Kvalitný zvuk na CD, ktorý je v súčasnosti v predaji
Re: Kvalitný zvuk na CD, ktorý je v súčasnosti v predaji
Ja som mal tiež problém s nainštalovaním toho doplnku, ale v niektorej z tém tu Odar dal odkaz na ulozto.sk a tam si stiahneš Foobar aj s tým nainštalovaným DR metrom.
Pokud se bavíme jen o žánru grunge tak CW do tohoto žánru moc nepatři. Tahle podle mého výtečná kapela proslavila spolu třeba s MBV, Slowdive, Ride, Lush, Spiritialized, Swerwedriver hudební styl Shoegaze. BTW jejich první dvě desky Ferment a Chrome spolu třeba s alby Nowhere (Ride), Loveless (MBV), Souvlaki (Slowdive), Split (Lush) považuji za to nejlepší co se v tomto žánru složilo a nahrálo. Je ale taky pravda že i tady se s nahrávkami ani v prvním vydání nikdo moc nesral. DR vice než 11 je vyjímkou.drfish píše:U některých žánrů je DR skoro ztracený případ. Zrovna ten níže diskutovaný grunge a jeho následovníci. Pearl Jam, Alice in Chains, Bush, Foo Fighters, Faith No More a další. Krom vinylů je to všechno bída. Maximálně první deska ještě dobrý, ale pak to už to nikdo neřešil. Jediné Soundgarden a Catherine Wheel jsou na tom líp. Catherine Wheel jsou málo známí,ale mají skoro příkladné nahrávky- doporučuju desku Happy Days či Adam and Eve. Ta druhá je naprosto skvělá. Grunge byl holt styl, který kvalitu nahrávky asi moc neřešil. A navíc to "mělo" být hodně nahlas...
Včera som navštívil Roxy music a podarilo sa mi kúpiť zvukovú perlu. ( počuť ešte aj slinu letiacu na mikrofón
)
Bruce Springsteen - The ghost of tom joad - Made in Japan, Sony BMG Music Entertaiment 1995
Souhlas Springsteen je jednička,
v tomto na jeho vlastní styl nezvyklém díle však sám sebe překonal. Tohle je čistá neředěná hudební krása,lahoda na poslech nejen po stránce zvukové ale především umělecké hudební. Je pravda že tady k bezuzdné dyn.kompresi asi nedošlo,třeba ve třetí skladbě tiché a jemné jak padající sníh (tuším se jmenuje - dálnice 29) mi DR metr ukázal magických 16. Vykoupeno tím,že můj 200w ampl šel na hlasitější poslech volumem téměř nadoraz. Pravda ale je že mnoho mé oblíbené hudby vyšplhá sotva na 10 a zní také dobře.S lahůdkami v podobě 5 a méně jsem se zatím nesetkal. Každopádně tohle CD od Bruce je fakt perla.

Bruce Springsteen - The ghost of tom joad - Made in Japan, Sony BMG Music Entertaiment 1995
v tomto na jeho vlastní styl nezvyklém díle však sám sebe překonal. Tohle je čistá neředěná hudební krása,lahoda na poslech nejen po stránce zvukové ale především umělecké hudební. Je pravda že tady k bezuzdné dyn.kompresi asi nedošlo,třeba ve třetí skladbě tiché a jemné jak padající sníh (tuším se jmenuje - dálnice 29) mi DR metr ukázal magických 16. Vykoupeno tím,že můj 200w ampl šel na hlasitější poslech volumem téměř nadoraz. Pravda ale je že mnoho mé oblíbené hudby vyšplhá sotva na 10 a zní také dobře.S lahůdkami v podobě 5 a méně jsem se zatím nesetkal. Každopádně tohle CD od Bruce je fakt perla.

