ano, hifi je můj koníček včetně různých voodoo. Baví mě to, hraji si...
Je to ale jen prostředek k emocím, které z dobré hudby pramení.
Nemám žádný High End ale myslím, že moje aparatura hraje slušně a hlavně má dobré rozlišení, které
vyžaduji ke stylu hudby, který poslouchám.
Během mého hraní si s přístroji a zařízením, které mají zvuk aparatury slyšitelně vylepšit, jsem narazil na spoustu zajímavých věcí. Některé zůstali natrvalo v mém řetězci. Někdy jsem se divil, že to může vůbec slyšitelně fungovat. Např. síťová šňůra Oyaide k napájecímu zdroji pro gramo motorek!
U některých voodoo jsem žádnou změnu nezaznamenal. Tudíž jsem to vrátil. U některých byl výsledek nepatrný, na úrovni psychoakustiky. Do toho jsem také nešel. Na druhé straně u některých voodoo jsem rozdíl neslyšel hned ale až po nějakém čase, kdy jsem toto zařízení odstranil ze systému.
Největší přínos u mé aparatury byla instalace Ceraballů pod stojany mých repro soustav.
Nic samozřejmě nefunguje univerzálně a někde to přínos má, někde ne a někde tak malý, že se nevyplatí do toho investovat.
Na to si musí přijít každý sám.
Jen nechápu ty zatvrzelé názory a občasná křížová tažení proti nám, kteří se svým hobby bavíme.
Co se týče výsledného zvuku mé sestavy, tak si myslím, že ta drobná zlepšení, kterých jsem dosáhl pomocí "voodoo" opravdu stála za to a posunula kvalitu reprodukované hudby dál, než bez nich.
Zpravidla jsem tato vylepšovátka zkoušel nejenom na sobě ale i na mé ženě a nebo na mých přátelích, kteří pořádně nevěděli, o co jde. Jen pozorně naslouchali. Také někteří členové zdejšího fóra, které nebudu jmenovat, se toho občas účastní a dám na to, co slyší...