Vliv operačního systému na obsah datového souboru

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
pompo
Kontaktovat uživatele:

Re: Vliv operačního systému na obsah datového souboru

Příspěvek od pompo »

PítrsPraha píše:
pompo píše:že já se ( domnívám ,že ta samá bit perfect data na vstupu DACu by měla v pondělí mít víc basů a ve středu lepší prostor ) což se samozřejmě nedomnívám
Stejně jako aleska to nepíšeš napřímo. Implicitně to ale z tvých textů jednoznačně vyplývá. Proč jinak bys psal, že "Za sebe tedy prohlašuji ,že na firemním počítači kde naše účetní dělá uzávěrky bych hudbu poslouchat nechtěl.". Takový počítač za předpokladu, že není poškozený nebo (částečně) nefunkční, doručí přes asynchronní USB do DACu stejná bit perfect data jako supervýkonný špičkově vyladěný hudební PC. Tudíž bude "hrát" naprosto shodně.

To jsou ale zase jen tvé předpoklady já například žádný usb dac nepoužívám ,hraji výhradně (ale bez sebemenších potíží) z interní zvukovky.A na ladění os vidím především smysl pro hladký chod přehrávání a několikrát jsem to tu i opakoval.
Naposledy upravil(a) pompo dne 06 led 2015 18:22, celkem upraveno 2 x.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Proč bys tedy onen kancelářský PC v mnou uvedeném zapojení pro poslech hudby nepoužíval, když si nemyslíš, že by dával jiný zvuk než jiný jinak nastavený PC?

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

PítrsPraha píše:Proč bys tedy onen kancelářský PC v mnou uvedeném zapojení pro poslech hudby nepoužíval, když si nemyslíš, že by dával jiný zvuk než jiný jinak nastavený PC?
No prostě proto ,že je to hlučnej ,zarušenej nespolehlivej krám s fragmentovaným malým hdd ,který je dorý tak akorát jako psací stroj. Ale já zase naopak u některých lidí tady nepochopím ,že nepokládáji zarušený a blbnoucí PC jako negativní vliv na obsah datového souboru - tedy hudebního souboru. Buď to je to PC v perf. pořádku je tiché jede naprosto hladce ,nikde to nechytá žádné rušení , taky nezarušuje skrze zásuvku 220V okolní komponenty atd. nebo opačně a je to fakt jen do kanceláře ,na nic jiného.
Naposledy upravil(a) pompo dne 06 led 2015 18:41, celkem upraveno 1 x.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Aha, takže ne z žádného důvodu, který jakkoliv souvisí s tématem.
Pak nechápu tvou antagonii k tomu, co píšu (OS nemá vliv na výsledný zvuk), když zastáváš shodný názor...

Holt někteří lidé asi potřebují být á priori ve sporu...

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

PítrsPraha píše:Aha, takže ne z žádného důvodu, který jakkoliv souvisí s tématem.
Pak nechápu tvou antagonii k tomu, co píšu (OS nemá vliv na výsledný zvuk), když zastáváš shodný názor...

Holt někteří lidé asi potřebují být á priori ve sporu...
No já se ale vážně nesnažím být ve sporu ,ani maličko. Jenže on ten OS má vliv na výsledný zvuk! Tobě nepříjde např. pád systému jako dostatečný vliv na zvuk -když ti to přeruší poslech? Mě tedy přiznávám se ano. Možná je tvůj notebook jeden z těch dokonalých a nikdy se ti nesekl ,nezpomalil ani nijak jinak neblbnul - nevím. Ale mnoho jiných počítačů toto občas dělá a nevyladný OS (především pokud jde o XP) toho je častou příčinou.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

A to je přesně ono. Pokud bys četl, co se zde píše, věděl bys, že nejen já jsem zde několikrát zdůraznil nepoškozený PC (HW+SW) a fungující přenos dat. Tzn. tvůj rádoby argument o padajícím systému je stejně mimo, jako tvé další argumenty o CD mechanikách, porovnávání zvuku PC a CD přehrávače, zahlcených nebo nefunkčních PC, o problémech Windows XP, ladění SW, soft. přehrávačích, rušení přenosu dat atd. atd. Tedy opět: Nic z toho není předmětem této diskuse.

Nehledě na to, že pád systému, tedy onu modrou obrazovku, jsem zažil naposledy někdy před 10 lety s hacknutými XP na hardwarově poddimenzovaném a bůhvíjak slepeném studentském PC....

Jen zde ze sebe děláš většího a většího "tydýt", když k tématu od samého počátku nemáš nic a jen tu hýříš svými podivnými teoriemi o x různých jiných věcech.
Navíc ani sám nechápeš význam vlastních příspěvků, viz "No nic sorry že jsem ti to tady narušil ,tak pá.".

Fox25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fox25 »