Simmons píše:Nevím proč Ti to nejede?????johnnyv píše:Simmons píše:FLAC soubory se dají měřit ve Foobar 2000. Je potřeba si stáhnout plugin a vložit ho do Foobar 2000. Pak už jen stačí do Foobar vložit Flac soubory (songy), které chcete zkontrolovat (změřit). Označit je a pak dát pravé tlačítko a z nabídky vybrat nástroj DR. Protokol o měření se uloží v "doc. formátu" do adresáře, kde jsou uložené měřené FLAC soubory. Protokol bude nazván foo_dr.![]()
Podrobný návod je zde: http://teribil-audio.com/2014/02/how-to ... oobar2000/
To jsem zkoušel, ale nejde to, protože ten plugin není aktualizovaný. Píšou tam něco o tom, že update by se měl v brzké době objevit, ale to bylo už před 3 roky...
Pokud jsi vše udělal přesně jako z té stránky, kterou jsem tu napsal, tak by to mělo jet. Ten článek je z roku 2014 a nyní jsem to zkoušel nainstalovat znovu a jede to.![]()
Dynamic range meter musí být verze 1.1.1. A Foobar mám verzi 1.3.3.
Tak už to fachčí, jak má. Díky moc!
Ano, můžu potvrdit, že Bruce Springsteen - The ghost of tom joad - Made in Japan, Sony BMG Music Entertaiment 1995 je velmi kvalitně nahrané CD s DR kolem 16pompo píše:Včera som navštívil Roxy music a podarilo sa mi kúpiť zvukovú perlu. ( počuť ešte aj slinu letiacu na mikrofón)

O této placce píše v úvodu už kite19 od kterého jí mám i doma ve své sbírce

B&W 800D, Rear 4xB&W DS3,Monoblock MCIntosh MC601,Repro kabely INAKUSTIK LS-2404,Signal kabely XLR INAKUSTIK NF-1302,AUDIO RESEARCH LS-26,AYON CD-35 SIGNATURE,OPPO BDP-105D, AV DENON AVR -3808
Naprostý souhlasTJK píše:BTW jejich první dvě desky Ferment a Chrome spolu třeba s alby Nowhere (Ride), Loveless (MBV), Souvlaki (Slowdive), Split (Lush) považuji za to nejlepší co se v tomto žánru složilo a nahrálo.

Tak som si bol včera kúpiť nejaké tie hudobné darčeky, napriek obozretnosti a faktu, že už trošku chápem ako je to s kvalitou nekvalitou nahrávok na CD, tak som zase kúpil celkom zlé nahrávky a všetko v balení Japan mini LP.
Už ma to nejako nerozčuľuje, beriem to ako normálny stav. Nemal som presne vybraté čo chcem, kupoval som to len tak náhodne.
Voľakedy som si sľúbil, že nebudem priplácať za audiofilské vydania a aj napriek tomu momentálne premýšľam nad MFSL, je ten ich nápis ORIGINAL MASTER RECORDING aspoň nejakou zárukov?, alebo je to ako všade a ide to kus od kusu?
Mne to vychádza, že najväčšia pravdepodobnosť kvality je u pôvodných vydaní.
Chlapi poradte, dajte sem každý za seba po 3 tipy na dobrý kup, názov a vydavateľstvo + rok vydania.
Momentálne som v stave nakupovať unplugged nahrávky.
Do nového roku pozerám s nádejou, že tieto témy budú mať toľko príspevkov ako káble
Nie je to pokus o flame, ale už sa tu hádalo o počutí stoperov, počutí rozdielu medzi 6N a 7N medi(ja toto nepočujem), ale od prvých tónov nahrávky tuším a po pár sekundách viem, či je nahrávka dobrá alebo zlá - je to tá najpočuteľnejšia vec v hifi svete.
Neviem merať a ani používať rôzne programy, ale napr. ten Springsteen má v tej tretej skladbe na tom Japoncovi DR 17 a keď som to sem dal, nevedel som používať ani DRmeter
Springsteenova staršia tvorba je zvukovo na Japoncoch výborná, žiaľ viacerí interpreti sú na nosičoch z krajiny vychádzajúceho slnka, taký istý priemer ako na bežnom EU nosiči.

