Ceraball
Re: Ceraball
WaVe_99
toho "psa" QB4 podložil ceraball´s na mé doporučení.
a není ani jediný a zřejmě ani poslední, kdo to tak má.
tudíž třeba já se hlásím k tomu, že je i taková "pitomost" slyšet.
není to určitě o hulení. je to jen o tom si to sám vyzkoušet.
(někdo má zase teba špalíky wenge pod pračkou proudu s tím, že wenge je jinak "slyšet" než caraball´s)
toho "psa" QB4 podložil ceraball´s na mé doporučení.
a není ani jediný a zřejmě ani poslední, kdo to tak má.
tudíž třeba já se hlásím k tomu, že je i taková "pitomost" slyšet.
není to určitě o hulení. je to jen o tom si to sám vyzkoušet.
(někdo má zase teba špalíky wenge pod pračkou proudu s tím, že wenge je jinak "slyšet" než caraball´s)
Odizolování komponent a kabelů doporučuji odložit až na dobu, kdy budete mít ošetřen prvotní zdroj těchto problémů

bože, ani netušíš, ako veľmi som tu podobný obrázok chcel poobede hodiť.

V tomhle konicku je lepsi se zdanlivym blbostem neposmivat..
Taky jsem se usmival, kdyz jsem je mel v ruce a prinesl dom. Po montazi mne smich presel. Rozdil je tak velky, ze jsem ochoten uverit, ze jina kulicka zpusobi jiny zvuk (u repraku).
K liste a komponentum - nezkusil jsem.
Taky jsem se usmival, kdyz jsem je mel v ruce a prinesl dom. Po montazi mne smich presel. Rozdil je tak velky, ze jsem ochoten uverit, ze jina kulicka zpusobi jiny zvuk (u repraku).
K liste a komponentum - nezkusil jsem.
U beden to chapu(prenos vibraci), podkladat "psa" povazuji za diagnozu
V dobrem slova smyslu, nikoliv jako urazku. Vzhledem k tomu, co slysi Lachim, myslim, ze by mel svuj sluch dat do sluzeb vedy, je zcela vyjimecny. Ja takovy sluch bohuzel nemam.
Presne tak. Ja som ironický najmä preto, lebo viem, že nikdy nebudem počuť rozdiel medzi rôznymi materiálmi, ktorými je bedňa podložená (nedajbože komponent...), ako to raz v inom vlákne Lachim opisoval. Žiaľ, nebol som v tomto smere tak štedro pomazaný, ale možno to je aj dobre, lebo sa uspokojím s jednoduchšími riešeniami.
Ale fakt by ma presvedčil posluch naslepo v 10 kolách, no toho sa akosi každý stráni. A na stres pri posluchu neverím, pretože ak ja dokážem naslepo podľa chuti rozoznať rôzne druhy odrôd chmeľov a presne pomenovať druh piva a výrobcu (nehovorím o patokoch typu Krušovice a podobne), prípadne iní labužníci odrody, výrobcov a ročníky vín, tak verím, že aj v tomto prípade veriaci by mali byť naslepo schopní potvrdiť svoje výroky. No to sa zasa dostávam do vôd, ktorým sa snažím vyhnúť - flame wars...
Ale fakt by ma presvedčil posluch naslepo v 10 kolách, no toho sa akosi každý stráni. A na stres pri posluchu neverím, pretože ak ja dokážem naslepo podľa chuti rozoznať rôzne druhy odrôd chmeľov a presne pomenovať druh piva a výrobcu (nehovorím o patokoch typu Krušovice a podobne), prípadne iní labužníci odrody, výrobcov a ročníky vín, tak verím, že aj v tomto prípade veriaci by mali byť naslepo schopní potvrdiť svoje výroky. No to sa zasa dostávam do vôd, ktorým sa snažím vyhnúť - flame wars...
Je už to dlouhá doba co jsem testoval nebo byl přítomen při použití Ceraball. Jsou mezi námi lidi kteří to slyší hned po prvním tonu. Osobně mám u beden, kde přínos je markantní, zkoušel jsem i u komponentů ( předek, konec ,SACD přehrávač ), u mne v mé poslechovce malinkaté změny. Ale např. jsem je zkusil u mého gramofonu ( přímý náhon ) totální průser ( plechový zvuk ), ihned jsem vrátil magnetické nožičky ( ProJect ). A jak zde někdo psal, tak ani u pračky to nebylo ono, ale hranolky Wenge, to je to pravé ořechové.
