DIY signálové kabely RG-62
Re: DIY signálové kabely RG-62
A co takhle proudový anebo optický přenos analogových audio signálů na linkové úrovni ... na to už ty zdš básničky o zanedbatelných proudech jaksi nestačí ...
P.S. Korys, kterou eletroprůmku anebo elektrofakultu jsi absolvoval, že jsem tak smělý :-)
P.S. Korys, kterou eletroprůmku anebo elektrofakultu jsi absolvoval, že jsem tak smělý :-)
To merhaut:merhaut píše:A co takhle proudový anebo optický přenos analogových audio signálů na linkové úrovni ... na to už ty zdš básničky o zanedbatelných proudech jaksi nestačí ...
P.S. Korys, kterou eletroprůmku anebo elektrofakultu jsi absolvoval, že jsem tak smělý
Obdivuji, co pro našeho koníčka děláš, protože práce pro lidi je vždy to nejtěžší, co může být. Zamysli se ale nad tím, co se zde děje: Na jedné straně je skupina která je ochotna diskutovat a ventilovat své názory (byť i někdy či mnohdy nesprávné) a na druhé straně TY s přístupem: Všichni jste blbci, pravdu mám pouze já a nepovím.
HiFinázory.cz vznikly jako reakce na příspěvky o Voodo na fóru ze kterého jsme byli vyhnáni. Nevšiml jsem si, že bys měl sebemenší výhradu na některé z těchto voodo (a měl bys mít, když jsi jediný z nás dostatečně vzdělaný). Všimni si také, že nikdo z nás nenamítá na tomto fóru proti jakémukoliv voodo, protože to prostě do našeho koníčka patří. Stejně tak sem patří jakékoliv diskuse a to i naprosto laické, ba až blbecké. To ale není důvodem k jejich zákazu, osobním urážkám, napadání. Jestliže nesouhlasíš s tím co zde jiní napíší, vstup do diskuse a vysvětli problém. To ti nic neudělá, nikdo od tebe nechce přednášku na celý den. Stačí pár vět, nic víc, nic míň.
PS: Myslím si, že by stálo za to upravit tuto diskusi, vybrat z ní to se netýká RG-62 a udělat z toho další "bojiště".
Asi takhle. Podobně neplodné diskuze se vedou i na jiných forech dotýkajích se elektrotechniky, reakce odborníků bývají podobné zdejším a možná i ostřejší. Těžko se dá v internetové diskuzi vysvětlit teorie chaosu, pohybu elektronů atd. To opravdu nejde a "teoretizujícího básníka" je třeba poslat v nejlepším případě do ...knihovny, hlavně když prokáže neznalost základů - Ohmův zákon, třeba.
Za mne bych to ukončil a opravdu se nepouštěl do nějakých "větších akcí". Pokud někdo cítí potřebu vyjadřovat se k RG 62, může pokračovat. Ale laiky prosím bez teorií o elektrickém poli a pod., díky.
Za mne bych to ukončil a opravdu se nepouštěl do nějakých "větších akcí". Pokud někdo cítí potřebu vyjadřovat se k RG 62, může pokračovat. Ale laiky prosím bez teorií o elektrickém poli a pod., díky.
to Korys :
Já vím, všichni to bereme příliš vážně a všichni se bereme příliš vážně.
Ale když někdo napíše, že proud nepotřebuje atd. a ještě si za tím stojí i v další revizi svého příspěvku a poté co mu ten názor vyvrátíš, tak jsi označen za vola, to fakt nejde. To už jsme zase na F-sportu.
Je mi jasné, že tohle fórum bylo založeno proto, že slovanet je příliš militantní a netolerantní a lidé kteří jsou zde tohle nechtěli.
to Mih :
dokonalé !
Já vím, všichni to bereme příliš vážně a všichni se bereme příliš vážně.
Ale když někdo napíše, že proud nepotřebuje atd. a ještě si za tím stojí i v další revizi svého příspěvku a poté co mu ten názor vyvrátíš, tak jsi označen za vola, to fakt nejde. To už jsme zase na F-sportu.
Je mi jasné, že tohle fórum bylo založeno proto, že slovanet je příliš militantní a netolerantní a lidé kteří jsou zde tohle nechtěli.
to Mih :
dokonalé !
