Ceraball

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Ceraball

Příspěvek od NA »

To Hellboy

"25 let starý high end class A dělený zesilovač, který má zcela minimální zkreslení
počítač, ze kterého mi jde analog s odstupen signál šum 128db s prakticky nulovým zkreslením přes nejlepší DAC BurrBrown."

To už jsem se dlouho tak nepobavil.

Hele a tahle skvělá aparatura Ti nedovolí slyšet rozdíly mezi tkaničnou/ pořádnýma kabelama a MP3/CD, to je někde chyba, ne.
Když jsou ty PC a různé čtecí mechaniky tak dokonalé, proč je rozdíl mezi nagrabovanou skladbou z orig CD a toutéž skladbou nagrabovanou z kvalitně vypálené kopie na kvalitní CD-R nosič která vznikla z toho původně nagrabovaného souboru? Grabováno pomocí sw EAC, nocič CD-R – TAIYO YUDEN.

Obrázek
Noble Audio - výroba a prodej

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Snažím se při výběru věcí řídit mozkem, takže když mi někdo něco chce prodat, něco si o tom zjistím a poslechnu si argumenty (od toho jssou podle mě diskuse). Pokud jsou argumenty pádné a logické, vezmu to vpotaz, pokud někdo valí nějakou dojmologii a není schopen uvést správně ani princip na jakém jím prodávaný výrobek funguje, je to podle mě šarlatán. Šarlatány je bohužel v dnešní době 90% recenzentů a prodejců. Doba je taková, že časopis, který je založený na faktech a vědě Audio Critic zkrachuje, protože je nudný, zatímco woodoo Stereophile jen vzkvétá, protoože píše to co chtějí lidé slyšet.

Když u vedu příklad. Kupoval jsem repro za cca 40 tisíc a prodejce se mi k němu snažil nacpat hroty, banánky a kabely cca za dalších 10 tisíc, přičemž repro bylo už od výrobce vybaveno stojany s hroty - ale těmi "špatnými". Kdybych dal těch 10 tisíc do repro, mohl jsem si koupit vyšší řadu. Co myslíte, že by bylo víc slyšet? Já myslím, že lepší repro postavené na koberci a propojené šňůrou od lampy.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

*offtopic*

Přijde hifista za Edem Maitnerem a říká: "Ede, já chci mít nejlepší přehrávač na světě." Ed: "Ano? A jak ti můžu pomoci?". Hifista: "Musíš mě dát zcela jinou cenu. Cenu, která je oficiální je podvod na lidi a vycucal jsi si ji z prstu. To trh teprve ukáže, za kolik se to má prodat." Ed: "Člověče a od kud ty jsi?". Hifista: "Víš, já jsem z Česka. Tam, kde všichni všechno vědí a jsou nejlepší konstruktéři a hifisti na světě. Třeba takový Pavel Macura. Dělá nejllepší přístroje na světě a vy všichni výrobci to prostě nědokážete stále pochopit. A koukni na mě. Já jsem za tebou přišel s nabídkou kvalitního obchodu." Ed: "Aha. Tak to se tam budu muset jednou podívat. Že já blázen tam už dávno nejel a nezpetal se těch skvělých lidí, jak to mám dělat. Všichni by se od vás měli učit.... ".

*sunglases*

boxer

Příspěvek od boxer »

Diskuse je správná mezi všemi, ale diskutovat můžu jenom s tím kdo má praktické zkušeností. Když něco vyzkoušíš a napíšeš, že se ti to neosvědčilo, nikdo nebude nic namítat.

Ano soudruzi,když kritika,tak jedině konstruktivní.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Mohl bys mi sdělit jaký bitrate ten soubor měl, čím jsi ripoval, co je to vůbec za obrázky a co mají znázorňovat, místo zcela nesmyslně uvedené značky CD?

Ale i bez toho ti s klidem odpovím, že ne. Rozdíl mezi dobře ripnutým mp3 320kbps a originál CD nepoznám a nepoznáš ho ani ty ani nikdo jiný. Samozřejmě, že obrázek samplu v rozlišení 320x200 může vypadat jinak a v mp3 je ztráta, ale u 320kbps ztráta neslyšitelná lidským uchem. Tečka.

Účinek kabelů je už asi 30 let zcela nevyvratitelně dokázaný a to tak, že pokud splňují určité základní parametry, hrají všechny stejně. Žádný výrobce kabelů pokud vím nikdy nedokázal proč jeho kabely hrajou líp a na výzvy skeptiků nikdy nereagoval. A pokud si tak věříš, jeden člověk vypsal asi před deseti lety soutěž, že kdo pozná při slepém testu rozdíl mezi drahým a levným kabelem k repro, dá mu milion dolarů. Nikdo se zatím nepřihlásil. Tak se pochlap, to přece není žádný problém. Mega je doma a můžeš za něj koupit kilometry mega káblů, pračky proudu a další nezbytnosti.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Pavel Dudek píše v posledním čísle časopisu Highend. "Jako osobní referenci v kabelech mám běžný vysílačový koaxial, dosud jsem nenašel nic lepšího-dolaďování aparatury pomocí volby různých kabelů považuji za ztrátu času a peněz."
Že by měl Hellboy pravdu ?
Jsem ale blbec. Proč kupuji drahá CDečka. Proč nestahuji hudbu v MP3. Už vím. Protože to neumím !

