Dobrá lišta do 10 tisíc (bez filtru)

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Odpovědět
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Dobrá lišta do 10 tisíc (bez filtru)

Příspěvek od kychtax »

Nejvíc se mi líbí asi tato..
http://www.audiophonics.fr/en/connectiq ... 11583.html

Všechny konektory Furutech. Tlusté hliníkové plechy. Uvnitř do hvězdy. Prostorná pro různé úpravy.
Že je celohliníková by snad nemělo vadit z pohledu stínění.
A cenově tam, kde teprve cca jiní začínají, např. zákl. lišta bubuxina (339 vs. 297EUR)
I když tato má jen 6 zásuvek a nemá přepěťovku (není pro mne problém)
Když bych vzal jen šasi a obyč. schuko zásuvky, jsem cca na poloviční ceně.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

NA
S tím bílým papírem si to netrefil, alespoň u profesních fotografů. V dnešní digitální době je to naprostý základ nastavit správně bílou a věř že tito borci to mají v oku - tedy tu barevnou teplotu, ale to je jedno.
I zvuk se dá testovat tzv. přepínáním a to je podobné jako vedle sebe, jak píšeš. Svého času jsme dělali test digitálních vstupů. Jednalo se o celkem drahé přístroje nejmenované Japonské značky ( nechci dělat reklamu a už vůbec ne zadarmo, protože ti Japonští borci nám to tady prodávají 2x dráž než u nich ), jednalo se o intehráč a dva totožné CD playery. Vše bylo propojeno stejnými kabely a použito bylo 2x stejné totožné CD ze stejné série a se stejným masteringem. Rozdíl byl pouze v tom, že jeden player byl zapojen přes digitální koax a druhý přes optiku a přepínalo se to dálkově na vstupech toho siliče a to prováděl skrytě jeden z nás a ostatní nevěděli, který vstup právě hraje. Samozřejmě zvuk spuštěn synchronně. Ačkoliv se zdá, že by nemělo - vždyť je to přece "digitálně" jak mnozí tvrdí, tak tam rozdíl byl a celkem znatelný. Nikdo z přítomných však nebyl schopen sdělit, který je lepší, nebo horší. Většina však preferovala jako příjemnější zvuk ze vstupu digitálního koaxu.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

PetrL
Ten dotaz o stejnych privodnich kabelech byl na me?
Samozrejme ze pri testu list Qb8 x Furugrescu se obe zapojuji na jeden privodni kabel.
Proc by se menil i kabel?

Jinak ke tve uvaze... Spise by chtelo definovat co kychtax myslel tou dobrou listou do 10t.
Qb8 stoji i v 2hndu cca 20t.
Furugrescu nelze v 2hndu koupit a nova by dnes vysla na 25t.
Furutech by byl treba pro me nepouzitelny, protoze ma v sobe filtr. Nova stoji tak cca. 15.
( ale kychtax by ji mohl kapku vykuchat).
Stejne tak vsechny listy s filtrem. Aby byly pro me dobre, musel by se minim. filtr vyhodit.

Kabely si rozhodne predelej. Kvalitni kabelaz ti udela klidne tzv. tretinu zvuku.
Poslouchat stereo se zavrenyma ocima na kabelech "od pocitace" si ja vubec, ale vubec neumi predstavit.
U desitek lidi jsem za poslednich 15 let nahradil kabel od pocitace necim poradnym a vzdy to byl sok/skok/radost.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Je "všeobecne" známe, že optika (toslink) má podstatne väčší jitter.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Jitter lze změřit, tak tam není o čem dál mluvit. Optika je v tomto horší.

Opět k lachimovi. Počítačový kabel je vzhledově o třetinu horší než ty vaše předražené kabely, tak se to musí někde projevit, i když ve své podstatě je rozdíl nula.

