Kvalitný zvuk na CD, ktorý je v súčasnosti v predaji

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kvalitný zvuk na CD, ktorý je v súčasnosti v predaji

Příspěvek od drfish »

Simmons:
K těm Foo Foghters ještě hodně vtipné to, že Dave Grohl natočil dokument http://www.csfd.cz/film/331002-sound-city/ ve kterém obsáhle pojednává o tom, jak zachránil legendární mixák ze studia, který je jeden z nejlepších a asi i nejdražších na planetě.
Dal si ho do studia a je na to náležitě pyšnej. A teď na něm nahrává pomalu nejhorší nahrávky bigbítu, který jsou na trhu... *headbang*

eugen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugen »

Mám trochu iný pohľad na problém.
DR iste o niečom hovorí, ale ked je na albume zle nasnímaná činela, nezmyselne rozhádzané bicie, zahuhlaná basa a skoro nepočuteľný kopák alebo es-ka (šlap.činela) a podobné antihudobné svinstvá, tak ma to štve oveľa viac, ako nejaký DR v absolutnej hodnote.
Problém je aj v čase. Ak mám povedzme 20 obľúbených kapiel, u každej povedzme 5 obľúbených albumov a to všetko v 5 verziách, tak musím posúdiť 500 posluchov, aby som si bybral ten "správny"...A vysoký DR mi vôbec nezaručuje, že si vyberiem ten správny...
Takže potom : "Babo rad"....

Simmons
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Simmons »

Samozřejmě, že vysoká hodnota DR není zárukou kvalitní nahrávky. Jen je to vodítko, které mi řekne, že co se týká dynamického rozsahu bude nahrávka v pořádku. Pokud ovšem budou špatně nasnímané bicí, basa a nebo kytary, tak to zůstane i dále mizernou nahrávkou i když to bude mít DR 15 8-) .
DR spíše používám jako vodítko, kterou verzi CD mám vůbec hledat. Když už to či ono CD chci a vím, že vyšlo ve více verzích tak mi DR pomůže s výběrem. Zatím se mi ještě nestalo, že by nějaké CD s DR12 hrálo hůře než jeho novější úprava (ramester) třeba s DR7. ;)
Takže není to alfa a omega, ale může to pomoci s výběrem :roll:
B&W 800D, Rear 4xB&W DS3,Monoblock MCIntosh MC601,Repro kabely INAKUSTIK LS-2404,Signal kabely XLR INAKUSTIK NF-1302,AUDIO RESEARCH LS-26,AYON CD-35 SIGNATURE,OPPO BDP-105D, AV DENON AVR -3808

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

U některých žánrů je DR skoro ztracený případ. Zrovna ten níže diskutovaný grunge a jeho následovníci. Pearl Jam, Alice in Chains, Bush, Foo Fighters, Faith No More a další. Krom vinylů je to všechno bída. Maximálně první deska ještě dobrý, ale pak to už to nikdo neřešil. Jediné Soundgarden a Catherine Wheel jsou na tom líp. Catherine Wheel jsou málo známí,ale mají skoro příkladné nahrávky- doporučuju desku Happy Days či Adam and Eve. Ta druhá je naprosto skvělá. Grunge byl holt styl, který kvalitu nahrávky asi moc neřešil. A navíc to "mělo" být hodně nahlas... :mrgreen:

Historik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Historik »

Si tak hovorím, že by sa niektoré stránky/osoby známe testovaním hifi hračiek mohli zamerať práve na testovanie kvality jednotlivých CD nahrávok. Teda nie či sa im hudba páči/nepáči, ale aj to ako je daná vec na tom technicky. V dobe, keď ľudia počúvajú 64kbps mp3 cez telefóny a pri behaní som skeptik: na systémový vzostup kvality si ešte dlho počkáme. *fnuk*

element

Příspěvek od element »

NAPŘ. nejkvalitnější hudbu co mám je z :

http://www.deutschegrammophon.com/en/

NEBO:

http://www.firstimpressionmusic.com/Ultra_HD_s/26.htm

http://www.2l.no/

A MNOHO A MNOHO DALŠÍCH

johnnyv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnnyv »

Zdravím,
z kvalitních nahrávek, co se týče hodnot DR mohu doporučit CD Rush - Roll The Bones z roku 1991 (DR 14, vinyl 16) a všechna alba Genesis - Definitive edition remasters z roku 1994, ta jsou hodně povedená a většina jich má DR 13.

