Kvalitný zvuk na CD, ktorý je v súčasnosti v predaji

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kvalitný zvuk na CD, ktorý je v súčasnosti v predaji

Příspěvek od fox »

Kite, já hraji asi tři měsíce přes streamer Project a jsem naprosto spokojený. Hudbu stahuji hlavně k vůli seznámení se s interpretem a nahrávkou. Pokud mne zaujme, potom si ji koupím.
Streamer Box Project RS je ve své cenové kategorii vynikající. *2thumbsup* Na výstupu má dvě elektronky E88CC. Já jsem původní ruské vyměnil za vojenské NOS Tesla E88CC se zlatými kontakty.
Při poslechu hudby mi akorát vadí, že nemám fyzický kontakt s obalem desky. *headbang*

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Tak ma napadá pri tom Armstrongovi, že aké je to mono super. Vlasním zopár audiophile vydaní vyčistených a dokonalých :D , ale jednoducho mono je fasa a môžu sa súčasný umelci aj so super technikou a digitálnym záznamom strčiť, Armstrong je hudba a súčasné šššššššš-ššššššššššš-ššššššš-cink-bing na stereo s tichom medzi notami a perfektne vykresleným priestorom tú jeho hudbu nenahradia, aj by som menoval koho myslím, ale nechcem nikoho na...srdiť :lol:

Fox: som nepoďakoval za radu,ďakujem! Ale prevodník idem kúpiť, chystám investíciu, idem asi do nejakej kozmickej technológie :lol:, musí to stáť aspoň trojku v euráčoch, veď inak by to nehralo highendovo :D Neskutočne ma ukľudní, keď kúpim dobrú nahrávku, hrá mi to parádne.
Faktom je, že niekedy dobré CD smrdiace v predajni 10 rokov a viac, za 6 eúr, urobí viac radosti ako komponent za tisíce - u mňa je to tak. Ten rozdiel vo zvuku je obrovský, bez investície, bez ladenia správnymi káblami, počujem z fleku zmenu.

bertram
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bertram »

Amstrong je éra elektrónok. Aj Beatles , keď nahrávacie štúdia prešli na tranzistori , ich zvuk stratil
svoju charizmu.
Neviem prečo zosmiešňovať externý DAC , kozmická technológia , úplne hlúpe.Ja mám lampový koniec
v čistom A a mám aj HTPC a externý DAC. Netreba k tomu žiadnu kozmickú technológiu a ani 3 éčka.
Stačí len trošku chcieť a dostaneš sa k takým nahrávkam a kvalite o ktoréj sa Ti ani nezdá.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

bertram: nezosmiešňujem, smejem sa sám sebe, chcem kúpiť niečo festovné a už som z toho riadne domotaný :D Verím, že fox by v tom nenašiel nič zlé, ale dík za upozornenie, budem si dávať bacha. Trojka bola myslená v tisícoch :D
Kľudne sem hoď tipy na tie nahrávky, ja nepotrebujem aby sa mi o tom zdalo, chcem o nich vedieť, pretože o chujovinách sa píšu slohové práce ale tipy na tie audiofilné nahrávky čo všetci počúvame (na tých super zostavách) sa nejak nezverejňujú. Zopár tipov a aj z iných fór som použil a niekedy uši zostanú odstávať z toho aká príšernosť to je :D

bertram
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bertram »

Fox v tom nemusí nájsť nič zlé , ale čo hladáš Ty. Ja vôbec neviem čo hladáš , ale ak hladáš súčasné
prehrávanie s PC alebo HTPC cez DAC , choď si to niekam vypočuť. Fox streameruje hudbu a je
to o niečom inom. Spoločnosti , ktoré v súčasnosti predávajú streamer , už zriaďujú vlastné stránky,
ktoré budú ponúkať stream v tej najlepšéj kvalite , ale chcú za to poplatok. Kvalita sa bude časom
zhoršovať na stránkach volne dostupných.
A skončíš ako teraz , pri zabudnutom .......,začmudenom , len v inéj podobe.Nič nie je zadarmo.
treba si vybrať a nie sa vysmievať. Kozmické technológie už dávno nie sú kozmické , ale moderné.
Zostať zabudnutý pri Amstrongovi a poplatný jeho dobe ťa ďaléj nedovedie. Aj keď je to pán hudobník
a ikona .

bertram
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bertram »

kite 19 , Ty si predsa zmenil svoj príspevok.

Ja sem určite nehodím žiadny tip , nik to sem určite nedá. Ak vieš o niekom , kto to má choď si to vypočuť.
Každý tak začína a keby aj , ako by si to prehral , máš na to vybavenie ? Treba začať od piky a možno nájdeš
k tomu vzťah.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

No neviem čo myslíš, ale aj SACD mali priniesť obrovský posun, technológia ide vpred, len tá kvalita ide dolu vodou. Zbavím sa nosičov, pôjdem na net a búdem blúdiť ako v predajni pri hľadaní kvality. Stiahnem, vypočujem, nebude sa páčiť, zmažem - aj tam budem hľadať čo je kvalitné a čo nie, viem prečo si z toho robím prdel. Mám ako prehrávať aj z netu, ale musím to vylepšiť a poriadne, aby sa tá kvalita dala porovnať s niektorými kvalitnými nosičmi. Tak ako sú zlé nahrávky na nosiči, tak isto si stiahneš hovadinu, bez ohľadu na to koľko KHz tam napíšu.

