Antivibrační opatření v mém systému (FS)

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Antivibrační opatření v mém systému (FS)

Příspěvek od MPK »

podle mě jsou podobné nesmysly akorát vyhazováním peněz. Mnohem lepším a účinnějším řešením je výměna kovových / plastových nožiček za celogumové, v ceně pár korun. Nic lepšího neznám, pokud tedy neuvažujeme o verzi, kde bude přístroj levitovat nad policí nebo "plavat" na písku / tekutině.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Viděl jsem na Alíku pěkné kovové nožičky s gumovým okroužkem za par stovek. Jak již psal MPK guma je ideální. Ale pokud někdo neví co s penězi, tak si to kup. Uděláš dobrý skutek, že podpoříš výrobce. 😀

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Gumové podložky, co jsem zkoušel, se u mne vůbec neozvědčily. Tím samozřejmě neříkám, že jiné gumové podložky nemohou fungovat.

Pro ukojení zvědavosti jsem si před časem koupil tyhle. Skončily v šuplíku, žádný vliv na zvuk jsem u nich nepozoroval.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

novtom, FS:
Asi proto, že nožičky mohou mít vliv tak jedině pod gramofonem a bednami - jinak viz. výše BVa.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Čo sa týka repro tam podložky buď “pevné” (hroty, kameň, betón) alebo izolujúce (Isoacoustics, Towshend…) majú svoj počutelný význam.
Čo sa týka komponentov tam je vplyv menší. Ja osobne som pod komponentami rozdiel veľmi nezaznamenal (skúšal som napr Ceraball).
U komponentov považujem za samozrejmosť pevné nožičky aspoň s makkou podložkou. Plastové duté napodobeniny kovových ako mali prístroje aj pomerne vysokej triedy v minulosti považujem za veľký hnus.
Páči sa mi napr riešenie ako majú zosilňovače od Pass Labs - masívne gumové nohy priskrutkované 8mm skrutkami (imperiálny závit). Dobre sa s tým manipuluje a nehrozí poškodenie toho na čo sa prístroj položi, plus to časť vibrácií spolu s nemalou hmotnosťou pohltí.

Tak či tak napr. pod oddelovacím trafom mám Isoacoustics Gaia III. Trafo je ešte usadené v krabici na pružnej podložke. Je síce absolútne tiché ale prípadný prenos vibrácií by nožičky a podložka značne potlačili.
Přílohy
IMG_6131 veľkej veľkosti.jpeg

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Přesně tak. Na komponenty je guma nebo kombinace kov guma ideální.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Dobrá fantasy, mikrofoničnost funguje u elektronek a u gramofonu, polovodičům i kabelům je fuk, ale sněte dál, bavíte...

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

já samozřejmě "gumu" neslyším *sunglases* . Nožičky jsem vyměnil kvůli tlumící funkci a vzhledu, protože ty originální plastové nebo kovové se mi nelíbí a navíc neplní žádnou izolační funkci. V bytovce prostě není nikdy klid, u gramofonu / tape decku / VHS + DAT to považuji za nutnost.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Pánové, neblbněte. Řešení je nutné jen u toho gramofonu, jak píše DSOTM, ale podložky ani zde nevyhovují. Gramo je potřeba instalovat separátně od ostatních aparátů, stolků a to na držák na zeď. Tam otřesy nejsou a instalovat to jde i tak , že je nad tou věží aparátů, ale připevněn na zdi. Takto to funguje nejlépe, pokud se nejedná o "stájové" řešení bydlení a vedle Vás není ustájen plnokrevník. Jinak je to v klidu, na rozdíl od podlahy. Je spousta variant.

Např. zde: https://hifiheaven.net/product/rega-tur ... -open-box/

https://soundcrafthifi.com/p-14235-soli ... acket.aspx

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Oldear: Vsak nedavno si prave ty daval fotku kde si skusal podlozky Solid Tech. Myslim ze ostatne prispevky nijak podlozky pod komponnety neadoruju.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

blesk666

Tak to určitě nikoliv, tos nějak popletl. Už dávno jsem tady uváděl, že to mám vyřešené takto:

https://quadraspire.co.uk/x-reference-h ... nd-stands/

Konkrétně tento: post234946.html?hilit=Quadraspire#p234946

Odpovědět