Ceraball

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Re: Ceraball

Příspěvek od WaVe_99 »

jimmi píše:WaVe_99 aj LawIAR stačí ked si to vyskušate.

Potom napíšte či a ako ste to počuli alebo nepočuli.

Bez toho zbytočne mudrujete. 8-)
OK :-) nemaje psa, zkusim podlozit PS Audio PPP wenge deskou ( delali jsme z nich v praci stoly). A dam vedet :-)

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

Wave
Wenge pod psa nema smysl zkouset.
A desku uz vubec ne. Wenge musis mit spaliky a navic je zatizit velkou vahou.
Pes se ti bude na desce jen houpat.
Pod psa musis dat tvrde, s malinkou plochou odhmotnene hroty.

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Lachim, OK, psa nemam, jen PS Audio Power Plant Premier. Celkem tezke zarizeni, sedi v racku pevne :-) Menit nozicky, nebo to podkladat me doted nenapadlo. Ale pod bedny bych neco zkusit mohl, i kdyz, pri te jejich vaze, taky sedej celkem pevne :-) Tesim se na ten pripadny test.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Zdar všichni,mám rád wooodoo věci,a ještě raději je zkouším.Ve finále je jedno,jestli je přínos jen psychoakustika nebo ne, důležité je pro mě ta spokojenost z finálního poslechu a hlavně pak nemám čas psát defektní příspěvky do fóra,jak to tu spousta de... lu dělá,i když vlastně žádný z těchto výrobků nikdy nezkusil a možná nemá ne cem :oops:

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

wave__99
měl jsem tvůj filtr cca. 2 týdny vypůjčený. na vyzkoušení.
též jsem pod ním měl na zkoušku i ceraball´s.
:-)

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

lachim píše:wave__99
měl jsem tvůj filtr cca. 2 týdny vypůjčený. na vyzkoušení.
též jsem pod ním měl na zkoušku i ceraball´s.
:-)
Díky za SZ :-) Beru na vědomí :-)

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

LawIAR

Proč srovnáváš skok z mostu s podložkami pod komponenty ? :?

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

fox píše:LawIAR

Protoze je vysledek u toho psa dopredu logicky podobne jisty (pravdepodobny) jako vysledek skoku z mostu. Nekdo se samozrejme skokem zabit nemusi a nekdo take ten rozdil slysi :-)

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

fox píše:LawIAR

LawIAR píše: nepotrebujem skákať z mosta len preto, aby som zistil, že sa fakt zabijem. Ale to je extrémny príklad.
Pretože podstata tohto príkladu je v zásade tá istá a poslúži na pochopenie aj jednoduchším jedincom.

Ale beriem - treba si to asi zažiť. Len čo potom, ak by som to náhodou nepočul? Budem mať málo senzitívnu zostavu? Alebo nebodaj nevyčistené uši? Debata o diskutabilnom prínose voodoo bude aj naďalej aktuálna. Nie sú niekde zverejnené grafy použitia ceraball na komponente a bez nich? Jestvujú zariadenia, ktoré by relatívne jednoducho objektivizovali danú problematiku a v prípade dokázania ich prínosu zavreli ústa takýmto negativistom, ako som ja.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

LawIAR píše:AT LP120-USB (AT95e)>Pro-Ject Phono Box S>Yamaha RX-V467>Jamo S608
to LawIAR
Pořád platí tvoje výše uvedená sestava? Pak je opravdu možné, že ceraball je z tvého pohledu voodoo a zbytečnost. Ale měj prosím trochu pokory před lidmi, kteří jsou v hifi o několik koňských délek (a někteří i o několik kol) před Tebou a jsou ochotni se o své zkušenosti podělit. A že to u někoho nefunguje? I to se může stát. Neexistuje univerzální řešení pro všechny. Takže si to půjč, vyzkoušej a pak napiš: Na mé sestavě XY má/nemá ceraball vliv. Ale takto prázdně kecat nesmysly a nazývat ty, co to používají a slyší "jednoduššími jedinci" je... jak bych to řekl... No prostě jednoduché...
Hifi ZDAR!

