Dobrá lišta do 10 tisíc (bez filtru)

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Odpovědět
petrL
Kontaktovat uživatele:

Re: Dobrá lišta do 10 tisíc (bez filtru)

Příspěvek od petrL »

lachim píše:PetrL
Ten dotaz o stejnych privodnich kabelech byl na me?
Taky, ale i obecně. Některý lišty mají kabel napevno, což považuju za lepší (pokud ten kabel bla bla bla). Konektory IEC se mi vůbec nelíbí, podle mě je to horší systém než zásuvky ve zdi. Ale zase většinou nutný zlo... Já měl kromě tkaniček i VdH, i pletený bastl, ale hlavně plastovou lištu a v ní ještě "rozdvojku". VdH má pro mě 2 nevýhody - je moc tuhý (zabere hodně místa) a má výrazný vliv na zvuk, který se i mění zahořením, takže se mi s ním moc experimentovat nechtělo. Já potřebuju min. 8 zásuvek, tak jsem koupil ten Dynavox s tím, že ho předělám. 4 filtrované zásuvky (1 společný filtr!) jsou podle očekávání nepoužitelné, moc brzdí. Výrobci se asi snaží, aby to bylo slyšet i při zběžném poslechu ve studiu, a tím vylijí i dítě. Zezačátku byly špatný i nefiltrovaný zásuvky, asi kvůli přívodu, kam jsem zatím dal nezahořený VdH. Máš nějaký tip na metráž, která je dobře ohebná? Zatím to vidím na ten Oelflex, žádný zázrak, ale znatelně lepší než tkaničky.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

petrL

hifi tipů mám hromadu. včetně kabelů. ale toto je téma o dobré liště.

zásuvka v liště je samozřejmě kompromis. lepší je již mít svou, vybranou, tu co nejlepší lištu a do ní přidělat opět ten nejlepší kabel co lze mít "na tvrdo".
osobně bych to "na tvrdo" něchtěl. lišty občas někomu půjčím. někdo chce nějaký svůj kabel vyzkoušet, rozvrtanou originální lištu už jako 2hnd neprodáš...
prostě kompromis mezi cenou/sehnatelností/praktičností/prodejností.....jako vše v hifi.

lepší než kablíky od PC je pro soustředěný poslech téměř všechno. hlavně ne tu plastovou, bílou lištu z OBI!
to je pak zbytečné kupovat jakkoliv lepší komponent.
a že jsem viděl jednu sestavu McIntosh s monobloky 501 + repro BW801d živenou přes "bílou prodlužku se 6" a tím vypínačem. tím se mega sestava zapínala kvůli úsporám proudu.!!!!
*2thumbsup*

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

terahera ,nemám aparát kolegů, kteří slyší trávu růst. Mám jen průměrný hifi. Myslel jsem ,kdo má stroj o hodně lepší jak já. což je asi 100 000 Kč.A navíc mám horší podmínky poslechu.Chtěl bych u hifi expertů jenom zapojit u lepšího aparátu svoji lištu a přesvětšit se,že ta hodně drahá je opravdu slyšet. A Potom i repro kabely. Nic víc nic míň. A kabely napájecí nebudu řešit.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

"VMA Vitvar už dávno dokázal světu dokonce to i natočil na YouTube, že nejlepší pod repro jsou gumové puky"

Osobně už roky používám předražené Oehlbachy http://www.hificentrum.cz/vyrobky/1263/ ... -55045.htm
a nemůžu než potvrdit -- výborné, výborné věcičky.
A na rozdíl od hrotů nic nepropíchají a ani nemusím vrtat do beden apod.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Super, a jaký to má vliv na lištu?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

svartenatt píše:Super, a jaký to má vliv na lištu?
To má být otázka na mě?
Žádný. Antivibrační podložky pod lištu, to je jako tvrdit, že záleží na tom, jak silný vítr venku fouká a jak moc hýbe s dráty na sloupech.
A že v bezvětří je slyšitelně lepší zvuk. *palec* :lol:
Používám puky pod bedny a reagoval jsem na tvrzení na minulé stránce....