Už ma to nejako nerozčuľuje, beriem to ako normálny stav. Nemal som presne vybraté čo chcem, kupoval som to len tak náhodne.
Voľakedy som si sľúbil, že nebudem priplácať za audiofilské vydania a aj napriek tomu momentálne premýšľam nad MFSL, je ten ich nápis ORIGINAL MASTER RECORDING aspoň nejakou zárukov?, alebo je to ako všade a ide to kus od kusu?
Mne to vychádza, že najväčšia pravdepodobnosť kvality je u pôvodných vydaní.
Chlapi poradte, dajte sem každý za seba po 3 tipy na dobrý kup, názov a vydavateľstvo + rok vydania.
Momentálne som v stave nakupovať unplugged nahrávky.
Do nového roku pozerám s nádejou, že tieto témy budú mať toľko príspevkov ako káble

Neviem merať a ani používať rôzne programy, ale napr. ten Springsteen má v tej tretej skladbe na tom Japoncovi DR 17 a keď som to sem dal, nevedel som používať ani DRmeter

Moja skusenost je taka, ze zial ani MFSL nie je zarukou kvality. Zalezi od konkretneho kusa. Niekedy to stoji za to, niekedy je lepsie prve originalne vydanie albumu a MFSL je uz sprasene.
Záleží aj na kvalite master pásu. Z hovna sa predsa hrad nedá postaviť.Odar píše:Moja skusenost je taka, ze zial ani MFSL nie je zarukou kvality. Zalezi od konkretneho kusa. Niekedy to stoji za to, niekedy je lepsie prve originalne vydanie albumu a MFSL je uz sprasene.
To je jasne, ale pokial je MFSL remaster znacne hovnovatejsi, ako original, na co to MFSL vydanie je? Aby bolo na nom napisane MFSL a ludia za to zacvakali 5 X tolko? 

Já jsem užil takové šalamounské řešení tím, že nakupuju CD z druhé ruky, což sice není žádná sladká jistota, ale zatím drtivá většina CD, které mi došly (tak 40-50 ks) jsou stará vydání. A ještě jsem na tom docela ušetřil...
No ono to vyzerá ako jediná rozumná cesta.drfish píše:Já jsem užil takové šalamounské řešení tím, že nakupuju CD z druhé ruky, což sice není žádná sladká jistota, ale zatím drtivá většina CD, které mi došly (tak 40-50 ks) jsou stará vydání. A ještě jsem na tom docela ušetřil...
Tam kde nakupujem, majú stále hromadu pôvodných CD nosičov(niektoré stále zabalené) a tak ako píšeš, tie pôvodné vydania sú najlepšie(kúpil som tak celého Zappu, vynikajúce nahrávky) a zopár ďalších. Dobrý nákup urobím len v prípade, že mám zoznam a kontrolujem vydavateľa a rok - len takýto nákup ma absolútne nebaví

Niekedy sa chcem len tak prehrabávať v regále a vybrať čo ma zaujíma, ako naposledy, len potom to sklamanie a to napriek perfektnému trojitému japonskému obalu a OBI

Ono je to naozaj smiešne, kam sa zvuková kvalita dostala, najsmutnejšie je to, že zárukov nie je ani audiofilské vydavateľstvo a ani vysoká cena(ja som si to u toho MFSL chcel len potvrdiť, kúpil som ich zopár a počúval). U mňa to jednoducho nefunguje (psychoakustika), môže to byť pekné a drahé CD, ak nehrá tak nehrá

