Ceraball

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
lachim
Kontaktovat uživatele:

Re: Ceraball

Příspěvek od lachim »

WaVe_99
toho "psa" QB4 podložil ceraball´s na mé doporučení.
a není ani jediný a zřejmě ani poslední, kdo to tak má.
tudíž třeba já se hlásím k tomu, že je i taková "pitomost" slyšet.
není to určitě o hulení. je to jen o tom si to sám vyzkoušet.
(někdo má zase teba špalíky wenge pod pračkou proudu s tím, že wenge je jinak "slyšet" než caraball´s)

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Odizolování komponent a kabelů doporučuji odložit až na dobu, kdy budete mít ošetřen prvotní zdroj těchto problémů
Obrázek

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

bože, ani netušíš, ako veľmi som tu podobný obrázok chcel poobede hodiť. :lol: :lol:

*2thumbsup*

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

V tomhle konicku je lepsi se zdanlivym blbostem neposmivat..

Taky jsem se usmival, kdyz jsem je mel v ruce a prinesl dom. Po montazi mne smich presel. Rozdil je tak velky, ze jsem ochoten uverit, ze jina kulicka zpusobi jiny zvuk (u repraku).
K liste a komponentum - nezkusil jsem.

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

U beden to chapu(prenos vibraci), podkladat "psa" povazuji za diagnozu :-) V dobrem slova smyslu, nikoliv jako urazku. Vzhledem k tomu, co slysi Lachim, myslim, ze by mel svuj sluch dat do sluzeb vedy, je zcela vyjimecny. Ja takovy sluch bohuzel nemam.

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Presne tak. Ja som ironický najmä preto, lebo viem, že nikdy nebudem počuť rozdiel medzi rôznymi materiálmi, ktorými je bedňa podložená (nedajbože komponent...), ako to raz v inom vlákne Lachim opisoval. Žiaľ, nebol som v tomto smere tak štedro pomazaný, ale možno to je aj dobre, lebo sa uspokojím s jednoduchšími riešeniami.

Ale fakt by ma presvedčil posluch naslepo v 10 kolách, no toho sa akosi každý stráni. A na stres pri posluchu neverím, pretože ak ja dokážem naslepo podľa chuti rozoznať rôzne druhy odrôd chmeľov a presne pomenovať druh piva a výrobcu (nehovorím o patokoch typu Krušovice a podobne), prípadne iní labužníci odrody, výrobcov a ročníky vín, tak verím, že aj v tomto prípade veriaci by mali byť naslepo schopní potvrdiť svoje výroky. No to sa zasa dostávam do vôd, ktorým sa snažím vyhnúť - flame wars...

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Je už to dlouhá doba co jsem testoval nebo byl přítomen při použití Ceraball. Jsou mezi námi lidi kteří to slyší hned po prvním tonu. Osobně mám u beden, kde přínos je markantní, zkoušel jsem i u komponentů ( předek, konec ,SACD přehrávač ), u mne v mé poslechovce malinkaté změny. Ale např. jsem je zkusil u mého gramofonu ( přímý náhon ) totální průser ( plechový zvuk ), ihned jsem vrátil magnetické nožičky ( ProJect ). A jak zde někdo psal, tak ani u pračky to nebylo ono, ale hranolky Wenge, to je to pravé ořechové.

Pamatuji si i dobu, kdy jedno nejmenované studio V Pha vyrábělo kopie Ceraball ( dokonce i 3 mi kuličkami ).

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

No, oci-mozek-usi - tohle spojeni umi veci... Hlavne, ze poslech bavi, ostatni neni podstatne. Nechci byt za rypala, ale pokud by nekdo usporadal korektni slepy test, na poznani mezi "psem" na holo a "psem" podlozenym ceraballem, jsem ochoten prispet castkou pro viteze, pokud uspesnost bude nad rekneme 80% ve prospech "psa" podlozeneho ceraballem :-) Berte to jako zdvizenou rukavici hlucheho posluchace tem, ktere panbuh obdaroval sluchem zcela mimoradnym. A takovy vysledek by zcela jiste prinesl do veci jasno, nebylo by pochyb.

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

Obrázek

stereokulich
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stereokulich »

Fotolaik vložil foto mého psa, jde i takto.
Pro někoho úchylárna, pro někoho možná podnět, a vyzkouší sám.
Každopádně, na mé sestavě je takto podložený pes přínosem, než když leží jen na zemi, či žule.
Mám několik sad ceraball, dvoje Cerabase classic a compact, ty mám po rackem a pod koncáky a většinou se mi projevil přínos a vylepšení zvuku.
Nechápu, že jsou mezi námi tací, kteří aniž by něco vyzkoušeli, pohaní kde co.
Myslím, že výrobky značky Finite Elemente stojí za to minimálně vyzkoušet.....

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

A jak to hraje, když se "pes" podloží nečím jiným, stejně vysokým?
Případně, jak to hraje, když se zruší koncovka a kabel se připojí do "psa" napevno?

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

stereokulich píše:Nechápu, že jsou mezi námi tací, kteří aniž by něco vyzkoušeli, pohaní kde co.
Ono tento argument nepatrí medzi moje obľúbené, pretože existuje naň jednoduchá a výstižná replika - nepotrebujem skákať z mosta len preto, aby som zistil, že sa fakt zabijem. Ale to je extrémny príklad.

Na druhej strane vám verím, že v tom počujete/vnímate rozdiel, lebo by ste asi netvrdili opak, prispievali ku hádkam a v neposlednom rade vyhadzovali veľké obnosy peňazí. No slepé testy (teda aspoň minimálne tie linknuté, ktoré som vnímal prostredníctvom diskusií na fórach) častokrát hovoria o tom, že vierohodnosť výsledkov týkajúcich sa káblov a voodoo celkovo sa nedarí presvedčivo preukázať.

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Ano, proto take nemluvim o vedeckem prokazani - mereni, ale o prokazani, ze je to slyset - slepy poslechovy test. Ocekavana odpoved - ja to slysim a vy ostatni jen rypate, zadnou vahu ve vsi zdvorilosti nema... Jsou to jen pocity a vira a ja je nikomu neberu.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

WaVe_99 aj LawIAR stačí ked si to vyskušate.

Potom napíšte či a ako ste to počuli alebo nepočuli.

Bez toho zbytočne mudrujete. 8-)

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

jimmi píše:WaVe_99 aj LawIAR stačí ked si to vyskušate.

Potom napíšte či a ako ste to počuli alebo nepočuli.

Bez toho zbytočne mudrujete. 8-)
ok

Odpovědět