Navíc já žádné lišty nepoužívám, mám samostatný okruh s jističem pro hifi, stíněné rozvody měď 2,5 mm2, čtyři zásuvky ve zdi.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

P.S. ale já razím, že když slyšíš přínos demagnetizace, tak demagnetizuj a buď šťastný, když slyšíš přínos ceraballů pod lištou, tak podkládej a buď šťastný.... atd. etc.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

daliborr píše:terahera ,nemám aparát kolegů, kteří slyší trávu růst. Mám jen průměrný hifi. Myslel jsem ,kdo má stroj o hodně lepší jak já. což je asi 100 000 Kč.A navíc mám horší podmínky poslechu.Chtěl bych u hifi expertů jenom zapojit u lepšího aparátu svoji lištu a přesvětšit se,že ta hodně drahá je opravdu slyšet. A Potom i repro kabely. Nic víc nic míň. A kabely napájecí nebudu řešit.
Osobne si myslim a vidim poradi ve vlivu na zvuk - od nejvetsiho k nejmensimu:
Reprokabel
Interconnect, usb kabel, digital spdif
Napajece
Lista
vtip je v tom, ze lista nema tak zasadni vliv. Ale kamen urazu je, kdyz mate vsechny predchozi urovne dobre vyresene, pak uslysite i jeji vliv.
Napr. Ted jsem vymenil usb kablik supra za jiny mnohem lepsi
Ale pouze lepsi materialove, ne konstrukcne. Tzn. s garantovanou vnitrni strukturou, slozenim atd. A ptfe izolaci. Konstrukce zadna!! stineni zadne!! Jenom jsem to sletoval dokupy. Pokusne.
Ten supra usb 2.0 (i kdyz je stineny) to zadupe do zeme! Je to jen tim dratem!
..A je to vic slyset nez vliv listy, ktery by se nemel precenovat, ale vazit ke zbytku sestavy.

Horizon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Horizon »

Kychtax- *thumbs up* souhlas,
-
-s lištama kromě plastových ze začátků- nemám zkušenost,pouze s Gigawatt PF-1e s filtrem-ta se mi nezdála neutrální,zvuk to posunulo sice k ostřejšímu ale k tvrdšímu vyznění zvuku ,(ostřejší=výraznější,ale tvrdší=zvuk pevný a kratší dozvuk tónu)zvuk zdál se jakoby jasnější ale ne tak hladký...možná k bednám s nižší citlivostí by byla plusem

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

kychtax
pokud mohu z praxe s hifi sestavami...
vliv lišty na zvuk může být stejně zásadní jako ten vliv repro kabelu.
nutno vždy vyzkoušet. hlavně nezavrhovat/soudit bez praktické zkušenosti!
(měl jsi možnost, že?)
*bravo*
pokud má někdo za filtrem proudu ještě lištu s fitrem = vždy špatný výsledek.
pokud se to zdá takto "dvojitě" dobré (nebo snad lepší), tak se jen dvojitým filtrem maskuje jiný problém sestavy.

sestava hraje tak, jako její nejslabší prvek...
pokud dáš např. k repro avalon indra + zesilovače marsh audio + zdroj audionet vipg2 (dobře ustavené, samostatný přívod...)
lištu supra, zapojenou do zásuvky ve zdi kabelem supra ....vyrobíš zvukový paskvil. vážně.
ten však odhalíš až když zapojíš např. Nordost QB4 + napájecí kabel Isotek 32A.
(k ceně komponentů směšně levné prvky)
jde o tu vyváženost všech částí. tedy i o tu lištu, třeba diy, v ceně materiálu 12.000 Kč.

bohužel znám hodně lidí, kteří mají sestavy za stovky tisíc, ale vůbec neřeší/nevidí tu vy(ne)váženost jednotlivých dílků.
sám jis teď zažil, jak se ve tvé sestavě změnil zvuk po vypojení lišty furugrescu.
:-)
že změna lišty za lištu adekvátní může zásadně pomoc se zvukem basů, nebo přidat "středy", učesat doposud chaotické výšky....
to chce vážně praktické zkušenosti.
(nehodlám se s nikým dohadovat. je krásná sobota!)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

mít aparát za mega a "ladit" basy a středy a výšky přes lišty a jističe, to je fakt výhra kurwa.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Dadaft, krásně jsi to vystihl *thumbs up*

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

dadaft píše:mít aparát za mega a "ladit" basy a středy a výšky přes lišty a jističe, to je fakt výhra kurwa.
Možu sa použiť aj HIGH-END poistky. *2thumbsup*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Lad2000 - možná, ale spravedlivé to asi není, milionový aparát je v tom nevinně.
O co se hraje je, kdo je větší hifista.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Tak nějak *palec*
Pavel Macura Audio

Odpovědět