A to nie som ani nejako náročný poslucháč, ja u bežných rockových a popových nahrávok nejako priestor a rozmiestnenie nehľadám - stačí mi ak sa nástroje aspoň približujú mojej "predstave" o zvuku toho nástroja, priestor v týchto nahrávkach je pre mňa umelý - o to viac viem oceniť ak to v nahrávacom štúdiu zvládli a nahrávka pôsobí kompaktne a poriadne to hrá. Priestor ma zaujíma u akustických nahrávok(kľudne rock a podobne), vážna hudba, záznamy živých koncertov. V nahrávke znesiem aj určitý šum a ruchy, asi to na mňa pôsobí prirodzenejšie ako nahrávka s DR 6, kde bicie znejú BUFC,BUFC, elektrická gitara rréééééííííééé, španielka drnčí stále rovnako - tam šum počuť nie je, tam to hučí od začiatku do konca.
Serie ma jediné, že výrobcovia highendu, ktorý dokážu vyrobiť meter kábla za 5000eur, resp zostavu za 500000 eúr, nepribalia k tým skvostom aj poriadnu zbierku hudby, kľudne nech prirátajú 10 000 eur za hudbu, ja sa im na ich zostavu vyseriem, ale tú zbierku hudby by som kúpil

Ono žádné Japan CD (až už s OBI nebo bez), nebo SHM-CD není žádnou zárukou kvality. Mám "pár"
alb na HDD v různých vydáních. Pamatuju si třeba celou SHM sérii Metallicy která se nedala poslouchat. Na druhou stranu jakous takous zárukou kvality jsou SACD vydání (až na Genesis). Tam se opravdu skoro nedá sáhnout vedle. Obecně se dá říct že nejlíp (asi vždy) budou hrát první vydání (napříč všemi druhy medií) čím je vydání novější tím hraje hůř (čest výjímkám). Já ale CD už kupuju velmi vyjímečně (naposledy bazarové Bontoňácké Město Er - asi rok zpět). Z prvé digitální větev nemám kvalitní (i když velmi silně uvažuju o DAC). A za druhé hudbu momentálně poslouchám jen když mám klid a když si na ni udělám čas (ne jako zvukovou kulisu) na vinylu.

Akýkoľvek Armstrong znie fantasticky, spolu s Ellou je to fantázia. V takýchto nahrávkach beriem aj reči o priestore, neviem, ale asi z úcty k nim súčasný zvukový majstri nerobia do toho nejaké extra zásahy. Normálne je priateľný aj nejaký ten šum, ale hrá to na parádu, som po čase zase spokojný
http://dr.loudness-war.info/album/list? ... ong&album=
Ale bral by som akúkoľvek LP nejakú pôvodnú, to musí byť fantázia, ak nie je nejako zhobľovaná.
Nedarí sa mi nejako nakupovať kvalitu, začínam rozmýšľať nad tým sťahovaním hudby, naozaj je to ľahšie a o kvalite takého posluchu ma presvedčila aj včerajšia návšteva v BV audio, jednoducho si začínam myslieť, že je naozaj jedno či nosič alebo internet.
Ľudia ako ja, ktorí zaznávajú počúvanie cez PC, pripravujú sami seba o kvalitný posluch hromady nahrávok, ktoré pracne zhaňajú a potom nerváčia, že zohnali zlé vydanie.
Dnes mi to hrá neskutočne
, dobová nahrávka so všetkými ruchmi je 100% počúvateľnejšia ako nejaké audiophile vyčistené vydanie, aj keby grgol do mikrofónu nevadí. Vôbec nevadí, že nemali tie najlepšie mikrofóny a záznamové zariadenia - nahrávka je viac ako uveriteľná - spokojnosť 

Ale bral by som akúkoľvek LP nejakú pôvodnú, to musí byť fantázia, ak nie je nejako zhobľovaná.
Nedarí sa mi nejako nakupovať kvalitu, začínam rozmýšľať nad tým sťahovaním hudby, naozaj je to ľahšie a o kvalite takého posluchu ma presvedčila aj včerajšia návšteva v BV audio, jednoducho si začínam myslieť, že je naozaj jedno či nosič alebo internet.
Ľudia ako ja, ktorí zaznávajú počúvanie cez PC, pripravujú sami seba o kvalitný posluch hromady nahrávok, ktoré pracne zhaňajú a potom nerváčia, že zohnali zlé vydanie.
Dnes mi to hrá neskutočne