Pánové tohle téma se mi už moc nelíbí myslím si že by jsme mezi sebou měli tolerovat i laiky i když někdy jsou jejich připomínky a názory zcestné,nepřesné a tak dál. V nejlepším případě bych se pokusil nějak obecně vysvětlit daný problém protože odborně se bavit s těmito lidmi nelze.... A já jim to ani nemám za zlé nikdo nemůže vědět a znát všechno. Chápu že člověka který se v problematice orientuje (narozdíl od laika) to může nas..t i mě samotnému se to moc nelíbí abych se přiznal.
aleska
Souhlasím přesunout téma někam do volné diskuze tam to bude asi lepší než ve vláknu o RG-62....
aleska
Souhlasím přesunout téma někam do volné diskuze tam to bude asi lepší než ve vláknu o RG-62....
já nevím, jestli si to uvědomujete, ale tohle fórum se právě nachází na rozcestí.
- může být, že se stane fórem merhautů všeho druhu, kteří v diskusi nepoužijí jeden jediný argument, zato urážek a pohrdání mnoho
- může být, že přes jisté vzrušení to bude fórum slušných lidí, kteří se snaží pochopit i ty druhé, a navzájem si pomoci
prozatimní závěr z téhleté notně rozjitřené diskuse mi vychází:
ano, signálním kabelem samozřejmě protéká proud. nicméně není nositelem informace, která nás zajímá, tj. "signálu". jeho základem jsou rozdíly napětí mezi vodiči v čase.
je možné to takto říci?
a prosím netvrďte mi, že k vysvětlení funkce dvou drátů potřebuji mít v malíčku teorii chaosu...
- může být, že se stane fórem merhautů všeho druhu, kteří v diskusi nepoužijí jeden jediný argument, zato urážek a pohrdání mnoho
- může být, že přes jisté vzrušení to bude fórum slušných lidí, kteří se snaží pochopit i ty druhé, a navzájem si pomoci
ano, signálním kabelem samozřejmě protéká proud. nicméně není nositelem informace, která nás zajímá, tj. "signálu". jeho základem jsou rozdíly napětí mezi vodiči v čase.
je možné to takto říci?
a prosím netvrďte mi, že k vysvětlení funkce dvou drátů potřebuji mít v malíčku teorii chaosu...
jaké zcestí pipisi? proboha, copak nedokážete věci nebrat tak osobně? kdo tady mluví o nějakém zcestí? v tomdle vlákně mi nikdo žádnou odborně fundovanou teorii zatím nepředvedl, tak co se do mě navážíš?
zrcadlo, to jo.
zdar.
zrcadlo, to jo.
zdar.
to Dadaft :
je možné to takto říci?
Ne, nelze, není to pravda.
Fakt Vás prosím v zájmu tohoto fóra nepouštějte se do takových témat pokud si nejste jisti vědomostmi o které svá tvrzení opíráte.
Opravdu je lépe zůstat u subjektivního hodnocení zvukových vlastností jednotlivých přístrojů, nebo výkonu muzikantů, nebo kvalitě nahrávek. Myslím, že k tomu toto fórum slouží.
Domnívám se, že i vehementní prosazování názorů z oboru o kterém nic nevím (rozuměj : kde nemám teoretické vzdělání) je přinejmenším stejně neslušné a nevhodné vzhledem k duševnímu zdraví ostatních členů tohoto fóra jako to co tu vyčítáš Jardovi Merhautovi.
je možné to takto říci?

Fakt Vás prosím v zájmu tohoto fóra nepouštějte se do takových témat pokud si nejste jisti vědomostmi o které svá tvrzení opíráte.
Opravdu je lépe zůstat u subjektivního hodnocení zvukových vlastností jednotlivých přístrojů, nebo výkonu muzikantů, nebo kvalitě nahrávek. Myslím, že k tomu toto fórum slouží.
Domnívám se, že i vehementní prosazování názorů z oboru o kterém nic nevím (rozuměj : kde nemám teoretické vzdělání) je přinejmenším stejně neslušné a nevhodné vzhledem k duševnímu zdraví ostatních členů tohoto fóra jako to co tu vyčítáš Jardovi Merhautovi.
a to to opravdu nelze objasnit nějak stručně a v kostce?
