XRCD x MFSL x LP
XRCD x MFSL x LP
Včerá jsme s p. Zatloukalem z Adost audia porovnávali nahrávky JVC - XRCD s MFSL a LP.
Všechny nahrávky XRCD, které jsme měli k dispozici hrály přenádherně, čistě s obrovským prostorem bez známek jakéhokoliv zkreslení. Brothers In Arms jsme porovnali s remasterovanou nahrávkou na CD. Propastný rozdíl ve prospěch XRCD. Remasterované CD se nám již dál nechtělo pouštět. Bylo to bez života. Dál jsme pouštěli Tinu Turner, Eagles a Judas Priest. Opět to mělo zvuk, který jsem popsal výše. Nádhera. Kdyby tak hrály všechna CD nemuselo se vyrábět SACD a DVD audio.
Na závěr jsme pustili Patricii Barber - Companion z XRCD, z mého disku MFSL a porovnávali jsme to s nahrávkou na audiofilském LP, které hraje na rychlosti 45 ot/min. od stejné firmy - MFSL.
Rozdíly byly opět jasně definované ale tady se nedalo říci, která nahrávka je lepší...
Měli jsme dojem, že XRCD má obrovský prostor a klid ale nástroje nejsou až tak reálné.
MFSL na tom bylo trochu jinak. Menší prostor než XRCD ale nástroje byly reálnější.
LP hrálo nejreálněji, tak bych si to dovedl představit v klubu na koncertě. Nicméně tam nebyl takový prostor jako u obou předešlých nahrávkách.
Co je lepší nedokáži posoudit. Všechno to mělo něco do sebe...
Poslouchali jsme na mé domácí aparatuře.
Všechny nahrávky XRCD, které jsme měli k dispozici hrály přenádherně, čistě s obrovským prostorem bez známek jakéhokoliv zkreslení. Brothers In Arms jsme porovnali s remasterovanou nahrávkou na CD. Propastný rozdíl ve prospěch XRCD. Remasterované CD se nám již dál nechtělo pouštět. Bylo to bez života. Dál jsme pouštěli Tinu Turner, Eagles a Judas Priest. Opět to mělo zvuk, který jsem popsal výše. Nádhera. Kdyby tak hrály všechna CD nemuselo se vyrábět SACD a DVD audio.
Na závěr jsme pustili Patricii Barber - Companion z XRCD, z mého disku MFSL a porovnávali jsme to s nahrávkou na audiofilském LP, které hraje na rychlosti 45 ot/min. od stejné firmy - MFSL.
Rozdíly byly opět jasně definované ale tady se nedalo říci, která nahrávka je lepší...
Měli jsme dojem, že XRCD má obrovský prostor a klid ale nástroje nejsou až tak reálné.
MFSL na tom bylo trochu jinak. Menší prostor než XRCD ale nástroje byly reálnější.
LP hrálo nejreálněji, tak bych si to dovedl představit v klubu na koncertě. Nicméně tam nebyl takový prostor jako u obou předešlých nahrávkách.
Co je lepší nedokáži posoudit. Všechno to mělo něco do sebe...
Poslouchali jsme na mé domácí aparatuře.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Re: XRCD x MFSL x LP
V zaharničním tisku jsem sledoval test nebo porovnání stejných nahrávek na CD, SACD a XRCD. Porovnání bylo na referenční aparatuře (jmenovitě už nevím, ale špičkové stroje). Konstatování bylo, že jednoznačným vítězem je XRCD. Bohužel je málo hudby vydané na těchto plackách, ale jak říká klasik "nemusí pršet, hlavně když kape"!
- Filip Kolinsky
- Kontaktovat uživatele:
Tady jsem našel nákres procesu masteringu XRCD.

