Ceraball

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Ceraball

Příspěvek od Hellboy »

berka píše:HELIBOY pise
Osobne jsem priznivcem pana Aczela z Audio Critic, jsem presvedcen, ze zvuk se da naprosto dokonale zmerit a pokud mereni neprokaze opak, jsou subjektivni pocity prost jen a pouze nesmyslne autosugesce. Jak uz jsem psal, kabely jsme zkousel osobne srovnavat slepym testem a zadny rozdil jsem neslysel. Mnohem vetsi rozdil nastal, kdyz jsem koupil koberec, ktery me stal stejne jako ta ptakovina pod repraky a ma i dalsi prednosti nez zlepseni akustiky.

Ja ti neberu tvuj nazor.Koberce,zavesy atd v poslechovce jsou i u mne povinne
Ale i u mne zatim cerebaly ./hlavne u reprobedny/ zlepsily zvuk a za tim si stojim ,ale mozna kdyby tam strcil jine kravoviny a treba levnejsi tak by to vyslo stejne
ale ja vyskousel cerebaly mne se to libi a je u mne prinos a tedy koupil a dal nic neresim a hlavne jsou to moje prachy !
ale mne tady slo hlavne o ..... nejdriv vyskouset
a...... potom psat a treba nekomu pomoci pri zlepseni zvuku ..bud to hraje ..pro nekoho/myslim sebe/ .pro nekoho treba ne/ nebo at si to strci za ty prachy nekam
a ne nejdrive psat a ....
Jaak rikam, u bedny mozna jo. Ale podstata moji reakce neni o tom, jestli to funguje u bedny, ale ze to tady vypada jako v teleshopingu u Horsta Fuchse. A kdyz nekdo jeste napise, ze mu to zostrilo obraz u DVD, tak to uz je fakt na bohnice. DVD je digitalni. Jednicky, nuly, procesor zpracovavajici obraz a posilajici to obvykle po digitalnim kablu do tv, takze by dotycny mel jeste zkusit postavit na ty kulky i plazmu a ta pak urcite zacne hrat ve 3D. Jelikoz mam 10m dlouhy kabel HDMI tak vim jak vypada digitalni sum - bile tecky na cernem pozadi, ktere nejsou skoro videt.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Pokud bych si tu vec vyzkousel a fungovala, tak verte, ze nemam problem priznat ze jsem se pletl. Jenze za A, nebudu vyhazovat tisice za neco co doporucuji lide, kteri veri na kabelove woodoo, ze to vylepsuje obraz DVD a odmitaji ABX testy. To se radsi dam ke svedkum Jehovovym. A za B, obavam se, ze prinos muze byt velmi maly a tim padem je diky lidske pameti na zvuk prakticky nemozne overit, jestli to lepsi je nebo ne (na coz podle me sazi vyrobci podobnych veci). Nez to namontuju, tak uz si nepamatuju jak to hralo predtim.

Sam jsem si tohle overil, kdyz jsem zkousel rozdily mezi analogovou zvukovou kartou s kvalitnim DAC a DACem v mem receiveru DENON. Po namontovani karty jsem mel pocit, ze to hraje uzasne a je to bomba. Kdyz jsem si pak udelal ABX s jen amatersky serizenou hlasitosti obou zdroju (digital do receiveru a DAC v nem a analog z DACu v pocitaci a vystup pres pure direct) tak rozdil byl NULA. Analogova karta jen ma kupodivu i s kabely za 30 korun mensi sum.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

PMA píše:Hellboy: CD přehravač se, narozdíl od datové mechaniky, dost dobře nemůže pokoušet číst vícenásobně. O přetažení desítek Mbyte do paměti vyšší rychlostí čtení a následném hraní z paměti tu nemluvíme, je to samozřejmě cesta k řešení.

Ten, kdo někdy seřizoval laser u CD mechaniky, ví, že se zvuk mění v závislosti na seřízení, takže bych to zas tak paušálně neodsuzoval.
Z toho ovsem plyne, vyhodte CD prehravac, hrajte z pocitace...

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

V podstatě ano, pokud je ošetřené pronikání VF produktů generovaných hranami logických signálů atd. Zkušenosti ukazují, že z PC lze hrát velmi kvalitně, samozřejmě to opět něco stojí.

Ad CD, všichni víme, že hlavní problém není ani tak chybovost, ale přesná definice v čase (eliminace jitterů, které existují z více příčin). Opět, hraní z paměti je z tohoto hlediska mnohem výhodnější.
Pavel Macura Audio

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Byla to souvislost s hledáním možné příčiny vlivu ceraballu na CD 8-) . Jinak problematiku čtení a jitteru nemá význam samostatně řešit, na to téma lze najít stovky relevantních příspěvků a informací jinde.
Pavel Macura Audio