Když tady bylo téma o stínění Valhally, tak to PMA proměřil a bylo jasno. Proč neuděláte něco podobného s lištami a kabely? Tím by bylo všem jasno a jedné straně by se zhroutil domeček z karet.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

svartenatt
No, ono měřit je důležité, ale ze zkušennosti vím, že vše se změřit nedá - tedy přístroji k tomu určenými. Přesto je rozdíl poslechem jasně slyšet, ale je potřeba ten tzv. slepý test a více účastníků tohoto testu. Nutnou podmínkou k tomuto, jsou kvalitní aparáty, které ty rozdíly dokážou přednést. To ale určitě nebudou "bedýnky" za "dvacku" v rozsahu 45Hz - 35kHz a to ještě bez udání tolerančního pásma. Reálná rovina na basech u těchto budek pro špačka bude asi tak od 65 Hz a to je na jakoukoliv musiku v parametrech HIFI žalostně málo.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Panenko skákavá *jupi*

4 stránky diskuze o zásadním a slyšitelném rozdílu "neslyšeného", testovaného na nejzkreslovatější z nejzkreslované ... *sunglases* .... části sestavy, reprobednách, kde nikdy nezaručíte stejné a ideální podmínky pro příjmutí poslechového vzorku, narozdíl od sluchátek.

Měřit to nejde, ale slyšet ano, co to je ... ?

Neuvažujete také o orientaci káblíků k magnetickému poli zemskému?
Tam by se snad i něco, při adekvátní délce, mohlo projevit ... bo siločáry, to jsou potvory :mrgreen:
Naposledy upravil(a) Ramones dne 08 čer 2017 18:43, celkem upraveno 1 x.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Oldear, snažím se nezanášet do diskuze mé věci, protože nejsou vypovídající a vím o tom. Ale jen mimochodem, mám jen malý prostor a tam se díky akustiky dostavám trochu hlouběji.
Na úroveň poslechových zkušeností s kvalitními repro a zesilovače se nepouštím, jen vše okolo, co nemá fyzikální odůvodnění.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

svartenatt píše:Na úroveň poslechových zkušeností s kvalitními repro a zesilovače se nepouštím...
A proč se tedy ke všemu vyjadřuješ, když reálné zkušenosti nemáš? Nebylo by lepší zvednout zadek od klávesnice a vyrazit za ostatními hifisty "na zkušenou", abys byl trochu víc v obraze?

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Vyjadřuji se k tomu, co je nelogické. Navíc bych nic neslyšel, protože mi rozum nedává možnost slyšet rozdíl nemožného, stejně tak jako vy slyšíte v nemožném rozdíl.

Hlavně nemám ambice být "hifista", jen mít lepší zvuk k PC.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

svartenatt píše:Vyjadřuji se k tomu, co je nelogické. Navíc bych nic neslyšel, protože mi rozum nedává možnost slyšet rozdíl nemožného, stejně tak jako vy slyšíte v nemožném rozdíl.

Hlavně nemám ambice být "hifista", jen mít lepší zvuk k PC.
Tak k tobě dvě věci:
1-Proc v hifi hledat logiku?Jde přece o zvuk a spokojenost s jeho reprodukci u každého z nás
2- Proč píšeš na hififorum, když nechceš být hifista

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Proč každého hned vyhazujete, došly argumenty......

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Lad2000 píše:Proč každého hned vyhazujete, došly argumenty......
Nikdo přeci nikoho nevyhazuje ;)
Nebo to snad z mého předešlého příspěvku vypadá?
Pouze jsem se zeptal *taktone*

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Lad2000 píše:Proč každého hned vyhazujete, došly argumenty......
A hlavně,já nepotřebuji žádné argumenty,naco!!!!Já chci hlavně mít radost a dobrý pocit z poslechu,takže mě vůbec nezajímá logika,ale to,co leze z aparátu ;)

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

daliborr píše:Kluci jsem ochoten na vaší vychytané sestavě vyzkoušet 3x napájecí lišta,3x reprokabel,3x napájecí kabel. Samozřejmě slepý test v okolí Olomouce. *2thumbsup*
Možná bychom to vyřešili.
To jako vážně? *taktone*

Odpovědět