Ceraball
-
mimoklepes
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ceraball
PMA: pre mp3 je 320kbps maximalny mozny bitrate. ogg myslim moze ist aj vyssie
to mimoklepes:
ked to polozim na kolieska (co v podsate cerabally su), tak pri lahsich bedniach asi bude pocut rozdiel, obavam sa vsak, ze nie prave pozitivny.
To rozhodně Cerabally nejsou.
A zbytek jenom hádáš. Což není seriózní...
ked to polozim na kolieska (co v podsate cerabally su), tak pri lahsich bedniach asi bude pocut rozdiel, obavam sa vsak, ze nie prave pozitivny.
Bylo to víc kompresních formátů, i mp4, takže jsem těch >320kb/s spletl. Nic to nemění na tom, že rozdíly byly poznatelné. Snad jediné, co dělá menší soubory při nezměněné zvukové kvalitě, je flac, ev. jiný loss-less kodek.
Pavel Macura Audio
-
boxer
jako že se mi musí líbit každá ženská, protože každá má splněné základní parametry -prsa a klín.
I ty Brute?
I ty Brute?
Sonogram? Nedělá to Dr.House s pacienty v nemocnici? Sakra aby mě to nějak neozářilo či co to....
Ale teď vážně. Je pravda, že ty rozdíly nejdou moc vidět na obrázku. Ale jsou tam při přiblížení. Mimochodem není problém, aby si to vyzkoušel každý sám. Software pro všechno toto je zdarma anestojí ani korunu. Stačí jen hledat. Takhle zprostředkovaně přes internet je to složitější. Ale kouknu na ten audio city. Díky za tip.
Tak snad alespoň ten rozdíl mezi MP3 a WAV by mohl být uznán ne? Nebo se ještě někdo najde, kdo vytáhne jiný argument? Merhaut, david, hellboy atd.
Ale teď vážně. Je pravda, že ty rozdíly nejdou moc vidět na obrázku. Ale jsou tam při přiblížení. Mimochodem není problém, aby si to vyzkoušel každý sám. Software pro všechno toto je zdarma anestojí ani korunu. Stačí jen hledat. Takhle zprostředkovaně přes internet je to složitější. Ale kouknu na ten audio city. Díky za tip.
Tak snad alespoň ten rozdíl mezi MP3 a WAV by mohl být uznán ne? Nebo se ještě někdo najde, kdo vytáhne jiný argument? Merhaut, david, hellboy atd.
-
mimoklepes
- Kontaktovat uživatele:
mas pravdu, hadam. pretoze som este nevidel ziadne vysvetlenie principu, nepocitajuc nie velmi konkretne marketingove reci na webe finite-elemente.Peer píše:to mimoklepes:
pri cd prehravacoch, ktore su dostatocne tazke, to moze znizit prenos vibracii od podlozky - pokial to funguje tak, ako som to pochopil z webu - teda ze je tam gulicka, ktora ma istu volu pohybu a cele je to utlmene gumenym kruzkom. otazne je, ci rovnaku sluzbu neurobi makka gumena nozicka. a hlavne, ci je vobec mozne to pocut.
idealne by bolo, keby si niekto kupil ten akcelerometer, ktory sa spominal v nejakom inom vlakne (alebo nieco podobne) a zmeral by, ci to naozaj moze utlmit vibracie, hlavne pri repro
PMA: ohladom formatov - suhlas.
k ceraballom - ako konstrukter - mozes prosim ta potvrdit alebo asi radsej vyvratit
mimoklepes: k cereballům nemám moc co říci
, jisté je, že se vymýšlí spousta pseudoteorií, aby se jakoby "vědecky" podpořil jakýsi účinek čehosi a dalo se to dostatečně draho prodávat.
Rúzné pomůcky mohou někdy fungovat, ale úplně jinak, než je popisováno marketingovým vymýváním mozků. Třeba může fungovat, a často funguje, vysoká dřevěná podložka mezi výkonovým zesilovačem a předzesilovačem - z důvodu snížení vlivu rozptylového pole trafa ve výkonovém zesilovači. Kus dřeva by fungoval stejně, ale proč by z toho Ayre neudělalo artikl, že.
Pasul: není můj problém, že nevíš, co je sonogram, a neumíš jej v Audacity vyrvořit. Zato si v poslední době hraješ na machra - odborného znalce.