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Tedy nechci rušit plodnou debatu o Ceraballech. Mimochodem kde je Pipis? Vždycky tvrdě zasáhne a teď nic. Asi není online, jinak by to už dávno utnul.

Rád bych se tě zeptal Hellboy-i, kterýto je ten nejlepší převodník na světě. Koukám, že je od Burr-Brown. Tohleto mě hodně zajímá. Vždycky jsem to chtěl vědět a teď to vypadá, že se to končně dozvím. Abych zase nudělal nějakou chybu při koupi nového převodníku. Nerad bych zase znova naletěl a platil ty nesmyslné částky těm vydřiduchům. Díky.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Tak to dopadá, když se někdo neobdarovaný pouští i do humoru...

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

PASUL: Nenapsal jsem nejlepší Dac na světě, ale nejlepší od Burr Brown a tím jsem myslel stejný jako dává třeba Denon do svých nejvyšších řad a to je tuším PCM 1792 (teĎ už dávají 1804, ale rok zpátky to bylo jinak). Mohl jsem si koupit podstatně "lepší" externí krabičku, ale za tu cenu bych si mohl taky připlatit na nákup pořádného repro a to mi přijde jako značně výhodnější a slyšitelnější investice.

Jinak co se týče mp3, tak tam se dají udělat slepé testy velice snadno. A pokud má někdo chuť zkusit jestli to pozná, není nic jednoduššího. Můžeme to udělat a pak bude naprosto jednoznačné jak to je ne? Jestli je někdo ochoten udělat ze své high end aparatury a bytu testovací prostor, klidně do toho půjdu. Schválně to nenavrhuju u sebe, protože nechci být obviněn z fixlování a nebo z toho, že moje aparatura není na rozeznání rozdílu dost dobrá. Není nic snažšího, než vypálit na CD originální track a track zkonvertovaný z mp3 a zkusit poznat rozdíl. Naslepo samozřejmě.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Hellboy - Aha. Tak zase nic. Díky za odpověd.

Ještě k těm MP3. Tedy já musím za sebe říct, že jsem to opravdu zkoušel provonat ty MP3 s originálním CD. Je pravda, že si nepamatuji ten bitrate u té MP3. Bylo to tenkrát na mém prvním CD přehrávači. A to byl Kenwood DP-5090. ZA ním byl můj vlastnoručně postavený sluchátkový zesilovač a Beyerdynaimc DT-831. A je tam opravdu rozdíl. Sice tedy to není nic závratného, ale šlo to na výškách poznat. A myslím si, že vzhledem k principu vzniku MP3, by to i mělo být slyšet. Jde o to, že určitě se zmenší v minulé době tolik zmiňovaný DR. Tedy dynamický rozsah. A to se ihned projeví ve zvuku tím, že zvuk je takový nervóznější a uječený s razantními středy. A myslím si, že to půjde i dobře změřit....

warezo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od warezo »

to Hellboy: tiež som veľký skeptik. za káble niesom ochotný dávať závratné čiastky, ale je dôležité aby bol aspoň trochu kvalitnejší. včera som rozstrihol "thaničku" čo bola priložená k cd prehrávaču technics a celkom ma zarazilo, že tienenie malo asi taký počet vlákien ako jadro a navyše nebolo nijak opletené, ale bolo vedené "stranou". keď som na smiešnom receiveri porovnával analogovy vstup, digi coax a optiku, nepoznal som rozdiel. s lepšou zvukovkou už bolo medzi analogom a digitalom počuť rozdiel. a hlavne medzi original cd, flac a mp3 rozdiel počuť nebolo. ako som postupne vylepšoval zostavu, tak tie rozdiely počuteľné boli. takže vplyv káblov je určite počuteľný, tak ako rozdiel medzi cd a mp3.
netrúfam si ale tvrdiť či roznoznám podložky pod cd prehrávač, alebo kábel za 1000€, ale ani po tom nepátram, lebo na to nemám prostriedky a hlavne ak to nejaký prínos má, pre mňa to nieje za adekvánu čiastku. tak ako rôzne woodoo pomôcky, napr. drevené podložky pod repro káble. zrejme to je blud a nemá žiaden význam, ale keď som pedant a svoju zostavu si vyšperkujem, keď sa na ňu pozriem, tak ma zahreje pri srdci, beriem tie podložky ako pekný estetický doplnok. no nedám za ne 1000evri, ale si ich vyrobím sám a určite tak kvalitne ako originál. zvukový prínos to síce pe mňa nemá, ale kábel neleží na zemi a vyzerá to pekne. všetky káble mam DIY, ale som sa s nimi vyhral, kvalitne napájkované, smrštovacie bužírky, flexo. zbytočne hlúposti (až na to pájkovanie), ale mám z toho príjemný pocit a len taký obýčajný holý a špinavý rg62 by ma štval, aj keby bol rovnako funkčný. o tom to je. prečo si kupovať auto za 3mega, keď za 1mega je možno rovnaké, možno niekedy aj lepšie. mám na to a mám z toho dobrý pocit. je len na tebe ako sa k tomu staviaš ty a čo si ochotný akceptovať. tak načo sa rozčulovať ak niekto nemá rovnaký nazor ako ty... RELAX...

