Ringmat Developments - Statmat CDi Blue

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: Ringmat Developments - Statmat CDi Blue

Příspěvek od Peer »

to PetrJ:
ano, hifi je můj koníček včetně různých voodoo. Baví mě to, hraji si... :)
Je to ale jen prostředek k emocím, které z dobré hudby pramení.
Nemám žádný High End ale myslím, že moje aparatura hraje slušně a hlavně má dobré rozlišení, které
vyžaduji ke stylu hudby, který poslouchám.
Během mého hraní si s přístroji a zařízením, které mají zvuk aparatury slyšitelně vylepšit, jsem narazil na spoustu zajímavých věcí. Některé zůstali natrvalo v mém řetězci. Někdy jsem se divil, že to může vůbec slyšitelně fungovat. Např. síťová šňůra Oyaide k napájecímu zdroji pro gramo motorek!
U některých voodoo jsem žádnou změnu nezaznamenal. Tudíž jsem to vrátil. U některých byl výsledek nepatrný, na úrovni psychoakustiky. Do toho jsem také nešel. Na druhé straně u některých voodoo jsem rozdíl neslyšel hned ale až po nějakém čase, kdy jsem toto zařízení odstranil ze systému.
Největší přínos u mé aparatury byla instalace Ceraballů pod stojany mých repro soustav.
Nic samozřejmě nefunguje univerzálně a někde to přínos má, někde ne a někde tak malý, že se nevyplatí do toho investovat.
Na to si musí přijít každý sám.
Jen nechápu ty zatvrzelé názory a občasná křížová tažení proti nám, kteří se svým hobby bavíme.
Co se týče výsledného zvuku mé sestavy, tak si myslím, že ta drobná zlepšení, kterých jsem dosáhl pomocí "voodoo" opravdu stála za to a posunula kvalitu reprodukované hudby dál, než bez nich.
Zpravidla jsem tato vylepšovátka zkoušel nejenom na sobě ale i na mé ženě a nebo na mých přátelích, kteří pořádně nevěděli, o co jde. Jen pozorně naslouchali. Také někteří členové zdejšího fóra, které nebudu jmenovat, se toho občas účastní a dám na to, co slyší...

boxer

Příspěvek od boxer »

Myslím,že zde zazněla jedna důležitá věc.

Všechna tato udělátka se nemohou posuzovat narychlovku. Chce to čas. Nejlépe tak po týdnu poslechu "to" sundat a pakliže je to slyšet.OK.

U některých se stav jsou ty samostatné krůčky mnohdy nepatrné,ale když jich je 5-6 a všechny se naráz "zruší",tak bývá ten posun k horšímu citelný.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Je potřeba rozlišovat voodoo od nevoodoo. Navíc jednotlivě, loutku po loutce. Zde ve vlákně je to voodoomanama nastlané všechno na jedné hromadě.

boxer

Příspěvek od boxer »

Máš Jardo jistě pravdu.

Ale mnohdy (a zde to již padlo) díky kydům prodejců se k tomu dá přistupovat jako k voodoo.Často se nad dílkem firmy dohadují i odborníci,zda to může či nemůže mít vliv.
Jsi ty schopen na první poznat vždy,zda se jedná o smyslplnou věc či jen o blbost?

A jak se v tom má orientovat človíček,technicky či spíše elektrotechnicky nevzdělán?

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Zde ve vlákně je to voodoomanama nastlané všechno na jedné hromadě.
Za to můžou i místní technici. Co neznají, to je voodoo. :)

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Většinou tihle výrobci voodoo hraček jen zneužívají různé existující jevy stylem a´la známá teze, že mávnutí křídel motýla v Amazonii stojí na počátku tornáda třebas na Floridě... jinými slovy, najdou jev, jeho vliv na zvuk, vnímání asi tak milionkrát přifouknou, pak jakože najdou řešení, účinnost svého takzvaného řešení opět asi tak xy-krát zveličí a je to - peněženky se otevírají.

Kdyby setina z toho proklamovaného byla pravda, tak by se nositelé Nobelovek do toho baráčku v Isesaki ani nevešli.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Mě je jedno co o tom kde kdo píše. Já to rád vyzkouším a udělám si obrázek sám, jestli to u mě funguje nebo ne.
Je to pro mě zábava. Většinou to ani nemusím kupovat.
Furt lepší přístup než kecat a nezkusit. Ne?

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Zábava jistěže ano, ale bez pokusů o "technické" závěry, korelace...

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Ale jistě. Mě zajímá funguje x nefunguje.
Vyzkoušeno na mé aparatuře.
Toť vše.

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Tady je zkušenost jednoho skeptika, který v závěru říká, že na vysvětlení výrobce (Shakti) by mohlo něco být.

http://www.tnt-audio.com/accessories/shakti_e.html

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Peer píše:Ale jistě. Mě zajímá funguje x nefunguje.
Vyzkoušeno na mé aparatuře.
Toť vše.
Peere *thumbs up*

Roman2

Příspěvek od Roman2 »

Dnes mi dorazilo z UK Ringmat Developments-Statmat CDi Blue Plus.Cena 39.95 liber+poštovné.
Po asi hodinovém poslechu,kdy jsem střídavě poslouchal s ní a bez mohu říci,že tam jakýsi posun k lepšímu je,ale určitě ne nějak omračující.
Co bych taky za ty prachy chtěl za kouzla že?
Technicky to ale zdůvodnit nedokážu,na to jsou tady jiní odborníci.
Chce to určitě vyzkoušet.
PS:Kdo nevěří,ať tam běží. *hura*

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Gratuluji ti k odvaze o tom psát... :)

Roman2

Příspěvek od Roman2 »

To Peer:
Také si rád hraju a částka ,kterou jsem za to vyplivl,mně určitě nezrujnuje.
Teď se chystám na koupi AUDIOQUEST COLUMBIA s DBS cena cca něco kolem 10t.kč.
A zase bude prostor pro nevěřící.To je ,ale cvok tolik peněz za kus drátu!!! *jupi*

Odpovědět