Rúzné pomůcky mohou někdy fungovat, ale úplně jinak, než je popisováno marketingovým vymýváním mozků. Třeba může fungovat, a často funguje, vysoká dřevěná podložka mezi výkonovým zesilovačem a předzesilovačem - z důvodu snížení vlivu rozptylového pole trafa ve výkonovém zesilovači. Kus dřeva by fungoval stejně, ale proč by z toho Ayre neudělalo artikl, že.
Pasul: není můj problém, že nevíš, co je sonogram, a neumíš jej v Audacity vyrvořit. Zato si v poslední době hraješ na machra - odborného znalce.
Pavel Macura Audio
NA: Kabely jsou blud a jejich vlastnosti jsou zname uz minimalne tech 30 let. Zadne nezname nezmeritelne vlastnosti u nich neexistuji to jsou jen vyplody pseudo odborniku ze Stereophilu (ktery mimochodem zrovna o DAC v me karte pise jak je strasne bozi a uzasny Pasule) a vyrobcu kteri se na vas skvele pakuji. Casopis Audio Critic i dasli se vyvracenim tohohle bludu zabyvaly prakticky v kazdem cisle a nikoli nejakymi pindy, ale sahodlouhymi clanky od prednich odborniku z audio sveta (cili ne novinaru, ale konstrukteru). Vy tvrdite, ze kabel je nejaka zahadna esotericka zalezitost, kazdy clovek z oboru co vystudoval vysokou skolu vam rekne ze je to hovadina a kabel ma tri parametry ktere ovlivnuji jeho vlastnosti. Tecka mily NA.
Soutez o milion dolaru za poznani kablu skutecne existuje a dokonce se ji chtel ucastnit sefredakktor Stereophile, ktery z ni nasledne stejne jako vyrobce ultra draheho kabelu vycouval. Tady mas link. http://gizmodo.com/305549/james-randi-o ... are-better
Tady mate dalsi link na test sestav za 700 a 7000 USD, ktere hraji uplne stejne. Preberte si to jak chcete. Najdete tam i pojednani i kabelech. http://www.matrixhifi.com/ENG_marco.htm
A mp3 320kbps je dnes zcela bezna zalezitost. 95% mp3 mam v tomto bitrate. Vase obrazky jsou ssice nadherne, ale je zcela jasne, ze MP3 bude vypadat jinak, kdyz orezava z nahravky lidskym uchem neslysitelne veci a tech je v rozpeti 20 az 44 kHz docela dost. Ja osobne slysim do 15-16kHz, takze se be netopirich frekvenci s klidem obejdu. A znova rikam, ze v ABX testu dobre nahranou mp3 nepoznate a uz vubec ne v 80% pripadu. Tohle uz netvrdi ani v tom Stereophilu a tam tvrdi opravdu uzasne veci. ted tam borec rikal, ze poznal rozdil mezi dvema CD transporty, ktere posilaly digitalni signal do DAC. To je opravdu spiritista prvniho stupne.
Soutez o milion dolaru za poznani kablu skutecne existuje a dokonce se ji chtel ucastnit sefredakktor Stereophile, ktery z ni nasledne stejne jako vyrobce ultra draheho kabelu vycouval. Tady mas link. http://gizmodo.com/305549/james-randi-o ... are-better
Tady mate dalsi link na test sestav za 700 a 7000 USD, ktere hraji uplne stejne. Preberte si to jak chcete. Najdete tam i pojednani i kabelech. http://www.matrixhifi.com/ENG_marco.htm
A mp3 320kbps je dnes zcela bezna zalezitost. 95% mp3 mam v tomto bitrate. Vase obrazky jsou ssice nadherne, ale je zcela jasne, ze MP3 bude vypadat jinak, kdyz orezava z nahravky lidskym uchem neslysitelne veci a tech je v rozpeti 20 az 44 kHz docela dost. Ja osobne slysim do 15-16kHz, takze se be netopirich frekvenci s klidem obejdu. A znova rikam, ze v ABX testu dobre nahranou mp3 nepoznate a uz vubec ne v 80% pripadu. Tohle uz netvrdi ani v tom Stereophilu a tam tvrdi opravdu uzasne veci. ted tam borec rikal, ze poznal rozdil mezi dvema CD transporty, ktere posilaly digitalni signal do DAC. To je opravdu spiritista prvniho stupne.
to mimoklepes:
mám dojem, že jsi to nepochopil správně.
Musím říci, že doma jsem rozdíl pod CD přehrávačem neslyšel.