Pamatuji si i dobu, kdy jedno nejmenované studio V Pha vyrábělo kopie Ceraball ( dokonce i 3 mi kuličkami ).
Pamatuji si i dobu, kdy jedno nejmenované studio V Pha vyrábělo kopie Ceraball ( dokonce i 3 mi kuličkami ).
No, oci-mozek-usi - tohle spojeni umi veci... Hlavne, ze poslech bavi, ostatni neni podstatne. Nechci byt za rypala, ale pokud by nekdo usporadal korektni slepy test, na poznani mezi "psem" na holo a "psem" podlozenym ceraballem, jsem ochoten prispet castkou pro viteze, pokud uspesnost bude nad rekneme 80% ve prospech "psa" podlozeneho ceraballem
Berte to jako zdvizenou rukavici hlucheho posluchace tem, ktere panbuh obdaroval sluchem zcela mimoradnym. A takovy vysledek by zcela jiste prinesl do veci jasno, nebylo by pochyb.
-
stereokulich
- Kontaktovat uživatele:
Fotolaik vložil foto mého psa, jde i takto.
Pro někoho úchylárna, pro někoho možná podnět, a vyzkouší sám.
Každopádně, na mé sestavě je takto podložený pes přínosem, než když leží jen na zemi, či žule.
Mám několik sad ceraball, dvoje Cerabase classic a compact, ty mám po rackem a pod koncáky a většinou se mi projevil přínos a vylepšení zvuku.
Nechápu, že jsou mezi námi tací, kteří aniž by něco vyzkoušeli, pohaní kde co.
Myslím, že výrobky značky Finite Elemente stojí za to minimálně vyzkoušet.....
Pro někoho úchylárna, pro někoho možná podnět, a vyzkouší sám.
Každopádně, na mé sestavě je takto podložený pes přínosem, než když leží jen na zemi, či žule.
Mám několik sad ceraball, dvoje Cerabase classic a compact, ty mám po rackem a pod koncáky a většinou se mi projevil přínos a vylepšení zvuku.
Nechápu, že jsou mezi námi tací, kteří aniž by něco vyzkoušeli, pohaní kde co.
Myslím, že výrobky značky Finite Elemente stojí za to minimálně vyzkoušet.....
A jak to hraje, když se "pes" podloží nečím jiným, stejně vysokým?
Případně, jak to hraje, když se zruší koncovka a kabel se připojí do "psa" napevno?
Případně, jak to hraje, když se zruší koncovka a kabel se připojí do "psa" napevno?
Ono tento argument nepatrí medzi moje obľúbené, pretože existuje naň jednoduchá a výstižná replika - nepotrebujem skákať z mosta len preto, aby som zistil, že sa fakt zabijem. Ale to je extrémny príklad.stereokulich píše:Nechápu, že jsou mezi námi tací, kteří aniž by něco vyzkoušeli, pohaní kde co.
Na druhej strane vám verím, že v tom počujete/vnímate rozdiel, lebo by ste asi netvrdili opak, prispievali ku hádkam a v neposlednom rade vyhadzovali veľké obnosy peňazí. No slepé testy (teda aspoň minimálne tie linknuté, ktoré som vnímal prostredníctvom diskusií na fórach) častokrát hovoria o tom, že vierohodnosť výsledkov týkajúcich sa káblov a voodoo celkovo sa nedarí presvedčivo preukázať.
Ano, proto take nemluvim o vedeckem prokazani - mereni, ale o prokazani, ze je to slyset - slepy poslechovy test. Ocekavana odpoved - ja to slysim a vy ostatni jen rypate, zadnou vahu ve vsi zdvorilosti nema... Jsou to jen pocity a vira a ja je nikomu neberu.
WaVe_99 aj LawIAR stačí ked si to vyskušate.
Potom napíšte či a ako ste to počuli alebo nepočuli.
Bez toho zbytočne mudrujete.
okjimmi píše:WaVe_99 aj LawIAR stačí ked si to vyskušate.