Antivibrační opatření v mém systému (FS)

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Sto61
Kontaktovat uživatele:

Re: Antivibrační opatření v mém systému (FS)

Příspěvek od Sto61 »

fox píše:
15 dub 2025 15:58
...se vyřešil tímto problém se sousedy o patro níž, kteří si občas stěžovali na hluk při mém poslechu hudby.
To bych asi také potřeboval. Kam se s prominutím sere rys na sluch sousedky pode mnou i přes panely :lol:.
fox píše:
15 dub 2025 15:58
Kolik je mezi námi zdatných kutilů, kteří to umí se železem? Kdo umí vyrobit a seřídit pružiny tak, aby fungovaly?
Netvrdím, že by to bylo až tak jednoduché. Bylo by fajn, vidět ty štelovací segmenty například v řezu. Tam bude nejspíš celé kouzlo. A co se týká pružin? Existuje jich nepřeberné množství druhů. Bylo by to potom jen o trpělivosti, chuti experimentovat a možnosti je "někde" sehnat. Já na to podmínky nemám. Ale ve finále by se to někomu mohlo povést realizovat a za rozumný peníz pomoci zájemcům ušetřit. A samozřejmě za ušetřené peníze si udělat radost něčím jiným.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Oldear:
“ Jednoznačně po letitých zkušenostech nejen mých, ale i ostatních Hifi kamarádů a spoustě let testování se ukázalo, že v případě reprobeden skutečně "top" jsou pevné hroty…”

U mňa to je jak píšeš. Skúšal som Isoacoustics a dosšlo pomerne jasne počutelne k strate definície úderov. Tak som sa vrátil k originál hotom dodávaným k repro. Mám ale dubové 2cm hrubé parkety lepené na betóne.
Na plávajúcich podlahách alebo na poschodí v dome, kde je drevená konštrukcia podlahy býva často “decoupling” (pružné odizolovanie) lepšie riešenie.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Já jsem upravoval stojan na bedny následovně.Do základny (5 mm ocelový plech) jsou zašroubované dlouhé černěné červíky M8 a jako kontramatka černěná nýtovací matice M8.Výšky jsou různé,podlaha je dost nerovná,přece jenom 60 let starej soc.barák.Celé to sedí
na hliníkovech miskách -černá základna a vnitřní kalíšek pluje na silikonu - docela účinná antivibrace
https://vi.aliexpress.com/item/10050029 ... t=glo2vnm
hroty 4.jpg
hroty 1.jpg
hroty 2.jpg
hroty 3.jpg
Přílohy
hroty.jpg

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

https://www.ebay.co.uk/itm/395553965862 ... FLEALw_wcB
Pod jeden z gramofonů používám nožičky Isonoe.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Už někdo vyrábí miniaturní verzi tlumičů, třeba jak jsou na motorce? Pružina plus olejové tlumení?

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Myslím že u podložek pod bedny bude každému fungovat něco jiného. Stejně tak pro subwoofery. A je to z důvodů toho, že je jiná skladba podlahy jako celku. Někdo má poslechovku v patře. A strop je trámový, se záklopem z fošen. Jiný bydlí v přízemí a má pod dlažbou 10cm betonu. Jinak se na vibrace bude chovat i položený panel nebo různé zásypy (podsyp fermacell nebo liapor).
A moje zkušenost je taková, že když je podlaha rigidní(beton v přízemí + dlažba/koberec) je nejlepší použít tlumení natvrdo(přímo na hroty, nebo + mramorová/betonová podložka). A zase tam kde je trámový strop. A je úplně jedno jaká pohledová podlaha je na něm. Je lepší použít co nejlepší izolaci beden. Protože ty vibrace třesou celým stropem. A vše ostatní (beton+plovoučka, panel+ lino..) si musí každý najít svoji nejlepší variantu. Nedá se od klávesnice říct, že co je vlastně nejlepší..

Podložky pod přístroji. Také jsem nějaké zkoušel(žádnou čínu). A musím říct že u některých komponentů jsem změnu zaznamenal. Hlavně tedy cd přehrávače. Gramofony nepočítám, tam je to velice zásadní věc. Ale u ostatních komponentů, je změna tak malá, že je celkem zbytečné se tím zabývat.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Weiron: plne suhlas, mam obdobne skusenosti.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Jarda69 píše:
15 dub 2025 22:59
Už někdo vyrábí miniaturní verzi tlumičů, třeba jak jsou na motorce? Pružina plus olejové tlumení?
Například tady...
https://www.bohemiapc.cz/kovove-tlumice ... n-006-4ks/

Pro RC modeláře běžná věc.K tomu se prodávaj olejový náplně s různou viskozitou.
kabelguru.cz

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Takže tlumení gramofonu máme vyřešené :)

Odpovědět