Ale pod repro bednama to byl obrovský rozdíl. A k lepšímu.
Nicméně nejsem sám, kdo má takové zkušenosti. Myslím, že spousta lidí tento rozdíl pod repro zaznamenala.
Není potřeba vymýšlet žádné pseudo teorie.
Jiná věc je ta, jestli je to pro někoho drahé nebo ne.
to Hellboy:
ten tvůj sáhodlouhý příspěvek stačil jednou. Ne 3x...
Pokud neslyšíš rozdíl mezi kabelem za 30,- a nějakým kvalitním, tak máš problém v něčem jiném.
mám dojem, že jsi to nepochopil správně.
Musím říci, že doma jsem rozdíl pod CD přehrávačem neslyšel.
Ale pod repro bednama to byl obrovský rozdíl. A k lepšímu.
Nicméně nejsem sám, kdo má takové zkušenosti. Myslím, že spousta lidí tento rozdíl pod repro zaznamenala.
Není potřeba vymýšlet žádné pseudo teorie.
Jiná věc je ta, jestli je to pro někoho drahé nebo ne.
to Hellboy:
ten tvůj sáhodlouhý příspěvek stačil jednou. Ne 3x...
Pokud neslyšíš rozdíl mezi kabelem za 30,- a nějakým kvalitním, tak máš problém v něčem jiném.
Pánové mám dotaz. V hifi racku mám na sobě dva přístroje. Na předzesilovači mám položenou CD mechaniku.
Chci pořídit Ceraball universal.
Doporučíte mi dát Ceraball pod každý z přístrojů, nebo by stačil tento hifi doplněk pod spodní přístroj?
Prosím pouze věcné odpovědi od uživatelů zkušených v dané Ceraballové záležitosti, domněnky zvládnu sám
Chci pořídit Ceraball universal.
Doporučíte mi dát Ceraball pod každý z přístrojů, nebo by stačil tento hifi doplněk pod spodní přístroj?
Prosím pouze věcné odpovědi od uživatelů zkušených v dané Ceraballové záležitosti, domněnky zvládnu sám
-
merhaut
Vase obrazky jsou ssice nadherne, ale je zcela jasne, ze MP3 bude vypadat jinak, kdyz orezava z nahravky lidskym uchem neslysitelne veci a tech je v rozpeti 20 az 44 kHz docela dost. - z toho jednoznačně vyplývá, že helík žije v bludu, že CD frekvenčně chodí do 44kHz. Takový Trotl z čeledi brouků Pytlíků tu už dlouho nebyl.
Bery - líbí se mi, že máš ještě po tom všem zájem o Cerabally. Už jsem psal výše, že na něco to funguje a na něco je to pod moje rozlišovací schopnosti. To opravdu musíš zkusit s tím kterým přístrojem. Pro začátek bych tedy vzal trojici pod CD player a uvidíš, tedy spíš uslyšíš nebo ne. Po pravdě je mám pod repro, player má nožky s obdobným principem už od narození a na zesilovače se mi to zdá jako zhůvěřilost. Třeba se pletu...
Mih, ano, zkoušel jsem zapůjčené (na doporučení kamaráda) pod CD a přínos byl slyšitelný. V nahrávce piána, původně slité a nepřehledné, se po podCeraballováním objevila daleko zřetelnější a čistší nahrávka. Nechápal jsem! Ale mam ke zkoušení pouze jednu sadu. Budu objednávat pod všechny přístroje, proto pátrám, zda koupit i pod oba stroje na sobě ležící.
bery
u mě je také cdp na preampu.
mám 4 ceraball - pramp - 3 ceraball - cdp.
když vyndám ceraball z pod cdp a ten postavím přímo na pream, tak neslyším rozdíl.
zbyly mi totiž z "pod beden" a tak jsem je dal pod oba.
nač budou ležet v krabičce, že?

u mě by stačily jen 4ks pod spodní přístroj.
dlouhodběji vyzkoušej a napiš bericht, please.
u mě je také cdp na preampu.
mám 4 ceraball - pramp - 3 ceraball - cdp.
když vyndám ceraball z pod cdp a ten postavím přímo na pream, tak neslyším rozdíl.
zbyly mi totiž z "pod beden" a tak jsem je dal pod oba.
nač budou ležet v krabičce, že?
u mě by stačily jen 4ks pod spodní přístroj.
dlouhodběji vyzkoušej a napiš bericht, please.