bertram
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bertram »

Pri SACD , nejde kvalita dole , len je toho málo . Tu je však velmi široký priestor. Tak isto vyhodíš
niektoré nahrávky , určite sa nájdu aj zlé , tak ako všade. Ale možnosti získania nahrávok sú tiež velmi
široké. Nosičov sa zbavovať nemusíš , ja ich mám stále , ako aj CD player. Porovnávať prehrávanie s CD
playera a s HTPC by som moc nerobil. Vždy bude iné.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

EXTREME - III Sides to Every Story - super zvuk a skvelá hudba.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Tak jsem si udělal radost : http://aukro.cz/jethro-tull-original-ma ... 95249.html
je to zřejmě U.K. verze tohohle : http://dr.loudness-war.info/album/view/20538
Každopádně asi opravdu origo z 1985 . No paráda. Zběžně jsem to projel a volume musím opravdu hodně otočit - tak to má být. Lepší staré Jethro asi nekoupim (na CD)

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Snad to patří do tohoto vlákna ;)
Nevíte někdo, kde se dá toto album pořídit (zda se vůbec dá?) http://dr.loudness-war.info/album/view/83891

To, že CD Californication od Red Hot Chili Peppers je jedno z nejzprasenějších (pro mě neposlouchatelné), je známá věc :( Když se ke mě dostala informace o tomto novém "zrestaurování", hned jsem zavětřil ;)

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

To, že CD Californication od Red Hot Chili Peppers je jedno z nejzprasenějších (pro mě neposlouchatelné), je známá věc :( Když se ke mě dostala informace o tomto novém "zrestaurování", hned jsem zavětřil ;)
Dnes celkom premýšľam nad tým reštaurovaním CD z minulosti.
Člen fóra mi zabezpečil tri albumy AC/DC a to Fly on the wall - vydanie 1985 (DR 13), Blow Up Your Video - vydanie 1988(DR13), Ballbreaker - vydanie 1995 (DR 7). Ide o neremastrované vydania.
Jirie, ešte raz ti ďakujem a ten revanš ešte dojde, bol som dlho mimo, tak som to počúval až dnes.
Som vlastníkom Back In Black - 2003(DR8) a Let There Be Rock 2003(DR-8).

Tie pôvodné vydania sú v pohode aj s ohľadom na DR. Nejdem popisovať zvuk, ale z môjho pohľadu je výborný a nenasierajúci, jednoducho dobre rozlíšiteľné a počúvateľné a to aj album Ballbreaker s DR-7 - toto je horšie čo sa týka celku, ale napriek tomu je podľa mojich uší o dosť lepšie a príjemnejšie počúvateľné ako tie dva remastre s (DR-8).
Môj dojem(môže byť mylný), ale príde mi, že pri tom Ballbreaker sa pri mastrovaní pracovalo so záznamom citlivejšie(neviem ako, nerozumiem nahrávaniu a mastrovaniu), ale tie remastre sú jednoducho hučiaky s vyššou hlasitosťou-orezané len kôli tomu zvýšeniu hlasitosti.

Neviem, porovnával to niekto takto? Prípadne ak máte doma možnosť porovnania, skúste napíšte ako to počujete.
Prípadne ak tomu mastrovaniu niekto rozumie a ja som napísal len svoj mylný dojem s tým že to takto nie je možné diferencovať, selektívne upravovať DR, opravte ma.
Pretože po slepých testoch na slovanete, som zistil, že ten sluch je orgán omylný :lol:

PetrD: zohnal si to rekonštruované CD?, ako to znie?

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

CD jsem nesehnal, pochybuji, že toto "rekonstruované" vůbec vyšlo (když se mýlím, sem s ním ;) ). Ale jeden fanoušek RHCHP a zdejší člen mi poslal odkaz (ke stažení CD ve FLAC), takže mohu porovnat Californication z roku 1999 (DR4 :shock: ) a z roku 2014 (DR12 *thumbs up* ). Ten rozdíl je nepopsatelný :? Vím jistě, že původní album už se v mém CD playeru točit nikdy nebude.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Z našich interpretů si v rychlosti vzpomenu na Nohavicu, Radůzu, Šuranská a Plocek. Z cizích třeba Diana Krall, kromě posledního alba ;) Bennett & Brubeck: The White House Sessions Live 1962, Connie Evingson Gypsy in My Soul atd

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

PetrD píše:CD jsem nesehnal, pochybuji, že toto "rekonstruované" vůbec vyšlo (když se mýlím, sem s ním ;) ). Ale jeden fanoušek RHCHP a zdejší člen mi poslal odkaz (ke stažení CD ve FLAC), takže mohu porovnat Californication z roku 1999 (DR4 :shock: ) a z roku 2014 (DR12 *thumbs up* ). Ten rozdíl je nepopsatelný :? Vím jistě, že původní album už se v mém CD playeru točit nikdy nebude.
http://www.last.fm/music/Red+Hot+Chili+ ... Unmastered

Odpovědět