Ceraball
Re: Ceraball
Kouknul jsem se do ceniku Finite Elemente a ted budu cely odpoledne premejslet
Bozi.
Optimitball 
Dal jsem ceraball pod Pavlův filtr NA Sunrise.
Předtím jsem tam měl wenge, resp. volně na zemi. Vždycky zatížené cca 8kg závažím.
Zdá se mi to teď nejlepší. V pořadí: zem, wenge, CB
Rozdíl je malý. Nechám je tam a čas ukáže.
Doplnění.Teď jsem s tím ještě hýbal a zdá se mi, že má vliv i to závaží.
On ten filtr je sám o sobě dost lehký.

Předtím jsem tam měl wenge, resp. volně na zemi. Vždycky zatížené cca 8kg závažím.
Zdá se mi to teď nejlepší. V pořadí: zem, wenge, CB
Rozdíl je malý. Nechám je tam a čas ukáže.
Doplnění.Teď jsem s tím ještě hýbal a zdá se mi, že má vliv i to závaží.
On ten filtr je sám o sobě dost lehký.
Co zkusit podložit i jističe? Chlapi vocamcať po camcať, ale toto
.
Koudy42
Tak už vím,kde jsme stou filtrací v neděli udělali chybu,nedali jsme podložky
Tady uz je to pocitovka. Jasne
Ale rekl bych ze se to nezhorsilo.
Ale rekl bych ze se to nezhorsilo.
.. zase kdyz dam ty cerabally vsude, tak uz se mi zda, ze se to zlepsi i slysitelne. Nebo je to tak velký bias, že to prostě vsechno převálcuje
PS. Takhle to nenechám, jen to zkouším. To na fotce je převodník, na něm USB rozhraní, dole kostky z wenge. Zatíženo 4kg plackou z žuly. PS2.Vím že to zabíjí ten stolek..

..ještě mi chybí dát je i pod integráč. Má to smysl?
(tam je teď bukové prkýnko
)
PS. Takhle to nenechám, jen to zkouším. To na fotce je převodník, na něm USB rozhraní, dole kostky z wenge. Zatíženo 4kg plackou z žuly. PS2.Vím že to zabíjí ten stolek..
..ještě mi chybí dát je i pod integráč. Má to smysl?
(tam je teď bukové prkýnko
Jasně! Bude znatelný posun ve zvuku ve všech atributech 
tak to je dobre!kychtax píše:tak uz se mi zda, ze se to zlepsi i slysitelne.
myslel jsem pod oběma filtry. Pod bednama to zvuk změní samo o sobě. Pod DAC jsem velkou změnu nezaznamenal. (ale asi nemá cenu moc očekávat na tom 5kg Norstone "racku" a ještě v nejvyšším patře)LawIAR píše:tak to je dobre!kychtax píše:tak uz se mi zda, ze se to zlepsi i slysitelne.
Snad si rozumíme.
Zkus navěšet všechny komponenty na letecké gumy ke stropu nejlépe do tvaru sinusoidy jak výškově, tak do hloubky místnosti. A to by bylo, aby to nebylo!
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Budeš se smát, ale vážně přemýšlím nad tím, jestli v nové poslechovce nevyzkouším zavěsit bedny do vzduchu na gumové závěsy uchycené do stropních trámů. Různé podložky prokazatelně mění zvuk a kvůli šíření/pohlcování vibrací od repro se domnívám, že žádná podložka = nejlepší podložka.
To asi není dobrý nápad, bedny se budou při hraní pohybovat (ak. tlak z basáků), s rostoucí hlasitostí se to bude zhoršovat.PítrsPraha píše:Budeš se smát, ale vážně přemýšlím nad tím, jestli v nové poslechovce nevyzkouším zavěsit bedny do vzduchu na gumové závěsy uchycené do stropních trámů.
Pavel Macura Audio