- Filip Kolinsky
- Kontaktovat uživatele:
Pokusím se trochu popsat mé malé porovnávání nahrávky Dire Straits – Brothers In Arms. Mám tuto výtečnou desku doma na SACD a půjčil jsem si ji od známého, který ji má na XRCD.
V první řadě musím souhlasit s Peerem, poslech XRCD oproti remasteru CD, které toto SACD má, je daleko lepší. Na první poslech se zdá, že CD je lepší, ale je to jen zdání. Je hlasitější, po chvilce však zjistíte, že poslech XRCD vše zklidní, především v horním pásmu je rozdíl nejpatrnější a téměř zmizí zrnitost, nebo takovéto roztřepení výšek. Potvrzuji, že výrazně lepší je prostor nahrávky, nástroje jsou daleko více zřetelnější.
Při přepnutí na SACD došlo k dalšímu zklidnění poslechu. Možná, že prostor nebyl až tak čitelný jako z XRCD, přišlo mi však, že hudba šla více do „dovnitř“ a celkově je mi poslech příjemnější. Nástroje měl větší šťávu, lepší šmrnc a zněly více opravdově. Např. poklep paliček do obrouček. SACD mi chutnalo víc, avšak XRCD mu hodně šlapalo na paty. Pokud by takto zněly CD disky, určitě bychom si nahrávky na tomto formátu daleko více vychutnávali.
Ještě jsem vyzkoušel poslech Walk Of Life, Money For Nothing a Brothers In Arms z výběrového disku, který mám v licenci od Supraphonu, ale jen chvilku
.
Tady jsou odkazy na obrázky Borthers In Arms v Neru-waveEditor:
1. Je CD z SACD
2. XRCD
3. CD ze Supraphonského disku.
http://www.volny.cz/filipkolinsky/Dire% ... cd.wav.jpg
http://www.volny.cz/filipkolinsky/Dire% ... up.wav.jpg

Jen doplním, že poslech nebyl úplně ideální. Spát jsem šel v neděli ráno v 7
a porovnával jsem cca. mezi 15-16. hodinou.
Uvidím, jak na tom budu v jiné časy v týdnu.
V první řadě musím souhlasit s Peerem, poslech XRCD oproti remasteru CD, které toto SACD má, je daleko lepší. Na první poslech se zdá, že CD je lepší, ale je to jen zdání. Je hlasitější, po chvilce však zjistíte, že poslech XRCD vše zklidní, především v horním pásmu je rozdíl nejpatrnější a téměř zmizí zrnitost, nebo takovéto roztřepení výšek. Potvrzuji, že výrazně lepší je prostor nahrávky, nástroje jsou daleko více zřetelnější.
Při přepnutí na SACD došlo k dalšímu zklidnění poslechu. Možná, že prostor nebyl až tak čitelný jako z XRCD, přišlo mi však, že hudba šla více do „dovnitř“ a celkově je mi poslech příjemnější. Nástroje měl větší šťávu, lepší šmrnc a zněly více opravdově. Např. poklep paliček do obrouček. SACD mi chutnalo víc, avšak XRCD mu hodně šlapalo na paty. Pokud by takto zněly CD disky, určitě bychom si nahrávky na tomto formátu daleko více vychutnávali.
Ještě jsem vyzkoušel poslech Walk Of Life, Money For Nothing a Brothers In Arms z výběrového disku, který mám v licenci od Supraphonu, ale jen chvilku

Tady jsou odkazy na obrázky Borthers In Arms v Neru-waveEditor:
1. Je CD z SACD
2. XRCD
3. CD ze Supraphonského disku.
http://www.volny.cz/filipkolinsky/Dire% ... up.wav.jpg

Jen doplním, že poslech nebyl úplně ideální. Spát jsem šel v neděli ráno v 7

Uvidím, jak na tom budu v jiné časy v týdnu.

mam dosti moznosti srovnani.
sacd je sacd a xrcd je porad cd.
sacd je sacd a xrcd je porad cd.
Filip Kolínský - udělej, prosím, ještě menší instruktáž ke grafům, škoda že tam nejde přímo SACD. Poučen trochu Audiem soudím, že nej signál jde z toho CD z SACD, ne?
No mě se osobně líbí nejvíce ten prostřední graf.Je rozumně dynamicky vyvážen a narozdíl od prvního,nebude při hlasitější produkci problém se zahlcením a menší srozumitelnosti.Ten poslední (třetí) je klasika,nedomrle natočené cd bez dynamiky.
Moc zajímavé téma.
Rád bych také vlastnil Dire Straits-Brothers In Arms XRCD,bohužel u nás v republice není nikde v nabídce.
Pokud by někdo z vás kdo nakupuje CD či LP ze zahraničí byl ochoten mi toto CD přiobjednat ke své objednávce,udělal by mi nesmírnou radost.
Rád bych také vlastnil Dire Straits-Brothers In Arms XRCD,bohužel u nás v republice není nikde v nabídce.
Pokud by někdo z vás kdo nakupuje CD či LP ze zahraničí byl ochoten mi toto CD přiobjednat ke své objednávce,udělal by mi nesmírnou radost.
- Filip Kolinsky
- Kontaktovat uživatele:
Boxer to popsal za mě. Problémem řady remasterovaných CD je ten, že jejich dynamika je daleko větší než je zdrávo a dochází tak ke skreslení při vyšší hlasitosti, ale u mě tolik ne, protože extrémně nahlas neposlouchám. CD vrstva z SACD je v tomto případě vcelku v pohodě, např. u Depeche Mode to jde ještě dál
. Je to však individuální např. remaster u P. Gabriela byl v pořádku.
Lachim píše, že SACD je SACD a XRCD je CD, s tím souhlasím. XRCD je přínos, dle posouzení u této jedné desky, než klasické CD. Další jsem neslyšel.