Ale ano samozřejmě. Ohmův zákon. U = R x I (U je napětí, R je odpor a I je proud)
Praktická ukázka :
Pokud je například někde napětí 12V a zatížíš jej odporem 100 ohmů, tak tím obvodem bude protékat 0,12 A
Praktická ukázka č.2 :
Máme výstup z nějakého zesilovače a na jeho výstupu je napětí 10V. Odpor beden jsou 4 ohmy (Je to zjednodušené, protože pro střídavé napětí a signál je střídavé napětí, to není odpor ale impedance, ale to by Ti zamotalo šišku ještě více). Takže zpět k tomu příkladu 10V a 4 ohmy, poteče tam proud 2,5A. Ještě můžeme spočítat výkon který je P = U x I, tedy pro výše uvedený případ to bude 25W
A teď něco k těm nesmyslům o napětí bez proudu. Bude to vypadat takhle U (napětí) = R (odpor) * 0. Výsledné napětí je pro jakýkoliv odpor pořád nula.
Je to hodně zjednodušené, ale chtěl jsi to jednoduše. Ještě připomínám, že z tohoto zákona neexistují vyjímky
Praktická ukázka :
Pokud je například někde napětí 12V a zatížíš jej odporem 100 ohmů, tak tím obvodem bude protékat 0,12 A
Praktická ukázka č.2 :
Máme výstup z nějakého zesilovače a na jeho výstupu je napětí 10V. Odpor beden jsou 4 ohmy (Je to zjednodušené, protože pro střídavé napětí a signál je střídavé napětí, to není odpor ale impedance, ale to by Ti zamotalo šišku ještě více). Takže zpět k tomu příkladu 10V a 4 ohmy, poteče tam proud 2,5A. Ještě můžeme spočítat výkon který je P = U x I, tedy pro výše uvedený případ to bude 25W
A teď něco k těm nesmyslům o napětí bez proudu. Bude to vypadat takhle U (napětí) = R (odpor) * 0. Výsledné napětí je pro jakýkoliv odpor pořád nula.
Je to hodně zjednodušené, ale chtěl jsi to jednoduše. Ještě připomínám, že z tohoto zákona neexistují vyjímky

O.K.
já mizím.
já mizím.
Omlouvám se, už zde nebudu šířit bludy...
Naposledy jsem psal o nezapojeném signálním kablíku, na kterém je napětí. Jelikož ani vzduch,ani izolace kablíků nemaji odpor nekonečně velký, tak samozřejmě ani proud nebude úplná nula. Netušil jsem, že budem brát v úvahu odpor vzduchu...
Ale už s tim končim
Naposledy jsem psal o nezapojeném signálním kablíku, na kterém je napětí. Jelikož ani vzduch,ani izolace kablíků nemaji odpor nekonečně velký, tak samozřejmě ani proud nebude úplná nula. Netušil jsem, že budem brát v úvahu odpor vzduchu...
Ale už s tim končim
Pesi ty fakt nedáváš pozor. Napětí je přímo úměrné proudu a nepřímo odporu.
Tohle platí pro stejnosměrný proud. Složitější je to pro střídavý ale základ zůstává pořád stejný.
Nemůže být napětí samo o sobě, vždy závisí na proudu a odporu a pořád dokola...
Tohle platí pro stejnosměrný proud. Složitější je to pro střídavý ale základ zůstává pořád stejný.
Nemůže být napětí samo o sobě, vždy závisí na proudu a odporu a pořád dokola...
... a pořád dokola.
obvoden musí protékat proud. fajn. ale co je ten slavný signál??? protékající proud???
a opravdu je vzájemná poloha vodičů (v čase) v signálním kabelu lhostejná?
a toto je můj doopravdy poslední příspěvek na toto fórum.
kdysi mě pipis požádal, jestli bych nepomohl s rozjezdem. nyní už jsem na obtíž. jako jsem vyhověl tehdy, vyhovím i dnes.
tak se tady mějte, plantážníci!!!
obvoden musí protékat proud. fajn. ale co je ten slavný signál??? protékající proud???
a opravdu je vzájemná poloha vodičů (v čase) v signálním kabelu lhostejná?
a toto je můj doopravdy poslední příspěvek na toto fórum.
kdysi mě pipis požádal, jestli bych nepomohl s rozjezdem. nyní už jsem na obtíž. jako jsem vyhověl tehdy, vyhovím i dnes.
tak se tady mějte, plantážníci!!!