Na alesku tu myslím nikdo neútočil. Já i další jsme se jen snažili nějak dobrat nějaké argumentace z jeho strany, k čemuž nedošlo. Několikrát v různých obměnách zde uvedl, že OS mění hudební data, resp. že OS má vliv na kvalitu reprodukce hudby z pohledu její kvality. Já i další členové jsme zde popsali celkem vyčerpávající set argumentů, proč je to ve světě jedniček a nul nesmysl, ale odpovědí vždy bylo jen nějaká forma sdělení "prostě mění".pompo píše:jen se mi nelíbí jak tu na aleska stále dokola útočili aby vysvětlil: jakým způsobem OS Win mění data !
Teď se debata posunula do úplně jiné roviny výpadků HDD, rušení z elektrické sítě apod. O tom ale vlákno založeno nebylo, to je úplně jiná problematika. Je ale pro bezchybné přehrávání také podstatná, to souhlasím.
Tebou zmíněné případné porovnávání zvuku CD přehrávače a PC je velmi problematické, protože jen velmi těžko lze dosáhnout stavu, kdy by se porovnával opravdu vždy právě jeden prvek řetězce CD přehrávače s tím samým prvkem řetězce PC. Nikdy se ti nepovede porovnat JEN samotný transport CD přehrávače se samotným transportem v PC, samotný DAC v CD přehrávači se samotným DACem v PC atd. Proto ty výsledky nebudou moc smysluplné.
Závěr za mne: pro poslech hudby lze použít jakýkoliv transport, který umí na asynchronní USB vstup DACu bez poruch doručit hudební soubor se shodným složením jedniček a nul, jaké se nachází v datovém úložišti. A to může být cokoliv od mobilního telefonu přes PC paní účetní až po hypersofistikovaně odladěný OS na megavýkonném železe napájeném tím nejčistším a nejneutrálnějším zdrojem. Pořád budou na vstupu DACu ty samé jedničky a nuly v tom samém pořadí a s tím samým časováním (daným interními hodinami DACu).
Neexistuje žádný smysluplný důvod, aby ty samé jedničky a nuly hrály na totožném řetězci jinak - jednou například s méně basy a jindy s více basy.