Jinak bych se chtěl zeptat, jak zjistit DR přímo z CD nebo FLACu, protože program TT DR Offline Meter 1.4 tyhle formáty nepodporuje. Díky.
Johnny

Audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Audio »

Např. Adobe Audition,jestli máš možnost.Není to jinak moc levné.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Bylo zde spomenuto "miniLP Japan". Co to je za format ? Springsteena "Born in the USA" mam na normalnim elpicku.

Simmons
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Simmons »

FLAC soubory se dají měřit ve Foobar 2000. Je potřeba si stáhnout plugin a vložit ho do Foobar 2000. Pak už jen stačí do Foobar vložit Flac soubory (songy), které chcete zkontrolovat (změřit). Označit je a pak dát pravé tlačítko a z nabídky vybrat nástroj DR. Protokol o měření se uloží v "doc. formátu" do adresáře, kde jsou uložené měřené FLAC soubory. Protokol bude nazván foo_dr. 8-)
Podrobný návod je zde: http://teribil-audio.com/2014/02/how-to ... oobar2000/
B&W 800D, Rear 4xB&W DS3,Monoblock MCIntosh MC601,Repro kabely INAKUSTIK LS-2404,Signal kabely XLR INAKUSTIK NF-1302,AUDIO RESEARCH LS-26,AYON CD-35 SIGNATURE,OPPO BDP-105D, AV DENON AVR -3808

johnnyv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnnyv »

Simmons píše:FLAC soubory se dají měřit ve Foobar 2000. Je potřeba si stáhnout plugin a vložit ho do Foobar 2000. Pak už jen stačí do Foobar vložit Flac soubory (songy), které chcete zkontrolovat (změřit). Označit je a pak dát pravé tlačítko a z nabídky vybrat nástroj DR. Protokol o měření se uloží v "doc. formátu" do adresáře, kde jsou uložené měřené FLAC soubory. Protokol bude nazván foo_dr. 8-)

To jsem zkoušel, ale nejde to, protože ten plugin není aktualizovaný. Píšou tam něco o tom, že update by se měl v brzké době objevit, ale to bylo už před 3 roky...

Simmons
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Simmons »

johnnyv píše:
Simmons píše:FLAC soubory se dají měřit ve Foobar 2000. Je potřeba si stáhnout plugin a vložit ho do Foobar 2000. Pak už jen stačí do Foobar vložit Flac soubory (songy), které chcete zkontrolovat (změřit). Označit je a pak dát pravé tlačítko a z nabídky vybrat nástroj DR. Protokol o měření se uloží v "doc. formátu" do adresáře, kde jsou uložené měřené FLAC soubory. Protokol bude nazván foo_dr. 8-)

To jsem zkoušel, ale nejde to, protože ten plugin není aktualizovaný. Píšou tam něco o tom, že update by se měl v brzké době objevit, ale to bylo už před 3 roky...
Nevím proč Ti to nejede?????
Pokud jsi vše udělal přesně jako z té stránky, kterou jsem tu napsal, tak by to mělo jet. Ten článek je z roku 2014 a nyní jsem to zkoušel nainstalovat znovu a jede to. *hura*
Dynamic range meter musí být verze 1.1.1. A Foobar mám verzi 1.3.3. ;)

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Teď jsem si všiml tohoto vlákna . . .mě frčí DRmeter verze 1.1.1 ve Foobaru 1.3.6 v pohodě ;)

Odpovědět