offtopic ohladom mp3: kedysi este na f-sporte niekto pripravil archiv s trackmi, niektore original a niektore enkodovane do 320kbps a naspat dekodovane. myslim, ze to nikto (bez sw analyzy) spolahlivo nerozoznal.
ja som sa raz skusal otestovat, ci poznam rozdiel 256kbps mp3 / flac, pouzil som nejaky ABX tool. nepamatam si uplne presne vysledky, ale pri prvych zhruba 10-12 pokusoch som mal uspesnost tak 80%-90%. dalej uz som bol z toho taky zmagoreny, ze som len tipoval. takze vysledky v podstate "neprukazne".
myslim, ze 320kbps, pokial su korektne spravene, sa daju poznat len velmi vynimocne, na velmi dobrej aparature (stovky tisic) a len pri niektorych skladbach (asi mnoho vysokych a vyraznych a vysok, priestor). v dnesnej dobe su harddisky take lacne, ze ale nemam dovod pouzivat stratove formaty, iba ak pri kopirovani na prenosny prehravac, alebo z "historickych dovodov"

. mne na mp3 vadi skor ten neprijemny POCIT, ze mozno o nieco prichadzam.
k tym ceraballom: neskusal som, nepocul som. vysledok pod elektronikou nejaky moze byt, ale velmi nepodstatny, na hranici meratelnosti. keby ste si namiesto kazdej sady radsej kupili jeden basstrap do rohu miestnosti, mate vystarane. ak to chce mat niekto ako pekne nozicky pod zosilovacom, ok, uskodit by to snad nemalo

. a davat to pod bedne... co ja viem, vzdy som mal dojem, ze bedna ma byt tazka a nehybne zarazena do podlahy, maju lietat menice a nie ozvucnica. ked to polozim na kolieska (co v podsate cerabally su), tak pri lahsich bedniach asi bude pocut rozdiel, obavam sa vsak, ze nie prave pozitivny.