Lachim píše, že SACD je SACD a XRCD je CD, s tím souhlasím. XRCD je přínos, dle posouzení u této jedné desky, než klasické CD. Další jsem neslyšel.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Podstatné je co ze souboje CD, SACD a XRCD hraje nejlépe a tady vede XRCD. Bohužel pokulhává ve výběru hudby, ale snad se situace zlepší. Tady se připojuji k Romanovi2, kdyby někdo měl nějaký zdroj XRCD, tak bych také měl zájem o dodávku.
On je problém jedna věc.
Pokud se z původního CD udělá "kouzly" remaster,stojí to za hovno.
Pokud se opravdu svědomitě z původního masteru udělá reamaster,ať už normál Cd,XRCD,MFSL,DCC,,je to pro nás
.
Pokud se z původního masteru udělá SACD,no tak jaký je asi velký rozdíl mezi ním a třeba XRCD?
Jiný kafe je,když už se to jako SACD nahrává jako nové.Myslím,že na Slovanetu o tom hovořili VB a Cough.
Pokud se z původního CD udělá "kouzly" remaster,stojí to za hovno.
Pokud se opravdu svědomitě z původního masteru udělá reamaster,ať už normál Cd,XRCD,MFSL,DCC,,je to pro nás

Pokud se z původního masteru udělá SACD,no tak jaký je asi velký rozdíl mezi ním a třeba XRCD?
Jiný kafe je,když už se to jako SACD nahrává jako nové.Myslím,že na Slovanetu o tom hovořili VB a Cough.

Z doslechu vím o spokojenosti zákazníků s tímto prodejcem: http://www.teeundmusik.de/shop/start.htm?xrcds_jvc.htmMark Levinson píše: ... kdyby někdo měl nějaký zdroj XRCD ...
mark levinson
xrcd je porad jen cd.
sacd je urcite mnohem vernejsi format.
nahravka do sacd je proste presnejsi, vernejsi nez jakekoli xrcd.
treba poslouchat delsi dobu. xrcd ma takovy ten aha-fiha-bomba-efekt.
v souboji xrcd x sacd vitezi jen a jen sacd.
xrcd je porad jen cd.
xrcd je porad jen cd.
sacd je urcite mnohem vernejsi format.
nahravka do sacd je proste presnejsi, vernejsi nez jakekoli xrcd.
treba poslouchat delsi dobu. xrcd ma takovy ten aha-fiha-bomba-efekt.
v souboji xrcd x sacd vitezi jen a jen sacd.
xrcd je porad jen cd.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Lachim
Nerozumím větě "nahrávka do SACD je prostě přesnější"
Ano je potřeba poslouchat delší dobu, ale velmi důležitý je fakt na čem se provádí srovnání. Takzvané univerzální přehrávače (CD+SACD) s cenou do cca 150.000,-Kč vždy upřednostńují zvuk z SACD. Prioritou těchto přehrávačů je kvalita zvuku z SACD (případně DVD-A, DVD-V) a přehrávání CD (někdy i Mp3) je jen jako bonus, takže pokud srovnání XRCD a SACD provedeme v tomto kombajnu, tak asi zvítězí SACD. Ale pokud toto srovnání uděláme s SACD vloženém v kombajnu a XRCD vložíme do čistokrevného, kvalitního CD přehrávače (např. Meridian,Acuphase,Nagra,Naim,Ancient audio apod.), tak bude situace jiná.
Nerozumím větě "nahrávka do SACD je prostě přesnější"
Ano je potřeba poslouchat delší dobu, ale velmi důležitý je fakt na čem se provádí srovnání. Takzvané univerzální přehrávače (CD+SACD) s cenou do cca 150.000,-Kč vždy upřednostńují zvuk z SACD. Prioritou těchto přehrávačů je kvalita zvuku z SACD (případně DVD-A, DVD-V) a přehrávání CD (někdy i Mp3) je jen jako bonus, takže pokud srovnání XRCD a SACD provedeme v tomto kombajnu, tak asi zvítězí SACD. Ale pokud toto srovnání uděláme s SACD vloženém v kombajnu a XRCD vložíme do čistokrevného, kvalitního CD přehrávače (např. Meridian,Acuphase,Nagra,Naim,Ancient audio apod.), tak bude situace jiná.