pompo
Když už dojde k pádu OS a zůstane viset kurzor se kterým nejde pohybovat tak jde většinou slyšet smyčka která furt jede z bufferu. Pokud si na zvukové kartě nastavíš bit perfect tak zvukovka do zvuku nebude nijak zasahovat. A pokud si nastavíš ASIO tak data potečou rovnou do zvukovky protože se obejde celý audio mixer v OS. Když jsem hledal ovladače na revo 5.1 tak jsem narazil na stránku kde to bylo pěkně vysvětleno i se schématem.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Já se bavil s aleskou na téma ladění os ty jaryne ,je jen chyba že v tomto vlákně.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Fox25 píše:pompo
Když už dojde k pádu OS a zůstane viset kurzor se kterým nejde pohybovat tak jde většinou slyšet smyčka která furt jede z bufferu. Pokud si na zvukové kartě nastavíš bit perfect tak zvukovka do zvuku nebude nijak zasahovat. A pokud si nastavíš ASIO tak data potečou rovnou do zvukovky protože se obejde celý audio mixer v OS. Když jsem hledal ovladače na revo 5.1 tak jsem narazil na stránku kde to bylo pěkně vysvětleno i se schématem.
Sorry Foxi25 to nebylo na tebe.Co popisuješ znám ,naštěstí na mém pc k pádům nedochází ,to byl jen příklad pro toho jaryna .Apropos MA Revo 5,1 mám zrovna doma na to jak je to staré docela dobrý zvuk,ty hraješ taky ze zvukovky?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Mírni se s oslovováním i se svými trapnými pokusy o manipulaci s fakty. Své v tomto tématu zcela irtelevantní argumenty o padajícím SW, zvuku CD přehrávačů atd. atd. jsi zkoušel používat na mne. Pokud je zde někdo jaryn, pak má velkou šanci ten, kdo ani přes několik upozornění nepochopil, o čem je tohle vlákno.

Jsem rád, že už jsi alespoň ty pochopil, že shodná bit perfect data nemohou při zachování řetězce znít pokaždé jinak...

Odar

Příspěvek od Odar »

pompo píše:Podstata toho o co se snaží aleska je myslím v tom že Win. především staré XP ( i po serv. pack 3 a všech záplatách ) je ne zrovna dokonalé a diky často kritizovanému shell-u explorer ani moc stabilní . . .
Preco ozivovat mrtvolu a nepohnut sa dalej? Alebo musime za kazdu cenu zostat verni staremu OS, prehravacu, ktoreho posledna verzia je z konca roku 2010 a riadit sa optimalizaciami systemu, ktore su site na mieru systemu z tohto obdobia?

Zamyslite sa konecne nad tym. Toto tu omielam dookola od zaciatku. Dnes je uz rok 2015. Nie 2010.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

no nevim - ja XP provozuju dosud doma i v praci a nemam s nima zadny problem, takze hlasky o tom, jak jsou XP nepouzitelny, nestabilni a nevim co jeste, jsou dost prehnany a jsou to argumenty pro argumenty ...

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

PítrsPraha píše:Mírni se s oslovováním i se svými trapnými pokusy o manipulaci s fakty. Své v tomto tématu zcela irtelevantní argumenty o padajícím SW, zvuku CD přehrávačů atd. atd. jsi zkoušel používat na mne. Pokud je zde někdo jaryn, pak má velkou šanci ten, kdo ani přes několik upozornění nepochopil, o čem je tohle vlákno.

Jsem rád, že už jsi alespoň ty pochopil, že shodná bit perfect data nemohou při zachování řetězce znít pokaždé jinak...

No tak jo ,promiň nejsi teda jaryn. Byl jsem už na odchodu když v tom to začlo vypadat že bys tebou mohla být normální řeč ale je to marný, *headbang* marný, *headbang* marný, *headbang* dohromady celkem 3x

Kluci nic proti nikomu ale pokud bude debata o PC jako vhodném přehrávači na hudbu nebo tak nějak podobně - směrujte to třeba do starého vlákna alesky - cMP2 – Windows XP softwarový player na vašem PC. Tady je to jak psal na začátku odar řešení prkotin . Pod hlavičkou tohoto vlákna -

Vliv operačního systému na obsah datového souboru což je nejspíš nějaký hloupý rádoby chyták

se debata neustále stáčí a vrací k tomu jak může OS-ko měnit nějaká bitperfek data ,samosebou nemůže nic měnit jak to tu bylo popsáno ve smyslu přehazování jedniček a nul - (kdo mohl takovou blbinu vůbec vypustit) i když to ale sám napíšu a zkusím vysvětlit že může docházet k jiným prasečinám ,tak to ,,někdo ´´ z nějakých podivných (asi jen jemu známých) důvodů zkouší znova a znova a pořád dokola. Takže tady a takhle opravdu ne.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Odar píše:
pompo píše:Podstata toho o co se snaží aleska je myslím v tom že Win. především staré XP ( i po serv. pack 3 a všech záplatách ) je ne zrovna dokonalé a diky často kritizovanému shell-u explorer ani moc stabilní . . .
Preco ozivovat mrtvolu a nepohnut sa dalej? Alebo musime za kazdu cenu zostat verni staremu OS, prehravacu, ktoreho posledna verzia je z konca roku 2010 a riadit sa optimalizaciami systemu, ktore su site na mieru systemu z tohto obdobia?

Zamyslite sa konecne nad tym. Toto tu omielam dookola od zaciatku. Dnes je uz rok 2015. Nie 2010.
to Odar sorry *offtopic* když tak tady . http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =11&t=4313

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

pompo píše:kdo mohl takovou blbinu vůbec vypustit
Takovou blbinu vypustil Aleska svým výrokem, že charakter zvuku při USB propojení s externím DACem je ovlivnitelný volbou a nastavením OS, následované vysvětlováním, jak laděné počítače hrají lépe :-D... Proto jsem založil toto vlákno.
Takovou blbinu v tomto vlákně podporují ti, kdo jako "důkaz" dávají odkaz na článek, ve kterém se pojednává o tom, že jeden harddisk dává výsledné hudbě jiný zvuk než druhý harddisk :-D.
Takovou blbinu podporují i ti, kdo si myslí, že jedničky a nuly dopravené do DACu z ultravyladěného PC budou znít jinak než ty samé nuly a jedničky dopravené do DACu běžným fungujícím kancelářským počítačem.

Odpovědět