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

*offtopic*

Ale jen reaguju na ty perly co tu trousí nový člen Hellboy
Z Tvých dotazů vyplývá jak jsi na tom se znalostma bídně.
EAC je pravděpodobně nejlepším programem na extrakci zvuku z kompaktních disků.
TAIYO YUDEN jsou CD-R média která svou kvalitou patří mezi ta nejlepší
Toto jsem pro test zvolil abych kvalitu výsledku nechal jen na té podle Tebe dokonalé mechanice.
Vše bylo děláno na úrovni VAW tedy bez komprese. Jsi z toho Tvého komprimovaného světa MP3 asi už úplně zmatený.
Ty obrázky ukazují rozdíl dvou zvukových souborů WAV pořízených výše mnou popsaným způsobem a dokazují, že i nejkvalitněji možně udělaná kopie na té dokonalé mechanice (jak jsi prohlašoval) není shodná z originálem, jak pro mé ucho, tak pro ten zvukový editor AUDACITY z něhož jsem zde dal obrázky audio analýzy.

„Účinek kabelů je už asi 30 let zcela nevyvratitelně dokázaný a to tak, že pokud splňují určité základní parametry, hrají všechny stejně“
Tento tvůj výrok zjevně vycucaný z prstu je stejný nesmysl jako ta blbina z milionem dolarů za poznání drahého od levného kabelu.

Jen tak mimochodem, víš kdy začali ti dnešní specializovaní výrobci vyrábět své první audio kabely? Je tomu zrovna kolem těch třiceti let, a doteď není přesně známo co všechno ovlivňuje audio přenos po kabelech. Tedy s těma základníma parametrama je to asi tak, jako že se mi musí líbit každá ženská, protože každá má splněné základní parametry -prsa a klín.
Noble Audio - výroba a prodej

mimoklepes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mimoklepes »

offtopic ohladom mp3: kedysi este na f-sporte niekto pripravil archiv s trackmi, niektore original a niektore enkodovane do 320kbps a naspat dekodovane. myslim, ze to nikto (bez sw analyzy) spolahlivo nerozoznal.
ja som sa raz skusal otestovat, ci poznam rozdiel 256kbps mp3 / flac, pouzil som nejaky ABX tool. nepamatam si uplne presne vysledky, ale pri prvych zhruba 10-12 pokusoch som mal uspesnost tak 80%-90%. dalej uz som bol z toho taky zmagoreny, ze som len tipoval. takze vysledky v podstate "neprukazne".
myslim, ze 320kbps, pokial su korektne spravene, sa daju poznat len velmi vynimocne, na velmi dobrej aparature (stovky tisic) a len pri niektorych skladbach (asi mnoho vysokych a vyraznych a vysok, priestor). v dnesnej dobe su harddisky take lacne, ze ale nemam dovod pouzivat stratove formaty, iba ak pri kopirovani na prenosny prehravac, alebo z "historickych dovodov" :-). mne na mp3 vadi skor ten neprijemny POCIT, ze mozno o nieco prichadzam.

k tym ceraballom: neskusal som, nepocul som. vysledok pod elektronikou nejaky moze byt, ale velmi nepodstatny, na hranici meratelnosti. keby ste si namiesto kazdej sady radsej kupili jeden basstrap do rohu miestnosti, mate vystarane. ak to chce mat niekto ako pekne nozicky pod zosilovacom, ok, uskodit by to snad nemalo :-). a davat to pod bedne... co ja viem, vzdy som mal dojem, ze bedna ma byt tazka a nehybne zarazena do podlahy, maju lietat menice a nie ozvucnica. ked to polozim na kolieska (co v podsate cerabally su), tak pri lahsich bedniach asi bude pocut rozdiel, obavam sa vsak, ze nie prave pozitivny.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Jenže takhle se to posuzuje opravdu obtížně (limity zobrazení, platí stejný "aliasing", jako ve zvuku). Laicky řečeno když zobrazuješ tolik vzorků nacpaných do malého obrázku, tak je informační hodnota jaksi nulová, jelikož výchozí soubory určitě nejsou shodné, je tam minimálně nějaký posuv.

Jinak se slyšitelností rozdíly MP3 320k i více proti originálu při kvalitní nahrávce souhlasím, absolvoval jsem na to "slepák".

Ale nesouhlasím tady s tím pseudovědeckým zdůvodňováním (obrázky), které má zcela elementární díry.
Pavel Macura Audio

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Pasule, pokud chceš vidět rozdíly, tak si udělej v audacity sonogram.
Pavel Macura Audio

Odpovědět