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

zabiny007 - nediv se těm pochybnostem, ty musejí být vyřčené. Technické zdůvodnění pro to, že by filtr podložený nožičkama měl hrát lépe, prostě zatím nikdo neobjasnil. A pokus se zvuk skutečně změní, musí kromě víry samotného majitele existovat i nějaký exaktní fakt, který to způsobuje. Napadá tě nějaký? Mě u ceraballu a beden zcela jistě jeden napadá - přenos vibrací. U filtru (prodlužovačky) mě nenapadá vůbec nic. Pochybnosti to prostě vyvolat musí. Ale já nikomu dojmy neberu, já sám mám z podobných věcí radost často už jen kvůli tomu, že to dobře vypadá :-)

A jednu skutečnost zde nikdo nezmínil. Jako ve všem, tak i v hifi a v hifi zejména, je to i o businessu prodejce. Poslední větu ať si každý vyloží dle libosti.

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Jooj Zabiny, ja som to tak nemyslel s tými jednoduchšími jedincami... A už som povedal, že to beriem a že si to treba aj zažiť

To s tými jednoduchšími jedincami bolo myslené všeobecne. Nebolo to mierene na teba, ani na foxa, ani na nikoho iného (a ak sa v tom niekto našiel, dodatočne sa ospravedlňujem). Prosto bol to príklad, ktorému mal porozumieť každý. Ako som už povedal, ja beriem a akceptujem, že ľudia rozdiel počujú a vnímajú, pretože ak by to tak nebolo, nevznikali by tuná názorové nezhody, keďže by ľudia neboli rozdelení do dvoch táborov.

Našťastie táto zostava už aktuálna nie je, no stále je tu obrovské množstvo ľudí s oveľa väčším záberom skúsenosti a s reťazcom neporovnateľne vernejším, akým práve disponujem ja. To nepopieram a títo ľudia sú mi práve vzormi, ku ktorých názorom prihliadam s rešpektom. Napríklad už len tvoje vlákno, čo už tvojim domovom prešlo mi spôsobilo menší orgazmus. Na druhej strane, čo vo mne vzbudzuje dešpekt je to, že pri diskusii veľa ľudí pri tomto voodoo odmieta objektivizovanie. Ak tieto veci majú skutočný prínos pre prenos hudby, musí sa to dať zmerať. Tak isto ako sa dá zmerať prínos akustických prvkov v miestnosti. Prípadne aspoň prejsť slepými testami...

Ja sa snažím hlavne na toto poukázať. Ja neodmietam principiálne, že to nefunguje, to isto nie - len sa snažím poukázať na to, či to skôr nevzniká v hlave poslucháča, pretože (aspoň ja osobne) na vplyv psychiky poslucháča a poznanie toho, čo je práve zapojené, verím.

edit: vlna *palec*

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

*offtopic*
LawIAR & WaVe_99

Pochybnosti - ano, ať jsou vyřčené, to je v pořádku.
Ale tvrzení "absolutní pravdy" bez vlastního vyzkoušení, jen na základě "selského rozumu" a slovní napadání těch co to obhajují a přirovnávat jejich pokusy ke "skokům z mostu"? To už je podle mne zbytečné, protože právě kvůli těmto výrokům sem spousta zkušených hifistů už nepíše. Anebo píší a dávají rady jen formou SZ. A to je škoda. Pro všechny.
S takovou tu pak zůstanou jen ti, kteří reagují z principu na vše bez jakýchkoliv zkušeností. Třeba mne šokovalo, jak jeden velmi aktivní člen neustále zpochybňuje vliv kabeláže a propojek a pak v jednom příspěvku na sebe prozradí, že má aparaturu připojenu obyčejným psem z hobby marketu... Jakou hodnotu pak mají pro ostatní tyto příspěvky?

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Neprirovnával som pokusy s káblami ku skokom z mostu... Ja som zodpovedný za to, čo napíšem, ale nenesiem zodpovednosť za to, ako si to iný vyloží. Aj keď si myslím, že moja interpretácia v texte a následné dodatočné vysvetlenie by mala stačiť.

Ale okej. Sťahujem chvost a ustupujem.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Třeba mne šokovalo, jak jeden velmi aktivní člen neustále zpochybňuje vliv kabeláže a propojek a pak v jednom příspěvku na sebe prozradí, že má aparaturu připojenu obyčejným psem z hobby marketu...

...a to ještě není to nejhorší. Rozvod ve zdi má obyčejnou CYKY-J 3x2,5 :o

Odpovědět