pomocí EAC.
Dík za info a zkušenosti. Grabovat CD pomocí EAC umím, neboj. Když jsem kdysi graboval CD, byl jsem v těch technický věcech nekompromisní, a proto tě "vyslýchám". Na netu totiž lidi často prezentují dojmy získané podezřelým či nesprávným způsobem, proto jsem si chtěl ověřit, o čem je tu řeč. Víc ti do toho rýpat nebudu, rozhodně obdivuju porovnání stovek vzorků, to muselo dát dost práce. Bohužel tu nemám načtené všechny příspěvky a moc sem nechodím, takže nevím, že se opakuješ. Počet skladeb jsem uvedl z důvodu zmíněné předchozí statistické (řekněme objektivní) reprezentativnosti, pokud by někdo chtěl stream odsoudit paušálně pro všechny/většinu, ne z tvých osobních důvodů, které uvádíš, tj. pro tebe nevyhovující katalog a chybějící nejlepší vydání... Tvá osobní situace je mi nyní jasná.

Lepší vydání než na streamu je pak jasné, tam není o čem diskutovat. A vzhledem ke struktuře toho, co a jak posloucháš, je pak jasné, proč stream nepreferuješ a v podstatě nepotřebuješ. V tvém případě ti už nemá moc co nabídnout. To, co posloucháš, máš v maximální kvalitě už doma.

Mě zajímá hlavně situace, že je stejné vydání na streamu údajně technicky horší (tj. nějak odlišné, upravené) než stejné vydání na fyzickém nosiči, což někteří lidé tvrdí bez předložení důkazů. Narazil tu někdo na to a má jasný technický důkaz?

Znovu dík za vysvětlení tvé situace a příjemný poslech!
Naposledy upravil(a) hřebík dne 05 srp 2023 10:51, celkem upraveno 3 x.

Booker
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Booker »

Není problém stáhnout soubor se skladbou přímo z TIDALu/QOBUZu a pak provést porovnání např. DR se souborem grabovaného z CD.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

hřebík:
Kdo mne zná, ví, že jsem důsledný a nikdy si nevymýšlím. Veškerý volný čas věnuji hudbě a zvuku. Poznatky, které hlásám, mám získané obsáhlým a časově náročným zkoumáním. Proto někdy reaguji příkře na vykřikovače prázdných a primitivních frází, kteří nemají ani zlomek znalostí. Že zrovna tato individua zhusta tvoří zastánce streamování hudby je jen příznačné.
Zřejmě jsem tě nesprávně zařadil, za svůj tón v minulém příspěvku se omlouvám.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Booker píše:
05 srp 2023 10:47
Není problém stáhnout soubor se skladbou přímo z TIDALu/QOBUZu a pak provést porovnání např. DR se souborem grabovaného z CD.
Přesně tak.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Booker píše:
05 srp 2023 10:47
Pokud se omezíme na porovnání stejných vydání, tak je podle mě problém udělat to se vzorkem dostatečně velkým na to, aby bylo možné vyvozovat něco o celém streamingu. Udělal to někdo natolik rozsáhle, že může streaming paušálně odsoudit za to, že jsou tam stejná vydání ?většinou/vždy/často? upravená, tj. méně kvalitní než na fyzických nosičích?

A pokud někdo technické rozdíly najde třeba jen u konkrétního alba, tak by je měl podle mě řešit hlavně s tím, kdo má technickou kvalitu horší a požadovat vysvětlení/opravu u provozovatele streamingu...

Zobecňování a přesvědčování lidí na fórech zejména o tom, že je streaming obecně technicky horší než fyzické nosiče, totiž působí z mého hlediska poněkud nepodloženě.

Ano, na streamingu chybí dost vydání a alb, to všichni víme, ale stále je tam toho pro spoustu lidí hodně k poslechu.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Hřebík:
Porovnání stejných vydání jsem udělal určitě více než ve sto případech. Je samozřejmě těžké prokázat, že se o stejná vydání jednalo, když streaming vydání neidentifikuje, ale dá se to poznat podle technických parametrů. Pro mne jde o vzorek dostatečně velký. Na výjimku jsem nenarazil, a to se jednalo o 4 různé poskytovatele služeb. Z toho lze soudit, že jde o pravidlo a záměr a lze tak charakterizovat přístup těchto služeb. To nepovažuji za zobecňování, nýbrž za empiricky prokázaný fakt.

Data nebyla nikdy upravená, byla vždy zcela totožná s posledním vydáním na CD. Byla zdrojově stejně kvalitní jako tato CD verze. Jejich nekvalita spočívala v něčem jiném.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

nojo roky investuju do CD, grabuju, scháním to nejlepší a když už to mám a jsem konečně ten správný Hifista tak najednou přijde nějaký Tidal nebo Qoubuz má najednou za pár korun úplně všechno co já jsem roky budoval. To ne to přece takhle nejde to musí být nějaké podvod no né mají to určitě nekvalitní protože jen ty moje CD jsou nejlepší. :D Co naplat že že já mám všechno jen v CD kvalitě a dnes už je na streamu de facto standard Hi-Res :)

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Ohledně informací o jaké vydání se jedná - na Deezeru to je a pokud se jedná o remix je to uvedeno.

Odpovědět