DIY signálové kabely RG-62

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DIY signálové kabely RG-62

Příspěvek od daliborr »

Sto61 kup z alli https://de.aliexpress.com/item/10050015 ... 5392%23592 a máš vyhráno. Za ty prachy je to vynikající kabel, a ta RG k nim ani nečichne. A to nemusíš pájet. A kupovat RCA konektory.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Mockrát díky za tip *palec* . Mrknu na to.
P.S. Pošlu SZ

karfik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karfik »

Pročetl jsem toto vlákno a tak jsem se dlouho nepobavil. Hlavně začátek, to byla jedna perla za druhou :-).
Ale k tématu. Máte v současné době ověřeného prodejce tohoto kabelu s měděným jádrem a opletem? Já tak 5 let zpět experimentoval s tímto kabelem, sehnal jsem dva výrobce (koupeno asi GES a TME) a oba měly ocelové poměděné jádro a od té doby je pro mě RG-62 sprosté slovo a přešel jsem na postříbřený RG223 a nyní na Andrew Heliax. Hledám něco ke gramofonu zvukově neutrálního, RG223 je dost ostrý a 1/4" Andrew Heliax tam nenaohýbám :-). Díky

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

Chlapci nechápu vaše nadšení nad nějakým kabelem RG-62,kdysi jsem cosi takového měl a bylo to něco otřesného. Doporučuji nešušnit doma něco na koleně za každou cenu, jak píše výše daliborr na aliexpressu je spousta kvalitních a přitom levných kabelů! osobně mohu doporučit např. tenhle vysoce kvalitní Ortofon:
https://de.aliexpress.com/item/40010890 ... hweb201603_

Mám tento kabel doma, jak s konektory Ortofon, tak i s konektory rhodiovanými a je to bomba. Srovnával jsem na CD přehrávači se svým referenčním stříbrným kabelem Crystal cable Reference, který je asi 50x dražší a nestačil se divit. 👍

karfik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karfik »

Pokud to hraje výborně, pak jen dobře. Já osobně mám s čínskými pajcy problém, vždy to byl nehrající šmejd. Oni to našidí jak se dá, pokud je to měď a ne poměděná ocel či hliník, tak to udělají z nějaké strusky. Dielektrikum pak z nejhoršího plastu, který tu měď za chvíli rozežere. Třeba se zde polepšili. Ale rozhodně ten kabel není z OCC drátů, to by stálo trošku jinak a ten jejich popis "cabce" (Somálsky je to zelí) místo cable jen podtrhuje jejich nekonečnou snahu vše okopírovat a ještě blbě. Díval jsem se na stránky Ortofonu a žádný takový babel tam nemají. Nejblíže je https://www.ortofon.com/reference-red-p-712-n-3428
Ale k tématu. Hledám ke gramofonu právě takový zvukově hutnější kabel, nechci nic čistého a analytického, to mám. Dnes jsem objednal nakonec RG59, v TME ho mají od Beldenu, vše v mědi a pěněný PE izolace. Dle recenze hraje právě hutně, tak jsem zvědavý. RG62 jsem v mědi nikde nenašel.
A zde jsou bastlíři a ti si to chtějí vyrobit, protože je to baví, i když výsledek nemusí být top, ale mají z toho radost, že je to jejich práce a že to hraje. Koupit se dá cokoli, ale to nám nepřináší radost. Takže nepřemýšlet nad tím proč RG62, prostě protože :-).

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Pár metrů RG62 bych asi ještě našel, kdyby někdo chtěl. Kdysi (před cca 10 lety) jsem ho taky používal.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Já taky ,a pak zjistil, že ten kabel je jen záplata za ty nitěnky.

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

to karfik and others:
Mohu nabídnout RCA kabel RG-58 v délce 90cm - 1 pár a dále kabel RG-6U v délce 50cm také 1 pár, a 2 páry RG-6U v délce 25cm.

Odpovědět