DIY signálové kabely RG-62

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
MilanTuma
Kontaktovat uživatele:

Re: DIY signálové kabely RG-62

Příspěvek od MilanTuma »

Nezkoušel jste to někdo plést ze dvou kabelů a zvukově to poslechnout? Ve čtyřčeti je jak kostra, tak i signál veden dvakrát a konstrukce ze dvou kabelů by mohla být vhodný kompromis s ještě nižší kapacitou než u čtyřčete.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

dadaft píše:... a pořád dokola.

a toto je můj doopravdy poslední příspěvek na toto fórum.
kdysi mě pipis požádal, jestli bych nepomohl s rozjezdem. nyní už jsem na obtíž. jako jsem vyhověl tehdy, vyhovím i dnes.

tak se tady mějte, plantážníci!!!
To merhaut: Spokojen ? *headbang* *headbang* *headbang* *headbang* *headbang* *headbang* *headbang* *headbang* *headbang* *headbang* *headbang* *headbang* *headbang* *headbang*

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Aleska: jestli se nepletu tak dadaft nedavno deklaroval, ze se prepina do "cteciho modu".

admini: proboha, zakazte tu zmenu barvy pisma, ty barevne exhibice akorat lidi otravuji.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Donuts píše:Aleska: jestli se nepletu tak dadaft nedavno deklaroval, ze se prepina do "cteciho modu".

admini: proboha, zakazte tu zmenu barvy pisma, ty barevne exhibice akorat lidi otravuji.

Již se nebudou opakovat. Přísahám!

Ptero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ptero »

Pánové, původně jsem vzhledem ke svému zaměření a své osobní holé realitě chtěl toto vlákno jen dychtivě a zvědavě číst a mlčet, ale nedá mi to, abych nepoložil otázku. Původně jsem se tu registroval v euforii, že vzniká nějaká alternativa něčeho, kde jsem potřebu registrovat se, i přes roky pročítání, nepocítil. (Otázka už se blíží, nebojte). Ale nyní se jako nováček nemohu zbavit dojmu, který bych snad přirovnal k tomu, když se milovník Bergmana a Von Triera (to je jen příklad, já spíš Kaurismakiho, i když oba zmíněné mám taky velmi rád), registruje do klubu TV Nova. No, toto vše by bylo podle mě dost jedno, nyní k té otázce:
Opravdu se NELZE oprostit od tolika testosteronové ješitnosti a ublíženosti a diskutovat věcně? Zakončil bych to snad trochu blbě, ale co už...: Jsme na fóru, tak vo co, mimo tu diskusi, probůh jde? Něco osobního?
Pardon, pokud jsem byl příliš expresivní. Pěkný den všem... v zájmu kvalitního prostoru k debatě.

boxer

Příspěvek od boxer »

PROSIL BYCH VŠECHNY ZÚČASTNĚNÉ,ABY TO CO CHTĚJÍ NAPSAT OHLEDNĚ TECHNIK/LAIK A NETÝKÁ SE KONKRÉTNĚ RG-62 PSALI DO .....

http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=28&t=885

Děkuji.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Mih píše:Pesi ty fakt nedáváš pozor. Napětí je přímo úměrné proudu a nepřímo odporu.
Tohle platí pro stejnosměrný proud. Složitější je to pro střídavý ale základ zůstává pořád stejný.
Nemůže být napětí samo o sobě, vždy závisí na proudu a odporu a pořád dokola...
Mihu,tohle
je bohužel ještě větší blud.Přečti si po sobě druhou větu a oprav se.Divím se,že si toho nikdo nevšim.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Napětí je přímo úměrné proudu....

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

U=IxR
.....ale také napětí je přímo úměrné velikosti odporu. A né nepřímo jak si psal Pesimu.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

korys píše:U=IxR
.....ale také napětí je přímo úměrné velikosti odporu. A né nepřímo jak si psal Pesimu.
Jistě, popletl jsem to díky horku a taky se mi do toho plete : Čím lehčí děvče, tím menší odpor....

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Mih:
*2thumbsup*

merhaut

Příspěvek od merhaut »

cívka jako dívka, nejdřív napětí a potom proud ... dívka nechce aby jí tekl proud, když ale svolí, tak chce aby tekl pořád ... (ing. Hojka, SPŠE Pardubice, 1972)

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

No škoda,že to nespletl někdo jiný,to by bylo:,,...žíííšííkriste...'' a Merhaut by padl. :mrgreen:
Teď si poplácejte po zádech absolventi a nic se nestalo,že.To já jen aby se příště měřilo stejným metrem... :mrgreen:

Hajtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hajtek »

Tak ještě k RGčku. Pro ty co elektronice nerozumí a nikdo jim to nevysvětlí sem dávám článeček po které by mohli být o něco chytřejší. http://mankyfa.wz.cz/audio/kabely.htm
Většina již byla řečena, ale pro úplnost a přehlednost ještě jednou *thumbs up*

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Už je to hodně let, co se zde nikdo neobjevil. Přesto se zkusím zeptat, zda pořád platí, že signálový kabel z koaxu RG-62 stojí za to si ho vyrobit. V prvním příspěvku už nejsou žádné obrázky zapojení atd. Mohu někoho znalého výroby tohoto kabelu požádat o radu, jak ho "zrealizovat" ? Jedná se mi o kabel s 2x CINCH na každém konci. Tedy 4x CINCH dohromady. Někde jsem četl, že se stínění letuje pouze na jednom konci nebo vůbec. Tak nevím.

Odpovědět