Kvalita nahrávky je v súčasnosti skôr výnimkou ako pravidlom a orientácia aj v zavedených obchodoch je problematická.
Včera som navštívil Roxy music a podarilo sa mi kúpiť zvukovú perlu. ( počuť ešte aj slinu letiacu na mikrofón

Bruce Springsteen - The ghost of tom joad - Made in Japan, Sony BMG Music Entertaiment 1995
Nejak takto treba identifikovať, aby potom v obchode nedošlo ku kúpeniu inej verzie, kľudne aj s linkom na nákup, ak majú online predaj.
Ak niekto nesúhlasí s tým čo som napísal, tak nech ma rýchlo opraví, aby to nebolo len moje tvrdenie.
Kúpil som aj iných Japoncov, ktorých sa mi podarilo našťastie vymeniť, pretože napriek Made in Japan to kvalitné nebolo vôbec, vymenil som to za taký štandard, ktorý žiaľ tiež nie je na odporúčanie k nákupu.
Osobne som začal využívať pri zisťovaní kvality nahrávky stránku http://dr.loudness-war.info/, neviem či tam všetko sedí, ale nahrávky ktoré považujem za kvalitné, vykazujú kvalitu aj na tej stránke a naozaj mi to veľmi pomáha pri nákupe.
Mám v zbierke mnoho nekvalitných CD, ktoré vôbec nepočúvam napriek tomu, že ide o obľúbených interpretov.
Chcem nakupovať len zvukovo kvalitné CD, v bazároch sa je identifikácia ešte náročnejšia ako u nových CD, tak vás prosím o zverejnenie vašich skúseností a ak tu bude niekto čo nebude súhlasiť s daným tipom na kvalitu, tak nech prispeje tiež a povie aj prečo.
Dúfam, že tu nevzniknú hádky ako pri zosilňovačoch, reproduktoroch a iných dôležitostiach.