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

berka píše: ale mne tady slo hlavne o ..... nejdriv vyskouset
a...... potom psat
a ne nejdrive psat a ....
Ahoj Berko,
už jsem celkem rezignoval, ale vidím tady dalšího Dona Quichota, který se snaží lidi přesvědčit, aby napřed zkusili a potom soudili a ne naopak. Toto už jsem psal několikrát a měl jsem pocit, že je to jako hrách na stěnu házet. Proto mne Tvůj příspěvek potěšil a plně s Tebou souhlasím.
Je potřeba vzít v úvahu kdo a na čem něco porovnával či testoval a teď nechci, aby to znělo jako vytahování ani nikoho urazit, ale dělat nějaké provnání na zvukovce za pár tisíc, notebooku a receiveru a to celé v mp3 (ještě chybí doplnit to bedýnkymi k PC např. Creativ a bude to dokonalé) :idea:.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Bylo toho napsáno opravdu již dost. Myslím si, že zcela zbytečně. A Viktore. Nemá smysl to řešit s lidmi jako je Hellboy. Škoda, že těmi svými MP3 nezačal. Nebylo by zbytečně popsáno tuny prosotru. K ničemu. Takže ho nechme se svým PC, Reciverem, MP3 a tkaničkami za 30Kč.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Možná, že si někteří neuvědomují, že píší na stránky " Hifi názory ".
Myslím si, že když se chce někdo podělit s ostatními o tom, co mu vylepšilo poslech jeho sestavy, tak je to úplně v pořádku.
Pokud ale někteří tyto diskuze neustále nabourávají svými zaručenými vědomostmi, tak to už v pořádku není. Pokud k danému tématu nemám co říct, zdržím se reakce, hlavně tehdy, když jsem nic nevyzkoušel.
Bohužel do hifi se čím dál víc tlačí počítače a s nimi zaručení Všeználci a Brouci Pytlíci.
Mohli by založit svoje vlákna o počítačích a hifi. Věřím, že by jim nikdo ze skalních hifistů do toho nekecal.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Hellboy./a někteří.../
Počítačům moc nerozumím, proto se diskuzí o nich nezúčastňuji.
Když se rozhodnu vylepšit svou sestavu, nebudu se ptát na názor počítačových odborníků, ale někoho, kdo není ovlivněn počitačovou lácí. Znám totiž takových několik. A ti si v podstatě nikdy nekoupili CDečko. Vše ukradli někde v éteru, nebo vypálili v MP3. Vůbec se nedivím, že výroky jako Cerabally jim nevoní, protože něco stojí a nedají se nikde ukradnout-stáhnout.
Já i mnozí jiní si svou muziku kupujeme, protože její poslech je naším koníčkem. Nepotřebujeme mít "plnou skříň" virtuální muziky. Proto nás nechej v klidu o naších věcech psát a neser se mezi nás svými kydy.
Když jsem se na HIFInazory přihlašoval, myslel jsem si, že to bude stát za to. Že se tady něco konkrétně o hifi dovím. Vůbec jsem nepředpokládal, že mé názory /i ostatních/ budou zesměšňovány lidmi, kteří napadají vše, co stojí trochu víc peněz, protože na to možná nemají a navíc to nikdy neviděli a tudíž nemohli ani vyzkoušet.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

fox píše:Hellboy./a někteří.../
Proto nás nechej v klidu o naších věcech psát a neser se mezi nás svými kydy.
To je frajer!

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

*offtopic*

Přijde hifista za Edem Meitnerem a povídá mu: "Milý Ede, my dva víme o cd přehrávačích všechno na světě!".
"Skutečně?" podiví se Ed.
"Ano" pokračuje hifista:"ty víš všechno o principech fungování a konstrukci těchto přehrávačů, jen nevíš, že nožičky v tvých přístrojích nezabrání přenosu vibrací do přehrávače zvenčí a neutlumí i vibrace v přehrávači. Ale to naštěstí vím já !!! A znám řešení s kuličkou...".

Pánové, konec srandy. Je třeba sebrat odvahu - někdu bude muset jít za panem Luďkem Šrolem a osvětlit mu, že jím vyvynutý transport je úúúúplně na nic, protože nemá nožičky s kuličkou. A z toho plyne přenos vibrací do přehrávače zvenčí...

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Těžko to napsat lépe a elegantněji *palec*
Pavel Macura Audio

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Četl jsem ve slovenském časopise HER o tom, jak audiofilský label Chesky Records přijel nahrávat do Bratislavy.
Když vybalili nahrávací aparaturu, zjistili, že technik zapomněl vibrační podložky pod přístroje. Údajně to vyřešili tím, že nakoupili tenisové míčky, které rozřezali na polovinu, a k tomu gumové posilovací kroužky dlaní. Tím potom všechny přístroje podložily.
Myslíte, že autor článku nemluvil pravdu ?
Nebo jsou technici takových nahrávacích společností padlí na hlavu ?

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

tenisové míčky jsou fajn.
jak jsem to četl, hned jsem je zkoušel.
je to rozhodně slyšet a někdy i vidět.

další level je....
pod bedny pemzu. ta je také skvělá.
nechápu proč utrácet za nějaké keramické kuličky z brd.
pemza (taková ta alá mořská houba na paty) je úplně stejná.

pod dvd jsem jí také zkoušel. tam přínos neměla.
tak jsem ty zbylé 3 kusy dal do koupelny.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

fox píše: Myslíte, že autor článku nemluvil pravdu ?
Nebo jsou technici takových nahrávacích společností padlí na hlavu ?
Pravdepodobne.
Ano.

Odpovědět